Mandag bliver det afgjort: Københavns toprestauranter nomineret til stor pris

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Catfisheye - Wikimedia Commons CC
Foto: Catfisheye - Wikimedia Commons CC

I morgen mandag d. 28. oktober uddeler anerkendte White Guide – Nordens svar på Michelin – deres årlige priser i forbindelse med lanceringen af Guiden for 2020.

Det er ikke overraskende København, som totaldominerer feltet af nominerede i forskellige kategorier, og mange af dem besidder allerede Michelin-stjerner.

Men for mange af restauranterne er det en kæmpe triumf at løbe med en White Guide-pris.

Giganterne krydser klinger

White Guide har de seneste år nærmest overhalet Michelin-guiden i mange fagfolks øjne.

Det skyldes ikke mindst, at anmeldelserne i White Guide er transparente på en måde, så man kan se hvor mange point, et spisested har fået for f.eks. mad og service.

Det helt store spørgsmål er selvfølgelig, hvem af giganterne Geranium, Noma og så ny- og genåbnede Alchemist, der løber med titlen. De er i hvert fald storfavoritter.

Ellers er det værd at bemærke, at de tre københavnske restauranter The Pescatarian, Tigermom og A Terre er nomineret til årets nye restaurant.

Du finder selvfølgelig alt om de bedste spisesteder i København i MigogKbhs’ spiseguide

Læs også: The Pescatarian åbner i København

Restaurant Alchemist Foto Claes Bech Poulsen

Du kan selv deltage i White Guide galla-middag

Hele White Guide-eventet finder sted til en galla-middag på Den Kongelige Skydebane Sølyst.

Hvis man har lyst til at opleve en overdådig spiseoplevelse i selskab med flere af landets bedste kokke, så er der steder pladser ledige. Dem kan du finde her

Den helt store prestige-pris hedder Årets Restaurant.

Her er følgende nomineret;

København

Alchemist, København
AOC, København
Geranium, København
Kadeau København
Kong Hans Kælder, København
Mielcke & Hurtigkarl, København
Noma, København

Lidt uden for København

Slotskøkkenet – Dragsholm Slot
Søllerød Kro
Jordnær, Gentofte

Ikke København

Frederikshøj, Århus
KOKS, Færøerne

De øvrige nomineringer ser således ud – dem der er markeret finder du i Hovedstadsområdet

Årets vinoplevelse:

Søllerød Kro
Alchemist
AOC

Årets smag for skillingen:

Lieffroy
Mejeriet
ARO

Årets serviceoplevelse:

Geranium
Koks
Molskroen

Årets nye restaurant:

Tigermom
 À Terre
The Pescatarian

Årets kør hjem-drikkevaremenu:
108
Alchemist
Kadeau

Årets fiske- og skaldyrsrestaurant:
Iluka
The Pescatarian
Koks

Årets dessertoplevelse:
Søllerød Kro
Marchal
108

Årets feelgood oplevelse:
Barr
Anarki
Sønderho Kro

Årets bæredygtige:
Amass
Moment
Noma

Årets unge kokketalent:
Cecilie Hundevad Andersen (Remouladen)
Kristoffer Ringsing (B-spis)
Mette Brink Søberg (Noma)

 

Menuer til en 50’er og gratis øl: Burger Shack åbner ny restaurant i København

Skrevet af: Michael Qureshi

I juli måned gav Politikens anmelder Burger Shack en 6 hjerter anmeldelse, og siden kom turen så til Jyllands Postens anmelder, som kastede endnu en 6 stjernet anmeldelse efter burger-kæden.

Jyllands Posten udråbte desuden Burger Shack til vinderen af burgerkrigen i København.

Burgerjoint-kæden med 14 restauranter landet over er virkelig ved at erobre terræn i Hovedstaden, og har aktuelt planer om at åbne en Flagship Store på Nørreport og på Frederiksberg.

Men først kommer turen til en ny restaurant i Carlsberg Byen i den kommende weekend.

Menu til en 50’er og 500 gratis øl

Burger Shack åbner ny restaurant i Carlsberg Byen med plads til 60 siddende, og det fejres med en menu til en 50’er både lørdag d. 25. januar og søndag d. 26. januar samt 500 gratis Royal Øko IPA øl.

Hos Burger Shack glæder man sig til at slå dørene op til den nye restaurant.

“Vi har de sidste par måneder arbejdet intenst på at blive klar til åbningen i Carlsberg Byen.

Københavnerne har taget bedre imod os, end vi turde drømme om, så vi glæder os helt vildt til at kunne byde endnu flere kunder velkommen.

Nu også med mulighed for at sidde ned inde i restauranten,” siger driftsdirektør Christoffer No til MigOgKbh.

Frokostmenu til de mange studerende

Med lokation i Carlsberg Byen er der også et kæmpe potentiale med deres frokostmenu og så de mange studerende.

“Vores nye restaurant er nabo til 10.000 studerende på Campus Carlsberg, og vores frokostmenu er derfor som skabt til denne restaurant.

Mandag til fredag tilbyder vi nemlig en Shack Lunch menu (Burger, Sodavand & Pommes Fritter) til kun 65kr.,” forklarer Christoffer No.

Hvad: Burger Shack åbner ny restaurant
Hvornår: 25-26 Januar 11.30 – 21.00
Hvor: Humletorvet 4, 1799 København V.

Du kan få 1 meter lang Durum: Umut udvider med vild kebabshop

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis man kender lidt til Umut Sakarya, så ved man også, at han sjældent sidder stille.

Så derfor kommer det næppe som en overraskelse for nogen, at han har en nyhed i ærmet.

Nu er den så offentlig.

Umut går lidt andre veje end de klassiske flæskestegs-koncepter og udvider nu “imperiet” med en kebabshop.

Den kommer til at hedde Guldkebab by Guldkroen, og åbner som en pop up 14. februar og frem til sommerferien på Nørrebro.

Vild – vildere

Det bliver selvfølgelig ikke en kebabrestaurant, som vi kender det fra det københavnske.

Det bliver vild, vildere.

Eksempelvis kan man bestille 1 meter lang Durum, eller rullekebab som Umut kalder det.

Det bliver også med en hemmelig chilisovs til at smøre ud over den, som kommer til at give dig nogle problemer på toilettet dagen efter.

Men mon ikke den smager himmelsk og man nyder det så længe, det varer?

Hjemmelavet kebab af svinenakke

Lidt utraditionelt bliver det en kebabbiks med hjemmelavet kebab af svinenakke, så Umut holder sig i svinekøds-genren.

Det er jo Umut og Guldkroen, der står bag, så naturligvis kan man også få deres sprøde fritter med deres berømte hjemmelavede bearnaise sovs hældt ud over.

Det er i hvert fald en sjælden kombi, når det gælder kebab. Der bliver også iskolde fadøl og Umuts yndlingsdrik – Fernet Branca.

Normalt hader Umut og hans partnere alt hvad der handler om vegetar, men også her skrives der historie. Der er nemlig føjet to vegetar-retter til kortet, som begge er ud fra hjemmelavede opskrifter.

Den ene med hjemmelavede falaffel.

På selve åbningsdagen som er Valentines Dag bydes der på gratis kebab og bajere til de 300 første.

Hvad: Guldkebab åbner med 300 gratis kebab og øl
Hvor: Rantzausgade 58b
Hvornår: 14. februar
Mere info her

Blandt verdens bedste: Krigsfotograf Jan Grarup har de vildeste historier

Skrevet af: Michael Qureshi

En af verdens bedste krigsfotografer er dansk, og hans navn er Jan Grarup.

Jan Grarup har igennem de sidste 30 år rejst verden rundt ad flere omgange for at dække konflikter, krige og humanitære katastrofer og har modtaget en lang række nationale og internationale priser for sit arbejde.

Nu kan du komme helt tæt på den hudløst ærlige fotograf, når han mandag den 9. marts inviterer til en aften med dybt personlige historier og deler fotografier, der aldrig før er blevet vist.

Foredraget finder sted på Nørrebro Teater fra kl. 19.00 til 21.00, og du kan forvente at blive taget helt med bag facaden.

Den 51-årige fotograf deler åbenhjertigt om sin lange karriere, diagnosticeringen af PTSD, misbruget af alkohol og stoffer samt kontrasten mellem at være en fotograf i krydsilden og far til fire børn hjemme i København.

Køb billetter her

Historier om mennesker

Den dygtige krigsfotograf har aldrig lagt skjul på, at han har måtte betale en høj pris for at dokumentere fra verdens skyggesider, men arbejdet afspejler hans tro på nødvendigheden af at fortælle historier om mennesker, der ikke selv er i stand til at dele deres historie.

Fotografierne afbilleder alt det grusomme, som mennesker er i stand til, men lige så smertefulde de kan være at se på, lige så bevægende og gribende er motiverne.

Jan Grarup kunne senest opleves i dokumentarfilmen Krigsfotografen, der omhandler livet på hjemmefronten i København og arbejdsfronten i verdens brændpunkter, og nu kan du høre danskerens historie fra første række.

Du kan købe billetter fra 259 kr hos Tikko.

Hvad: Oplev Jan Grarup – Krigsfotografen

Hvor: Nørrebro Teater, 2200 København N

Hvornår: 9. marts, kl. 19.00-21.00

Du kan købe billetter her