Masser af gratis koncerter: Nu starter Vinterjazz Festival

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto

Hvis du trænger til at få frisket vintersindet op med en omgang sprød bas, saxofon og trommer i skøn forening, så er der heldigvis råd for.

Fredag den 1. februar sparkes den 19. udgave af musikfestivalen Vinterjazz nemlig i gang.

Masser af københavnerkoncerter

Det er lig med tre ugers rytmiske hyggestunder fordelt på mere end 600 koncerter hos mere end 125 spillesteder på tværs af det danske lang lige fra Aalborg til Rønne.

København bliver selvfølgelig ikke forbigået, og der er rig mulighed for opleve jazz i verdensklasse helt gratis eller til en fair sum penge.

I København lægger steder som AFUK, Bremen Teater, Cinemateket, Den Sorte Diamant, Kulturhuset Knippelsbro, Spillestedet Stengade og sågar Vinbaren på Vesterbro Torv lokaler til events under Vinterjazz.

Du finder den fulde oversigt over festivalens mange koncerter ved at klikke her. Du kan nemt sortere efter geografi og priser med et par få klik.

Læs også: Brønshøjs vandtårn får nyt liv som kulturscene

Et nationalt sammenskudsgilde

Vinterjazz kalder sig selv for ”et nationalt sammenskudsgilde”, idet spillesteder og arrangører over hele Danmark står side om side for at tilbyde en vej ind i jazzens forunderlige verden helt ude i landets afkroge.

En skarp kontrast til storebroderen Copenhagen Jazz Festival, der – som navnet antyder – holder sig indenfor hovedstadens grænser.

Trods det sympatiske geografimål, er vi dog på redaktionen ikke overraskende glade for, at Vinterjazz også kommer til at fylde København med varme vibes og toner i en råkold tid.

Læs også: Kom gratis ‘behind the scenes’ på Det Kongelige Teater

Hvad: Vinterjazz 2019
Hvor: Hele landet – også København
Hvornår: 1.-24. februar
Hvor meget: Mange koncerter er gratis, mens andre kræver billet
Hvordan: Læs mere og se hele koncertoversigten på dette link