MigOgKbh med Hr. Skæg: “Jeg hang på toppen af Vor Frelser Kirke med bukserne nede om anklerne”

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Mikkel Lomborg aka. Hr. Skæg Foto Rasmus Kramer Schou
Mikkel Lomborg aka. Hr. Skæg Foto Rasmus Kramer Schou

Der er lister over bedste restauranter og gladeste lande i verden. Men ikke så mange lister over børne-tv-værter.

Så vi laver vores egen: Hr. Skæg er i denne skribents øjne en af verdens dygtigste formidlere af børne-tv.

Sammen med resten af Ramasjang holdet holder de et absurd højt niveau af lærdom, underholdning og humor i deres forskellige karakterer.

Manden bag Hr. Skæg hedder Mikkel Lomborg, men er i princippet én og samme person.

“Jeg har været så smart, at udvikle en karakter, der egentlig bare er mig selv. Så er det lettere at spille,” forklarer Hr. Lomborg med skægget, mens vi sidder i Cirkus Summarum.

Sindssygt sjove Onkel Reje, elskelige Hr. Skæg, Motor Mille, Kristian, Rosa og Silja er bedre end nogensinde.

Læs også: To ugers show i København: Kom til det populære Cirkus Summarum 2019

PR Foto DR

Årets forestilling er genialt iscenesat af Rune Klan og varer 2 timer inkl. 20 minutters pause i Cirkusteltet på Tiøren ved Amager Strandpark.

De kører onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag frem til 13. juli.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad laver du nu?
“Jamen, jeg laver jo Cirkus Summarum. Det er 10. år jeg laver det, og jeg elsker det. Eneste problem har været, at jeg hver sommer har skulle arbejde og være væk fra mine børn.

Så i år er min datter, 6-årige Anaya, blevet børnecirkushjælper, så vi nu er kollegaer. Det er jo genialt.”

Læs også: To ugers show i København: Kom til det populære Cirkus Summarum 2019

Hvad er dit forhold til København?
“København er en slags ex-kæreste jeg bliver ved med at vende tilbage i forhold med. Jeg hopper frem og tilbage. Jeg har nemlig en lille lejlighed på Vesterbro, som jeg kan bruge, når jeg arbejder.”

“Og så bor vi ellers i Hellerup hele familien til daglig. Men vi savner en have. Jeg føler næsten, det er et overgreb på børnene ikke at kunne give dem en have. På den måde svigter jeg mine børn, men vi er så glade for at bo der.”

“Jeg har rejst verden rundt før. Jeg brugte engang endda uendelig lang tid på at liste rundt på Sumatra for at finde det behårede næsehorn. Tænk engang, et lille næsehorn med pels.”

“Vi brugte uger i skoven og vi fandt ikke en skid. Der er meget sjovere i København med alle dens tårne og hjørner, og det er meget lettere at finde. Og jeg elsker larm. Elsker Distortion og sådan noget.”

Læs også: Arkitekturbibel med ny liste: 10 Kbh-projekter blandt verdens bedste

Hvor spiste du sidst?
“Her – i Cirkus Summarum. Vi har en kok, der laver mad til hele holdet. Og han lavede i går en sovs, der fuldkommen sparkede benene væk under mig. Den var perfekt, den kunne jeg drikke i litervis.”

“Men sidste gang ude i byen var faktisk på Dalle Valle. Jeg er jo Hr. Skæg og når vi er ude i byen, så bliver vi ret tit stoppet for selfies. Og jeg kan ikke sige nej, så det kan godt tage ret lang tid.”

“Så vi sniger os af sted, for ikke at blive opdaget for meget. Det er bare lidt svært, når jeg er næsten 2 meter, har mit overskæg og lyder som Hr. Skæg.”

“Jeg bliver også nogle gange genkendt bare på stemmen. Så siger min datter ‘dumme far’, når vi bliver opdaget, men nogle gange lykkedes det at være usynlig.”

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

Hvor vender du altid tilbage til for at spise?
“Uhhhhh, Butter Tikka på Tagensvej 100. De laver en Chicken Korma second to none. Jeg har prøvet næsten hele byens chicken korma, og den her tager prisen. Den er ikke for stærk.”

“Min kone er af indisk og pakistansk familie, så min svigermor laver altså også seriøst vild mad. Det smager fuldkommen fantastisk.”

Læs også: Hemmelig pakistaner nær Vanløse: Laver “wauw”brunch til ingen penge

Hvor vil du rigtig gerne spise næste gang?
“Jeg læste en restaurant, der lige har fået seks stjerner. Hvad var det nu den hed? Den lå på Bornholm. Kadeau, ja. Den kunne jeg godt tænke mig at prøve, den lød vild.”

“Ellers ville jeg gerne spise et sted, som serverer stegt lever m. bløde løg. Jeg er fra Stevns og min mor lavede i ny og næ en dejlig lever – som jeg fuldkommen elsker. Men jeg ved ikke rigtig, hvor man finder det.”

(MigOgKbh foreslår Fridas på Gl. Kongevej eller Restaurant Vita Store Kongensgade) JA, der vil jeg gerne hen så. Når jeg har spist en god stegt lever med bløde løg, så har jeg ingen andre ønsker ud over at dø.”

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

PR Foto DR

Hvordan bruger du byen?
“Jeg har haft diskusprolaps. Og i min genoptræning går jeg seriøst lange gåture. Gerne på omkring 20 km. Mine favoritsteder at gå er ved Mindelunden Ryvangen.”

“Lige ved siden af, hvor jeg faktisk fik min første pædagogjob. Det var der jeg trådte mine pædagogiske barnesko og nok også der Hr. Skæg egentlig blev født. Jeg havde tit børnene med ovre i Mindelunden – helt fantastisk sted.”

“Jeg er også vild med Gentofte Sø. Så går jeg derude og lytter nogle gange til podcast eller musik. Jeg har lidt en revival i øjeblikket med Mike Oldfield og The Beatles.”

Læs også: Unikt skovtårn: Her får du vild udsigt 140 meter over jordens overflade

Hvad er det mærkeligste du har oplevet i København?
“Det her har jeg faktisk ikke fortalt til nogen før. Men engang for lææænge siden var Toke og jeg på vej hjem efter en bytur på Christianshavn. (Toke Reunert skrev Hr. Skægs sange, men døde i september 2016 af Cystisk Fibrose).”

“Vi var fulde. Sådan en vild en, hvor man først bliver helt ædru tirsdag. Og Toke var forelsket i den her pige, der hed Fie, der boede lige overfor Vor Frelsers Kirke.”

“Da vi kom forbi hendes vindue, opdagede vi, at kirken var ved at blive renoveret og havde stillads omkring sig. Hele vejen op.”

Foto Rasmus Kramer Schou

“Så Toke ville kravle op og kigge ind af Fies vindue. Vi stjal en stige, så vi kunne komme op på stilladset. Jeg kravlede med. Da vi kom op i 3 sals højde så vi, at Fie havde trukket gardinerne for. Men nu var vi jo heroppe.”

“Så vi fortsatte bare med at kravle op. Indtil vi var helt oppe ved guldkuplen i 90 meters højde. Det var midt om natten og dejlig anarkistisk. Og så ridsede vi vores navne ind i guldkuplen. Toke og Mikkel. Det var smukt.”

“Det var også koldt, og da vi ville kravle ned begyndte det også at regne. Jeg havde sådan nogle tunge bukser på, der blev endnu tungere, da de blev våde. Så de gled langsomt ned om mine ankler.”

“Og jeg havde travlt med at holde ordentligt fast med mine iskolde fingre i stilladset. Det er ikke lige der, man trækker bukserne på. Så jeg hang der over himlen i København i underbukser.”

“De tog jo kuplen ned for at renovere den, så jeg tror, de har pudset den op, så vores navne nu er væk.”

“Men hver gang jeg ser Vor Frelser Kirke, tænker jeg altid på Toke og vores tur op i himmelen.”

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Foto Rasmus Kramer Schou

De 10 bedste prisvenlige restauranter i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: Hanzö Facebook side
Foto: Hanzö Facebook side

Hvor skal man tage hen, hvis man både gerne vil spise godt og have god value for pengene?

Her er et overblik over 10 restauranter, der fylder maven godt, men ikke tømmer pengepungen.

Hanzō

Hanzō er Madklubbens asiatiske darling. Hanzō er opkaldt efter sværdmageren Hattori Hanzō i Quentin Tarantinos filmtrilogi Kill Bill.

Ligesom sværdmageren vil de skabe noget, som er skarpt og fleksibelt på samme tid – og som kommer rundt i alle de mundsavlsdrivende lækkerier fra Østen.

Man kan fylde hele bordet med 11 retters menuen for under 400 kr. Bestil bord inde bagved køkkenet, her sidder man som i et gadekøkken.

Find Hanzö her.

Læs også: Luksusguide: Her får du den bedste brunch i København

Foto: Hanzö Facebook side

Ssam

Ssam er en urbant indrettet rå koreansk restaurant, der virkelig har styr på smagene. Her kan man virkelig komme godt rundt i det velsmagende koreanske køkken og ikke mindst alle deres sjove madtraditioner.

Hop især ombord i Ssams buns. Det er de blødeste briocheboller, som blidt omfavnet bulgogi ribeye-kød med smeltet mozarella og smager så godt, at man altid kommer til at bestille flere.

Find Ssam her.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Foto: Ssam Facebook side

Guldkroen

Guldkroen er en ærkedansk kro, som serverer så klassiske danske retter i traditionelle rammer, man overhovedet kan forestille sig.

Nærmest en ABC i dansk kultur, og blæsende ud af højttalerne strømmer også den ene danske schlager efter den anden – og der må gerne synges med.

Det pudsige er, at kroen er ejet af tyrkiskfødte Umut og hans køkkenchef, gourmetkokken Frank Svàrd, der laver alle retter helt fra bunden og sætter en ære i det. Tænk tarteletter, stegt flæsk og regnbueis.

Find Guldkroen her.

Læs også: Landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag af brun sovs

Foto: Guldkroen 11 Facebook side

Jah Izakaya

For os der ikke har været i Japan, kan vi så forklare, at en såkaldt izakaya er en afslappet japansk gastropub, hvor man kommer rundt om alle sider af den stolte japanske madkultur.

Fra det bedste fine dining til late night gadekøkken – eller en japansk udgave af tapas om man vil – og man drikker gerne sake til.

Her er smukt indrettet og stemningen er ofte summende livlig – lige som det skal være.

Find Jah Izakaya her.

Læs også: Genialt koncept: Ny mejeri-butik i København laver Aperol Spritz-is

Foto: Jah Izakaya Facebook side

Frank

Restaurant Frank lige ved Kongens Nytorv serverer 8 retter for under 500 kr. Hvis man måler på kvaliteten, må det næsten være byens bedste tilbud.

Man kommer gerne omkring både caviar og foie gras på turen i de hyggelige og smagfulde lokaler og deres løgtærte er allerede blevet legendarisk.

Find Frank her.

Læs også: Overset mexi-perle: Her får du Københavns bedste tacos til prisen

Foto: Frank hjemmeside

Høst

På Høst spiser man næsten i skoven.

Den smukke restaurant har vundet internationale designpriser, blandt andet prisen som verdens bedst designede restaurant og verdens smukkeste restaurant i det amerikanske rejsemagasin Travel + Leisure.

Madstilen er gourmet light, men når regningen er betalt, undres man til stadighed over, hvordan de kan holde prisen så langt nede.

Find Høst her.

Læs også: Ugens tip: Dessertbar serverer Københavns vildeste gourmet-desserter

Foto: Høst hjemmeside

Mes

Køkkenchef Mads Rye Magnusson har tidligere arbejdet på ikoniske steder som Falsled Kro og Geranium, men besluttede, at også ‘den normale københavner’ skulle opleve smukt præsenteret velsmagende mad, så han indrettede Mes som et lille gourmettempel.

Men priserne, dem holdt han godt nede. Man kan starte med 4 snacks for en 50’er og gå videre med 5 retters menuen og slippe 350 kr. Stilen er nordisk/fransk.

Find Mes her.

Læs også: MigogKbh: Anders Hemmingsen om tidslomme på Amager og egne testikler i creme

Foto: Restaurant Mes hjemmeside

Kuma

Tag et smut til Japan på budget. Den lille restaurant Kuma på Jagtvej har besluttet sig for, at hele København skal kunne have råd til at smage traditionel japansk gademad.

Spartansk, men elegant indrettet serverer de ‘okonomiyaki’ – en slags kålpandekage/pizza. Man kan også prøve miso-suppen, Chicken Nanban eller et bredt udvalg af yakitori sticks.

Find Kuma her.

Læs også: Så skal der festes: Her er de 10 hotteste natklubber i København

District Tonkin

Hos Tonkin får man det allerbedste som Vietnam kan producere i et køkken – og det siger ikke så lidt.

Den tidligere franske koloni er nemlig et lovechild mellem klassisk fransk kogekunst og eksotiske og friske smage fra Vietnam. Der er kun én ting at sige – prøv deres Bánh Mì og dø lykkelig.

En Bánh Mì er en fransk baguette fyldt med paté, friske krydderurter, marineret kød og fantastiske saucer.

Find District Tonkin her.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Foto: District Tonkin Facebook side

Fætter Fætter

Gourmettoast, ja tak. Lige meget hvordan man vender og drejer det, så er og bliver toasten altså en favorit.

Når man så har smagt Fætter Fætters udgave med kvalitetsråvarer og kreative smagskombinationer, er man hooked.

Man kan prøve en ‘Toast experience’ til under 100 kr. og aldrig har penge været givet så godt ud. Der er altid gang i fætteren, og betjeningen er både personlig og dejlig uformel.

Find Fætter Fætter her.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Foto: Rasmus Kramer Schou

Masser af koncerter: Gratis musikfestival rykker ind under Bispeengbuen

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR, Johan Stauner Bill
Foto: PR, Johan Stauner Bill

For nylig blev det grå og triste område under Bispeengbuen indtaget af tusindvis af feststemte københavnere, da arrangementet Bas Under Buen løb at stablen for 10. gang.

Nu er der atter løjer på asfalten der, hvor Frederiksberg og København møder hinanden under den sekssporede motorvej, for det er blevet tid til Carpark Festival.

Carpark Festival er en gratis festival, som fandt sted første gang i 2014. Festivalen varer to dage og hylder artister fra den danske upcoming scene.

Læs også: Pak tæppet og roséen: Kæmpe gratis chill-out-event klar med årets line-up

Mere end 20 koncerter

Kigger du forbi området under Buen den 26. og 27. juli, kan du således opleve et væld af koncerter og masser af ny musik. Der er mere end 20 koncerter på programmet, lige som der også vil være en række forskellige kulturaktiviteter.

Lige meget om du er til hiphop, pop eller elektroniske toner, er der noget for dig at lytte til, for årets line-up består af en bred vifte af solister og bands.

Årets line-up:

  • Freja Kirk
  • Pind
  • Augustine
  • Kara Moon
  • Mavourneen
  • Vianna
  • Faber
  • BYLJA
  • Tomrum
  • Valmai
  • Schwarze Fiktion
  • Zar Paulo
  • The Chairman
  • Frida Diamant
  • Soon
  • Neon Priest
  • Jonah Wright
  • Doula DK
  • HVEM
  • Statisk

I 2018 lagde mere end 4.000 gæster vejen forbi, og med lunt sommervejr i sigte, er der igen i år lagt op til en hed sommerfest for massevis af musikinteresserede københavnere.

Området, hvor Carpark Festival foregår, ligger i gåafstand fra såvel Nørrebro Station som Fuglebakken Station, og bus 250S og 4A stopper tæt på Bispeengbuen. Der vil desuden være god plads til parkering af cykler.

Læs mere om Carpark Festival her eller følg med på Facebook.

Hvad: Carpark Festival
Hvor: Under Bispeengbuen, Frederiksberg
Hvornår: 26.-27. juli 2019
Hvor meget: Gratis adgang

Læs også: Her kan alt ske: Grøn dør gemmer på Københavns nye vilde cocktailbar

Solhilsner og hundestræk: Kom med til morgen-yoga i Botanisk Have

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Arkivfoto. Foto: Pxhere
Arkivfoto. Foto: Pxhere

Er du en af dem, der elsker at starte dagen med solhilsner, krigerstillinger og hundestræk? Og skal det helst foregå i frisk luft under åben himmel?

Så er der god grund til at stå tidligt op og sætte kurs mod Botanisk Have i København lige om lidt.

Fra 23. juli til 11. august inviterer Copenhagen Yoga til morgentræning, og her er alle velkomne.

Instruktører guider alle deltagere gennem øvelserne, og man behøver hverken at være ekspert eller have sin egen yogamåtte for at være med. Måtter kan man låne på stedet.

Læs også: Gulvet er dit: Nu er der gratis sommerdans i Fælledparken

Lige ved Nørreport

Prisen for at deltage i en yogatime er 85 kr. per person. Man kan betale med MobilePay ved ankomst, men da der er et begrænset antal pladser, er det en god ide at tilmelde sig på forhånd via appen Mindbody.

Når man ankommer til Botanisk Have, som ligger på adressen Gothersgade 128 i Indre By, skal man gå ind ad hovedindgangen og derefter følge stien til Palmehuset – så støder man på Copenhagen Yogas instruktører, som er klar til at undervise.

Yoga-timerne begynder kl. 8.50, og alle deltagere opfordres til at komme i god tid. Botanisk Have åbner kl. 8.30.

Du finder Botanisk Haves hovedindgang lige ved Nørreport Station, så det er nemt at komme til yoga med enten bus eller tog, hvis du ikke tager cyklen.

Yoga-timerne i Botanisk Have aflyses kun i tilfælde af kraftig regn.

Læs mere her.

Hvad: Morgen-yoga
Hvor: Botanisk Havve, Gothersgade 128, København K
Hvornår: 23. juli til 11. august 2019 kl. 8.50 til 9.50
Hvor meget: 85 kr.

Læs også: Perfekt get-away: Ægte herregårdsstemning, naturspa og klasse-mad tæt på København