MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Helt særligt: Michelin-restaurant og byhus i København udbydes til salg

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Claus Borg & Partner
Foto: Claus Borg & Partner

Der er ikke garanti for, at det, du sætter på middagsbordet, bliver lige så smagfuldt hverken for gane eller blik, som det tidligere har været, men ikke desto mindre kan du altså nu blive ejer af et byhus på Christianshavn i København, der emmer af gastronomi.

Det skriver boligmediet Boliga.dk.

Lokalerne har nemlig huset den ikoniske italienske restaurant Era Ora, der sidste år lukkede efter at have serveret michelinmad for sine gæster i mere end 20 år.

Foruden selve restauranten i stueetagen hører resten af Christianshavner-byhuset, som den ligger i, også med i købet. Dermed får en ny ejer altså også en bolig, der i salgsmaterialet fra liebhavermægleren Claus Borg & Partner beskrives som en liebhaverbolig i særklasse.

Samlet set er der 369 boligkvadratmeter i ejendommen, og for dem skal der betales 48 millioner kroner, hvilket gør adressen på Overgaden Neden Vandet til den dyreste, der lige nu er til salg i København.

Eget bolværk

Det er ikke kun restauranten, der med sin foyer, industrikøkken, bar og vinlager skiller adressen fra Københavns øvrige boligmarked. Til ejendommen hører der nemlig også en anden ting, som de færreste nok har i indkørslen: ti meters bolværk.

Af samme grund kan det også være svært at sammenligne prisen med hovedstadens øvrige udbud; til en kvadratmeterpris, der ifølge Boliga.dks statistik for området løber op over 130.000 kroner, er der nemlig langt ned til gennemsnittet på 56.000 kroner for en villa-kvadratmeter på Christianshavn.

Det betyder dog ikke, at denne helt særlige type af bolighandler, der udbydes og sælges i den helt høje ende af prisskalaen, ikke finder sted: Siden begyndelsen af 2020 er der solgt syv huse* i Københavns Kommune for mere end 30 millioner kroner. Af dem ligger tre i København K – under én kilometer fra Era Ora-byhuset.

SE HUSET HER

*Boliga.dk har medtaget ejendomme registreret som villa eller rækkehus, der er solgt i alm. frit salg siden 1.januar 2020 i statistikken.

Del artikel