MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Forrygende start: Tidligere kuffert-drenge har succes med mexicansk foodtruck

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

De fleste er enige om, at det sidste år har været op ad bakke og svært for mange.

Så forestil dig at du er ansat i Københavns Lufthavn til at fylde utallige fly med glade danskeres bagage, og at flytrafikken lukker nærmest ned fra den ene dag til den anden.

Dét er svært.

For Benjamin Rasmussen Nikkhah og Asger Tobias Brodtkorb skulle det dog ikke sætte en stopper for deres drømme, og i starten af februar 2021 åbnede de deres nye foodtruck, Mexihagen, på Nørrebro.

Foto PR

Noget måtte gøres

Mange har desværre mistet deres sædvanlige job under Corona-pandemien, og den kø kan Benjamin og Asger godt stille sig i.

De var nemlig nogle af de første, der måtte forlade lufthavnen i april sidste år.

”Vi kunne jo ikke bare sidde derhjemme, og vi har altid drømt om, at lave noget sammen,” fortæller de to unge gutter bag det Corona-venlige plexiglas i den lille foodtruck en iskold mandag på Nørrebro.

Maden er mexicansk og tager udgangspunkt i den traditionelle, krydrede stew, birria, som mexicanerne har spist i årtier – måske mere.

”Benjamin så en video med det på nettet, men vi havde ikke set det i København endnu. Vi elsker begge to at lave mad, og så besluttede vi os for at springe ud i det.”

Opskriften har de snoet ud af en ældre, mexicansk dame fra New York, som selv har arvet den og stået i et gadekøkken.

Hun har heldigvis vidst, hvad hun lavede, for opskriften smager både himmelsk og er virkelig snasket – lige hvad vi alle sammen har brug for især nu.

Foto PR

Allerede en kæmpe succes

Mexihagen har fået pladsen mellem Nørrebro Bycenter og den gamle Lygten Stationsbygning.

Og taget i betragt af, at det er mandag, møgkoldt og landet er lukket ned – så vrimler det med sultne gæster efter de populære tacos, et Wolt-bud, der venter og telefonen, som ringer med jævne mellemrum med forudbestillinger.

Derudover kommer det, at vognen ikke bærer synderligt af reklame, så man skal virkelig vide, den ligger her.

Eller dufte sig vej herhen – for gud, hvor det dufter skønt.

Drengene laver det hele selv, og her er ingen mantraer om sund mad.

”Det er super snasket, men vi elsker det. Når det bliver sommer og situationen tillader det, så vil vi gerne holde nogle fede herude fester med god musik og masser af tacos.

Og så drømmer vi om flere foodtrucks og måske en dag en restaurant,” fortæller de to unge gutter.

En menu med det hele hos Mexihagen koster 109 kr. og det kan formentlig mætte langt de fleste.

MigogKbh måtte i hvert fald kaste håndklædet i ringen, og vi har altså en ret sund appetit (hvis vi selv skal sige det).

Har du ikke allerede været forbi, så er det bare med at komme afsted – husk den gode appetit og de varme vanter.

Hvad: Mexihagen
Hvor: Pladsen mellem Nørrebro Bycenter og den gamle Lygten Stationsbygning
Hvornår: Åben mandag-lørdag fra kl. 11 til udsolgt
Hvor meget: Tacos fra 29 kr.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram