MigOgKbh med Thomas Herman: Denne restaurant vil jeg spise på resten af mit liv

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Thomas Herman Foto Søren Gammelgaard
Thomas Herman Foto Søren Gammelgaard

Thomas Herman er prisbelønnet kok og kogebogsforfatter.

Han var idémanden bag gourmetrestauranten Herman i det gamle Nimb i Tivoli, hvor han også regerede som køkkenchef og gjorde en dyd ud af at rehabilitere den danske mad.

Senest et kendt ansigt på tv, hvor han først fungerede som overdommer i den danske version af tv-programmet Masterchef, siden bl.a. gennem flere sæsoner har lavet de populære programmer Puk og Herman.

Vind 2 eksemplarer af Thomas Hermans nye store kogebog – FEAST. En til dig, og en til den, du skriver, fortjener sådan en ovre i kommentarfeltet under denne artikels Facebook-opslag.

Læs også: Bagel-himlen: Amerikansk bagel-bager tryller luksus bagels frem i København

Hvad laver du lige nu Thomas?
I taler med mig, fordi jeg netop har udgivet min nye kogebog FEAST.

En kogebog som i den grad hylder det sydfranske, spanske og italienske køkken. En kogebog fyldt med velsmag, solskin og gastronomisk kærlighed.

Jeg har en stor forkærlighed for de køkkener, da jeg i min kokkekarriere har arbejdet både i Sydfrankrig og Spanien gennem en længere periode.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvordan har du det med København?
Mig og København har det intet mindre end fuldstændig fantastisk sammen.

København er fyldt med puls, energi og nerve. Den er fyldt med smukke bygninger, kultur, grønne områder og historie.

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

København besidder ganske enkelt alt.

Hellerup er ikke så snobbet

Hvor ville du bo, hvis du havde helt frit valg?
Hvis jeg havde frit valg, ville jeg bo i Hellerup, hvor jeg bor nu sammen med min familie. Jeg elsker området.

Det er på ingen måde så snobbet, som jeg havde forestillet mig og lidt frygtet, da jeg flyttede hertil. Her er jeg tæt på havet, skoven og storbyen.

Hvor spiste du sidst?
Sidst jeg var ude at spise, var på Mangia i Bagerstræde. Det italienske køkken, når det er bedst.

Specielt deres pastaretter er knivskarpe og sindssygt velsmagende. Det kan varmt anbefales.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste italienske restauranter

Hvor skal du spise næste gang så?
Næste gang jeg skal ud at spise, vil jeg prøve Alchemist, fordi jeg ganske enkelt må opleve det.

Hvor har dit allerbedste måltid i København været?
Mit allerbedste måltid i København var uden tvivl NOMA. Fuldendt, gennemtænkt og skævt. En restaurant vi kan være stolte af ligger i Danmark.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Hvor kommer du altid tilbage til?
Hvis jeg kun måtte spise på én restaurant resten af mit liv, skulle det være på Bistro Boheme.

Maden er sindssygt velsmagende, og så har de verdens bedste, sødeste og hyggeligste tjenere. Dertil er Per Thøstesen et fantastisk menneske og god ven.

Er det en favoritgåtur?
Hvis jeg går en tur i København, er der flere steder, jeg holder af at gå. Så det er svært at vælge. Frederiksberg have er fantastisk på alle årstider. Christiana er unik, skæv og helt sin egen. Når jeg skal finde ro, er det på havnen i Hellerup.

Læs også: Spoiler-alert: Få det første kig indenfor hos Restaurant Alchemist

Tre ting man SKAL se i Kbh

Hvad SKAL man se i København?
Hvis jeg skal nævne tre ting, du ikke må glip af i København, er det NOMA, Jul i Tivoli og Christiania. Tre fuldstændig forskellige oplevelser.

Hvad har været din mærkeligste/sjoveste oplevelse i København ?
Uh, dem har der været et hav af – og der kommer konstant nye til.

En af de mest vanvittige var, da min kone og hendes veninde, en sen lørdag nat, smed deres klude og badede, kun iført undertøj, i Storke Springvandet.

I det samme kørte en politibil med to betjente forbi. De smilede blot, rullede vinduet ned og sagde, ”den går ikke piger”.

Tro mig: Jeg var både færdig af grin og super flov.

Vind 2 bøger

Vind 2 eksemplarer af Thomas Hermans nye store kogebog – FEAST. En til dig, og en til den, du skriver, fortjener sådan en ovre i kommentarfeltet under denne artikels Facebook-opslag.

 

Guide: Her er 5 nye vinbarer i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto
Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto

Så er der nye vinbarer i København. Drik rød, drik hvid, drik lige hvad du vil.

Her er overblikket over byens nyeste steder at hygge med lidt procenter.

Læs også: Helt vildt lækkert: Cocktailbar har specialiseret sig i champagne-cocktails

Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto

1. Vinoria Lilo

København har fået ny naturvinsbar.

Den hedder Vinoria Lilo og ligger i den smukke røde murstensbygning i Pilestræde 52.

Verdens måske mest enkle menukort holder sig til: ’Et glas hvidvin, rødvin eller bobler’.

Så slipper man for at få stukket et vinkort i hånden med en masse navne, druesorter og områder, den almindelige vindrikker ikke altid kan overskue – og istedet faktisk tale med personalet omkring ens valg og blive guidet.

Her er også et rustikt madkort, der matcher vinene med velanrettede crowd-pleasers af enkle, delevenlige retter, hvor råvarerne mestendels kommer fra lokale producenter.

Hvad: Vinoria Lilo
Hvor: Pilestræde 52
Hvor meget: Glaspriser fra 65,-
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Ny naturvinsbar i København: Har måske verdens mest simple vinkort


Nærvær Værnedamsvej PR Foto

2. Nærvær Værnedamsvej

Nærvær på Værnedamsvej er en søster til Nærvær på Christianshavn – og de har importeret den gode stemning og væren tilstede der driver butikken, mens man nyder et godt måltid og et glas vin til en fair pris.

Det kunne være burrata med olivenolie og piment eller ansjoser med mynte og brød.

Der er altid mellem 20 og 30 vine på glas.

I gadeplan er der vinbar og madbar, hvilket fortsætter nedenunder, hvor der vil være en lidt mere dunkel stemning i de gamle lokaler med hvælvinger, der indbyder til hyggelige aftenener over et glas vin eller en god cocktail.

Hvad: Nærvær
Hvor: Værnedamsvej 2
Hvornår: Åbnede 1. december
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Københavns fedeste job?: Bliv korleder på ølbar med fællessang og kolde fadøl


Vinbaren Ottos Hotel Studiestræde PR Foto

3. Ottos Hotel

Ottos Hotel er, på trods af navnet, ikke et hotel. Det har det dog været.

Bygningens lange historie har været vidt omkring, blandt andet brygger, en sadelmager og en øltapper har boet her og altså også et hotel med det navn, som nu bliver så smukt genbrugt.

Ottos Hotel er en charmerende blanding af en økologisk vinbar, zero waste restaurant med delevenlige serveringer.

Der er løbende udstillinger på de hvide vægge, med forskellige kunstner og til sidst sælger og formidler Ottos Hotel kuraterede ting fra københavnske butikker, man ikke lige finder andre steder.

Hovedfokus ligger på et udvalg af naturvine og boblende cider fra Ciderevoulution.

Som noget helt nyt kan man købe vinen pr. gram, hvis nu man er i bil eller i gang med hvid januar, men stadigvæk gerne vil smage en smule.

Hvad: Ottos Hotel
Hvor: Studiestræde 18
Hvordan: Læs mere lige her

Læs også: Her skal stjernerne bo: Københavns nye luksushotel har en suite til 55.000 pr. nat


Restaurant Safari Nørrebro PR Foto

4. Safari

Safari ligger i Baggesensgade 9, med søkig til Dosseringen og et stenkast fra Dronning Louises Bro.

Bag ord som ubehøvlet og kaos, gemmer sig også en personlige service og følelsen af at være hjemme i øjenhøjde hos gode venner.

Her er plads til 42 spisende gæster og 20 i baren, og de kan nyde den lidt lysere og mere elegante stil end der praktiseres på søsterrestauranten Omar.

Vinkortet har fokus på de naturlige ting uden at være religiøs omkring det.

Der er en del friskere vin og mere syreholdige, og så kan man på Safari dykke ned i et relativt godt udvalg af både bitter og vermouth, ligesom man kan nyde cocktails som old fashioned og negroni.

Hvad: Safari
Hvor: Baggesensgade 9, Nørrebro

Læs også: Ny stam-restestaurant og vinbar gør en dyd ud af ‘ubehøvlet kaos


Rufino Osteria BeOne PR Foto

5. BeOne – Rufino Osteria

Hvis man er forelsket i Rom, så kan man få stillet sin sult på Christianshavn.

Her ligger Rufino Osteria nemlig i kælderen, lige når man er kørt over Knippelsbro. De serverer rustik mad i ligeså rustikke omgivelser med fokus på det romerske køkken – og især pastaretter.

Gerne de helt bondske og ‘fattige’ klassikere som carbonara, der på trods af deres umiddelbare enkelhed ofte er ægte himmerige-mundfulde.

Menukortet er simpelt og skifter hver dag – og Rufinos går selvfølgelig også op i vin.

Faktisk så meget, at de har ryddet deres lager ud og omdannet det til en vinbar, hvor man kan drikke sig igennem støvlelandet.

De kalder vinbaren BeOne og deres vinkort har masser af sjove overraskelser i ærmet, også på naturvinsfronten.

Hvad: Rufino Osteria
Hvor: Strandgade 14, Christianshavn

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Årets lakridsfestival vokser og rykker til luksusrammer

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Lakridsfestival PR Foto
Lakridsfestival PR Foto

For 9 år siden så den allerførste Lakridsfestival dagens lys.

Siden har det sorte guld trukket fulde huse hvert eneste år.

Lakrids har nemlig en hård sort kerne af fans.

Læs også: Guide: Her er Københavns nye fristelser med Nutella, éclairs og marengs

Så selvfølgelig skal lakrids da have sin helt egen festival. Med masser af smagsprøver.

Og efter 8 gode år i Webers Grill Academy rykker årets Lakridsfestival et par hundrede meter mod vandet.

2020 skal der nemlig smages lakrids i en af byens smukkeste og mest kendte bygninger – nemlig Langelinie Pavillonen – lige ved den lille havfrue.

Læs også: MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

Langelinie Pavillonen PR Foto

Herinde præsenterer de håndplukkede lakridsaktører deres signaturprodukter og masser af smagsprøver på de sorte lækkerier.

Alt fra smagen af lakrids fra lakridsrod til gourmetlakrids.

I lakridslaboratoriet kan du blive klog på de forskellige typer rålakrids og deres anvendelsesmetoder.

Årets søde højdepunkt løber af stablen søndag 15. marts, og man kan komme med for 180 kr.

Læs også: Guide: Her er 7 nye restauranter du skal kende – januar 2020

Hvad: Lakridsfestivalen 2020
Hvor: Langelinie Pavillonen, Langelinie 10
Hvornår: Søndag 15. marts 2020 i tre forskellige sessioner – Kl. 11.00 -13.00. Kl. 13.15-15.15 Kl. 15.30-17.30
Hvor meget: 180,- for voksne og 100,- for børn (4-11 år)
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Scandic Sluseholmen: Når gode fester bliver til de bedste minder

Skrevet af: Redaktionen
Scandic Sluseholmen: Når gode fester bliver til de bedste minder PR Foto
Scandic Sluseholmen: Når gode fester bliver til de bedste minder PR Foto

Scandic Sluseholmen er et moderne og farverigt hotel kun 5 km fra centrum af København.

Når festen holdes her, behøver hverken du eller dine gæster bekymre jer om parkering.

Foran hotellet er der nemlig fri parkering for hotel- lets gæster – en sjældenhed i København.

Der er også mulighed for parkering i garagen, hvor elbiler desuden kan oplades.

Hvis man har lyst til at lade bilen blive hjemme, er det også let at komme hertil med offentlig transport.

Læs også: Find lokalerne til din næste fest lige her

Scandic Sluseholmen: Når gode fester bliver til de bedste minder Foto: Jesper Rais

De perfekte rammer til din fest
De rette lokaler og gode transportmuligheder skaber ikke en god fest alene.

Der skal tilsættes noget ekstra – nemlig Scandics helt særlige ingredienser, der vil gøre din fest til det bedste minde.

Hos Scandic Sluseholmen tager erfarent personale sig af alt det praktiske – lige fra planlægning til dekoration og oprydning, så du kan nyde din fest og bruge tiden fuldt ud i selskab med dine gæster.

Scandic Sluseholmen: Når gode fester bliver til de bedste minder PR Foto

Det handler om din fest
Festen varer ikke blot én dag. Vi glæder os og drømmer om dem længe inden. Vi mindes og taler om dem i lang tid efter.

Scandic Sluseholmen har lang erfaring med fester. Personalet hjælper med alle detaljer, så du får lige præcis den fest, du drømmer om i skønne og hyggelige omgivelser.

Fortæl dine ønsker og behov, så sørges der for, at du får en fest, alle sent vil glemme.

Uanset om det er konfirmation, barnedåb, bryllup eller et helt andet arrangement, så er rammerne her – moderne, hyggelige og charmerende.

Scandic Sluseholmen: Når gode fester bliver til de bedste minder PR Foto

Helt tæt på naturen
Udenfor er naturen helt tæt på, så der er mulighed for en lille pause og gåtur langs vandet, der omkranser hotellet.

Det er også oplagt at bruge den omkringliggende natur til fotografering – af gæsterne og hovedpersonerne – så dagen og festen foreviges på smukkeste vis.

Læs også: Find lokalerne til din næste fest lige her

Der kræses for detaljerne
Scandic Sluseholmens køkken har nordiske rødder, og måltiderne tilberedes med årstidens bedste ingredienser.

De dygtige kokke omsætter dine ønsker til en kreativ, gastronomisk menu under ledelse af erfarne køkkenchefer.

Ingredienserne udvælges nøje, og baseret på sæsonens friske råvarer, skabes en stemningsfuld middag eller buffet med helt unikke smagsoplevelser.

Når vejret tillader det kan både mad og drikke nydes på den hyggelige udendørs terrasse.

Scandic Sluseholmen: Når gode fester bliver til de bedste minder PR Foto

Festpakker
Som udgangspunkt kan der vælges mellem tre festpakker.

Der kan opgraderes og tilvælges retter fra tre forskellige kategorier. Ønskes der ikke en fuld festpakke, koster en forret eller dessert fra 79 kr., mens hovedretten koster fra 210 kr.

Prisen for en menu med tre retter eller buffet er fra 345 kr. (Minimum 15 personer ved 3 retters menu. Minimum 25 personer ved buffet og brunch).

Scandic Sluseholmen: Når gode fester bliver til de bedste minder PR Foto

Lad festen fortsætte hele natten
Der er mulighed for overnatning til dig og dine gæster, så der kan festes helt uden at skulle tænke praktisk.

Efter en god fest med lækker mad, drinks og dans er det rart ikke at skulle tænke på hjemtransport. Forkæl dig selv, og dine gæster, og sov ud efter festen i smukke omgivelser.

Dagen derpå står I op til den store, populære morgenmadsbuffet.

Festen rundes af, på den bedste måde, sammen og med søde og sunde fristelser.

 Hvad: Scandic Sluseholmen
Hvor: Molestien 11, 2450 København
Hvordan: Læs mere lige her