Åbner snart: Ung Michelin-kok sigter efter stjernerne på ny restaurant
Håndværkerne har arbejdet i døgndrift den sidste måned, men nu er byggestøvet endelig ved at lægge sig i Carlsberg Byen.
Torsdag den 1. december åbner bydelens nye toprestaurant STUDIO, og det bliver med høje forventninger.
Køkkenchef Christoffer Sørensen lægger nemlig ikke skjul på, at målsætningen er at vinde meget mere dansk og international hæder og bringe det nye STUDIO op i det øverste lag af landets toprestauranter.
Prisvindende køkkenchef
Køkkenet er installeret, vinkælderen er fyldt til randen, og køkkenchef Christoffer Sørensen og hans stab er klar til snart at slå dørene op.
Den 31-årige køkkenchef, som Michelin-guiden sidste år gav prisen som årets ’Young Chef’, har stået uden restaurant siden STUDIO ved årsskiftet forlod The Standard i den ikoniske toldkammerbygning ved Københavns Inderhavn.
Nu glæder han sig til endelig at kunne folde talentet ud og skabe sin egen gastronomiske fortælling i de nye og permanente rammer på Ottilia Jacobsens Plads i Carlsberg Byen.
”Det har ærligt talt været nogle lange måneder uden et køkken og en restaurant, og teamet og jeg har virkelig savnet den energi, vi får af at skabe gode oplevelser for glade gæster.
Den sidste tid har vi arbejdet hårdt bag kulisserne for at skabe en menu, som vi mener, tilfører byen noget nyt, og som peger direkte ind i STUDIO’s gastronomiske DNA,” siger 31-årige Christoffer Sørensen, som blandt andet har holdt knivene skarpe med deltagelse i flere kokkekonkurrencer.
I september vandt han en overbevisende sejr ved den nye kokkekonkurrence BMW Masters.
Drømmer om stjernerne
”Vi skal kunne måle os med de bedste, og jeg er overbevist om, at vi har holdet til at kunne gøre det.
Og så er det ingen hemmelighed, at jeg rigtig godt kunne tænke mig at skaffe michelinstjernen tilbage til STUDIO,” siger Christoffer Sørensen, som på kort tid nåede at imponere landets anmelderkorps, da han i maj 2021 tog over som køkkenchef på STUDIO.
Det gav sig udslag i både flotte anmeldelser og to nominerede retter ved Danske Madanmelderes ’Årets Ret’-konkurrence tidligere i år.
På trods af sin unge alder har Christoffer Sørensen allerede mange års erfaring med gastronomi på højeste niveau.
Inden han overtog køkkenet på STUDIO, tilbragte han ni år i Claus Henriksens køkken på Dragsholm Slot.
Tankegangen omkring lokale råvarer, vilde urter og fermenteringer fortsætter Sørensen med at forfine til sit helt eget udtryk på STUDIO, hvor det lokale brydes af inspiration og teknikker fra bl.a. Japan.
Åbningsmenuens 13 serveringer til 1.600 kr. er rundet af skånsomt fanget fisk og skaldyr fra danske og nordiske farvande.
I køkkenet flankeres Christoffer Sørensen af souschef Steven Ackermann (tidl. Dragsholm Slot), mens gulvet dirigeres af den erfarne restaurantchef Jesper Nielsen (tidl. The Paul og Henne Kirkeby Kro), som flankeres af Jacob Lyngse.
Læs mere på www.studiocph.dk
Hvad: STUDIO genåbner
Hvor: Paulas Passage 5, Ottilia Jacobsens Plads, 1799 København V
Hvornår: Åbner 1. december. Åbningstider: onsdag – lørdag kl. 18-24