MigOgKbh med Christopher: Fra simpel brunch til sindssygt på Søllerød Kro

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Christopher PR Foto
Christopher PR Foto

Lørdag den 7. september 2019 kommer der for alvor gang i den, når The Voice ’19 indtager Tivoli med de hotteste artister og det vildeste show.

Christopher optræder blandt andet, og MigOgKbh satte os ned ved poolen på Nimb Rooftop til præsentationen for at høre lidt om hans forhold til mad og København.

Læs også: Store navne afsløret: Så er plakaten klar til The Voice’19 i Tivoli

Hvor spiste du sidst:
Altså jeg har lige spist hjemme i mit køkken, hvor jeg lavede en vild tunsalat.

Der blev virkelig kræset om den. Jeg synes faktisk, det er ret sjovt at stå i køkkenet, og den fik bare fuld gas i dag med masser af kærlighed i.

Der var det hele i, som der skulle være, plus rød pesto. Det er mit lille hemmelige trick.

Men sidst jeg spiste ude i København, var lige hvor jeg bor – på Christianshavn. Vi har den hyggeligste restaurant, Parterre. Der fik vi brunch.

Det er ikke noget overdådigt, men det er bare rigtig godt. Simpelt er tit rigtig godt. Gode råvarer, lækker smag, og så ligger det jo ret tæt på.

Læs også: Luksusguide: Her får du den bedste brunch i København

PR-foto fra The Voice 2018

Hvor i København vil du rigtig gerne spise?
Jeg bliver nok nødt til at sige Noma. Der har jeg sgu ikke været forbi endnu. Det er næsten lidt pinligt som københavner.

Altså verdens bedste restaurant ligger i baghaven, og jeg har ikke engang været derovre.

Jeg har en ven, som var der for nylig, og han var helt vild med det. Det lød godt nok også sindssygt interessant. Jeg tror bare, de har så meget tjek på det derude. Den må i kalenderen.

Ellers har jeg faktisk prøvet en del af de kendte Michelinrestauranter herhjemme som Geranium, Era Ora og Søllerød.

Faktisk har jeg haft et par lidt flade michelinoplevelser, jeg ved ikke helt hvorfor. Måske er det forventningerne. Eller måske bliver det hele lidt for teateragtigt og opstillet.

Nu var jeg selvfølgelig også på Geranium, da de ‘kun’ havde to stjerner. Der er nok derfor, haha. J

eg må tilbage og prøve nu, hvor de har tre.

Era Ora var faktisk vildt vildt godt. Selvom jeg slet ikke fattede, hvordan man udtalte det.

Jeg troede, det hed Aurora, indtil jeg så navnet på skrift. Men altså virkelig lækker italiensk gourmetmad med gaspedalen helt i bund.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Søllerød Kro var faktisk også siiiindsyg godt. Det smagte SÅ vildt. Det var bare BUM, når maden kom ind i munden.

Der var betjeningen helt nede på jorden, faktisk vild hyggelig og afslappet.

De har sådan en lidt rund type, ikke så høj, men han har bare styr på sine gæster, når han tuller rundt. Så snakker man lidt, så spiser man lidt.

Så kommer kokken lige ud og river en hel trøffel over tallerknen, ikke. Duften, jamen altså.

Alle retterne derude smagte bare fra en anden verden. Og så de vine, de hældte op. Ej, nu bliver jeg helt sulten igen.

Godt jeg har tunsalat derhjemme. Selvom det sgu ikke helt er det samme.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Har du nogensinde lavet noget dumt i København?
Ja for pokker, masser. Jeg kommer til at tænke på en situation sidste år.

Der blev min lillebror student fra Korsvejens Skole i Kastrup, og det fejrede vi selvfølgelig en del.

Vi blev faktisk rimelig fulde, og på et tidspunkt tænker vi, at det er da verdens bedste idé at gå ud på taget og danse. Så det gør vi.

Men skal jo ikke være geni for at gennemskue, at det nok bare var verdens dårligste idé.

Hvorfor er det, at man altid får de ‘bedste’ idéer, når man er mest fuld. Det kunne sagtens være gået galt, og  jeg tør slet ikke tænke på, hvad det kunne være sket.

Læs også: MigOgKbh med Hr. Skæg: ‘Jeg hang på toppen af Vor Frelser Kirke med bukserne nede om anklerne’

De frække og de kedelige: Danmarks frækkeste by 2019 er kåret

Skrevet af: Redaktionen

Skandinaviens førende webshop inden for sexlegetøj har kigget nærmere på mere end en halv million ordrer, som virksomheden har modtaget i 2019.

Nu kan den danske webshop Sinful afsløre en masse sjove og frække facts om danskernes sexliv, der i år har fået en mere bæredygtig tilgang.

Hvor bor de frækkeste danskere? Hvem køber mest bæredygtigt sexlegetøj?

Hvad er navnene på de personer, der køber mest sexlegetøj? Og hvor mange kilometer dildo har danskerne købt i 2019?

Det er bare nogle af de spørgsmål, som Sinful besvarer efter de har analyseret alle årets ordrer.

Aalborg topper – men Valby er med

Lad os bare tage den lige på og hårdt. Valby er helt med i toppen, når det gælder Danmarks frækkeste byer.

Med en sexfaktor på 1,80 er Aalborg dog den frækkeste by i Danmark.

Sexfaktoren beskriver, hvor mange gange der er købt sexlegetøj i forhold til landsgennemsnittet.

Hele top-10-listen er generelt domineret af midt- og nordjyske byer, mens Valby, på en syvendeplads, repræsenterer Sjælland.

For andet år i træk ligger årets kedeligste by i whiskybæltet. Sidste år indtog Gentofte den triste sidsteplads, men i år er det indbyggerne i Rungsted Kyst, der har købt mindst sexlegetøj.

De mest kinky indbyggere finder man i Hårlev på Sydsjælland, hvor der er blevet købt 2,39 gange så meget fetish sexlegetøj i forhold til landsgennemsnittet. Her ligger Valby nummer 17.

Danskerne køber mere bæredygtigt sexlegetøj

Med en stigning på over 60 procent inden for bæredygtigt sexlegetøj, har danskerne for alvor fået øjnene op for, at man sagtens kan nyde de frække nattetimer i den grønne ånd.

Hos Sinful er det netop kategorien med de bæredygtige produkter, der er steget mest i løbet af hele året.

“Vi kan tydeligt mærke, at der har været en stigende interesse for vores bæredygtige produkter. Det gælder både genopladelige vibratorer, dildoer, penisringe og onaniprodukter til mænd, men også økologisk glidecreme og massageolie,” fortæller Tonny Andersen, CEO hos Sinful.

Det er især indbyggerne i Esbjerg, der er vilde med Sinfuls bæredygtige produkter.

Faktisk er Esbjerg den by, hvor der er blevet købt mest bæredygtigt sexlegetøj sammenholdt med antallet af indbyggere.

På anden- og tredjepladsen kommer henholdsvis Jyllinge og Valby, mens ingen fynske byer er repræsenteret blandt de 30 mest bæredygtige byer.

Litervis af glidecreme og kilometer lange dildoer

Sinfuls salgstal afslører en masse sjove og skæve betragtninger om danskernes sexliv.

Der er blandt andet købt glidecreme svarende til 91 bagagerum i en Peugeot 208, og så har Sinful solgt dildoer, der svarer til en længde på over 10 kilometer, når man lægger dem i forlængelse af hinanden.

Michael og Camilla er desuden navnene på de personer, der i løbet af året har købt mest sexlegetøj hos Sinful.

Top-10-listen indeholder også andre kendte navne som Morten, Lars, Louise og Pernille.

Se top-30 frækkeste byer, kedeligste byer, mest kinky og bæredygtige byer, samt frækkeste navne og mange andre sjove facts om danskernes sexliv her: Året Der Gik 2019.

Perfekt julegave til feinschmeckere: Ny gin er lavet med caviar

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Gin har opnået den helt store revival de seneste år.

Der bliver brygget voldsomt mange forskellige smage, de såkaldte botanicals, men nu er der en helt ny gin, der rammer København.

For første gang nogensinde i Danmark er en gin nemlig destilleret med baerii-caviar.

Læs også: Jul på Byens Kro: Hvem er klar til dødsgløgg med finsprit

Caviar gin fra ROGN PR Foto

100 flasker til salg

Og hvorfor egentlig ikke.

Caviar er efterhånden blevet en næsten-standard på mange restauranter og gæsterne har fået øjnene – og smagsløgene – op for den klassiske delikatesse.

Der er således også skudt flere forskellige caviar-producenter op.

En af de mest succesfulde er ‘ROGN’, som er blevet flere gourmetkokkes foretrukne mærke.

Læs også: Ny restaurant i Carlsberg Byen åbner: Serverer 100 forskellige øl i 70 meter lang bar

Caviar fra ROGN PR Foto

Lavet på Præstø

Og det er lige præcis ROGN, der i samarbejde med Radius Distillery i Præstø lancerer en caviar-gin

“I udlandet har man eksperimentet med caviar-infused gin, men det er første gang, i hvert fald i Danmark, at man destillerer en gin med baerii-caviar,” fortæller Alex Klemensen, manden bag ROGN:

“Ginnen blev undfanget som en skæg idé, et eksperiment, som har vist sig at fungere.

Baerii-caviaren tilfører nemlig især salt og fedme til ginnen, som omvendt giver modspil til caviaren med den relativt høje alkoholprocent.”

Ud over smagen af caviar, så kan man finde smagsnoter af æbler, citron-timian og kørvel.

Der er indtil videre produceret 100 flasker, som forhandles hos HAV i Torvehallerne– senere, når folkene bag ROGN og FANGST åbner butik i Kødbyen, vil det også blive muligt at købe ginnen dér.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad: Caviar-gin
Hvor: HAV i Torvehallerne
Hvor meget: 450,- for en flaske
Hvordan: Læs mere her

Dansk likør-succes: Se de spændende opskrifter på lækre jule- og nytårsdrinks

Skrevet af: Michael Qureshi

Efter i flere år at have gemt sig bagerst i barskabet er likøren nu igen kommet frem i lyset.

Det mærker man hos Queens of Denmark, der i dag forhandles i flere end 120 vinbutikker over hele landet heriblandt i Hovedstaden, og som har vundet flere internationale priser for de økologiske produkter.

Imponér familien og vennerne med lækre jule- og nytårsdrinks

Med de lækre økologiske likører fra  Queens of Denmark, åbner der sig en helt ny verden, når du skal lave drinks, konfekt, sovsen til din risalamande eller andre af julens mange lækkerier.

I forbindelse med julen har Queens of Denmark samlet en masse jule- og nytårsdrinks, hvor der indgår likør – nogle er nyfortolkninger, andre er mere klassiske drinks.

Hvad siger du eksempelvis til en “Solbær Sour”, “Hyldeblomst Spritz”, “Hot Queen”, “Black Tonic” og sågar en “Julesangria” og ”Snapsen alle kan li’”:


”Snapsen alle kan li’” består af 3 cl snaps, 2 cl Queens Solbær og 10 cl tonic. Fyld et glas med isterninger og mix langsomt snaps, Queens Solbær og tonic.

Smager af sommerens bær og frugter

Queens of Denmark er økologisk danskproduceret likør og findes i fire varianter: Hyldeblomst, solbær, jordbær samt æble og kvæde.

Bag serien står 42-årige Titte Skotlander, der med en smittende passion for smage og spiritus har skabt Queens of Denmark med udgangspunkt i de bær og frugter, hun finder i sin egen baghave.

I dag er produktionen dog for længst flyttet hjemmefra, men hendes lidenskab for likøren er stadig den samme.

MigOgKbh har snakket med Titte Skotlander og fået hendes bedste fif til, hvordan du anvender likør i dine drinks.

Hvorfor tror du likørens popularitet er steget i løbet af de sidste par år?

“Der er en gastronomisk bølge på mange planer i Danmark, der ikke kun handler om mad, men også alkohol: Alt er blevet genopfundet fra de gode gamle dage – fra frikadeller til smørrebrød og likør – i det nye nordiske køkken.

Der er jeg gået ind og taget likøren seriøst. Industrialiseringen har betydet at mange likører på markedet er syntetiske og oversøde, men jeg har taget likøren under kærlig behandling og brugt ordentlige og økologiske råvarer.

Det begynder folk godt at kunne forstå, men de skal introduceres for det på ny, da mange har haft en dårlig oplevelse med likør.”

Hvad er det særlige, som likør kan?

“Oprindeligt er langt de fleste klassiske cocktails baseret på spiritus, citron- eller limesaft og noget sødt, f.eks. sukkersirup. Likøren kan bruges i stedet for sirup og det gør den superanvendelig.

Man kan også let eksperimentere med Queens i drinks, man allerede laver derhjemme – f.eks. i en ”gin og lemon” eller ”dark and stormy”. Det smager fantastisk godt, det er nemt – og så bliver de klassiske drinks bare endnu mere festlige af det.”

Hvordan vil du beskrive dine likører?

De smager rigtigt meget af det, der står på flasken. Står der jordbær, smager de af jordbær, fordi der er kun jordbær, sukker og spiritus i – intet andet. Og så har de en fin balance mellem syre og sødme.

Det er økologisk; der er ingen tilsætningsstoffer. Det smager som når man selv laver det.”

Hvis du skulle anbefale en personlig favorit drink at bruge likøren i, hvad skulle det være?

Jeg ville bruge solbær-likøren med hvidvin eller mousserende hvidvin. Det er en sindssyg god velkomstdrink, som alle kan lave, og den passer også til både julen og nytårsaften.”

Find alle opskrifterne her

Du kan se her, hvor du finder den nærmeste forhandler

Se en professionel bartender give gode tips på Youtube herunder