Mexi-fest: Madmarked fejrer De Dødes Dag med musik, tacos og drinks

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

Hvis du i disse dage ser dødningehoveder eller skræmmende genfærd i de københavnske gader, er det ikke nødvendigvis på grund af Halloween.

I de første novemberdage fejrer mexicanerne Dia de Muertos – altså De Dødes Dag, og traditionen har spredt sig til Danmark.

De Dødes Dag er en festlig begivenhed, der handler om at mindes og hylde dem, der ikke længere er iblandt os, i stedet for at frygte døden og sørge.

Boltens Food Court i Indre By har taget de mexicanske festdage til sig og inviterer derfor til fejring af De Dødes Dag fra torsdag 31. oktober til og med lørdag 2. november.

Live-musik og kranier

I løbet af de tre dage er der masser at tage sig til på det store madmarked.

For at hylde de døde sættes et alter op, og hvis du medbringer et billede af den, du gerne vil mindes, kan du placere det her og sende søde tanker til vedkommende – og måske endda skåle med ham eller hende, når du nyder er god drink.

Midt i Boltens Gård hænger et stort dødningehoved, og ved mørkets frembrud vil den ene gavl i gården blive beklædt med et levende kranie i 3D.

Foto: PR

Torsdag fra klokken 17 sørger en DJ for lækre toner, og fredag skruer et live-band op for festen med traditionel, mexicansk musik.

Der vil desuden være mexicansk papirsklip, og alle etager og boder vil være festligt klædt i guirlander og andet farvestrålende pynt.

Tacos, drinks og meget mere

Det mexicanske tema lægger op til, at der indtages tacos i store mængder, men er du mere til retter fra andre verdensdele, er der også råd for det.

Boltens Food Court huser nemlig 19 forskellige madboder, som langer både sprøde salater, saftige burgere, højtbelagt smørrebrød og meget mere over diskene, så der er noget for alle smagsløg. Og du kan selvfølgelig skylle maden ned med drinks, øl, friske juicer og andre lækkerier.

Åbningstiderne er torsdag klokken 11-21 samt fredag og lørdag klokken 11-22.

Læs mere og se programmet på Facebook.

Hvad: De Dødes Dag
Hvor: Boltens Food Court, Gothersgade 8 D, København K
Hvornår: 31. oktober til 2. november 2019