Lækker mad med udsigt: Profiler rykker ind i Christiansborgs tårnrestaurant

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Meyers i Tårnet PR Foto
Meyers i Tårnet PR Foto

Regeringsrokader er ingen sjældenhed på Folketingets bonede gulve.

Men en højtprofileret restauratørrokade er ikke hverdagskost.

Det er ikke desto mindre præcis, hvad der er sket.

Meyers – grundlagt af Noma-nestor og nordisk madguru par excellence – Claus Meyer – overtog tidligere på måneden restauranten i Tårnet på Christiansborg efter Bojesen, ført an af Rasmus Bo Bojesen.

Overgangen er dog sket ganske udramatisk, da Folketinget hver femte år er forpligtet til at sende driften af spisestedet i 34 meters højde i udbud.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om restaurant-nyheder…

Erfaren smørrebrødserfaring

Heldigvis kan fans af Bojesens smørrebrød ånde lettet op.

Meyers viderefører den højtbelagte tradition med sit eget, moderne twist, når klokken slår frokost i Tårnet.

Køkkenchefen, der skal løfte arven, hedder Maria Junker, og er faktisk selv uddannet hos Bojesen.

Siden snuppede hun titlen som køkkenchef på det navnkundige, københavnske smørrebrødssted, Schønnemann.

Læs også: Guide: Her får du det bedste smørrebrød i København

Meyers i Tårnet PR Foto

Åbner snart for aftenservering

Efter et par uger udelukkende med frokostservice, slår Tårnet snart portene op til aftensmad.

Det sker fra tirsdag den 22. oktober, hvor middagsgæsterne kan se frem til gedigne danske og nordiske smage med lige dele tradition og fornyelse.

Det kunne f.eks. være i form af gravad andebryst med solbær, spidskål med vesterhavsost, braiserede svinekæber og en sød citroncreme med persillesirup.

Allerede fra midten af november skifter menukortet dog, da der skal gøres plads til masser af jul(emad) på slottet.

Læs også: En kasse med højtbelagt, tak: Nyt firma sender smørrebrød direkte til døren

Lidt om Tårnet

Det er ikke en hvilken som helt københavnsk restaurant, der nu går skal gå under tilnavnet Meyers i Tårnet.

Der er tale om et af Københavns mest spektakulære spisesteder placeret helt oppe under skyerne og oven på det danske demokrati.

Restaurantlokalet er unikt imposant, med 11 meter til loftet, udsigt over byen gennem et stort panoramavindue og kæmpe stenløver liggende over bordene.

Indtil 2014 fungerede rummet som Folketingets kunst-pulterkammer, inden det blev forvandlet til en restaurant.

Skal du spise i Tårnet, skal du også huske at afsætte tid til sikkerhedsscanning, før elevatorturen går mod højere himmellag – lidt som i lufthavnen.

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

Meyers i Tårnet PR Foto

Hvad: Meyers i Tårnet
Hvor: Christiansborg – indgang via Kongeporten fra Christiansborg Slotsplads eller Ridebanen
Hvornår: Fra tirsdag 22/10: Frokost tirsdag til søndag kl. 11:30-16:30, aftensmad tirsdag til lørdag kl. 17:30-23:00
Hvor meget: Smørrebrød fra 105 kr. og aftenhovedretter fra 165 kr.
Hvordan: Læs mere og book bord via dette link

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om restaurant-nyheder…