MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue…

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto PR
Foto PR

Køkkenchef Mads Dalsborg åbnede sidste år Restaurant Mondän på Frederiksberg, der serverer velsmag født af det nordiske køkken, forfinet af det franske og tilpasset de danske ganer.

Mig og København har det …
Drønlækkert. København er simpelthen den dejligste by i Danmark. Nogle burde måske behandle hende med lidt mere respekt og opføre sig ordentligt.

Skyderierne som nogle gange sker er selvfølgelig ikke så fede, men jeg synes virkelig, der er meget gå-på-mod i byen.

Læs også: Guide: Her er de største Københavnske restaurantåbninger i 2018

Hvis jeg havde frit valg, ville jeg bo …
Helt klart på Frederiksberg.

Det er hjertet i København og kan noget helt specielt. Frederiksberg er en lille hyggelig by i byen, men med lidt mere charme.

Jeg ville gerne bo i en 150 kvm penthouselejlighed med ligeså stor tagterrasse. Så ville jeg sidde hele dagen og nyde spillet imellem de forskellige tagtoppe, kirketårne og høje bygninger – det er virkelig smukt.

Sidst jeg var ude at spise, var på …
Restaurant Trio. Det var nyt og spændende. Jeg har respekt for de mennesker, der arbejder derinde. Det er en high-end restaurant, i den luksuriøse ende og med en udsigt, som man kun kan drømme om.

Meget gennemført og smuk restaurant. Vi gik Full Monty med stor menu og stor vinmenu.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Næste gang jeg skal ud at spise, vil jeg prøve …
Det kan sgu godt være, jeg skal ned til Per Thøstesen på Bistro Boheme igen.

Der skal helst ikke gå for lang tid, før man kommer ned til Per, Christian og Daniel dernede. Det er bare ‘velkommen hjem’. De er fantastiske, nej, alt er fantastisk dernede.

Der er ikke for mange dikkedarer, det er bare fuld skrue frem, smæk på smagen, ærlighed og kærlighed. Det er lidt de samme ting, jeg selv går og laver på Mondän. Rustikt, men skarpt.

Maden skal smage af det, det er, og gerne af meget.

Læs også: Åbner snart: Restaurant Alchemist i København bliver verdens vildeste restauant

Mit allerbedste måltid i København var…
Jamen, det er jo pinligt.

Men det var sgu også på Bistro Boheme. For et halvt års tid siden fik jeg stegt pigvar, ristede hvide asparges, caviar og klassisk beurre blanc.

Enkelt, men det er tit det bedste. Jeg havde arbejdet fire uger i træk og solen skinnede, min kone var med, og vi fik bobler. Jeg var simpelthen hamrende lykkelig lige der.

Per Thøstesen er jo også herrelandsholdets kok, og vi spiste der lige efter, han havde været i Rusland til fodbold VM. Vi fik ‘Jordbær Romanoff’ til dessert med jordbær, vodka og appelsin. Og der var ikke sparet på vodkaen.

Læs også: Rumbles udvider igen: Her laver de en burger du sjældent vil glemme

Hvis jeg kun måtte spise på én restaurant resten af mit liv, skulle det være på …
Det får du mig kraftedeme ikke til at svare på, det har jeg for meget ADHD til.

Jeg ville blive gal af altid at skulle spise det samme.

Men Jan Friis Mikkelsens Tinggården i Frederiksværk kan noget specielt. Der er jeg udlært og boede faktisk ovenpå i min læretid.

Jeg forstår ikke, at den københavnske restaurantscene…
Jeg undrer mig nogle gange over, hvordan det der café-show kan være så dårligt.. For det er ikke billigt.

Der er meget, der er turistfælder ik’. Det er synd, synes jeg. Det behøver ikke være dårligt, bare fordi det er til turister.

Nej, hvis jeg skal spise frokost i København, så bliver det smørrebrød på Selma eller Schønnemann.

Læs også: Vildt sted: Kendt topkok åbner kæmpe restaurant med stort bryggeri

Hvis jeg går en tur i København, elsker jeg at gå …
Det er så fattigt at sige, men jeg elsker at gå ned igennem Nyhavn og Strøget.

Alt det alle andre i København hader.

Kanalrundfart er også helt klart det bedste i verden. Jeg ved ikke hvorfor, jeg har måske prøvet det 50 gange, men det at se byen nedefra og op, det er ligesom at acceptere, at noget er større end en selv.

Læs også: Copenhill bliver et af Nordens vildeste projekter: Her forventer man at åbne

Hvis jeg skal nævne tre ting, du ikke må glip af i København, er det …
Bistro Boheme, siger ligesom sig selv.

Guldkroen skal man også forbi. Alle skylder sig selv at tage ned og hygge med Umut og Frank og få en ordentlig røvfuld guldbajer og Fernet Branca. Jeg elsker at hygge mig og er virkelig god til det. Jeg kan godt lide god service, hvor man bliver talt TIL og ikke talt NED til.

Man skulle nok også forbi det nye Noma, det glæder jeg mig helt vildt til at prøve. Jeg nåede heller ikke det gamle.

Nåede kun lige at være frivillig volontør 14 dage i køkkenet derude, hvor jeg  brugte min ferie på alt andet end at tage på ferie.

Læs også: Landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag af brun sovs

Min mærkeligste/sjoveste oplevelse i Kbh var…
En fyraften i februar efter service på Langeliniepavillonen, hvor vi drak lidt alkohol.

Ja, den havde sgu nok fået så hatten passede.

Det havde vi, for vi syntes det var en god idé at kravle op på skuldrene af Den Lille Havfrue. Med meget meget lidt tøj på. Om det var koldt i februar?

Altså der sker noget, når nøgen huden møder frossen kobber. Man sidder fast. Og det var ikke kun røven, lad os sige det sådan. Jeg blev simpelthen hudløs.

Det gjorde virkelig ondt, men det havde vi nok også fortjent, for man skal behandle hende ordentligt.

Det sjoveste var nu at se japanerne kramme den dagen efter.

Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Hvad: Restaurant Mondän
Hvor: Godthåbsvej 26

 

 

Ny vinbar i Indre by: Tap din egen vin direkte fra hanen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Taps Winebar Facebook
Foto Taps Winebar Facebook

Taps Winebar er netop åbnet i Indre by, og her er der selvbetjening for alle pengene.

Du tapper nemlig din egen vin direkte fra hanen, og du kan vælge mellem hele 80 forskellige slags.

Læs også Populær aftenrestaurant åbner til frokost: Sol, snacks og vin allerede fra middagstid

Første af sin slags

TAPS Winebar er opbygget omkring et hidtil uset koncept i det københavnske byliv.

Helt præcist går konceptet ud på, at du selv er initiativ- og beslutningstageren i valget af din vin ved hjælp af et selvtapningssystem.

Du kan vælge imellem vine fra mange forskellige lande, vinområder, druer og prisklasser.

”Hos TAPS Winebar får du muligheden for at smage adskillige vine, uanset om du blot skal have en smagsprøve eller et helt glas. Du binder dig ikke til at drikke en hel flaske af samme vin, tværtimod.

Du kan frit vandre fra spansk til italiensk, tysk til fransk eller tage turen oversøisk til den nye verden,” forklarer ejer, Marc Gønge.

Disse rammer skaber en unik mulighed for at du som gæst kan få udbredt dit vin-kendskab og finde din smagsprofil – uden at bruge en formue på utallige vinflasker.

”Vi vil have omkring 80 forskellige flasker at vælge imellem – indeholdende alt fra rød og hvid, til rose og nogle mere specielle vine”.

Læs også Gratis rosé og fødselsdagstilbud: Restaurant Nærvær åbner ny udendørs vinbar

Foto Taps Winebar Facebook

Sådan fungerer det

Systemet fungerer på den måde, at du bliver udstyret med et såkaldt wine-card, og det er din nye følgesvend aftenen igennem.

Efter at du så har fundet vej til selvtapningsmaskinerne, og valgt dig en vin vil dit wine-card hjælpe dig med at få åbnet op for druerne.

Du indsætter kortet i maskinen, udvælger en mængde, her vil der være tre muligheder (smagsprøve, halvt og et helt glas), og ud kommer der en perfekt tempereret vin.

Hvad: TAPS Winebar
Hvor: Store Regnegade 26A, 1110 København K
Hvornår: Torsdag-lørdag fra kl. 16-24
Hvordan: Læs mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Håber på mange københavnere i år: Kanalrundfarterne sejler snart igen

Skrevet af: Michael Qureshi

Det bliver ikke en sommer, hvor København overrendes af turister fra alverdens lande.

Efter statsminister Mette Frederiksens pressemøde fredag eftermiddag står det klart, at der kommer langt færre turister til byen end man havde håbet på.

Derfor er det endnu vigtigere end nogensinde før, at vi lokalt her i København støtter flere af de typiske “turistattraktioner”.

Canal Tours har siden 1904 sejlet igennem Københavns smukke havn og kanaler i såvel åbne som overdækkede både. Nu må kanalrundfartsbådene snart komme på vandet igen, og den første afgang bliver den 8. juni.

I år håber man ekstra meget på, at københavnerne tager ud på flere ture, og danske turister i højere grad hopper ombord.

Stromma Danmark, der ejer Canal Tours, krydser fingre for at resten af sæsonen bliver god for alle. ”Kom ud og nyd samværet, få oplevelser i lokalområdet og tag forsvarlig revanche med både frokoster, kaffe/kage og guidede sejlture.”

Således lyder opfordringen fra Stromma i en pressemeddelelse.

Særlige Corona-forholdsregler

Grundet Covid-19 er der taget specielle forholdsregler, så alle kan være trygge og bruge den gode energi på at nyde.

Canal Tours har opsat spritdispensere, og herudover er antallet af gæster pr. sejltur halveret i forhold til, hvad bådene er godkendt til.

I den kommende tid sejles der udelukkende med åbne både (og så uddeles der gratis regnponchos, hvis himlen skulle åbne sig).

Der er desuden tydeligt afmærket ved billethusene i Nyhavn og Ved Stranden.

Meget at opleve fra vandsiden

Rasmus Vinter, som bl.a. har sejlet som kaptajn i Canal Tours i flere år, fortæller at han glæder sig endnu mere end normalt til at komme på vandet.

Der er en helt speciel stemning i kanalerne, og oplevelsen med den friske luft, vind i håret og glade gæster har været savnet.

Der er så meget at opleve fra vandsiden, og det giver et helt andet billede af København.

Meget er blevet aflyst på grund af Corona dette forår og et godt stykke af sommeren, og trods reduceringen i det antal gæster, der normalt kan være på bådene, er der stadig fødselsdage, konfirmationer og virksomhedsarrangementer, som bliver fejret ombord på kanalrundfarterne.

Man kan derfor booke bådene til private arrangementer i større grad end tidligere, lyder det.

Klar til frisk øl fra tap igen: Nørrebro Bryghus genåbner med gratis ølsmagning

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Øl
Øl

Vi har allesammen savnet vores barer, restauranter og bodegaer – ingen tvivl om det.

De heldigvis også savnet dig, og Nørrebro Bryghus har faktisk savnet deres gæster så meget, at de giver et gavekort til en gratis ølsmagning, hvis du booker bord.

Læs også Carlsberg med nyhed: Lover gratis øl når stederne genåbner

Nørrebro Bryghus Foto Rasmus Kramer Schou

Et slaraffenland for øl-elskere

Nørrebro Bryghus på Ryesgade har ligget siden 2003 og har haft intet mindre end 250 forskellige slags øl gennem hanerne siden da.

Med friske ideer, kærlighed til øl og hårdt arbejde har bryggerne brygget alt fra sorte til lyserøde, bomstærke til spæde, sommerfriske til vintervarmende typer af øl.

Udover at byde på en masse, lækre øl sørger de også for at forkæle dig fra deres køkken.

De benytter nordiske råvarer, som passer perfekt til øl, og menuen tilpasses de mange smagsoplevelser i øl, malt, humle og krydderier.

Øl og årstider er omdrejningspunktet for køkkenet med inspiration fra den franske madskole og det nordiske køkken.

I denne uge slår de igen dørene op for øl-glade københavnere, og det bliver endda med to, helt nye øl fra deres sub-brand, BRAW – og et knaldgodt tilbud.

Læs også Helt genialt: Bryghus lancerer Drive In salg på fire nye slags øl

Nørrebro Bryghus PR Foto

Book bord og få gavekort til gratis ølsmagning

Nørrebro Bryghus åbner dørene på Ryesgade med et brag af et tilbud.

Du får nemlig et gratis værdibevis pr. gæst til ølsmagning på Bryghuset, når I har været inde at spise senest d. 7. juni 2020 (værdi 150 kr. pr. person).

Værdibevis kan indløses i juni, juli og august til en af deres mange ølsmagninger på Bryghuset.

Læs også Ny restaurant i Carlsberg Byen åbner: Serverer 100 forskellige øl i 70 meter lang bar

Hvad: Nørrebro Bryghus genåbner
Hvor: Ryesgade 3, 2200 København N
Hvornår: Torsdag d. 28. maj 2020
Hvordan: Læs meget mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram