MigOgKbh: Kongstad om at stå nøgen i Kongens Have med dansende diller

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Madanmelder og forfatter Martin Kongstad. Foto af Anne Mie Dreves.
Madanmelder og forfatter Martin Kongstad. Foto af Anne Mie Dreves.

Martin Kongstad, madanmelder på Radio 24/7 og forfatter, har netop udgivet romanen ‘Kokken der holdt op med at rødme‘.

I taler med mig, fordi …
Jeg er vokset op i København. Som en af de få københavnere har jeg boet her hele livet. Så jeg ved noget om byen, kan huske hvor ismejerierne lå, hvad restauranterne hed, før det de hedder nu, hvem der spillede fodbold for hvilken klub.

Læs også: Så er den her: Risalamande isen

Og jeg bruger altid mit kendskab til København, når jeg skriver mine romaner. Også i ‘Kokken der holdt op med at rødme‘, som handler om en kok i København, som jagter den anerkendende Michelin-stjerne, og da han så endelig får den, bryder hans verden sammen.

Migogkbh har det….
Jeg kan ikke huske, jeg har haft det dårligt med København, men jeg har været træt af København før. Men det er jeg på ingen måde i øjeblikket. Her sker simpelthen så meget i byen, særligt indenfor restauranter, som jeg jo arbejder med.

Læs også: Copenhill bliver et af Nordens vildeste projekter: Her forventer man at åbne

København er måske den by i verden, hvor der sker mest muligt på mindst muligt plads. Så mig og Kbh har det glimrende for tiden.

Hvis jeg havde fri økonomi, så ville jeg bo…
I området rundt om Nyboder. Fredericiagade eller Borgergade. Der er man tæt på alting, men man er samtidig ude i en landsby. Lige nu bor jeg lige overfor Blågårdsgade, og der er meget liv, hvilket jeg godt kan lide, men Nyboder-området ville måske være bedre, når jeg kommer lidt op i årene.

Sidst jeg var ude og spise var på….
Det var på Restaurant Kronborg. En restaurant som jeg faktisk ikke kendte og aldrig havde hørt om før. Men der var en, der tippede mig, og det var virkelig et godt tip – det var fandme et godt sted.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Det mindede mig om, når man laver rigtig god fransk brasserie-mad, bare på danske. Altså meget få komponenter, men alting der lå på tallerkenen var virkelig godt. Virkelig stilfuldt, klassisk frokoststed.

Næste gang jeg skal ud at spise, vil jeg prøve …
Jeg er jo madanmelder, så jeg skal hele tiden prøve at finde steder, som er nye, og som folk måske ikke kender. Det er altid sjovt at finde steder, de andre ikke har haft øje på, så lige nu går jeg faktisk og prøver at lede efter et sted.

Der er et italiensk sted, der hedder Alba nede i Holbergsgade, som ser meget tjekket ud, og jeg har ikke hørt om det før.

Læs også: Vores bud på dem i toppen: Her er Københavns bedste italienske restauranter

Mit allerbedste måltid i København var…
På Noma. Det er i hvert fald det, der har gjort allerstørst indtryk på mig. Det var helt tilbage i 2008, og jeg var faktisk meget skeptisk. Jeg har også altid tænkt meget over, om mad kunne være kunst, og den skillelinje der ligger imellem håndværk og geni.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Københavns bedste gourmetrestauranter

“Jeg var der alene, jeg kan godt lide at spise alene.

Den aften blev min kulinariske verden simpelthen rystet af det madteater, de opførte. Måske hang det også sammen med, at jeg gik ind på Noma med ret lave forventninger.

Jeg havde jo hørt en masse vrøvl og dårlige jokes omkring, hvad de lavede derude. Men det var simpelthen så raffineret, at jeg blev blæst bagover.”

Hvis jeg kun måtte spise på én restaurant resten af mit liv, skulle det være på …
“Apollo bar hvor Frederik Bille Brahe laver rigtig dejlig varieret mad. Det er aldrig for tungt, og man får en god mæthedsfølelse.

Så selvom det er med masser af grøntsager, så er der altid smæk på smagen. Det er vigtigt, når man vælger en restaurant til resten af livet.”

Hvis jeg går en tur i København, elsker jeg at gå …
Ingen steder. Jeg kan faktisk ikke lide at gå. Men jeg elsker at cykle. Især holder jeg meget af Østerbroturen fra Fridtjof Nansens Plads over Langeliniebroen, omkring Kastellet og hjem igen langs vandet.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Hvis jeg skal nævne tre ting, du ikke må glip af i København, er det …
“Kløvermarkens Idrætsanlæg, hvor jeg har spillet fodbold i mange år.

Derude er der højt til himlen og gode minder. Der er også en lille træbarrak derude, som fungerer som en slags kantine for spillerne, og herinde laver en der hedder Mikkel de bedste toast. Dét må man ikke gå glip af.”

Læs også: Åbner snart: Restaurant Alchemist afslører nye vilde detaljer om menuen

“Ligesom man heller ikke må gå glip af Røde Claus. En kok af den gamle skole, som nu styrer køkkenet på Salon i Bredgade. Hans værtskab nyder jeg meget, fordi han er altid skidesur over et eller andet, som han så brokker sig højtlydt omkring, og det er bare skidesjovt at høre.

Så hælder man lidt hvidvin på ham, så bløder han lidt op, men det er altid en oplevelse at være sammen med Røde Claus.”

Min mærkeligste oplevelse i Kbh var…
“Dengang jeg var ung og var ven med sådan en rigtig flipper.

Han var nok 15 år end mig, og han havde sådan et ret specielt trick. Han stillede sig ned i Kongens Have. Splitternøgen.

Uden en trevl på kroppen spillede han så på sådan en slangetæmmerfløjte, som man bruger til at få slanger til at danse med.

Men når han spillede, så kunne han få sin pik til at køre op og ned. Tænk sig at komme gående igennem den her smukke have, og så står der en nøgen mand med en dansende pik.

Det er godt nok mærkeligt.”

Annonce
Julefrokost catering – Se vores store udvalg af julemenuer her

Hver lørdag på Det Kongelige Teater: Gratis ballet og brunch til under 100 kr.

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Det Kongelige Teater Facebook
Foto Det Kongelige Teater Facebook

Mangler du en god lørdagsaktivitet i et roligt og behageligt tempo?

Så har vi én af de gode lige her.

Det Kongelige Teater inviterer nemlig indenfor til Brunch og Ballet hver lørdag formiddag, hvor du kan nyde synet af dansernes imponerende morgentræning i fin kombination med en god brunch fra Meyers.

Læs også Strand, brunch og drinks: Få en lille bid af Sydens strande på Bryggen

Kongelige Teater PR Foto

Ballet og brunch hver lørdag

Nyd dansernes morgentræning på scenen med en kop dampende varm kaffe i hånden.

Ballettens daglige morgentræning er hele grundstenen i kompagniets tekniske formåen, og det er fascinerende at se danserne arbejde ved barren, mens de fintuner kroppen til dagens prøver og forestillinger.

Meyers står for brunch og kaffe, som kan købes i caféen fra kl. 9.

Brunchen koster 95 kr. og indeholder Meyers kanelsnurre, 1 stk. frisk frugt, skyr med granola samt kaffe/te buffet, der gerne må fyldes op undervejs. Bemærk at antallet af brunchbokse er begrænset.

Læs også Lækre kager, brunch og gode cocktails: Café Vivaldi er åbnet ved Nørreport

Foto Meyers Facebook

Bestil billet på forhånd

Bemærk at Det Kongelige Teater følger myndighedernes anbefalinger for Covid-19.

Derfor er du til dette arrangement nødt til at rekvirere en billet via linket her, så de er sikre på at kunne overholde den nødvendige afstand mellem publikum og følge myndighedernes retningslinjer.

Der er kun adgang til arrangementet med billet.

Arrangementet er gratis, men der forelægger billetgebyr.

Hvad: Brunch og Ballet
Hvor: Det Kongelige Teater Gamle Scene
Hvornår: Hver lørdag fra kl. 9-11.30
Hvor meget: Arrangementet er gratis og brunchen koster 95 kr.
Hvordan: Husk at bestille billet i forvejen (koster kun billetgebyr grundet Covid-19) via linket her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Rosé Rosé åbner: Kendt adresse får ny bistro med rosé i lange baner

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Indian Summer er over os.

Så selvom kalenderen skriver september, så er der altid en skinnende undskyldning for at sippe rosé i solen.

Især fra tirsdag 22. september, hvor den helt nye restaurant Rosé Rosé åbner på en den kendte Strandvejsadresse i Hellerup nr. 203.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Pink procenter og klassisk kort

Når man ligefrem opkalder restauranten efter tidens hotteste lille lyserøde, så kræver det ikke Mensa-adgang for at regne ud, at herinde skænkes der gladeligt pink procenter i glasset.

Maden er én lang hitparade med klassisk smørrebrød til frokost, men menukortet skyder også med skarpt efter alle frankofiles yndlingsretter med moules marinieres, steak frites, tatar samt herre og dameudgaven af croques.

Aftenkortet udvider mulighederne med blandt andet jomfruhummer, mørbrad, bearnaise og peber boeuf og man kan altid tilkøbe sort trøffel til sin ret, hvis humøret skulle være til det.

Læs også: Guide: 10 gode chokoladebutikker i København

Rosé Rosé på Strandvejen Foto: Sasha Scherg

Store kanoner rykker ind

Her lå før Hellerup Klub Brasserie, men nu er et nyt hold rykket ind – og de har erfaring i læssevis med til de historiske lokaler.

Peter Crone er uddannet kok og har drevet og forpagtet Klampenborg Galopbane, Kokkedal Slot samt Hygge i København K.

Lars Broberg, tidligere ejer af Tapasbaren og direktør i Hallernes Smørrebrød og Bo Bjerrum Hansen der ejer fire restauranter i Nyhavn og er medejer af Bistro Boheme.

Læs også: Citronmåne og træstammer som drinks: Københavnsk bar laver vilde kage-cocktails

Rosé Rosé på Strandvejen Foto: Sasha Scherg
Rosé Rosé på Strandvejen Foto: Sasha Scherg

Klassisk bistro

“Når der opstår en mulighed for at rykke ind på en så attraktiv lokation som denne, sammen med en ressourcestærk ejerkreds og nogle absolutte topfolk fra den københavnske restaurantscene, så skal man slå til. Så det gør vi nu,” forklarer Peter Crone.

“Med gedigen klassisk bistromad, smørrebrød, et omfattende udvalg af drikkevarer og den type feel-good værtskab, der skaber stamsteder. Et sted hvor man lægger frokostmøderne og får lyst til at komme med vennerne og familien om aftenen.”

Til at styre smørrebrødet sikker i land under frokosten – og de klassiske franske bistrosmage lige i kuli-skabet, har de hevet køkkenchef Peter Stub (Restaurant Kanalen) ind i køkkenet.

Til at patruljere gulvet har de ansat restaurantchef Martin Knak (Den Lille Fede mfl.)

Læs også: Ny vinbar i Indre by: Tap din egen vin direkte fra hanen

Hvad: Rosé Rosé Bistro
Hvor: Strandvejen 203, Hellerup
Hvornår: Åbner tirsdag 22. september
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Her koster kaffen ALTID 10 kr.: Succes-kæden Coffee Ten er åbnet midt i København

Skrevet af: Michael Qureshi

Normalt starter succesfulde kæder i København og rykker efterfølgende ud i resten af landet.

Men der er også koncepter, som først bliver flyvende rundt omkring i de større danske byer, før de vender snuden mod Hovedstaden.

Sådan er det for kaffekæden Coffee Ten som har stor succes i Aarhus, Aalborg og Odense.

I Aarhus og Aalborg ligger de i selve Magasin, og det er også tilfældet her i København. Kaffebaren er åbnet på 2. etage i Magasin.

Har skabt sig et navn

Coffee Ten har i den grad formået at skabe sig et navn på landsplan på rekordtid. Her laver de nemlig kaffe af høj kvalitet, hvor du kan få alle slags for bare 10 kr.

Og nej, det er ikke et åbningstilbud. Det gælder ALTID. For det er hele konceptet.

I sidste uge åbnede de så i København, hvor man selv kan smage, om kaffe til en 10’er nu smager som på byens andre kaffebarer.

Melder sulten sig har de et flot udvalg af sandwiches og wraps – også i et vegansk alternativt. Til den søde tand er der et større kageudvalg.

Konceptet er brandvarmt i øvrige byer

Konceptet startede oprindeligt i Odense, hvor Coffee Ten vakte opmærksomhed med budskabet om, at kvalitet kan fås til lavere priser end det, der ellers er blevet normalen på kaffe-to-go-markedet:

“Priserne på en kop varm kaffe i bybilledet er jo stukket fuldstændig af, særligt i landets større byer, og der har vi taget det valg, at vi hellere vil sælge 500 kopper kaffe til 10 kr. end 100 kopper kaffe til 50 kr.,” fortæller Christoffer Andersen fra Coffee Ten.

Går ikke kompromis med kvaliteten

Han tilføjer;

“Det gør vi uden at gå på kompromis med kvaliteten. Der er langt fra tale om kedelig eller almindelig kaffe, men reel og virkelig god kaffe lavet af fine, fornuftige råvarer.”

Vores søstersite MigogOdense har tidligere skrevet om Coffee Ten, hvor vores redaktionelle folk i byen også var vilde med kaffen.

Coffee Ten har også et kendt navn med i ejerkredsen, nemlig rapperen Jokeren.

Den danske musiker er mest kendt som tidligere medlem af gruppen Den Gale Pose, men er også medejer af Coffee Ten, og kaffetørstige københavnere kan med jævne mellem rum hilse på Jokeren aka Jesper Dahl på Coffee Ten.

Hvad: Coffee Ten
Hvor: Magasin, 2 etage
Hvornår: Åbnede officielt i fredags