MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Skal opleves: Magisk rooftop-restaurant med klasse-udsigt er åben for alle

Af Henrik Thierlein
Foto Chris Tonnesen
Foto Chris Tonnesen

Ved første øjekast ligner havnefrontens Opera en mastodont af et bygningsværk, som kun indeholder en kæmpe foyer og en sal med plads til 1.400 tilhørere.

Ved nærmere eftersyn gemmer huset også på en restaurant med byens bedste udsigt over havn, Amalienborg Slot og Marmorkirken.

Almanak i Operaen har både et frokostkort og et aftenkort, som byder på både tastingmenuer, skaldyrsfad og á la carte-kort – og restauranten kan besøges, også selv om man ikke har billet til salen. 

Almanak i Operaen er teamet op med gæsteskribent Henrik Thierlein, en sand københavner- og danmarkskender og tidligere international pressechef hos Wonderful Copenhagen i over 20 år. I dag rådgiver i turisme, presse og gastronomi.

Når vi denne gang giver ordet til Henrik Thierlein, kommer han med et godt bud på kogekunst i ét af byens mest markante og spektakulære bygningsværker med byens bedste havneudsigt. 

Foto PR

Med eller uden forestilling 

Jeg har bestilt bord en aften uden en forestilling og mødes straks af et venligt personale ved foden af den kæmpe ahornskal, som gemmer husets store scene.

Her, under lyskunstner Olafur Eliasson kæmpe lysekroner, fornemmer man hurtigt storheden i arkitekt Henning Larsens spektakulære hus, som er en del af Det Kongelige Teater.

Elevatoren stryger til vejrs, og snart befinder man sig på fjerde balkon i køkkenchef Jeppe Bang-Thygesens gastronomiske univers.

Her bydes der på faste menuer på 3, 4 eller 5 retter, men der er også mulighed for at plukke frit fra kortet.

Dertil tilbyder køkkenet et overdådigt skaldyrsfad, som er spækket med pivfriske og skånsomt fangede skaldyr fra Danmark og Norden. Østers, håndfangede norske kammuslinger, jomfruhummere og dansk sorthummer.

Denne aften vælger vi dog 5-retters menuen, hvor vi først går ombord i en elegant østersservering præcis, som den skal være. Elegant smag af havet og med tilpas garniture uden at overdøve – dét er en kunst!

Foto PR

Kammuslingen er lynstegt med gylden skorpe, og peberroden sniger sig ind. Caviar er blevet en fast bestanddel på mange menukort – her rammer den sorte eksklusive spise plet med sit salte touch.

Hovedretten er gris, og selv om jeg ofte går udenom det på spisekortet, om jeg ikke kender den lille grisebasses liv, så er jeg her på Almanak sikker på, at grisen har haft det godt. Retten sidder lige i skabet med nye gulerødder og en let sauce.

Dessert er enhver menus højdepunkt, og rabarber er en favorit, så også her er jeg heldig.

Serveringerne er virkelig smukt anrettet og pyntet af med sans for detaljen.

Bæredygtig gastronomi med vægt på økologiske danske råvarer

På Almanak i Operaen vægtes danske råvarer i sæson, som suppleres med enkelte ’gæste-ingredienser’ fra vores nabolande.

Der er ingen dogmer her, men Almanak i Operaen lægger stor vægt på bæredygtig gastronomi, og har længe haft det økologiske spisemærke i sølv, som garanterer mellem 60-90% økologi i både glas og på tallerkenen.

Udover økologi er der stort fokus på skånsomt fanget fisk og skaldyr fra danske farvande.

Når det gælder kød, får køkkenet halve grise hjem, og benytter de reelle stykker til menu-retterne, mens de ukurante udskæringer bruges til fx postejer til brættet i Almanaks ’Charcuteri-bar’ på tredje balkon. Se mere info i anden boks. 

Almanaks urtesanker Klara Rask fra Vilde Råvarer leverer vilde urter fra både skov og strand, som ikke bare løfter retternes udseende men også bidrager til smagen. 

Almanak er i det hele taget en fleksibel restaurant, hvor man kan få det, som man vil.

Et andet positivt særkende er ikke mindst, at der ikke er tidsbegrænsning på bordet.

Heroppe kan aftenen, maden og udsigten nydes i ro og mag. 

Foto PR

Frokost med udsigt så langt øjet rækker 

Til frokost torsdag, fredag og lørdag kan du for alvor opleve husets enorme lysindfald og udsigten over kongens København.

Du kan med fordel ankomme i god tid og gå en tur rundt om bygningen på fjerde balkon, hvor du kan nyde byen, så langt øjet rækker.

En ægte københavner-oplevelse.

Frokosten kan foregå både som en hurtig ’business lunch’ torsdag og fredag med to retter på en times tid.

Der er også frit valg fra kortet alle tre dage, og om lørdagen er der menuer på 3-5 retter.

Foto PR

Du kan også forudbestille det berømte skaldyrsfad og nyde en eftermiddag med skaldyr i særklasse og iskold rosé i glasset.

Der kan skrues yderligere op for ekstravagancen med tilkøb af en dåse GastroUnika-caviar inkl. tilbehør til kun 400 kroner.

Muligvis byens bedste pris på ’dåsemad’. 

Spis i Operaen før en forestilling 

Foruden en forestillingsmenu på fjerde balkon med 3-4 retter sammensat af køkkenchefen og det populære skaldyrsfad, så har Almanak lavet et genialt koncept på tredje balkon:

Her kan man sætte sig til rette ved vinduespladserne og de høje stole i ’Charcuteri-baren’, hvor man får serveret en stor charcuteritallerken med økologiske danske pølser og skinker og Unikas prisvindende danske oste.

Hertil forsyner man sig frit med økologisk vin, øl og moste ad libitum i op til 2 timer.

Til charcuteriet og ostene hører naturligvis hjemmelavet tilbehør, stegt rugbrød og surdejsboller fra eget bageri.  

Almanak i Operaen rummer alle muligheder for en god aften med kogekunst på tallerkenen med byens bedste havneudsigt.

Om du vælger kogekunst, scenekunst eller begge dele, så er du kommet til et multihus, hvor Almanak i Operaen i den grad spiller førsteklarinet.

Jeg er personligt glad for, at der ikke er tidsbegrænsning på bordet, som det er blevet normalt mange andre steder, så jeg snupper lige de danske oste med hjemmelavet kompot og knækbrød før desserten, mens jeg læner mig tilbage og nyder vuet ud over kongens København – mere royalt bliver det ikke! 

Foto Chris Tonnesen

Sådan finder du vej

Turen til Holmen er nem selv om Almanak i Operaen ligger på en ø.

Hvad enten du kommer med bus, har parkeret i det splinternye ‘state of the art’ parkeringsanlæg på Operaøen eller, som jeg kommer med de gule offentlige Havnebusser.

Båden stopper lige uden for døren på dens vej fra Nordhavn via Nyhavn til Sydhavn.

Så start evt. din restaurantoplevelse med en bådtur gennem Københavns havn eller vær turist for en dag på vandet før et bord i første parket på fjerde balkon venter. 

Få mere information om forestillinger i Det Kongelige Teaters Opera lige her, og læs mere om frokost, skaldyrsfad, ’Charcuteri-baren’ og aftenmenuer.

Book bord på Almanak i Operaen her.

Frokost serveres torsdag, fredag og lørdag. Aften tirsdag-lørdag.

Del artikel

Andre læser også