MigOgKbh med Hr. Skæg: “Jeg hang på toppen af Vor Frelser Kirke med bukserne nede om anklerne”

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Mikkel Lomborg aka. Hr. Skæg Foto Rasmus Kramer Schou
Mikkel Lomborg aka. Hr. Skæg Foto Rasmus Kramer Schou

Der er lister over bedste restauranter og gladeste lande i verden. Men ikke så mange lister over børne-tv-værter.

Så vi laver vores egen: Hr. Skæg er i denne skribents øjne en af verdens dygtigste formidlere af børne-tv.

Sammen med resten af Ramasjang holdet holder de et absurd højt niveau af lærdom, underholdning og humor i deres forskellige karakterer.

Manden bag Hr. Skæg hedder Mikkel Lomborg, men er i princippet én og samme person.

“Jeg har været så smart, at udvikle en karakter, der egentlig bare er mig selv. Så er det lettere at spille,” forklarer Hr. Lomborg med skægget, mens vi sidder i Cirkus Summarum.

Sindssygt sjove Onkel Reje, elskelige Hr. Skæg, Motor Mille, Kristian, Rosa og Silja er bedre end nogensinde.

Læs også: To ugers show i København: Kom til det populære Cirkus Summarum 2019

PR Foto DR

Årets forestilling er genialt iscenesat af Rune Klan og varer 2 timer inkl. 20 minutters pause i Cirkusteltet på Tiøren ved Amager Strandpark.

De kører onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag frem til 13. juli.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad laver du nu?
“Jamen, jeg laver jo Cirkus Summarum. Det er 10. år jeg laver det, og jeg elsker det. Eneste problem har været, at jeg hver sommer har skulle arbejde og være væk fra mine børn.

Så i år er min datter, 6-årige Anaya, blevet børnecirkushjælper, så vi nu er kollegaer. Det er jo genialt.”

Læs også: To ugers show i København: Kom til det populære Cirkus Summarum 2019

Hvad er dit forhold til København?
“København er en slags ex-kæreste jeg bliver ved med at vende tilbage i forhold med. Jeg hopper frem og tilbage. Jeg har nemlig en lille lejlighed på Vesterbro, som jeg kan bruge, når jeg arbejder.”

“Og så bor vi ellers i Hellerup hele familien til daglig. Men vi savner en have. Jeg føler næsten, det er et overgreb på børnene ikke at kunne give dem en have. På den måde svigter jeg mine børn, men vi er så glade for at bo der.”

“Jeg har rejst verden rundt før. Jeg brugte engang endda uendelig lang tid på at liste rundt på Sumatra for at finde det behårede næsehorn. Tænk engang, et lille næsehorn med pels.”

“Vi brugte uger i skoven og vi fandt ikke en skid. Der er meget sjovere i København med alle dens tårne og hjørner, og det er meget lettere at finde. Og jeg elsker larm. Elsker Distortion og sådan noget.”

Læs også: Arkitekturbibel med ny liste: 10 Kbh-projekter blandt verdens bedste

Hvor spiste du sidst?
“Her – i Cirkus Summarum. Vi har en kok, der laver mad til hele holdet. Og han lavede i går en sovs, der fuldkommen sparkede benene væk under mig. Den var perfekt, den kunne jeg drikke i litervis.”

“Men sidste gang ude i byen var faktisk på Dalle Valle. Jeg er jo Hr. Skæg og når vi er ude i byen, så bliver vi ret tit stoppet for selfies. Og jeg kan ikke sige nej, så det kan godt tage ret lang tid.”

“Så vi sniger os af sted, for ikke at blive opdaget for meget. Det er bare lidt svært, når jeg er næsten 2 meter, har mit overskæg og lyder som Hr. Skæg.”

“Jeg bliver også nogle gange genkendt bare på stemmen. Så siger min datter ‘dumme far’, når vi bliver opdaget, men nogle gange lykkedes det at være usynlig.”

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

Hvor vender du altid tilbage til for at spise?
“Uhhhhh, Butter Tikka på Tagensvej 100. De laver en Chicken Korma second to none. Jeg har prøvet næsten hele byens chicken korma, og den her tager prisen. Den er ikke for stærk.”

“Min kone er af indisk og pakistansk familie, så min svigermor laver altså også seriøst vild mad. Det smager fuldkommen fantastisk.”

Læs også: Hemmelig pakistaner nær Vanløse: Laver “wauw”brunch til ingen penge

Hvor vil du rigtig gerne spise næste gang?
“Jeg læste en restaurant, der lige har fået seks stjerner. Hvad var det nu den hed? Den lå på Bornholm. Kadeau, ja. Den kunne jeg godt tænke mig at prøve, den lød vild.”

“Ellers ville jeg gerne spise et sted, som serverer stegt lever m. bløde løg. Jeg er fra Stevns og min mor lavede i ny og næ en dejlig lever – som jeg fuldkommen elsker. Men jeg ved ikke rigtig, hvor man finder det.”

(MigOgKbh foreslår Fridas på Gl. Kongevej eller Restaurant Vita Store Kongensgade) JA, der vil jeg gerne hen så. Når jeg har spist en god stegt lever med bløde løg, så har jeg ingen andre ønsker ud over at dø.”

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

PR Foto DR

Hvordan bruger du byen?
“Jeg har haft diskusprolaps. Og i min genoptræning går jeg seriøst lange gåture. Gerne på omkring 20 km. Mine favoritsteder at gå er ved Mindelunden Ryvangen.”

“Lige ved siden af, hvor jeg faktisk fik min første pædagogjob. Det var der jeg trådte mine pædagogiske barnesko og nok også der Hr. Skæg egentlig blev født. Jeg havde tit børnene med ovre i Mindelunden – helt fantastisk sted.”

“Jeg er også vild med Gentofte Sø. Så går jeg derude og lytter nogle gange til podcast eller musik. Jeg har lidt en revival i øjeblikket med Mike Oldfield og The Beatles.”

Læs også: Unikt skovtårn: Her får du vild udsigt 140 meter over jordens overflade

Hvad er det mærkeligste du har oplevet i København?
“Det her har jeg faktisk ikke fortalt til nogen før. Men engang for lææænge siden var Toke og jeg på vej hjem efter en bytur på Christianshavn. (Toke Reunert skrev Hr. Skægs sange, men døde i september 2016 af Cystisk Fibrose).”

“Vi var fulde. Sådan en vild en, hvor man først bliver helt ædru tirsdag. Og Toke var forelsket i den her pige, der hed Fie, der boede lige overfor Vor Frelsers Kirke.”

“Da vi kom forbi hendes vindue, opdagede vi, at kirken var ved at blive renoveret og havde stillads omkring sig. Hele vejen op.”

Foto Rasmus Kramer Schou

“Så Toke ville kravle op og kigge ind af Fies vindue. Vi stjal en stige, så vi kunne komme op på stilladset. Jeg kravlede med. Da vi kom op i 3 sals højde så vi, at Fie havde trukket gardinerne for. Men nu var vi jo heroppe.”

“Så vi fortsatte bare med at kravle op. Indtil vi var helt oppe ved guldkuplen i 90 meters højde. Det var midt om natten og dejlig anarkistisk. Og så ridsede vi vores navne ind i guldkuplen. Toke og Mikkel. Det var smukt.”

“Det var også koldt, og da vi ville kravle ned begyndte det også at regne. Jeg havde sådan nogle tunge bukser på, der blev endnu tungere, da de blev våde. Så de gled langsomt ned om mine ankler.”

“Og jeg havde travlt med at holde ordentligt fast med mine iskolde fingre i stilladset. Det er ikke lige der, man trækker bukserne på. Så jeg hang der over himlen i København i underbukser.”

“De tog jo kuplen ned for at renovere den, så jeg tror, de har pudset den op, så vores navne nu er væk.”

“Men hver gang jeg ser Vor Frelser Kirke, tænker jeg altid på Toke og vores tur op i himmelen.”

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Foto Rasmus Kramer Schou

Få den leveret lige til døren: Juno har præsenteret den ultimative karantæne-kage

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto

Coronakrop er blevet et ord her under Corona-karantænen.

I en tid med en hel masse utryghed, uvished og kedsomhed er vi mange, der søger mod køleskabet.

Som et snackende pendul svinger vi frem og tilbage mellem tanker som: Det er ok, det er kun lige her i karantænen.  Jeg fortjener noget godt her i den svære tid. Alle  de andre gør det jo også.

Det er helt normale tanker og ligesom EM, OL og alt andet er udskudt, så er sommerkroppen altså også udskudt til sommeren 2021 – og vi har opfundet Coronakroppen.

Læs også: Madanmelder med på visit: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Spis på eget ansvar

Nu har byens nok bedste bageri – Juno the Bakery på Østerbro – så begyndt at spille med unfair hold.

For nok har de altid haft verdens suverænt bedste kardemommesnurrer, men nu har de så præsenteret den ultimative karantænekage.

De kalder den: Hasselnødflødebollen.

Den består af mælkechokoladeganache, sprød nougat, hasselnøddefløde og flydende hasselnødpraline.

Den er, som alt andet i butikken, latterlig god.

Og Juno er netop også begyndt at bringe ud…åh åhhh.

Læs også: Umut går i køkkenet: Laver sin berømte drømmekageroulade Live

Emil Glaser fra Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Og en lille podcast anbefaling

Hvis man sådan helt generelt har mange angsttanker og overspisninger i denne Coronatid, så er en anden ting som kan anbefales podcasten “Detox din hjerne“.

Den er gratis og ligger alle steder.

Detox din hjerne” har lavet 2 særafsnit om Corona og kommer på en yderst saglig og evidensbaseret måde rundt omkring alle de tanker, vi måske alle sammen går og har i denne meget mærkelige tid.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Hvad: Hazelnut Creampuff
Hvor: Juno the Bakery, Århusgade 48
Hvornår: Åbner onsdag kl. 07.30

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

Spis ude-hjemme: Smageriet lancerer 9 retters menu til 149 kr. med gratis levering

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet
Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Hvis der er noget vi danskere er gode til, er det at få det bedste ud af en dårlig situation.

Og i disse tider har mange heldigvis fået øjnene op for de muligheder, der faktisk ligger ligefor:

Lækker mad, vise samfundssind og hygge med den helt nære familie.

Man kan kalde det 3 fluer med ét smæk.

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

NYHED: nu fra 4 kuverter

Smageriets dygtige kokke har også været hurtige til at omstille sig.

De har netop udviklet denne helt nye Familie-forkælelses-menu, som består af intet mindre end 9 retter til bare 149,- (se hele menuen i bunden af artiklen).

På den måde slipper man for at stå hele dagen i køkkenet, og man får en oplagt hyggestund med familien, når man spiser ude – hjemme.

Og Familie-forkælelses-menuen kan faktisk bestilles helt ned fra 4 kuverter – når vi nu alligevel skal være sammen, hver for sig.

Som et særligt tilbud kører Smageriet med gratis levering til kunder i København, Odense og Aarhus, når man bestiller telefonisk på 7015 1030. (Se postnumre i bunden af artiklen.)

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Så her har du løsningen på tidspres

Tiden er som altid en faktor – måske især i øjeblikket.

Mange børnefamilier er nemlig tilmed røget ind i travlt dobbeltarbejde.

Arbejdet skal ikke bare passes hjemmefra, men børnene skal også hjemmeundervises, og så er tid til madlavning måske lidt presset.

Heldigvis kunne løsningen faktisk ikke være lettere:
Smageriet leverer i hele landet (fastland & brofaste øer) og menuen kan bestilles til alle ugens dage fra 4 kuverter.

Menuen leveres kold – og skal blot varmes og anrettes –  ingen indkøb, intet spild, ingen returservice.

✔️ Beefsalad af okseinderlår med sesam, chili og honning
✔️ Kyllingespyd med sweet chili
✔️ Minitærte med chorizo og salturt
✔️ Mini-samosa med kylling tikka masala
✔️ Babyspinat med agurk, melon, salatost toppet med hasselnødder
✔️ Tomatsalat af cherrytomater og mozzarella vendt med persilleolie
✔️ Små bagte kartofler med citron, grana padano og persilleolie
✔️ Stenovnsbagt baguette
✔️ Chokoladebrownie med vaniljecreme

Hvad: Smageriets nyhed ‘Familie-forkælelses-menu’ med 9 lækre retter
Hvor: Leveret lige hvor du vil i hele Danmark (fastland & brofaste øer)
Hvornår: Præcis når det passer dig – alle ugens dage
Hvor meget: 149,- pr. kuvert (ex. miljøtillæg & transport) Gratis levering gælder ved telefonisk bestilling – på 7015 1030
Hvordan: Læs mere lige her

*Tilbuddet om Gratis levering gælder i følgende postnumre:
1050 til 2930, 4200, 5000​, 5200​, 5210​, 5220​, 5240​, 5260​, 5270​, 5290​, 5320​, 5491, 8000 til 8390 (undtaget 8305), 8520.

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Trist melding: Michelin-restauranterne Kadeau begærer konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Det var i februar, at Kadeau-restauranterne i København og på Bornholm hentede Michelin-stjerner på scenen i Norge.

Kadeau i København fik igen to stjerner, mens den på Bornholm hentede en.

Men nu er glæden drastisk vendt til det værst tænkelige.

Corona-krisen kræver nemlig sit første store offer på den københavnske restaurant-scene.

Koncernen bag Kadeau-restauranterne har nemlig begæret konkurs. Det skriver Finans tirsdag morgen.

“Vi har været nødsaget til at kaste håndklædet i ringen og begære os selv konkurs. Den her krise (coronakrisen, red.) har ramt os på det værst tænkelige tidspunkt,” siger direktør Magnus Klein Kofoed til Finans.

Likviditet var i bund

Han begrunder det blandt andet med, at vinteren var hård ved restauranternes omsætning, så man var helt i bund på likviditeten.

Ifølge Finans har Kadeau-koncernen kæmpet med millionunderskud de seneste år, og de har bl.a. Lukas Forchhammer, forsanger i Lukas Graham, med i ejerkredsen.

Men lige nu er det ikke meget værd, da Corona-krisen er for uoverskuelig.