MigOgKbh: Kongstad om at stå nøgen i Kongens Have med dansende diller

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Madanmelder og forfatter Martin Kongstad. Foto af Anne Mie Dreves.
Madanmelder og forfatter Martin Kongstad. Foto af Anne Mie Dreves.

Martin Kongstad, madanmelder på Radio 24/7 og forfatter, har netop udgivet romanen ‘Kokken der holdt op med at rødme‘.

I taler med mig, fordi …
Jeg er vokset op i København. Som en af de få københavnere har jeg boet her hele livet. Så jeg ved noget om byen, kan huske hvor ismejerierne lå, hvad restauranterne hed, før det de hedder nu, hvem der spillede fodbold for hvilken klub.

Læs også: Så er den her: Risalamande isen

Og jeg bruger altid mit kendskab til København, når jeg skriver mine romaner. Også i ‘Kokken der holdt op med at rødme‘, som handler om en kok i København, som jagter den anerkendende Michelin-stjerne, og da han så endelig får den, bryder hans verden sammen.

Migogkbh har det….
Jeg kan ikke huske, jeg har haft det dårligt med København, men jeg har været træt af København før. Men det er jeg på ingen måde i øjeblikket. Her sker simpelthen så meget i byen, særligt indenfor restauranter, som jeg jo arbejder med.

Læs også: Copenhill bliver et af Nordens vildeste projekter: Her forventer man at åbne

København er måske den by i verden, hvor der sker mest muligt på mindst muligt plads. Så mig og Kbh har det glimrende for tiden.

Hvis jeg havde fri økonomi, så ville jeg bo…
I området rundt om Nyboder. Fredericiagade eller Borgergade. Der er man tæt på alting, men man er samtidig ude i en landsby. Lige nu bor jeg lige overfor Blågårdsgade, og der er meget liv, hvilket jeg godt kan lide, men Nyboder-området ville måske være bedre, når jeg kommer lidt op i årene.

Sidst jeg var ude og spise var på….
Det var på Restaurant Kronborg. En restaurant som jeg faktisk ikke kendte og aldrig havde hørt om før. Men der var en, der tippede mig, og det var virkelig et godt tip – det var fandme et godt sted.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Det mindede mig om, når man laver rigtig god fransk brasserie-mad, bare på danske. Altså meget få komponenter, men alting der lå på tallerkenen var virkelig godt. Virkelig stilfuldt, klassisk frokoststed.

Næste gang jeg skal ud at spise, vil jeg prøve …
Jeg er jo madanmelder, så jeg skal hele tiden prøve at finde steder, som er nye, og som folk måske ikke kender. Det er altid sjovt at finde steder, de andre ikke har haft øje på, så lige nu går jeg faktisk og prøver at lede efter et sted.

Der er et italiensk sted, der hedder Alba nede i Holbergsgade, som ser meget tjekket ud, og jeg har ikke hørt om det før.

Læs også: Vores bud på dem i toppen: Her er Københavns bedste italienske restauranter

Mit allerbedste måltid i København var…
På Noma. Det er i hvert fald det, der har gjort allerstørst indtryk på mig. Det var helt tilbage i 2008, og jeg var faktisk meget skeptisk. Jeg har også altid tænkt meget over, om mad kunne være kunst, og den skillelinje der ligger imellem håndværk og geni.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Københavns bedste gourmetrestauranter

“Jeg var der alene, jeg kan godt lide at spise alene.

Den aften blev min kulinariske verden simpelthen rystet af det madteater, de opførte. Måske hang det også sammen med, at jeg gik ind på Noma med ret lave forventninger.

Jeg havde jo hørt en masse vrøvl og dårlige jokes omkring, hvad de lavede derude. Men det var simpelthen så raffineret, at jeg blev blæst bagover.”

Hvis jeg kun måtte spise på én restaurant resten af mit liv, skulle det være på …
“Apollo bar hvor Frederik Bille Brahe laver rigtig dejlig varieret mad. Det er aldrig for tungt, og man får en god mæthedsfølelse.

Så selvom det er med masser af grøntsager, så er der altid smæk på smagen. Det er vigtigt, når man vælger en restaurant til resten af livet.”

Hvis jeg går en tur i København, elsker jeg at gå …
Ingen steder. Jeg kan faktisk ikke lide at gå. Men jeg elsker at cykle. Især holder jeg meget af Østerbroturen fra Fridtjof Nansens Plads over Langeliniebroen, omkring Kastellet og hjem igen langs vandet.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Hvis jeg skal nævne tre ting, du ikke må glip af i København, er det …
“Kløvermarkens Idrætsanlæg, hvor jeg har spillet fodbold i mange år.

Derude er der højt til himlen og gode minder. Der er også en lille træbarrak derude, som fungerer som en slags kantine for spillerne, og herinde laver en der hedder Mikkel de bedste toast. Dét må man ikke gå glip af.”

Læs også: Åbner snart: Restaurant Alchemist afslører nye vilde detaljer om menuen

“Ligesom man heller ikke må gå glip af Røde Claus. En kok af den gamle skole, som nu styrer køkkenet på Salon i Bredgade. Hans værtskab nyder jeg meget, fordi han er altid skidesur over et eller andet, som han så brokker sig højtlydt omkring, og det er bare skidesjovt at høre.

Så hælder man lidt hvidvin på ham, så bløder han lidt op, men det er altid en oplevelse at være sammen med Røde Claus.”

Min mærkeligste oplevelse i Kbh var…
“Dengang jeg var ung og var ven med sådan en rigtig flipper.

Han var nok 15 år end mig, og han havde sådan et ret specielt trick. Han stillede sig ned i Kongens Have. Splitternøgen.

Uden en trevl på kroppen spillede han så på sådan en slangetæmmerfløjte, som man bruger til at få slanger til at danse med.

Men når han spillede, så kunne han få sin pik til at køre op og ned. Tænk sig at komme gående igennem den her smukke have, og så står der en nøgen mand med en dansende pik.

Det er godt nok mærkeligt.”

Annonce
Julefrokost catering – Se vores store udvalg af julemenuer her

Krise rammer hårdt: Københavns nye vilde hotel må vente med at åbne

Skrevet af: Redaktionen

I dag 1. april skulle have været en storslået dag set med københavnske øjne.

Her skulle Københavns nye luksus-hotel Villa Copenhagen have slået dørene op.

Hotellet med 375 værelser og 15 suiter, og hvis man skulle have lyst til at overnatte i den nye luksus, skal man som minimum slippe omkring 2000 kr. pr. nat.

Den dyreste suite – på 104 kvadratmeter – koster 55.000 kroner pr. nat.

I alt fordeler Villa Copenhagen sig over 30.000 kvadratmeter centralt i København.

Men Corona-krisen har også ramt hotelbranchen med en hammer. Så derfor er åbningsdatoen naturligvis udskudt. Det skriver DR.

Udskudt til maj

Foreløbig må man vente til 14. maj med at få lov til at komme ind på luksus-hotellet, der er ejet af Nordic Choice-kæden.

Bag kæden står den norske milliardær Petter Stordalen, der også bl.a. opkøbte Spies fornylig.

“Da konceptet er designet til at være et mødested, hvor københavnerne kan spise morgenmad, frokost eller middag sammen, giver det mest mening, at det bliver udsat, til samfundet er mere normaliseret igen.

Vi håber at kunne invitere til åbningen af dette vidunderlige hotel den 14. maj,” siger Torgeir Silseth, administrerende direktør for Nordic Choice Hotels, til DR.

Villa Copenhagen ligger på den gamle Postgrund lige ved Hovedbanegården.

Meget forsvinder fra Københavns overflade for at gøre plads til syv nye tårne i højden 28 og 115 meter – hvilket vil gøre det til byens højeste bygning.

Læs også: Glem kulden & hop i poolen: Her er der Balistemning midt i Kbh

Foto: PR skitser

Bevarer ikonisk bygning

Hele Postgrunden skulle gerne stå færdig i 2023, men der kommer delmål undervejs – blandt andet Villa Copenhagen, byens nye luksushotel, der altså åbner straks efter den værste Corona-krise.

I det smukke gamle posthovedsæde, bygningen ud mod Tietgensgade, bevares Centralpostbygningen, som er helt tilbage fra 1912.

Villa Copenhagen har også tre forskellige restauranter, cocktailbarer og så lige en rooftop pool – som hevet direkte ud af et promotionbillede fra Shanghai eller en anden metropol.

Læs også: Arkitekturbibel med ny liste: 10 Kbh-projekter blandt verdens bedste

En af restauranterne får navnet Kontrast.

Restauranten kalder sig selv et kosmopolitisk brasserie som, qua navnet,  bl.a. fokuserer på kontrasten mellem smagsnuancerne fra rene, lokale råvarer og krydderier fra Sydeuropa og Nordafrika.

Derudover afkrydses alle de tjek-bokse, som en moderne restaurant i dagens København skal overholde: Årstidsbaserede og økologiske råvarer.

Bæredygtigt produceret kød og fisk – fra lokale producenter.

Sharing dinner-family style. Priser hvor alle kan være med.

Hvad: Villa Copenhagen
Hvor: Centralpostbygningen på Bernstorffsgade
Hvornår: Forventet åbning 14. maj 2020

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Populær restaurant udvider: Nu kan du få leveret Nams måltidskasser i hele landet

Skrevet af: Michael Qureshi

Corona-krisen har taget et stramt greb om især restauranter, caféer og øvrige spisesteder som udelukkende må lave Take Away i disse tider.

Det kan virke uoverskueligt for mange i restaurationsbranchen, men det er samtidig også en tid, hvor nye initiativer får vinger.

Eksempelvis hos den populære Restaurant Nam, som sidste år blev kåret til Årets Bistro af Danske Madanmeldere.

Derudover er man i White Guide rangeret blandt de allerbedste restauranter i Aalborg.

Udvider nu til alle steder i landet

I sidste uge lancerede de deres helt egne måltidskasser leveret til døren i Aalborg.

Det har vist sig at være så succesfuldt et koncept, at man nu udvider til hele landet og naturligvis her i Hovedstaden.

Så uanset hvor du bor i Jylland, på Fyn eller hele Sjælland så kan du leveret til døren.

“Vi har lavet en aftale med et fragtfirma, som kan levere til alle steder i hele Danmark.

Derfor har vi valgt at udvide med konceptet, som har fået en god modtagelse,” forklarer Kim Jeppesen, indehaver af Nam, til MigOgKbh.

Arkivbillede fra tidligere besøg på Nam

3 sunde asiatisk inspirerede hverdagsmåltider

Det er en måltidskasse bestående af råvarer med opskrifter på 3 sunde, hurtige, børnevenlige og asiatisk inspirerede hverdagsmåltider, der kan tilberedes på 15-30 minutter.

Kvaliteten er kendt fra deres menuer i Nam, men tilpasset hverdagsretter. Måltidskasserne kan leveres til 1-6 personer og har en kuvertpris fra 116 kr. pr. pers. pr. måltid inklusiv fragt.

En anden nyhed er også, at man nu har tilføjet en veggie måltidskasse.

Se menuerne nederst i artiklen.

DailyNam er enkelt og lækkert

Kim Jeppesen forsætter med detaljerne på det nye tiltag.

“DailyNam er enkelt, lækkert og ligetil. Vi startede med en enkelt mulighed i sidste uge, og nu har vi allerede tilføjet en vegetar måltidskasse.

Det meste i måltidskasserne er forberedt på forhånd, og man bliver grundigt guidet igennem tilberedningen, som ikke tager så lang tid,” forklarer Kim Jeppesen.

Han forklarer, at man oprindeligt havde planlagt at lancere tiltaget til efteråret, men så kom Corona-krisen og ændrede restauranternes hverdag.

“Grundet vores nuværende meget svære situation har vi, lidt modigt synes vi selv, valgt at lancere vores projekt med måltidskasserne allerede nu i en mere simpel udgave end hvad planen var for efteråret.

Men vi vil så justere løbende,” forklarer Kim Jeppesen.

Du kan allerede bestille din måltidskasse i dag og få leveret første gang på onsdag. Se nedenstående detaljer om menu og bestilling.

Menu Uge 15

ONSDAG

Gỏi cuốn”

Rispapir ruller m. kylling, friske grøntsager,  peanut sauce & nuoc mam

TORSDAG

Gaeng Kiew Wan

Oksekød i cremet mild grøn karry kokossauce m. sprøde grøntsager, cashewnødder & ris

FREDAG

“Ramen”

Ægnudler m. lækker nudelsuppe kogt på gris, citrongræs & shitaki m. grønt, daikon & BBQ gris

dailyNam – VEGGIE

ONSDAG

Gỏi cuốn”

Rispapir ruller m. friske grøntsager, japansk omelet &  peanut sauce & hoisin

TORSDAG

“Blomkål i grøn karry

Blomkål  i cremet mild grøn karry kokossauce m. sprøde grøntsager, cashewnødder & ris

FREDAG

“Veggie Ramen”

Ægnudler m. lækker nudelsuppe kogt på miso, shitaki, tomat & konbutang  m. grønt, daikon & tofu.

Pris på måltidskassen inkl. fragt:

1 pers 350,-

2 pers 475,-

3 pers 570,-

4 pers 665,-

5 pers 760,-

6 pers 855,-

Du kan booke direkte her

Få den leveret lige til døren: Juno har præsenteret den ultimative karantæne-kage

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto

Coronakrop er blevet et ord her under Corona-karantænen.

I en tid med en hel masse utryghed, uvished og kedsomhed er vi mange, der søger mod køleskabet.

Som et snackende pendul svinger vi frem og tilbage mellem tanker som: Det er ok, det er kun lige her i karantænen.  Jeg fortjener noget godt her i den svære tid. Alle  de andre gør det jo også.

Det er helt normale tanker og ligesom EM, OL og alt andet er udskudt, så er sommerkroppen altså også udskudt til sommeren 2021 – og vi har opfundet Coronakroppen.

Læs også: Madanmelder med på visit: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Spis på eget ansvar

Nu har byens nok bedste bageri – Juno the Bakery på Østerbro – så begyndt at spille med unfair hold.

For nok har de altid haft verdens suverænt bedste kardemommesnurrer, men nu har de så præsenteret den ultimative karantænekage.

De kalder den: Hasselnødflødebollen.

Den består af mælkechokoladeganache, sprød nougat, hasselnøddefløde og flydende hasselnødpraline.

Den er, som alt andet i butikken, latterlig god.

Og Juno er netop også begyndt at bringe ud…åh åhhh.

Læs også: Umut går i køkkenet: Laver sin berømte drømmekageroulade Live

Emil Glaser fra Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Og en lille podcast anbefaling

Hvis man sådan helt generelt har mange angsttanker og overspisninger i denne Coronatid, så er en anden ting som kan anbefales podcasten “Detox din hjerne“.

Den er gratis og ligger alle steder.

Detox din hjerne” har lavet 2 særafsnit om Corona og kommer på en yderst saglig og evidensbaseret måde rundt omkring alle de tanker, vi måske alle sammen går og har i denne meget mærkelige tid.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Hvad: Hazelnut Creampuff
Hvor: Juno the Bakery, Århusgade 48
Hvornår: Åbner onsdag kl. 07.30

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway