Smag den i næste uge: Michelin-kok laver burger for McDonalds
Det er ret vildt samarbejde, der er stablet på benene her, og i næste uge kan du smage det selv.
Michelin-kokken, Paul Cunningham, fra Henne Kirkeby Kro tæt på Varde (langs den vestjyske kyst for de knap så stedkendte københavnere) har nemlig kreeret en ny burger for McDonalds, og den kommer til at koste den nette sum af 60 kr.
Fra Michelin til McDonalds
Normalt laver han middage til mindst 1700 kr. per næse på sin berømte to-stjernede Michelin-restaurant i Jylland.
Men når McDonalds i næste uge lancerer en helt ny Bearnaise-burger, så er det kendis-kokken Paul Cunningham fra Henne Kirkeby Kro tæt på Varde, som står bag alt i den nye burger. Det fortæller han i et interview med Politiken.
“Det bliver en slags bøf bearnaise – bare som burger,” siger Paul Cunningham til Politiken.
Burgeren består af en briochebolle, en røget løgpuré på bunden, nogle små tynde og sprøde pomfritter, en slags tandstikker, så salat og pickles, så bøffen, så en bearnaisesovs, men lavet som en mayonnaise med rigtig meget estragon og eddike, og så bolle igen.
Og så er alt tempereret.
”Igen tager han (red. Paul Cunningham) røven på os, for han melder sig ikke ind i gourmetburgerkrigen – men viser, hvordan en gemen hverdagsburger fra McDonalds kan blive bedre,” skriver madanmelder på Børsen, Ole Troelsø, om den nye burger.
I en begrænset periode
Den nye burger rammer alle McDonalds-restauranter i landet fra tirsdag d. 19. januar.
Du skal dog ikke vente for længe, hvis du vil have fat i gode sager – burgeren kan nemlig kun smages indtil d. 12. april 2021.
Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram