Lækker mad med udsigt: Profiler rykker ind i Christiansborgs tårnrestaurant

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Meyers i Tårnet PR Foto
Meyers i Tårnet PR Foto

Regeringsrokader er ingen sjældenhed på Folketingets bonede gulve.

Men en højtprofileret restauratørrokade er ikke hverdagskost.

Det er ikke desto mindre præcis, hvad der er sket.

Meyers – grundlagt af Noma-nestor og nordisk madguru par excellence – Claus Meyer – overtog tidligere på måneden restauranten i Tårnet på Christiansborg efter Bojesen, ført an af Rasmus Bo Bojesen.

Overgangen er dog sket ganske udramatisk, da Folketinget hver femte år er forpligtet til at sende driften af spisestedet i 34 meters højde i udbud.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om restaurant-nyheder…

Erfaren smørrebrødserfaring

Heldigvis kan fans af Bojesens smørrebrød ånde lettet op.

Meyers viderefører den højtbelagte tradition med sit eget, moderne twist, når klokken slår frokost i Tårnet.

Køkkenchefen, der skal løfte arven, hedder Maria Junker, og er faktisk selv uddannet hos Bojesen.

Siden snuppede hun titlen som køkkenchef på det navnkundige, københavnske smørrebrødssted, Schønnemann.

Læs også: Guide: Her får du det bedste smørrebrød i København

Meyers i Tårnet PR Foto

Åbner snart for aftenservering

Efter et par uger udelukkende med frokostservice, slår Tårnet snart portene op til aftensmad.

Det sker fra tirsdag den 22. oktober, hvor middagsgæsterne kan se frem til gedigne danske og nordiske smage med lige dele tradition og fornyelse.

Det kunne f.eks. være i form af gravad andebryst med solbær, spidskål med vesterhavsost, braiserede svinekæber og en sød citroncreme med persillesirup.

Allerede fra midten af november skifter menukortet dog, da der skal gøres plads til masser af jul(emad) på slottet.

Læs også: En kasse med højtbelagt, tak: Nyt firma sender smørrebrød direkte til døren

Lidt om Tårnet

Det er ikke en hvilken som helt københavnsk restaurant, der nu går skal gå under tilnavnet Meyers i Tårnet.

Der er tale om et af Københavns mest spektakulære spisesteder placeret helt oppe under skyerne og oven på det danske demokrati.

Restaurantlokalet er unikt imposant, med 11 meter til loftet, udsigt over byen gennem et stort panoramavindue og kæmpe stenløver liggende over bordene.

Indtil 2014 fungerede rummet som Folketingets kunst-pulterkammer, inden det blev forvandlet til en restaurant.

Skal du spise i Tårnet, skal du også huske at afsætte tid til sikkerhedsscanning, før elevatorturen går mod højere himmellag – lidt som i lufthavnen.

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

Meyers i Tårnet PR Foto

Hvad: Meyers i Tårnet
Hvor: Christiansborg – indgang via Kongeporten fra Christiansborg Slotsplads eller Ridebanen
Hvornår: Fra tirsdag 22/10: Frokost tirsdag til søndag kl. 11:30-16:30, aftensmad tirsdag til lørdag kl. 17:30-23:00
Hvor meget: Smørrebrød fra 105 kr. og aftenhovedretter fra 165 kr.
Hvordan: Læs mere og book bord via dette link

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om restaurant-nyheder…

Blandt verdens bedste: Krigsfotograf Jan Grarup har de vildeste historier

Skrevet af: Michael Qureshi

En af verdens bedste krigsfotografer er dansk, og hans navn er Jan Grarup.

Jan Grarup har igennem de sidste 30 år rejst verden rundt ad flere omgange for at dække konflikter, krige og humanitære katastrofer og har modtaget en lang række nationale og internationale priser for sit arbejde.

Nu kan du komme helt tæt på den hudløst ærlige fotograf, når han mandag den 9. marts inviterer til en aften med dybt personlige historier og deler fotografier, der aldrig før er blevet vist.

Foredraget finder sted på Nørrebro Teater fra kl. 19.00 til 21.00, og du kan forvente at blive taget helt med bag facaden.

Den 51-årige fotograf deler åbenhjertigt om sin lange karriere, diagnosticeringen af PTSD, misbruget af alkohol og stoffer samt kontrasten mellem at være en fotograf i krydsilden og far til fire børn hjemme i København.

Køb billetter her

Historier om mennesker

Den dygtige krigsfotograf har aldrig lagt skjul på, at han har måtte betale en høj pris for at dokumentere fra verdens skyggesider, men arbejdet afspejler hans tro på nødvendigheden af at fortælle historier om mennesker, der ikke selv er i stand til at dele deres historie.

Fotografierne afbilleder alt det grusomme, som mennesker er i stand til, men lige så smertefulde de kan være at se på, lige så bevægende og gribende er motiverne.

Jan Grarup kunne senest opleves i dokumentarfilmen Krigsfotografen, der omhandler livet på hjemmefronten i København og arbejdsfronten i verdens brændpunkter, og nu kan du høre danskerens historie fra første række.

Du kan købe billetter fra 259 kr hos Tikko.

Hvad: Oplev Jan Grarup – Krigsfotografen

Hvor: Nørrebro Teater, 2200 København N

Hvornår: 9. marts, kl. 19.00-21.00

Du kan købe billetter her

Verdensklasse bager: København har nu en af verdens bedste bagere

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Coupe du Monde de la Boulangerie PR Foto
Coupe du Monde de la Boulangerie PR Foto

Vi kender Bocuse d’Or, hvor der bliver lavet mad i verdensklasse og hevet guldmedaljer hjem til København.

Flere har også hørt om det danske konditorlandshold.

Lidt under radaren flyver det danske bagerlandshold måske.

Læs også: Fyldte croissanter og brød: København har fået nyt Nutella-bageri

Coupe du Monde de la Boulangerie PR Foto

Brødrevolution

Det kan hænge sammen med, at det er 12 år siden holdet overhovedet kvalificerede sig til verdensmesterskaberne.

Et mesterskab vi for øvrigt aldrig har modtaget medaljer i.

Før nu.

Læs også: Franske fristelser: København har fået sin første eclair-butik

Bragende bronze

Asger Hansen, Siri Pallesen og Mikkel Hansen har nemlig lige vundet bronzemedalje i Paris, Frankrig efter hårdt og koncentreret arbejde i otte timer i ‘Coupe du Monde de la Boulangerie’.

På førstepladsen landede Kina og på anden pladsen Japan. Det betyder blandt andet, at Danmark slog hjemmebanefavoritterne Frankrig samt de tidligere mestre fra USA.

Blandt kategorierne til konkurrencen var baguettes, specialbrød og et skuestykke, som er en skulptur skabt af brød.

Læs også: Endelig: Byens mest hypede bager har åbnet nyt

En brødskulptur fra Coupe du Monde de la Boulangerie PR Foto

Nordhavn har verdens tredje bedste bager

En af de tre bagere på det danske hold, Asger Hansen, holder dagligt til hos Andersen & Maillard i Nordhavn, hvor han er chefbager og med til at udvikle repertoiret i den populære nye bager.

”Det har været en helt ubeskrivelig stor oplevelse at komme på podiet til VM.

Vi er selvsagt meget stolte  – og nu glæder jeg mig bare til at udvikle og bage endnu mere af det brød, jeg brænder for, her i Nordhavn,” fortæller en stolt medaljevinder og mesterbager.

Læs også: Bagel-himlen: Amerikansk bagel-bager tryller luksus bagels frem i København

Læs også: 18 forskellige slags: Nyt indisk sted har specialiseret sig i naan-brød

 

Mikkellers Baghaven fejrer fødselsdag lørdag: Kom til gratis gourmetøl og hotdog

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
I denne weekend kan du komme til fest hos Mikkeller på Refshaleøen. Foto: PR
I denne weekend kan du komme til fest hos Mikkeller på Refshaleøen. Foto: PR

For to år siden slog den kendte ølbrygger Mikkeller dørene op ude på Refshaleøen til deres ‘Baghaven’.

Det bliver fejret i morgen lørdag 18. januar, hvor de samtidig åbner for deres helt nye Baghaven Blenderia, som man kan få en tour på, hvis man har købt en billet til den kommende  Mikkeller Baghaven Wild Ale Celebration.

Den festival kan du læse meget mere om i linket lige herunder.

Læs også: Mikkeller står bag: Helt nyt ølfestival i København er fuldkommen vild

Mikkeller Baghaven Wild Ale Celebration PR Foto

Gratis øl og hotdogs

Ellers kan man altid hygge sig med de 100 gratis øl fra fad, som bliver delt ud til fødselsdagsgæsterne.

Programmet byder desuden på sjældne flasker og magnumøl. Der er live bluegrassmusik og man kan riste skumfiduser over bålet.

Kl. 18.00 er der gratis gourmethotdogs til folket, og Mikkeller har sat særdeles interessante øl på hanerne for at fejre dagen.

Læs også: Flyvende drinks: Ølbar i Københavns Lufthavn nomineret til verdens bedste

Hvad: Baghaven 2 års fødselsdag
Hvor: Mikkeller Baghaven, Refshalevej 169b
Hvornår: Lørdag 18. januar.
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.