Frederiksbergs nye perle: Meyers har åbnet restaurant i historiske Fasangården

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Den 1. oktober 2020 slog køkkenchef Anika Madsen og Meyers dørene op til den historiske bygning Fasangården i Frederiksberg Have.

Den tidligere kongelige embedsbolig skal nu være traktørsted for gæster i Frederiksberg Have og MigogKbh har fået lov til at kigge indenfor.

Foto PR

Større renovering

Nysgerrige frederiksbergere har i omkring tre år kigget med over plankeværket, mens Slots- og Kulturstyrelsen foretog den omfattende restaurering, der har fået Fasangården til at stråle igen.

Nu er Meyers endelig klar til at føre Fasangården ind i en ny æra, når de fine stuer bliver til et moderne traktørsted midt i byen for gæster og mindre selskaber, der vil kunne blive beværtet fra morgen til aften.

Og fint – det er her virkelig blevet.

Foto PR

Fasangården som blev opført helt tilbage i 1682 skal nu være traktørsted, hvor gæster vil fylde stuerne til frokost og aften, men der vil også blive holdt mondæne middage i de tilstødende private stuer, muntre fællesspisninger, petanqueslag og andre skæve events.

Den tildækkede terrasse mod syd vil danne ramme om fejringer af livets største øjeblikke, og senere på året åbner, efter planen, et af verdens mindste hoteller på 1.sal og et lille stalddørsudsalg orienteret imod havens mange gæster.

Et spisested helt nede på jorden

Bag gryderne står Anika Madsen (tidligere køkkenchef og partner på Kadeaus lillesøster-restaurant, Roxie), der på Fasangården har skabt en jordnær menu, der trækker tråde tilbage til 1800-tallets begyndelse, undersøger det eventyrlige i naturen, men som også vedkender sig, at der findes en verden udenfor kongeriget.

Man spiser a la carte retter til frokost, og om aftenen vil det blive suppleret med en lille og en lidt større menu.

”Jeg bor selv et stenkast væk, og det her sted rummer alt, hvad jeg kunne drømme om. Jeg glæder mig usigeligt meget til at åbne vores spiseri for havens besøgende og gæster, som er kommet langvejs fra,” forklarer køkkenchef Anika Madsen.

Designerne Christina Meyer Bengtsson og Ulrik Nordentoft Foto PR

Helt særlig indretning – både inde og ude

Designerne Christina Meyer Bengtsson og Ulrik Nordentoft har stået for valg af interiør, og de har taget udgangspunkt i husets alder og historie, men forholder sig ikke slavisk til romantikken.

Med et ønske om at genbruge mest muligt, har makkerparret været på jagt efter møbler, vaser og lamper på auktioner og loppemarkeder, fortrinsvis i Skandinavien.

Interiøret er en blanding af Empire, Biedermeier, jugend, Art Deco og nutidigt design.

Udformningen af haven er kraftigt inspireret af romantikken.

Foruden bærbuske og spiselige blomster, huser haven en voliere med høns, der lægger æg til Fasangårdens sovende gæsters morgenmad, bistader, der forsyner køkkenet med honning og dertil et større antal krydderurt- og grøntagsbede.

Foto PR

”Vi er meget glade for, at vi nu er nået hertil. Med Anika og et stærkt hold i køkkenet, Rasmus Mørch til at lede restauranten og det lille stalddørsudsalg på vej, er jeg overbevist om, at Fasangården kommer til at sprede stor glæde blandt havens besøgende, Frederiksbergs borgere og hos de besøgende, som kommer hertil,” siger Claus Meyer.

Hvad: Fasangården i Frederiksberg Have
Hvor: Fasangården i Frederiksberg Haves nordvestlige del, Søndre Fasanvej 73, 2000 Frederiksberg.
Hvornår: Frokost: Tirsdag til søndag: 12.00 – 15.00 og aften: Tirsdag til lørdag: 17.00 – 22.00.
Hvor meget: 8 serveringer 595 kroner. A la carte-priser til frokost starter ved 125 kroner
Hvordan: Der kan reserveres bord frokost og aften, tirsdag-lørdag lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram