Michelinstjerner København 2020

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Michelinstjerner 2019
Michelinstjerner 2019

Mandag d. 17. februar 2020 blev årets Michelinstjerner uddelt.

De her restauranter i København har hermed Michelinstjerner i 2020.

:

Ingen nye tre-stjernede restaurant i 2020

Beholder stjernerne

  • Geranium ***
    Rasmus Kofoeds perle på toppen af Parken med udsigt over Fælledparken. Forvent overmåde elegant mad med et let fokus, topdesignede opgivelser og kreative kreationer.


**MICHELIN-STJERNER:

NYE

  • Restaurant Alchemist **
    Restaurant Alchemist går direkte ind med 2 stjerner for deres vanvidsprojekt ude på Refshaleøen efter bare 7 måneder. Kæmpe tillykke til køkkenchef Rasmus Munk og hele holdet bag.
  • Jordnær **
    Nordisk topsmag og minimalisme i Gentofte. Ultra skarpe smage og en ren oplevelse at besøge.

Beholder stjernerne

  • NOMA **
    Noma er med deres genåbning og nye restaurant tilbage i guiden med to stjerner.
  • A|O|C **
    Køkkenchef Søren Selin serverer moderne nordisk mad med en overflod af fine kompositioner. Ligger smukt en den historiske og romantiske hvælvede kælder under Moltkes Palæ.
  • Kadeau **
    Kadeau ekselerer udi det ‘hengemte’ køkken. Dy sylter, salter, gemmer og bruger alt fra den nordiske natur til fantastiske sammensætninger – og gerne over det levende bål i det dagligstue-agtige åbne køkken. Meget personlig restaurant med Nicolai Nørregaard som køkkenchef.

    Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter


*MICHELIN-STJERNE:

NYE – ingen nye et-stjernede i Danmark 2020

Beholder stjernen

  • Alouette *
    Alouette er, ud over byens måske smukkeste restaurant, også topliret luksus med underspillet charme. Nick Curtin og Andrew Valenzuela styrer bålet i køkkenet og på gulvet er servicen i topklasse.
  • Søllerød Kro *
    En kro fra 1700-tallet, der bekender sig til tykke gulvtæpper, dybe behagelige stole og verdensklasse værtskab. Maden er klassisk fransk og en omvej værd.
  • Marchal *
    Hotel d’Angleterrres gourmetrestaurant har klare franske fornemmelser i retterne, men også en moderne tilgang til smagsbarometeret. Nyd udsigten gennem panoramavinduer til Kongens Nytorv i de eksklusivt indrettede lokaler.
  • Kong Hans’s Kælder   *
    Klassisk fransk velsmag og teknikker i ultra-historiske lokaler i den hvælvede kælder, der er blevet ikonisk i København.
  • Relæ *
    En underspillet, næsten minimalistisk tilgang til råvarer og nordisk mad, men lad dig ikke snyde. Der er fuld fuld valuta på måske verdens mest økologiske Michelinrestaurant.
  • Restaurant Clou *
    Hyggelig og intim lille restaurant, der har Jonathan Berntsen som køkkenchef. Moderne mad og kreative retter sirligt anrettet.
  • 108 *
    Tidligere lokale til opbevaring af hvalkød er omdannet til moderne og nordisk gourmetrestaurant med højt til loftet og en placering lige ved Inderhavnsbroen.
  • Formel B *
    Kristian Arpe-Møller & Rune Amgild Jochumsens restaurant er fashionabel med et stramt design og fokus på moderne mad samt økologi, bæredygtighed og dyrevelfærd.
  • Kiin Kiin *
    Noget så sjældent som en thailandsk restaurant med Michelinstjerne. Forvent den helt store asiatiske smagseksplosion præsenteret som du aldrig har set det før. Romantisk og eksotisk indrettet.
  • Kokkeriet *
    Den lille hyggelige restaurant på hjørnet af Kronprinsessegade har kunst på væggene og moderne retter på tallerkenen. Tilbyder næsten alle former for menuer og om tirsdagen kan man få masser af value for pengene med deres ‘Tirsdagstesten’.

Derudover vinder Tina Kragh Vildgaard fra Jordnær i Gentofte særprisen for bedste service.

Og Rasmus Kofoed fra Geranium får særprisen som “Chef Mentor Award”.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Mister stjernen

  • Studio – at The Standard
    En legesyg og kreativ restaurant med smuk udsigt over havneindløbet. Elegant design og afslappet stemning heroppe på førstesalen, hvor det åbne køkken hele tiden summer derudaf.
  • Era Ora
    Elegant italiensk restaurant med historien med sig. Ligger på Christianshavns gamle brosten med udsigt til kanalen og har en vinkælder med mere end 90.000 flasker.

 

Ejer dropper egen løn: Madklubben sikrer 750 medarbejderes løn

Skrevet af: Redaktionen
Madklubben Østerbro. Foto: Yu Zhao / PR
Madklubben Østerbro. Foto: Yu Zhao / PR

Der går ikke en dag uden at vi ser flere store kæder, koncerner samt mindre virksomheder være nødsaget til at fyre medarbejdere her midt i en uoverskuelig krise.

Især restaurant- og hotelbranchen står i frontlinjen og bløder ekstremt i disse tider. Heldigvis er der også positive historier.

For hos den københavnske restaurantkæde Madklubben, der har 21 steder i hele landet har man sikret, at 750 medarbejdere beholder deres job.

Det gælder både dem på fuldtid- og deltid.

Det skriver B.T. 

Ejer dropper sin egen løn

Madklubbens ejer Anders Aagaard har valgt at droppe sin egen løn.

På trods af krisens hårde tag i restaurationsbranchen, kan han med hjælp fra regeringens lønkompensationspakke sikre sine 750 medarbejdere deres job.

“Der er ikke nogen fyresedler, der er ikke nogen dommedagsscenarier, vi bliver sgu ved. Det har været fantastisk at kunne fortælle. Det har været en god dag,” siger Anders Aagaard til B.T.

Madklubben laver stadig Take Away.

Restaurantkæde vil lade de små komme til

Forleden havde Morten Pedersen, partner og direktør i restaurantkæden DiningSix, et budskab til sin branche i håb om, at de mindre spillere også vil eksistere efter at krisen er ovre.

”Har du en større virksomhed og noget at stå imod med, så få hjælp fra regeringen, og lad takeaway-markedet gå til de mindre restauratører i stedet,” opfordrede han over for MigOgKbh.

En opfordring de allerede selv har efterlevet hos DiningSix.

Virksomheden, der bl.a. omfatter restauranterne KöD, Basso, Klokken og cocktaibaren LouLou i København, Aarhus og Oslo, har valgt at drosle ned for al aktivitet og medarbejderne er sendt hjem.

Vild video: Smukke København er helt mennesketom

Skrevet af: Michael Qureshi
Screenshot - video Heartbeats.dk
Screenshot - video Heartbeats.dk

Det ligner nye optagelser til Nik & Jays legendariske En Dag Tilbage video.

Eller måske optagelser til en zombie-film, hvor hele menneskeheden er truet.

Men det er nutid. Det er den nye hverdag.

Mediet Heartbeats havde sendt deres video-fotograf ud i Københavns gader ved højlys dag, hvor fotografen også havde dronen i brug.

Uvirkelige billeder

Og det er totalt uvirkelige billeder af et mennesketomt København på tidspunkter, hvor der normalt ville være fyldt med biler, cykler og masser af liv.

Det positive er, at folk lytter efter regeringens anvisninger og anbefalinger – og vi er sammen hver for sig.

Se videoen herunder

Og nu hvor vi er ved det – jamen så lad os da lige tage Nik & Jay’s En Dag Tilbage Video.

Fællesskål og højt humør: Kom med til Danmarks største virtuelle ølsmagning

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Øl
Øl

Selvom vi lever i en på mange måder underlig tid, lever vi også i en digital verden, hvor alt kan lade sig at gøre i det virtuelle univers … hvis man er lidt omstillingsparat.

Mange danskere går en påskeferie i møde, hvor påskefrokoster og oplevelser med familie og venner må aflyses på grund af coronavirus.

Men bare rolig! Man kan sagtens stadig “mødes”  om en dejlig tår øl.

Læs også: Weekendfråderen: Smørbøffen er takeaway og til under halv pris

12 bryggerier går sammen

Sæt kryds i kalenderen langfredag i påsken, d. 10. april, hvor Royal Unibrew i samarbejde med Craft Makers Collective og 12 mikrobryggerier inviterer til Danmarks største virtuelle ølsmagning livestreamet direkte fra Anarkist og de små bryggerier rundt om i landet.

“Som et plaster på såret har vi taget initiativ til denne virtuelle ølsmagning for at give danskerne en anledning og et sted, hvor de kan mødes og skåle – uden at gå på kompromis med myndighedernes anbefalinger,” skriver arrangørerne om ølsmagningen.

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

Sådan fungerer en virtuel ølsmagning

De 12 bryggerier har fået til opgave at vælge én øl fra deres sortiment, der samles i en kasse og sælges fra Craftmakerscollective.com frem til den 5. april.

Den eneste forberedelse til den virtuelle ølsmagning er altså blot at få købt smagekassen til 349 kr. … og selvfølgelig sørge for, at øllet er koldt fredag d. 10 april.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Craft Makers Collective (@craftmakerscollective) den

“Målet med Danmarks Største Ølsmagning er at give danskerne et sted at samles om god øl i en vanskelig tid. Samtidig skal arrangementet give en håndsrækning til en branche, der kæmper en hård kamp i disse tider.

Vi vil gerne lave en slags virtuelt langbord – en folkefest for alle uanset om man er til pilsner, stout eller IPA’er. Det savner vi her midt i den tid, hvor danske barer, ølværksteder og brewpubs er tørlagte,” skriver de videre.

Følgende bryggerier er med: Svendborgsund Bryghus, Midtfyns Bryghus, Ugly Duck Brewing Co., Ørbæk Bryggeriet, The Man Behind, Anarkist, Fanø Bryghus, Århus Bryghus, Thisted Bryghus, Amager Bryghus, Herslev Bryghus, Svaneke Bryghus.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Fakta

  • Danmarks største ølsmagning i cyberspace er åben for alle.
  • Man kan købe en samlet ølkasse med alle 12 øl, der er med i smagningen, på www.craftmakerscollective.com.
  • Prisen er kr. 349 inkl. moms + fragt og kassen kan blive leveret lige til kundens dør
  • Ølkasserne kan bestilles frem til søndag d. 5. april kl. 23.59.
  • Smagningen vil naturligvis også kunne streames efterfølgende, så man kan nyde de mange øl henover påskedagene, hvis man ikke har mulighed for at se med live om fredagen.
  • Har man ikke mod på at smage sig igennem 12 øl, er man også velkommen til gratis at se med på Danmarks Største Ølsmagning.
  • Ølsmagningen livestreames via facebook.com/anarkistodense.

Du finder info om køb mm. her.