Mandag bliver det afgjort: Københavns toprestauranter nomineret til stor pris
I morgen mandag d. 28. oktober uddeler anerkendte White Guide – Nordens svar på Michelin – deres årlige priser i forbindelse med lanceringen af Guiden for 2020.
Det er ikke overraskende København, som totaldominerer feltet af nominerede i forskellige kategorier, og mange af dem besidder allerede Michelin-stjerner.
Men for mange af restauranterne er det en kæmpe triumf at løbe med en White Guide-pris.
Giganterne krydser klinger
White Guide har de seneste år nærmest overhalet Michelin-guiden i mange fagfolks øjne.
Det skyldes ikke mindst, at anmeldelserne i White Guide er transparente på en måde, så man kan se hvor mange point, et spisested har fået for f.eks. mad og service.
Det helt store spørgsmål er selvfølgelig, hvem af giganterne Geranium, Noma og så ny- og genåbnede Alchemist, der løber med titlen. De er i hvert fald storfavoritter.
Ellers er det værd at bemærke, at de tre københavnske restauranter The Pescatarian, Tigermom og A Terre er nomineret til årets nye restaurant.
Du finder selvfølgelig alt om de bedste spisesteder i København i MigogKbhs’ spiseguide
Læs også: The Pescatarian åbner i København
Du kan selv deltage i White Guide galla-middag
Hele White Guide-eventet finder sted til en galla-middag på Den Kongelige Skydebane Sølyst.
Hvis man har lyst til at opleve en overdådig spiseoplevelse i selskab med flere af landets bedste kokke, så er der steder pladser ledige. Dem kan du finde her
Den helt store prestige-pris hedder Årets Restaurant.
Her er følgende nomineret;
København
Alchemist, København
AOC, København
Geranium, København
Kadeau København
Kong Hans Kælder, København
Mielcke & Hurtigkarl, København
Noma, København
Lidt uden for København
Slotskøkkenet – Dragsholm Slot
Søllerød Kro
Jordnær, Gentofte
Ikke København
Frederikshøj, Århus
KOKS, Færøerne
De øvrige nomineringer ser således ud – dem der er markeret finder du i Hovedstadsområdet
Årets vinoplevelse:
Søllerød Kro
Alchemist
AOC
Årets smag for skillingen:
Lieffroy
Mejeriet
ARO
Årets serviceoplevelse:
Geranium
Koks
Molskroen
Årets nye restaurant:
Tigermom
À Terre
The Pescatarian
Årets kør hjem-drikkevaremenu:
108
Alchemist
Kadeau
Årets fiske- og skaldyrsrestaurant:
Iluka
The Pescatarian
Koks
Årets dessertoplevelse:
Søllerød Kro
Marchal
108
Årets feelgood oplevelse:
Barr
Anarki
Sønderho Kro
Årets bæredygtige:
Amass
Moment
Noma
Årets unge kokketalent:
Cecilie Hundevad Andersen (Remouladen)
Kristoffer Ringsing (B-spis)
Mette Brink Søberg (Noma)