Mere pasta i topklasse: Pasta la Pasta udvider til endnu en bydel

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Kaspar Mørk Arianto

Hvis du ikke allerede kender Pasta la Pasta – så er det en fejl.

Brænder dit hjerte (ligesom vores) også bare en lille smule for pasta, så er det her du skal forbi.

Martin Bøie Ipsen og Morten Paaske Christensen laver nemlig det, der meget vel kan være byens bedste Take Away pasta midt i København på Ny Østergade 5, og nu kan du også få fat i de gode sager på Frederiksberg.

Læs også: Masser af fordele og tilbud hver måned – prøv MigOgKbhs helt nye fordelsklub gratis

Pasta la Pasta på Frederiksberg Foto Mathilde Mågård Hansen

De danske pastakonger

Pasta la Pasta åbnede i starten af september 2018 på Ny Østergade 5, og bag konceptet står de to hovedkræfter, Martin Bøie Ipsen og Morten Paaske Christensen.

Martin har tidligere drevet den hedengangne Restaurant Ergo i Gothersgade, og har sidenhen været et velkendt ansigt i det københavnske natte- og restaurationsliv.

Morten har et gastronomisk CV af den mildest talt imponerende slags: Udlært fra Michelin-restauranten Formel B på Frederiksberg, vinder af VM for unge kokke med U25-landsholdet for en håndfuld år tilbage og kok på 3-stjernede Alinea i Chicago.

Nåh ja, så har Morten også lavet italiensk mad ved en vulkan på Sicilien OG været kok for Kronprins Frederik.

Læs også Østerbro-yndling: Kendt pastahus skifter kurs og går all-in på pizza

Morten Paaske Christensen (tv) og Martin Bøie Ipsen står bag Pasta La Pasta. Foto: Kaspar Mørk Arianto

Takeaway (klasse) pasta

Hos Pasta la Pasta er grundlaget altså lagt for seriøst god pasta.

Den er desuden håndlavet af en lille, lokal familie i Piemonte, som Pasta La Pasta har et tæt samarbejde med. Og den laves naturligvis frisk på bestilling og sendes med ekspresfart til København.

“Det var svært at finde god takeaway-pasta i København – og så kom vi på Pasta la Pasta,” fortæller de.

Kokketeamet har – med Morten i spidsen – forsøgt at inddrage teknikker og viden fra Michelin-universet for at hæve den klassiske og simple, italienske pasta til nye luftlag.

Det resulterer bl.a. i små, takkede pastapuder kaldet ’plin’ med cremet parmesansauce og sort trøffel, samt ’fagottini’-miniature-pastapakker fyldt med rosmarinkrydret ’lardo’-svinefedt.

For ikke at nævne en bolognese, som du aldrig har fået den før.

Det langtidstilberedte oksekød toppes med dadeltomater dehydreret ved 65 grader i 5-6 timer for at opnå den perfekte karamelliseringsgrad. Naturligvis!

Læs også Iskaffe og berygtede romkugler: Hemmelig Frederiksberg-café er dit nye stamsted

Foto: Kaspar Mørk Arianto

Det er planen, at Pasta la Pasta skal til flere bydele.

“Vi vil gerne åbne endnu flere restauranter, så du med tiden kan få god pasta over hele byen. Nu bød der sig nogle rigtig gode lokaler på Frederiksberg, og så blev det i første omgang her,” slutter de.

I denne omgang må du dog enten svinge forbi Indre By eller den nye restaurant på Frederiksberg.

Hvad: Pasta La Pasta
Hvor: Sylows Alle 1, 2000 Frederiksberg
Hvornår: Mandag til lørdag kl. 12-20
Hvor meget: 100 kr. plus/minus for en hovedret
Hvordan: www.pastalapasta.com