MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Mere søvn med sollys: Andreas Mogensen testede ny lampe i rummet – nu kan den blive din

Af André Bentsen
Efter at den er blevet gennemtestet af den danske astronaut Andreas Mogensen på den internationale rumstation (ISS) og efterspurgt af NASAs astronauters for at undersøge, hvordan lampens lys kan øge trivslen i rummet, har SAGA designet en ny lampe til jordboere. Foto: Presse
Efter at den er blevet gennemtestet af den danske astronaut Andreas Mogensen på den internationale rumstation (ISS) og efterspurgt af NASAs astronauters for at undersøge, hvordan lampens lys kan øge trivslen i rummet, har SAGA designet en ny lampe til jordboere. Foto: Presse

Du skal til Indre By for at se det nyste stjerneskud på lampescenen.

Til gengæld har teknikken bag været så langt ude i rummet, som nogen dansker nogensinde har været før.

Det er nemlig ingen ringere end den danske astronaut, Andreas Mogensen, og hans internationale kollegaer på rumstationen, der har testet teknologien bag Circadian Light for Space and Earth.

Og de næste to uger, kan du så gå i de rumrejsendes fodspor og se Aember.one, der er navnet på den lampe, der er kommet ud af det.

Det lyder fancy, og er det måske også lidt.

Den specielle lampe er nemlig designet og udviklet med henblik på at forbedre astronauters søvn og trivsel grundet deres mangel på naturlig stimulering fra sollys i rummet.

Nu kan du så selv se lyset i en udstilling, der kommer til at være i Polestar Space på Kristen Bernikows Gade fra mandag 10. juni og to uger frem.

Den første uge er der medarbejdere fra SAGA til stede i Polestar Space for at kunne fortælle nærmere om lampen til interesserede.

Det gør rum-arkitekt og co-founder af SAGA Space Architects, Sebastian Aristotelis, for pressen om tirsdagen og her lyder budskabet klart:

“Det er altså den samme tankegang og viden fra rum-teknologier, som SAGA nu har brugt til at skabe en version af lampen, der kan bruges til almindelige mennesker, der særligt i de nordiske lande er påvirket af manglen på dagslys.”

Lampen er henvendt til design-fokuserede danskere, der samtidig har fokus på præstation, produktivitet, velvære og trivsel og – selvfølgelig som præmissen for det hele – en god nats søvn.

“Designet af lampen er udsprunget af Polestars tilgang til industrielt og innovativt design, som inspirerede arkitekt Sebastian Aristotelis til at designe lampen i en version til forbrugerne, oplyser arrangørerne.

Polestar Space åbner i hverdagene 10:00-18:00 
Lørdag: 10:30-16:00
Søndag:: 11:00-15:00

Del artikel

Andre læser også