MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue…

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto PR
Foto PR

Køkkenchef Mads Dalsborg åbnede sidste år Restaurant Mondän på Frederiksberg, der serverer velsmag født af det nordiske køkken, forfinet af det franske og tilpasset de danske ganer.

Mig og København har det …
Drønlækkert. København er simpelthen den dejligste by i Danmark. Nogle burde måske behandle hende med lidt mere respekt og opføre sig ordentligt.

Skyderierne som nogle gange sker er selvfølgelig ikke så fede, men jeg synes virkelig, der er meget gå-på-mod i byen.

Læs også: Guide: Her er de største Københavnske restaurantåbninger i 2018

Hvis jeg havde frit valg, ville jeg bo …
Helt klart på Frederiksberg.

Det er hjertet i København og kan noget helt specielt. Frederiksberg er en lille hyggelig by i byen, men med lidt mere charme.

Jeg ville gerne bo i en 150 kvm penthouselejlighed med ligeså stor tagterrasse. Så ville jeg sidde hele dagen og nyde spillet imellem de forskellige tagtoppe, kirketårne og høje bygninger – det er virkelig smukt.

Sidst jeg var ude at spise, var på …
Restaurant Trio. Det var nyt og spændende. Jeg har respekt for de mennesker, der arbejder derinde. Det er en high-end restaurant, i den luksuriøse ende og med en udsigt, som man kun kan drømme om.

Meget gennemført og smuk restaurant. Vi gik Full Monty med stor menu og stor vinmenu.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Næste gang jeg skal ud at spise, vil jeg prøve …
Det kan sgu godt være, jeg skal ned til Per Thøstesen på Bistro Boheme igen.

Der skal helst ikke gå for lang tid, før man kommer ned til Per, Christian og Daniel dernede. Det er bare ‘velkommen hjem’. De er fantastiske, nej, alt er fantastisk dernede.

Der er ikke for mange dikkedarer, det er bare fuld skrue frem, smæk på smagen, ærlighed og kærlighed. Det er lidt de samme ting, jeg selv går og laver på Mondän. Rustikt, men skarpt.

Maden skal smage af det, det er, og gerne af meget.

Læs også: Åbner snart: Restaurant Alchemist i København bliver verdens vildeste restauant

Mit allerbedste måltid i København var…
Jamen, det er jo pinligt.

Men det var sgu også på Bistro Boheme. For et halvt års tid siden fik jeg stegt pigvar, ristede hvide asparges, caviar og klassisk beurre blanc.

Enkelt, men det er tit det bedste. Jeg havde arbejdet fire uger i træk og solen skinnede, min kone var med, og vi fik bobler. Jeg var simpelthen hamrende lykkelig lige der.

Per Thøstesen er jo også herrelandsholdets kok, og vi spiste der lige efter, han havde været i Rusland til fodbold VM. Vi fik ‘Jordbær Romanoff’ til dessert med jordbær, vodka og appelsin. Og der var ikke sparet på vodkaen.

Læs også: Rumbles udvider igen: Her laver de en burger du sjældent vil glemme

Hvis jeg kun måtte spise på én restaurant resten af mit liv, skulle det være på …
Det får du mig kraftedeme ikke til at svare på, det har jeg for meget ADHD til.

Jeg ville blive gal af altid at skulle spise det samme.

Men Jan Friis Mikkelsens Tinggården i Frederiksværk kan noget specielt. Der er jeg udlært og boede faktisk ovenpå i min læretid.

Jeg forstår ikke, at den københavnske restaurantscene…
Jeg undrer mig nogle gange over, hvordan det der café-show kan være så dårligt.. For det er ikke billigt.

Der er meget, der er turistfælder ik’. Det er synd, synes jeg. Det behøver ikke være dårligt, bare fordi det er til turister.

Nej, hvis jeg skal spise frokost i København, så bliver det smørrebrød på Selma eller Schønnemann.

Læs også: Vildt sted: Kendt topkok åbner kæmpe restaurant med stort bryggeri

Hvis jeg går en tur i København, elsker jeg at gå …
Det er så fattigt at sige, men jeg elsker at gå ned igennem Nyhavn og Strøget.

Alt det alle andre i København hader.

Kanalrundfart er også helt klart det bedste i verden. Jeg ved ikke hvorfor, jeg har måske prøvet det 50 gange, men det at se byen nedefra og op, det er ligesom at acceptere, at noget er større end en selv.

Læs også: Copenhill bliver et af Nordens vildeste projekter: Her forventer man at åbne

Hvis jeg skal nævne tre ting, du ikke må glip af i København, er det …
Bistro Boheme, siger ligesom sig selv.

Guldkroen skal man også forbi. Alle skylder sig selv at tage ned og hygge med Umut og Frank og få en ordentlig røvfuld guldbajer og Fernet Branca. Jeg elsker at hygge mig og er virkelig god til det. Jeg kan godt lide god service, hvor man bliver talt TIL og ikke talt NED til.

Man skulle nok også forbi det nye Noma, det glæder jeg mig helt vildt til at prøve. Jeg nåede heller ikke det gamle.

Nåede kun lige at være frivillig volontør 14 dage i køkkenet derude, hvor jeg  brugte min ferie på alt andet end at tage på ferie.

Læs også: Landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag af brun sovs

Min mærkeligste/sjoveste oplevelse i Kbh var…
En fyraften i februar efter service på Langeliniepavillonen, hvor vi drak lidt alkohol.

Ja, den havde sgu nok fået så hatten passede.

Det havde vi, for vi syntes det var en god idé at kravle op på skuldrene af Den Lille Havfrue. Med meget meget lidt tøj på. Om det var koldt i februar?

Altså der sker noget, når nøgen huden møder frossen kobber. Man sidder fast. Og det var ikke kun røven, lad os sige det sådan. Jeg blev simpelthen hudløs.

Det gjorde virkelig ondt, men det havde vi nok også fortjent, for man skal behandle hende ordentligt.

Det sjoveste var nu at se japanerne kramme den dagen efter.

Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Hvad: Restaurant Mondän
Hvor: Godthåbsvej 26