Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Fredagslækkerier: Nu er Meyers klar med årets fastelavnsboller

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Fastelavnsbollerne har taget os med storm i år, og har du stadig ikke fået nok, så er endnu én af byens favoritter også klar med de lækre sager.

I dag lander udvalget af sprøde wienerdejsfristelser med vaniljeflødecreme og en klassisk gærdejsvariant med remonce nemlig på hylderne hos Meyers fem håndværksbagerier i København K, på Amager, Østerbro, Nørrebro og i Meyers Deli på Frederiksberg.

Foto PR

Old-school velsmag med svesker, hindbær og Claus Meyers egne æbler

Foruden Meyers klassiske wienerdejsvarianter med flødecreme og enten en syrlig-sød hindbærskum eller en æblekompot kogt på Claus Meyers egne æbler fra plantagen på Lilleø ved Lolland, rammer en nytilkommer også hylderne i år:

En wienerdejsfastelavnsbolle med sveskemos, flødecreme og et skvæt cognac kogt fri for alkohol.

Det lyder totalt mormor-old-school, og det har også været meningen.

Kombinationen af svesker og fløde er nemlig en god, gammel dansk klassiker, og vi ved, at Meyers om nogen formår at forvandle fortidens traditioner til nutidig velsmag.

Fælles for alle Meyers wienerdejsfastelavnsboller er, at de ikke bare fyldes med almindeligt flødeskum.

Næh nej, her koger man en decideret vaniljecreme op på fløde, som bliver helt glat og tæt i smagen.

Hvem sagde ”ja tak?”, nåh ja, det var os selv her på redaktionen.

Foto PR

Også plads til den gammeldags slags

Foruden de tre wienerdejsboller, kører Meyers Bagerier den som sædvanligt også ind med gammeldags fastelavnsboller bagt på gærdej fyldt med remonce og vaniljecreme og toppet med chokoladeglasur.

Helt perfekt og lige som de skal være.

I år har Meyers fastelavnsboller fået et ekstra kærligt serviceeftersyn fra mini-kædens spritnye konditor og produktudvikler, Freja Krarup.

Foto PR

Hende kender du måske fra Instagram, hvor hun har forkælet sine mange tusinde følgere med kunstneriske dessertkreationer og søde sager fra sin tid som chefkonditor på det navnkundige Svinkløv Badehotel i Nordjylland, og senest i en collab med en af MigogKbh’s store isfavoritter, Østerberg Ice Cream.

Freja blev en del af Meyers Bagerier i slutningen af 2020, og fastelavnsbollerne er hendes første kapitel i skrivningen af et helt nyt kageeventyr, hvor hun skal designe og lancere nye flødeskumskager hver måned i 2021.

Hvad: Fastelavnsboller hos Meyers
Hvor: Meyers Bageri på Amagerbrogade, i Store Kongensgade, Jægersborggade eller Classensgade, samt i brødudsalget hos Meyers Deli på Gl. Kongevej
Hvornår: Helt frem til d. 21. februar 2021
Hvor meget: De gammeldags fastelavnsboller koster 28 kr. stykket eller tre for 65 kr. Wienerdejsbollerne med creme og fyld koster 35 kr. stykket eller tre for 90 kr.

Del artikel

Andre læser også