MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue…

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto PR
Foto PR

Køkkenchef Mads Dalsborg åbnede sidste år Restaurant Mondän på Frederiksberg, der serverer velsmag født af det nordiske køkken, forfinet af det franske og tilpasset de danske ganer.

Mig og København har det …
Drønlækkert. København er simpelthen den dejligste by i Danmark. Nogle burde måske behandle hende med lidt mere respekt og opføre sig ordentligt.

Skyderierne som nogle gange sker er selvfølgelig ikke så fede, men jeg synes virkelig, der er meget gå-på-mod i byen.

Læs også: Guide: Her er de største Københavnske restaurantåbninger i 2018

Hvis jeg havde frit valg, ville jeg bo …
Helt klart på Frederiksberg.

Det er hjertet i København og kan noget helt specielt. Frederiksberg er en lille hyggelig by i byen, men med lidt mere charme.

Jeg ville gerne bo i en 150 kvm penthouselejlighed med ligeså stor tagterrasse. Så ville jeg sidde hele dagen og nyde spillet imellem de forskellige tagtoppe, kirketårne og høje bygninger – det er virkelig smukt.

Sidst jeg var ude at spise, var på …
Restaurant Trio. Det var nyt og spændende. Jeg har respekt for de mennesker, der arbejder derinde. Det er en high-end restaurant, i den luksuriøse ende og med en udsigt, som man kun kan drømme om.

Meget gennemført og smuk restaurant. Vi gik Full Monty med stor menu og stor vinmenu.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Næste gang jeg skal ud at spise, vil jeg prøve …
Det kan sgu godt være, jeg skal ned til Per Thøstesen på Bistro Boheme igen.

Der skal helst ikke gå for lang tid, før man kommer ned til Per, Christian og Daniel dernede. Det er bare ‘velkommen hjem’. De er fantastiske, nej, alt er fantastisk dernede.

Der er ikke for mange dikkedarer, det er bare fuld skrue frem, smæk på smagen, ærlighed og kærlighed. Det er lidt de samme ting, jeg selv går og laver på Mondän. Rustikt, men skarpt.

Maden skal smage af det, det er, og gerne af meget.

Læs også: Åbner snart: Restaurant Alchemist i København bliver verdens vildeste restauant

Mit allerbedste måltid i København var…
Jamen, det er jo pinligt.

Men det var sgu også på Bistro Boheme. For et halvt års tid siden fik jeg stegt pigvar, ristede hvide asparges, caviar og klassisk beurre blanc.

Enkelt, men det er tit det bedste. Jeg havde arbejdet fire uger i træk og solen skinnede, min kone var med, og vi fik bobler. Jeg var simpelthen hamrende lykkelig lige der.

Per Thøstesen er jo også herrelandsholdets kok, og vi spiste der lige efter, han havde været i Rusland til fodbold VM. Vi fik ‘Jordbær Romanoff’ til dessert med jordbær, vodka og appelsin. Og der var ikke sparet på vodkaen.

Læs også: Rumbles udvider igen: Her laver de en burger du sjældent vil glemme

Hvis jeg kun måtte spise på én restaurant resten af mit liv, skulle det være på …
Det får du mig kraftedeme ikke til at svare på, det har jeg for meget ADHD til.

Jeg ville blive gal af altid at skulle spise det samme.

Men Jan Friis Mikkelsens Tinggården i Frederiksværk kan noget specielt. Der er jeg udlært og boede faktisk ovenpå i min læretid.

Jeg forstår ikke, at den københavnske restaurantscene…
Jeg undrer mig nogle gange over, hvordan det der café-show kan være så dårligt.. For det er ikke billigt.

Der er meget, der er turistfælder ik’. Det er synd, synes jeg. Det behøver ikke være dårligt, bare fordi det er til turister.

Nej, hvis jeg skal spise frokost i København, så bliver det smørrebrød på Selma eller Schønnemann.

Læs også: Vildt sted: Kendt topkok åbner kæmpe restaurant med stort bryggeri

Hvis jeg går en tur i København, elsker jeg at gå …
Det er så fattigt at sige, men jeg elsker at gå ned igennem Nyhavn og Strøget.

Alt det alle andre i København hader.

Kanalrundfart er også helt klart det bedste i verden. Jeg ved ikke hvorfor, jeg har måske prøvet det 50 gange, men det at se byen nedefra og op, det er ligesom at acceptere, at noget er større end en selv.

Læs også: Copenhill bliver et af Nordens vildeste projekter: Her forventer man at åbne

Hvis jeg skal nævne tre ting, du ikke må glip af i København, er det …
Bistro Boheme, siger ligesom sig selv.

Guldkroen skal man også forbi. Alle skylder sig selv at tage ned og hygge med Umut og Frank og få en ordentlig røvfuld guldbajer og Fernet Branca. Jeg elsker at hygge mig og er virkelig god til det. Jeg kan godt lide god service, hvor man bliver talt TIL og ikke talt NED til.

Man skulle nok også forbi det nye Noma, det glæder jeg mig helt vildt til at prøve. Jeg nåede heller ikke det gamle.

Nåede kun lige at være frivillig volontør 14 dage i køkkenet derude, hvor jeg  brugte min ferie på alt andet end at tage på ferie.

Læs også: Landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag af brun sovs

Min mærkeligste/sjoveste oplevelse i Kbh var…
En fyraften i februar efter service på Langeliniepavillonen, hvor vi drak lidt alkohol.

Ja, den havde sgu nok fået så hatten passede.

Det havde vi, for vi syntes det var en god idé at kravle op på skuldrene af Den Lille Havfrue. Med meget meget lidt tøj på. Om det var koldt i februar?

Altså der sker noget, når nøgen huden møder frossen kobber. Man sidder fast. Og det var ikke kun røven, lad os sige det sådan. Jeg blev simpelthen hudløs.

Det gjorde virkelig ondt, men det havde vi nok også fortjent, for man skal behandle hende ordentligt.

Det sjoveste var nu at se japanerne kramme den dagen efter.

Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Hvad: Restaurant Mondän
Hvor: Godthåbsvej 26

 

 

3 dages festival: Københavns største kaffefestival åbner i weekenden

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Mmmmm kaffe. PR Foto
Mmmmm kaffe. PR Foto

Kaffe er så meget mere end bare kaffe.

De seneste år har vi skiftet den gamle, snorkende filterkaffemaskine ud.

Nu brygger vi i stigende grad på forkromede espressomaskiner eller som ”pour over” med temperaturstyrede elkedler, dyre kværne og manuelt bryggeudstyr som på de fineste kaffebarer.

Hvis man er ægte kaffe-kendere eller bare aficionado, skal man gå efter den liflige friskkværnede kaffeduft til Danish Coffee Festival 2020 i Valby fredag 28. februar – søndag 1. marts.

Her kan man for en billet til 78 kr. få himmelske smagsprøver på alverdens kaffe, serveret af en række af kaffebranchens største personligheder.

Læs også: Københavns luksusbrunch sender dig direkte i himlen

Danish Coffee Festival PR Foto

Afholdes DM til festivalen

I løbet af Danish Coffee Festival bliver der afholdt Danmarksmesterskab i tre discipliner: ”cupping”, ”barista”, og ”brewers cup”, og blandt deltagerne er flere tidligere Danmarks- og verdensmestre.

Forvent kaffe, som giver dig lyst til at slubre som en sommelier, og bruge ord som fersken og appelsin om smagen.

Som publikum vil du også få chancen for at træne egne evner og få viden om kaffe i de forskellige workshops.

Ud over at forkæle smagsløgene med ekstraordinært god kaffe, er der også mulighed for at stille sulten med lidt lækkerier.

Får du brug for en pause fra de mange sublime kaffer på Danish Coffee Festival, bør du unde dig selv lidt lækkert fra årets kulinariske partner.

Restaurant Kadeau at Home disker op med morgen-mad, frokost og aftensmad med Michelin-stjernedrys, et bornholmsk tvist og til favorable priser.

Læs også: Byens højeste bygning: København får vildt luksushotel med pool på taget

Hvad: Danish Coffee Festival 2020
Hvor: Marketenderiet, Kirsten Walthers Vej 5, Valby
Hvornår:  Fredag 28. februar kl. 10-21, lørdag 29. februar kl. 10-22, søndag 1. marts kl. 10-19
Hvor meget: 78 kr.
Hvordan: Læs mere, se program og find billetter lige her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om kaffe…

Danish Coffee Festival PR Foto

 

Fra ketchup til caviar: Søllerød Kro holder onsdagsaftener for studerende til spotpris

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Søllerød Kro - Michelinrestaurant til S.U. priser PR Foto
Søllerød Kro - Michelinrestaurant til S.U. priser PR Foto

Hvis du er på S.U., står den nok mere på ketchup end caviar.

Det skal der gøres noget ved.

I hvert fald hvis det står til en af landets bedste Michelin-restauranter: Søllerød Kro.

Restauranten er kendt for sit fantastiske værtskab og sin uhyre velsmagende mad baseret på de bedste råvarer, man kan opdrive.

Kvalitet koster som bekendt, og det kan være svært at få råd til, hvis man er på SU.

Læs også: Overblik: Her er alle Michelinstjernerne i København 2020

Søllerød Kro – Michelinrestaurant til S.U. priser PR Foto

Fuld menu til under halv pris
Derfor har Søllerød Kro besluttet at lave et bord for studerende, som kan få en væskeægte Søllerød-oplevelse til en meget favorabel pris på udvalgte datoer i foråret.

”Vi er rigtig glade for, at så mange unge mennesker har lyst til at spise på Søllerød Kro, og det vil vi gerne give dem chancen for til en rigtig god pris. De får naturligvis den samme menu, som alle vores andre gæster får, så der bliver ikke tale om en light-udgave af Søllerød Kro,” forsikrer køkkenchef Brian Mark Hansen.

Læs også: Her er Bib Gourmand restauranterne i København 2020

Søllerød Kro – Michelinrestaurant til S.U. priser PR Foto

Tag studievennerne under armen
Der er tale om et seksmandsbord, så har man fem studiekammerater, der vil med, kan man booke hele bordet, og ellers er det en god mulighed for at få nogle nye madbekendtskaber.

Menuen består af aperitif, snacks, den aktuelle syvrettersmenu med tilhørende vinmenu, mineralvand, kaffe og sødt.

Denne oplevelse koster normalt 2.685 kroner, men studerende på en dansk videregående uddannelse får hele baduljen for blot 1.200 kroner.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Søllerød Kro – Michelinrestaurant til S.U. priser PR Foto

Først til mølle…kroen
Til at begynde med udbyder Søllerød Kro studenterbordet d. 11.3., 25.3., 15.4. og 29.4., og det er naturligvis først til mølle-princippet, der gælder.

Bemærk, at alle ved bordet skal være studerende på en dansk videregående uddannelse.

OBS: Gyldigt studiekort til en dansk videregående uddannelse skal fremvises ved ankomst.

Læs også: De 10 bedste prisvenlige restauranter i København

Hvad: Studenterbord på Michelin-restaurant
Hvor: Søllerød Kro, Søllerødvej 35
Hvornår: Den 11.3., 25.3., 15.4. og 29.4.
Hvor meget: 1.200 kroner for aperitif, snacks, den aktuelle 7-rettersmenu med tilhørende vinmenu, mineralvand, kaffe og sødt
Hvordan: Billetter kan købes lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

 

Ny heldagsrestaurant på Amager vil dyrke lokalsamfundet

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Osso Buco hos SANT Spiseri PR Foto
Osso Buco hos SANT Spiseri PR Foto

Amager er Amager.

Her kommer man hinanden ved og er på fornavn med naboerne.

Det er også drømmen for det nye spiseri SANT, som byder gæsterne indenfor på Strandlodsvej 63A.

De holder test-weekend lørdag 29. februar og søndag 1. marts, hvor der er 50 procent rabat på hele menukortet.

Læs også: 18 forskellige slags: Nyt indisk sted har specialiseret sig i naan-brød

SANT Spiseri på Amager PR Foto

Elsker køkkenet
Det er Petar og Sigurd, som står bag spiseriet SANT. De har tilsammen 27 år i servicebranchen under bæltet.

“På Sant serverer sæsonens bedste, og nøje udvalgte råvarer – og så elsker vi selv at stå i køkkenet og fermentere, sylte og bage friskt surdejsbrød.”

Peter har kroatiske rødder og er opvokset med en naturlig respekt og kærlighed for mad, samtidig med, at køkkenet altid var hele familiens samlingspunkt.

Det er en kærlighed der har hængt ved hele livet og nu, små ti år senere, med mange gåture i området og etableringen af ny familie, har han endelig fundet de helt rigtige rammer for spiseriet Sant – blot et øjekast fra hans eget køkkenvindue.

Lokalsamfundet er vigtigt at værne om. Og derfor invitere de også en gang om ugen til fællesspisning.

Nemlig hver onsdag fra kl. 18.00. Der er 60 pladser. Først til mølle.

Læs også: Overset mexi-perle: Her får du Københavns bedste tacos til prisen

SANT Spiseri på Amager PR Foto

Sænk skuldrene
“Sant er et lokalt åndehul med ugentlig fællesspisning og sociale arrangementer. Vores altoverskyggende mål er, at være det lokale samlingspunkt, hvor vores gæster sænker skuldrene, og så sætter vi en ære i at kunne flere fornavne end vinetiketter. Derfor holder vi åbent alle ugens syv dage.”

Petars partner-in-crime, Sigurd, var i 2014 medansvarlig for åbningen af Köd på Vesterbro.

Efterfølgende blev han driftschef og slutteligt restaurantansvarlig, inden han modtog et opkald fra Petar, der spurgte, om ikke de skulle åbne SANT sammen.

SANT har åbent hver dag, hele dagen. De serverer brunch fra kl. 09 frem til 14.00 hverdag. Der er både almindelig brunch og vegansk brunch.

Her serveres også en håndfuld mættende salater (76,-) med både kylling, laks, falafel eller avocado.

Aftenretterne byder blandt andet på gode gamle Osso Buco (105,-) , fuld power og smørmørt oksekød. Der er også pulled pork bao buns eller en svamperisotto til 90 kr.

Læs også: MigogKbh: Anders Hemmingsen om tidslomme på Amager og egne testikler i creme

Hvad: SANT – Spiseri
Hvor: Strandlodsvej 63A, Amager
Hvornår: Åbner lørdag 29. februar
Hvordan: Læs mere lige her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.