MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mandligt hårtab – Hvad gør man?

Af Redaktionen

Mandligt hårtab er desværre helt almindeligt for mange mænd – unge som gamle.

Det er mest udbredt hos ældre mænd i alderen over 30 år, men det ses dog stadigvæk hos en del yngre mænd.

Det kan være et stort problem hos yngre mænd, når håret begynder at trække sig tilbage, eller generelt bare tynder ud. Specielt i nyere tid, hvor mandligt udseende betyder en del mere end hvad det gjorde før i tiden.

Det er ofte svært at tale om eller acceptere når man i sine start-tyvere begynder at miste håret. Det kan være svært at acceptere, men heldigvis er der ofte tiltag man kan gøre for at udsætte processen eller decideret stoppe den.

Identificer årsagen til hårtabet

Først og fremmest er det vigtigt at man får identificeret årsagen til hårtabet.

Er det reelt set fordi det ligger i generne, at håret begynder at stå af, eller er der andre årsager?

Her kan man begynde at overvej hvordan ens kost ser ud, hvor voldsomt hårtabet er og om man har været specielt hård ved håret i en længere periode.

Mere ofte end ikke, så er det desværre det såkaldte ’male patterned baldness’, som med tiden bare bliver værre.

Hvad kan du selv skal gøre ved hårtabet?

Der er mange ting man kan gøre, for at udsætte hårtabet.

Først og fremmest kan man starte med kosten. Her er det vigtigt at man spiser varieret og får de rigtige vitaminer, som f.eks. B7 og Zink som bidrager til at holde håret, ved lige.

Det er dog sjældent nok, da det reelt set over en overproduktion af DHT – også kaldet et mandligt testosteron, hvorved der skal tys til andre redskaber hvis man virkelig vil bremse processen.

Minoxidil er et produkt du påfører skalpen et par gange dagligt, som medvirker til at ’overnære’ hovedbunden så håret holder sig ved lige.

Det kan bidrage til at bremse processen, men stopper den ikke.

Hvis man ønsker at stoppe processen helt, kan man forsøge sig med Propecia, som er en pilleform der bremser tilførslen af DHT til skalpen, hvorved processen stoppes ved bedste fald.

Der er dog lidt stærkere bivirkninger ved Propecia som kan opveje gevinsten en smule. Det er selvfølgelig op til en selv at vurdere hvorvidt hårpragten skal reddes på potentiel bekostning af andre problemer.

Hårtransplantationer eller micropigmentation

En af de sidste muligheder er selvfølgelig at lave en indgreb hvor man decideret indsætter nye hårsække eller laver pigment for at skabe illusionen af hår.

Hvis hårtabet betyder en hel del for dig, og du ikke kan acceptere at hårpragten forsvinder, så kan du vælge at få en hårtransplantation eller få lavet en SMP-behandling alt afhængig af omfanget.

Der er mange udbydere på markedet som f.eks. Illuhair.dk der tilbyder dig flotte æstetiske hår løsninger. Man kommer dog ikke uden om at det under alle omstændigheder er lidt pebret at få lavet sådanne indgreb.

Ved en hårtransplantation tager de håret fra bagsiden af hovedet, hvor hårsækkene ikke påvirkes af DHT og sætter dem på toppen af hovedet, hvor hårtabet finder sted. Hvis du ønsker dette, er det derved en fordel at have tæt hår i nakken, og et mindre område at dække på toppen.

Ved en SMP-behandling går de ind og faktisk tatoverer små hår-lignende prikker der giver tæthed og kan give illusionen af meget korte hår.

Under alle omstændigheder er den bedste løsning for dig, den der giver dig selvtilliden tilbage. Hvorvidt det er at accepterer hårtabet og simpelthen lade være med at tænke over det mere, eller om det er at få lavet et indgreb er helt op til individet.