Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Nu med mere end fisk: Hypet sushirestaurant åbner nyt sted

Af Mathilde Mågård Hansen
Sushi Anaba. Foto PR, Instagram
Sushi Anaba. Foto PR, Instagram

“Det er med stolthed og glæde i stemmen at vi, sammen med Henrik Andō Levinsen @sakeministeren, snart åbner en ny restaurant: @kappo_ando.”

Sådan begynder et Instagram-opslag på profilen, der tilhører Sushi Anaba i Nordhavn.

Danmarks uden sammenligning bedste, mest ambitiøse og autentiske sushirestaurant med køkkenchef Mads Battlefeld i spidsen.

Og så endda kun med 12 (meget eftertragtede) pladser ved en ‘counter’.

Nu åbner han og resten af teamet deres anden restaurant i et stærkt samarbejde med en anden solid profil fra restaurationsbranchen.

Sushi Anaba. Foto PR, Instagram

Lige midt i mellem

Mads Battlefeld kender vi allerede fra Sushi Anaba, men det er nok ikke alle, der har hørt om Henrik Andō Levinsen aka. Sakeministeren.

Han er, som navnet måske antyder, Københavns ukronede sakekonge, og så har han en fortid som tjener fra bl.a. Søllerød Kro, Gorilla, Jah Izakaya og Maison.

Det nye spisehus ved navn Kappo Andō (i daglig tale Andō) kommer til at åbne i lokalerne på Øster Farimagsgade 93 på Østerbro, der tidligere har tilhørt restauranten RALPHs.

Restaurantstilen bliver japansk-inspireret kappo-stil med to faste menuer til daglig og så et seat i counter med á la carte hver anden søndag.

Kappo refererer til den japanske køkkenstil fra Osaka, som lægger sig lidt imellem den helt uformelle pub-agtige izakaya og den formelle rituelle kaiseki.

Kappo foregår ligesom hos Sushi Anaba ved en disk, traditionelt med á la carte, men nu oftest med set menu og kokke, der laver mad bag counteren.

Menuen hos Andō vil byde på både fisk, grønt og det vigtigste element, fjerkræ – men også andre typer kød, som bliver tilberedt på yakitori-grill.

Derudover vil der være et stort udvalg af vin, sake, nøje udvalgte øl, te/kaffe og long drinks. 

Sushi Anaba. Foto PR, Instagram

Kokke flyves ind

Mads Battlefeld har som en af de få bevist, at man sagtens kan køre en high-end sushirestaurant i København.

Til den nye restaurant på Østerbro kommer der dog også til at blive fløjet unge kokke ind fra Japan, som på trods af deres unge alder har en bred erfaring fra bl.a yakitori, kaiseki/washoku, sushi, og moderne japansk mad

For målet Andō er at servere mad, der skal udfordre.

Åbningsdatoen bliver omkring november/december 2022.

Hvad: Kappo Andō
Hvor: Øster Farimagsgade 93, 2100 København
Hvornår: Åbner til november/december 2022

Del artikel

Andre læser også