MigOgKbh med Hr. Skæg: “Jeg hang på toppen af Vor Frelser Kirke med bukserne nede om anklerne”

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Mikkel Lomborg aka. Hr. Skæg Foto Rasmus Kramer Schou
Mikkel Lomborg aka. Hr. Skæg Foto Rasmus Kramer Schou

Der er lister over bedste restauranter og gladeste lande i verden. Men ikke så mange lister over børne-tv-værter.

Så vi laver vores egen: Hr. Skæg er i denne skribents øjne en af verdens dygtigste formidlere af børne-tv.

Sammen med resten af Ramasjang holdet holder de et absurd højt niveau af lærdom, underholdning og humor i deres forskellige karakterer.

Manden bag Hr. Skæg hedder Mikkel Lomborg, men er i princippet én og samme person.

“Jeg har været så smart, at udvikle en karakter, der egentlig bare er mig selv. Så er det lettere at spille,” forklarer Hr. Lomborg med skægget, mens vi sidder i Cirkus Summarum.

Sindssygt sjove Onkel Reje, elskelige Hr. Skæg, Motor Mille, Kristian, Rosa og Silja er bedre end nogensinde.

Læs også: To ugers show i København: Kom til det populære Cirkus Summarum 2019

PR Foto DR

Årets forestilling er genialt iscenesat af Rune Klan og varer 2 timer inkl. 20 minutters pause i Cirkusteltet på Tiøren ved Amager Strandpark.

De kører onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag frem til 13. juli.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad laver du nu?
“Jamen, jeg laver jo Cirkus Summarum. Det er 10. år jeg laver det, og jeg elsker det. Eneste problem har været, at jeg hver sommer har skulle arbejde og være væk fra mine børn.

Så i år er min datter, 6-årige Anaya, blevet børnecirkushjælper, så vi nu er kollegaer. Det er jo genialt.”

Læs også: To ugers show i København: Kom til det populære Cirkus Summarum 2019

Hvad er dit forhold til København?
“København er en slags ex-kæreste jeg bliver ved med at vende tilbage i forhold med. Jeg hopper frem og tilbage. Jeg har nemlig en lille lejlighed på Vesterbro, som jeg kan bruge, når jeg arbejder.”

“Og så bor vi ellers i Hellerup hele familien til daglig. Men vi savner en have. Jeg føler næsten, det er et overgreb på børnene ikke at kunne give dem en have. På den måde svigter jeg mine børn, men vi er så glade for at bo der.”

“Jeg har rejst verden rundt før. Jeg brugte engang endda uendelig lang tid på at liste rundt på Sumatra for at finde det behårede næsehorn. Tænk engang, et lille næsehorn med pels.”

“Vi brugte uger i skoven og vi fandt ikke en skid. Der er meget sjovere i København med alle dens tårne og hjørner, og det er meget lettere at finde. Og jeg elsker larm. Elsker Distortion og sådan noget.”

Læs også: Arkitekturbibel med ny liste: 10 Kbh-projekter blandt verdens bedste

Hvor spiste du sidst?
“Her – i Cirkus Summarum. Vi har en kok, der laver mad til hele holdet. Og han lavede i går en sovs, der fuldkommen sparkede benene væk under mig. Den var perfekt, den kunne jeg drikke i litervis.”

“Men sidste gang ude i byen var faktisk på Dalle Valle. Jeg er jo Hr. Skæg og når vi er ude i byen, så bliver vi ret tit stoppet for selfies. Og jeg kan ikke sige nej, så det kan godt tage ret lang tid.”

“Så vi sniger os af sted, for ikke at blive opdaget for meget. Det er bare lidt svært, når jeg er næsten 2 meter, har mit overskæg og lyder som Hr. Skæg.”

“Jeg bliver også nogle gange genkendt bare på stemmen. Så siger min datter ‘dumme far’, når vi bliver opdaget, men nogle gange lykkedes det at være usynlig.”

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

Hvor vender du altid tilbage til for at spise?
“Uhhhhh, Butter Tikka på Tagensvej 100. De laver en Chicken Korma second to none. Jeg har prøvet næsten hele byens chicken korma, og den her tager prisen. Den er ikke for stærk.”

“Min kone er af indisk og pakistansk familie, så min svigermor laver altså også seriøst vild mad. Det smager fuldkommen fantastisk.”

Læs også: Hemmelig pakistaner nær Vanløse: Laver “wauw”brunch til ingen penge

Hvor vil du rigtig gerne spise næste gang?
“Jeg læste en restaurant, der lige har fået seks stjerner. Hvad var det nu den hed? Den lå på Bornholm. Kadeau, ja. Den kunne jeg godt tænke mig at prøve, den lød vild.”

“Ellers ville jeg gerne spise et sted, som serverer stegt lever m. bløde løg. Jeg er fra Stevns og min mor lavede i ny og næ en dejlig lever – som jeg fuldkommen elsker. Men jeg ved ikke rigtig, hvor man finder det.”

(MigOgKbh foreslår Fridas på Gl. Kongevej eller Restaurant Vita Store Kongensgade) JA, der vil jeg gerne hen så. Når jeg har spist en god stegt lever med bløde løg, så har jeg ingen andre ønsker ud over at dø.”

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

PR Foto DR

Hvordan bruger du byen?
“Jeg har haft diskusprolaps. Og i min genoptræning går jeg seriøst lange gåture. Gerne på omkring 20 km. Mine favoritsteder at gå er ved Mindelunden Ryvangen.”

“Lige ved siden af, hvor jeg faktisk fik min første pædagogjob. Det var der jeg trådte mine pædagogiske barnesko og nok også der Hr. Skæg egentlig blev født. Jeg havde tit børnene med ovre i Mindelunden – helt fantastisk sted.”

“Jeg er også vild med Gentofte Sø. Så går jeg derude og lytter nogle gange til podcast eller musik. Jeg har lidt en revival i øjeblikket med Mike Oldfield og The Beatles.”

Læs også: Unikt skovtårn: Her får du vild udsigt 140 meter over jordens overflade

Hvad er det mærkeligste du har oplevet i København?
“Det her har jeg faktisk ikke fortalt til nogen før. Men engang for lææænge siden var Toke og jeg på vej hjem efter en bytur på Christianshavn. (Toke Reunert skrev Hr. Skægs sange, men døde i september 2016 af Cystisk Fibrose).”

“Vi var fulde. Sådan en vild en, hvor man først bliver helt ædru tirsdag. Og Toke var forelsket i den her pige, der hed Fie, der boede lige overfor Vor Frelsers Kirke.”

“Da vi kom forbi hendes vindue, opdagede vi, at kirken var ved at blive renoveret og havde stillads omkring sig. Hele vejen op.”

Foto Rasmus Kramer Schou

“Så Toke ville kravle op og kigge ind af Fies vindue. Vi stjal en stige, så vi kunne komme op på stilladset. Jeg kravlede med. Da vi kom op i 3 sals højde så vi, at Fie havde trukket gardinerne for. Men nu var vi jo heroppe.”

“Så vi fortsatte bare med at kravle op. Indtil vi var helt oppe ved guldkuplen i 90 meters højde. Det var midt om natten og dejlig anarkistisk. Og så ridsede vi vores navne ind i guldkuplen. Toke og Mikkel. Det var smukt.”

“Det var også koldt, og da vi ville kravle ned begyndte det også at regne. Jeg havde sådan nogle tunge bukser på, der blev endnu tungere, da de blev våde. Så de gled langsomt ned om mine ankler.”

“Og jeg havde travlt med at holde ordentligt fast med mine iskolde fingre i stilladset. Det er ikke lige der, man trækker bukserne på. Så jeg hang der over himlen i København i underbukser.”

“De tog jo kuplen ned for at renovere den, så jeg tror, de har pudset den op, så vores navne nu er væk.”

“Men hver gang jeg ser Vor Frelser Kirke, tænker jeg altid på Toke og vores tur op i himmelen.”

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Foto Rasmus Kramer Schou

Gør et vinkup: Vinkongen holder kæmpe lagersalg af god vin til spotpris

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Husted Vin PR Foto
Husted Vin PR Foto

Nu kan du trække proppen op uden at tømme pengepungen.

Husted Vin har fået mange af årets nye flasker hjem – og det betyder, de sælger ud af de gamle til spotpriser.

Når der bliver lavet en større oprydning på lageret, har de fundet en stor omgang fantastiske flasker, som sælges ud af til vanvittige priser lørdag 1. og søndag 2. februar fra kl. 10.00.

Læs også: Ny restaurant i Carlsberg Byen åbner: Serverer 100 forskellige øl i 70 meter lang bar

Vinudsalg PR Foto

Fyld vinkælderen op

Der er vine fra nærmest alle verdensdele og til alle typer smagsløg – en oplagt mulighed for at få fyldt sin vinkælder op eller måske hamstre lidt, hvis der skal holdes konfirmation eller bryllup i år.

Husted Vin sælger både enkelte flasker og hele kasser med mulighed for at mixe favoritterne. Og så trækker de selvfølgelig ventevin op, så du kan smage på varerne og gøre oplevelsen lidt mere loose.

Til de her store vinlagersalg Bonanza plejer de også at have en overraskelse eller to i ærmet.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Hvad: 2020 lagersalg Bonanza
Hvor: Husted Vin, Bådehavnsgade 42
Hvornår: Lørdag 1. og søndag 2. februar kl. 10.00
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

 

Uhyggelig byvandring: Kom helt tæt på Københavns mord- og mordgåder

Skrevet af: Redaktionen

Det er tydeligt, at vi er fascineret og samtidig skræmt af mord- og mordgåder.

Pigerne fra Mørkeland slår alle de store af pinden på podcast-hitlisten hver eneste uge. Men der er et arrangement, som er lidt federe end at lytte til podcast.

I de kommende månederer der byvandringer for de modige, når byhistoriker Finn William Larsen fortæller om det gamle København og byen, som vi kender den i dag.

Temaet er noget så uhyggeligt som mord og mordgåder, så turen er ikke for sarte sjæle.

Den seneste fandt sted i går lørdag d. 25. januar, men den var også totalt udsolgt. Men er du hurtig kan du skaffe billet til den næste i februar.

Det sker søndag d. 23. februar i København.

Modbydelige mordsager

Byvandringen begynder ved Tycho Brahe-busten, som står mellem Rundetårn og Studenterhuset i Indre By.

Herfra går turen forbi mørke baggårde, smalle gyder, kældre og trappeopgange, som har dannet rammerne om såvel gerningssteder som findesteder i forbindelse med modbydelige sager.

Undervejs kan deltagerne høre om både opklarede og uopklarede mord, som har fundet sted i København gennem tiden, og fortælleren runder historier helt tilbage til middelalderen frem til nutiden.

Byvandringen er arrangeret af Gengangeren, og den begynder klokken 15 og varer omkring to timer.

Prisen for at komme med på gåturen er 125 kroner per person.

Hvad: Mord og mordgåder i Københavns historie
Hvor: Mødested ved Tycho Brahe-busten, mellem Rundetårn og Studenterhuset, København K
Hvornår: 23. februar kl. 15.00

Køb billet til byvandringen her

 

Flotte anmeldelser på Take Away: Vesterbro-pizzeria begejstrer med særlig sesambund

Skrevet af: Mette Bergholt Andersen
PR-foto
PR-foto

Hvis du endnu ikke kender pizzeriaet med det pudsige navn ych!, så er du garanteret ikke den eneste.

ych! har nemlig indtil nu været lidt af en “hemmelig perle”.

For bare nogle måneder siden var det ikke til at se, at et af Københavns mest hippe pizzeriaer lå på Enghave Plads.

Kun de faste stamkunder har kendt til stedet, og udbredelsen af konceptet er primært sket gennem varme anbefalinger og flotte kundeanmeldelser på Just Eat.

Men hemmeligheder er svære at holde, og nu sker der ting og sager hos ych!.

Pizzeriaet har netop fået en makeover.

Det håndmalede navneskilt på fronten af forretningen er skiftet ud med hvide neonlys formet som bogstaver med ordene ”ych! pizza”.

Facaden er nu prydet med smukke, naturfarvede, rustikke mursten, og en stor markise med varmelamper byder gæsterne velkommen, som var det en anden fransk fortovscafe.

ych! konceptet

Hele konceptet hos ych! er bygget op om en udviklingsrejse, som tager pizzaeventyret til et helt nyt niveau.

ych! er nemlig ikke bare et almindeligt pizzeria. Hos ych! har de en historie at fortælle, og holdet bag forsøger konstant at udvikle deres koncept.

Det har man som gæst rig mulighed for at få et indblik i, når man træder indenfor i det nyrenoverede lokale.

Her er på endevæggen optegnet hele ych’s koncept i udviklingstrin.

Iværksætterne bag konceptet tager deres gæster med på rejsen, og det hele kan nærstuderes, imens man venter på, at den sprøde pizza bages færdig.

Konceptet har været under udvikling i flere år, og sesampizzaen blev udviklet allerede i starten af rejsen.

Nu er de hos ych! lidt over halvvejs i fortællingen og pizzeriaet har netop fået et ansigtsløft, en ny facade og nyt inventar.

På det kommende udviklingstrin, som måske er i nær fremtid, vil der yderligere ske banebrydende ting.

Men hvad der præcis kommer til at ske med pizzeriaet, kan endnu ikke afsløres. Som i en anden krimi, formår de hos ych! at holde spændingen til det sidste.

En ting ligger dog fast. For hvert udviklingstrin udvikles menukortet.

Hele konceptet og de enkelte niveauer har været udtænkt fra start, som en drejebog til en film.

Men samtidig gøres der brug af en eksperimentel og legende tilgang, hvor ejerne konstant forsøger at udfordre status quo.

Det eneste pizzeria med en sesambund

Ikke nok med at pizzariaet konstant er under udvikling.  De er også de eneste i Danmark, så vidt de selv er orienteret, der laver pizzaer med sesambund.

En helt unik pizza, hvor skorpen og pizzabunden rulles i sesam. Det giver en helt anden smagsoplevelse og en speciel sprødhed, en langt mere crispy bund.

Ligeledes er også fyldet på pizzaerne væsentligt anderledes fra andre pizzeriaer og helt unikt.

Det smager man straks, når man sætter tænderne i den varme, sprøde sesambund, som perfekt komplimenterer den unikke smag af det saftige, fintskårne New Zealandske lammekød og fuldendes med den cremede, milde og sødmefulde gorgonzola eller gedeost samt frisk rosmarin.

En af de helt store favoritter.

En anden bestseller er uden tvivl vegetarpizzaen med diverse svampesorter.

De friske portobellosvampe og østershatte udfolder en unik umamismag i munden, allerede ved første bid, og den hvide trøffelolie giver svampenuancerne det helt rigtige tvist.

Der er dog også gemt et par af de klassiske pizzaer på kortet, ”Vesterbro pizzaerne ”, som de kaldes, til dem der ønsker det. Ligeledes er der også fine muligheder for glutenallergikere med 100 procent glutenfri bunde og laktosefri ost.

Takeaway til børn

Hos ych! har de mange stamkunder, som har kendt pizzeriaet i flere år. ych! henvender sig ikke kun til de hippe, unge og smarte københavnere, som man måske skulle tro, men også til børnefamilier, og andre der gerne vil smage pizza på et helt nyt niveau.

Menuen afspejler, at også børn tilgodeses, når det kommer til takeaway af høj standard.

Til børn er det sidste nye på menuen kyllinge- eller torskenuggets. Nuggets, lavet på kyllingebryst eller frisk torsk, med smilende pomfritter og hjemmerørt remolade.

Udover den hjemmerørte remolade har du mulighed for at vælge imellem flere forskellige hjemmelavede dressinger, som basilikumscreme, pesto, chili og tomatsovs. Alt er lavet fra bunden.

Fokus på kvalitet

Helt i toppen, på Just Eats liste over lokale pizzeriaer, ligger ych! placeret med rigtig flotte gæsteanmeldelser.

En af årsagerne til dette er den høje kvalitet, som de dagligt leverer.

Hos ych! er råvarerne i fokus og økologi er et nøgleord. På hylderne hos ych! finder du også Jacob og Jakob’s økologiske kvalitetsis, og iskolde økologiske øl fra Nørrebro Bryghus.

Hvis du er blevet sulten ved tanken om de rygende varme, sprøde pizzaer, og vil give dig i kast med en, skal du være hurtig, hvis du vil have en siddeplads i pizzariaet.

Der er nemlig kun et enkelt langbord med dertilhørende bænke. Det er dog muligt at klemme et mindre selskab ind.

Ellers kan du nemt bestille din pizza på Just Eat, som bringer din varme pizza til døren.

Hvad: ych! 

Hvor: Enghave Plads 9, 1670 Vesterbro

Hvornår: Mandag – søndag kl.12-22

Hvor meget: Pizzaerne koster mellem 65kr  – 99 kr.