Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gratis adgang: Masser af fede aktiviteter på Arkitekturens dag

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Dansk Arkitektur Center. Foto: Julie Voge, PR
Dansk Arkitektur Center. Foto: Julie Voge, PR

Første mandag i oktober vender en stor international begivenhed tilbage og kan lige som mange andre steder i verden opleves her i København.

Det er Arkitekturens dag, der fejres, og i Dansk Arkitektur Center (DAC) kan alle være med – endda ganske gratis.

Som du sikkert har bemærket, er København i år udnævnt til verdens arkitekturhovedstad af UNESCO, og Arkitekturens dag er således kulminationen på et år i arkitekturens tegn.

I dagens anledning koster det ikke en krone at besøge DAC, og der er en række spændende aktiviteter på programmet for såvel børn som voksne.

Bliv klogere på arkitekturen

Da DAC åbnede dørene til Arkitekturens dag sidste år, lagde mere end 3.000 gæster vejen forbi, og sådan forventes det også at gå i år, når der er alt fra talk og quiz til omvisninger og familieværksted at opleve.

DAC’s guider og medlemmer af Arkitektforeningen står klar til at tage de besøgende med på rundtur i udstillingerne, hvor der vil blive delt ud af røverhistorier og eksperternes personlige syn på arkitektur.

I Danmarks nationale arkitekturgalleri “So Danish!” viser de erfarne arkitekter Flemming Skude, Kirsten Birk Hansen og Jens Th. Arnfred rundt, og i særudstillingen “Copenhagen in Common” er det DAC’s egne guider, der fortæller.

Indtil 22. oktober kan du lytte og opleve udstillingen “Byfortællinger”, hvor forfatter og samfundsdebattør Knud Romer og tegnestuen WERK folder byens fortællinger ud. Foto: Kontraframe, PR

Ude i byen guider DAC også gæsterne gennem arkitekturen, når der gives en smagsprøve på centrets populære turprogram.

Det betyder, at du kan komme med på en gåtur rundt om en lille del af Inderhavnen, mens du bliver klogere på blandt andet historien bag Ørkenfortet, de tre bylivsbølger i København og havnens mange broer.

Quiz med kendt vært

Arkitekturens dag byder også på quiz, for Adrian Hughes kigger forbi og omdanner den populære Kunstquizzen fra DR til en Arkitekturquiz.

Her skal to hold af arkitekter dyste i paratviden om arkitektur i København, og publikum kan også gætte med.

DAC lover, at der er gode præmier på spil.

Hold 1 består af arkitekturanmelder og forfatter Holger Dahl samt Director for Sustainable Buildings hos VELUX, Lone Feifer, mens hold 2 består af Dansk Arkitektur Centers egen CEO, Kent Martinussen, samt Mette Skjold, der er CEO hos SLA.

Dansk Arkitektur Center holder til i bygningen BLOX tegnet af OMA. Her faciliteres og fremvises de nyeste løsninger på tværs af dansk arkitektur, design, byudvikling og kreativ praksis. Foto: DroneRune, PR

På Arkitekturens dag kan du desuden lytte til en interessant talk med to kendte gæster.

Forfatter og debattør Knud Romer sættes i stævne med sanger og tekstforfatter Katinka til en snak om, hvorvidt det egentlig passer, når vi igen og igen hører, at “København har plads til alle”.

For kan byen nogensinde blive for alle?

Kan vi overhovedet bygge boliger nok? Og gøre dem billige nok? Kan gamle bygninger og byområder tilpasses, så de ikke forhindrer hverken mennesker med nedsat syn eller gangbesvær i at være med?

I udstillingen So Danish! vises eksempler på dansk formgivning i absolut særklasse fra internationalt anerkendte superarkitekter. Bliv fx klogere på Susanne Ussing og Carsten Hoffs byggeprincipper fra Thylejren. Foto: Rasmus Hjortshøj, PR

Og er der plads til alle på cykelstien, hvis der også skal være plads til alle dem, der vil have bil?

I den interessante talk vendes dilemmaer og konflikter, der opstår, når byen skal rumme mange forskellige mennesker på én gang, og det hele suppleres af sange fra Katinka.

Også i børnehøjde

DAC er et særdeles børnevenligt sted, og du kan derfor roligt tage hele familien med til Arkitekturens dag.

Her har I ikke bare mulighed for at prøve den 40 meter lange rutsjebane, DAC Slide, der tager jer fire etager ned, men I kan også slippe kreativiteten løs i familieværkstedet i Educatorium.

Året rundt i alle weekender og ferier afholdes familieværksted med sjove arkitekturaktiviteter for børn. Foto: Hanne Fuglbjerg, PR

DAC’s værter hjælper jer i gang med sjove aktiviteter, der kobler sig på den aktuelle udstilling “Copenhagen in Common”.

Blandt andet kan I lave blå lystryk og blive klogere på byens forskellige plantearter, lige som alle børn, som har lyst, kan blive malet i ansigtet.

En dygtig ansigtsmaler kommer nemlig på besøg for at male Københavns flotte tårne på børnenes kinder eller måske en Børs-drage i panden.

Når I trænger til et hvil og noget godt til ganen, kan I tage plads i den populære DAC Café, hvor der serveres både snacks, frokost, kager, børnevenlige retter samt varme og kolde drikke.

Læs mere om Arkitekturens dag på DAC og se hele programmet lige her.

Hvad: Arkitekturens dag
Hvor: Dansk Arkitektur Center, Bryghuspladsen 10, København K
Hvornår: Mandag 2. oktober 2023
Hvor meget: Gratis adgang

Del artikel

Andre læser også