MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Shaka Loveless: “Det var en åbenbaring at spise der. Fantastisk sted!”

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Shaka Loveless spiller til Fredagsrock i Tivoli 21. april. Foto: Michelle Berg
Shaka Loveless spiller til Fredagsrock i Tivoli 21. april. Foto: Michelle Berg

Han fik hele Danmark til at danse, da han med et brag brød igennem med kæmpehittet “Tomgang” i 2012.

Siden da har Shaka Loveless leveret flere ørehængere som blandt andet “Ikke Mere Tid” og “2 Mod Verden”, og han har spillet til Fredagsrock i Tivoli så mange gange, at han er holdt op med at tælle.

Fredag 21. april gør han det igen, når han sammen med Joey Moe indtager Plænen.

Spilleglæden stråler ud af Shaka Loveless, men hans hjerte banker ikke kun for musikken. Det banker i den grad også for København og særligt én bydel, hvor han bor og elsker at hænge ud.

MigogKbh har mødt den spilleglade musiker i Tivoli til en snak om København og den kommende koncert.

Shaka Loveless på Plænen i Tivoli. Foto: Michelle Berg

At spille til Fredagsrock er…
“Noget helt specielt! Det er fedt, når man står på scenen og kigger ud over den her fantasihave, som Tivoli er.

Jeg kan egentlig godt lide, at når man spiller på Plænen, så er folk kommet herind for at få en god dag i Tivoli, og det kræver noget andet af ens setliste. Man skal optræde for nogle folk, som ellers ikke ville komme og se en spille, og det kræver noget at inkludere dem.”

Publikum kan forvente…
“At der vil være masser af energi. Og så er det vigtigt, at der er mange numre, som folk kender. God fredagsstemning – folk skal have lov til at hygge sig.

Det, der kommer til at ske, er, at vi giver den gas. Der skal knald på fra start.”

Jeg har boet i København…
“I over halvdelen af mit liv. Jeg flyttede hertil, da jeg var 19. Jeg startede med at bo inde ved Søerne, men allerede efter to år flyttede jeg til Nørrebro, og så har jeg faktisk boet i den samme lejlighed lige siden med alle mulige forskellige mennesker.

Mindst 15 forskellige mennesker gennem tiden, så lejligheden har lige som udviklet sig med mig. Den ser meget anderledes ud nu, hvor jeg bor der sammen med min kæreste og min søn.

Jeg har udviklet mig i takt med Nørrebro. Jeg er lige som gentrificeringen og har selv gået igennem noget af det samme, som Nørrebro har som bydel. Vi er begge blevet lidt pænere og lidt mere voksne.”

Jeg er tættest knyttet til…
“Nørrebro, men mit hjerte banker for hele København. Det gør det, fordi det er min hjemby.

Men det er på Nørrebro, jeg befinder mig bedst, og det er det sted, jeg kender bedst. Jeg kommer fra en landsby, Alken ved Skanderborg, og jeg kan godt lide, at når jeg er på Nørrebro, så er det lidt det samme.

Man hilser på folk på gaden, og man kender hinanden og folk i de lokale butikker.”

Hvis jeg frit kunne vælge…
“Så ville jeg bo i et af de meget få huse, der er på Nørrebro. Det kunne også godt være i Nordvest, hvor der også sker en del ting.

Der er særligt ét på Bjælkes Allé, som jeg bare tænker… Årh, der gade jeg godt bo.”

Det smukkeste sted i København er…
“Der er jo en del smukke steder i København. Men især Assistens Kirkegård er et meget smukt sted, og jeg tror, at alle, der har børn, har brugt en del tid der med barnevognen.

Noget af det, der er med Assistensen, er, at det er så smukt et sted om sommeren, men hvis det er efterårsregn, og man ender der alene, så er det selvfølgelig vådt men også rigtig, rigtig smukt. Man har det hele for sig selv, og regnen siler ned.

Der er smukt hele året, og det er helt klart et af topstederne.”

Assistens Kirkegård. Foto: Camilla L. Stahlschmidt

Når jeg har brug for en pause…
“Sætter jeg mig på en bænk ved Balders Plads, Den Sorte Plads eller Den Røde Plads. Eller også går jeg en tur ved Søerne, for det er også et af de smukke steder i byen.

København og jeg bliver uvenner, når…
“Vi bliver lidt for selvfede. Det kan irritere mig. Nørrebro i København er uden tvivl det bedste sted for mig at bo, derfor er det jo ikke det bedste sted i verden. Det er ikke sådan, tingene hænger sammen.

Når der er meget af den slags energi, synes jeg, at det er for meget. Så går jeg hjem.

Mit stamsted i byen er…
“Flere steder. Sådan noget som Kaffedepartementet, der ligger ud i Nordvest. De laver rigtig god kaffe.

Jeg er også tit på Darcy’s Kaffe, som ligger nede ved Rantzausgade, og Heimdalsgade 22. En lidt mere hemmelig café, men der er bare rigtig dejlig stemning.

Arrebo kan jeg også rigtig godt lide. Så som man måske kan fornemme, så er mit liv meget centreret omkring Nørrebro og det at drikke kaffe.”

Næste gang jeg skal prøve noget nyt…
“Skal jeg prøve Goldfinch. Den skulle være rigtig god, så det glæder jeg mig til. Mit daglige liv består meget i at tage i studiet, tage op og træne, aflevere min søn og sådan nogle ting, så det hele er meget vanebaseret.

Så når jeg skal prøve noget nyt, bliver det ofte restauranter. Jeg synes, at der åbner mange gode asiatiske restauranter.

Jeg har været på Jatak nogle gange, og det var bare en åbenbaring. Fantastisk sted!

Jeg kan også godt lide Mirabelle, som jo er genåbnet, og jeg synes, at alt, hvad Christian Puglisi laver er rigtig godt. Man må bare sige, at han har ramt den igen.”

Når jeg skal ud med vennerne…
“Er det sjældent på klub. Jeg synes ikke, det er så fedt længere. Så er det mest værtshuse.

Men det er nok allermest i Parken, jeg går ud med vennerne. Ud at se FC spille, og der får jeg hakket nogle bajere.

Så kan det jo være, at man ender på Hermod eller noget i den stil.”

Dagen derpå går jeg…
“Ud i byen med min søn. Der er rigtig godt ved Mimersparken, hvor der ligger en legeplads, som er en lille smule overset. Ellers bliver det tit Flyverlegepladsen.”

Jeg har opdaget København…
“På en ny måde, efter jeg blev far. Legepladser var jo bare noget man gik forbi.

Også sådan noget som Assistensen ser jeg nu som en eventyragtig have, og så kan jeg gå og snakke med min søn om, at der ligger døde mennesker, og der er noget cirkulært i det med liv og død, og at der har været nogen før os.

Vi plejer også at gå hen forbi Leif Sylvesters monument for gadens folk og hilse på. Det er en dejlig ting at kunne vise ham. Også at Natasja og Master Fatman ligger der.”

Min største oplevelse i København var…
“På Rigshopsitalet, da min søn blev født. Uden tvivl. Men der har også været mange store oplevelser i forbindelse med at være ude at spille.

Da jeg flyttede herover i sin tid, var vi et helt band, Gypsies, der rykkede herover samtidig. Og den første koncert, vi spillede herovre, var i Store Vega, hvor vi varmede op for The Roots.

De var vores store helte, så det var kæmpe, og ikke så lang tid efter spillede vi i Forum, hvor vi varmede op for Fugees. De der første oplevelser betyder rigtig meget.

Når jeg skal opleve noget kulturelt…
“Går jeg ikke kun ud for at høre musik eller i Parken. Der er nogle gallerier, som jeg holder af at komme på.

Der er mange gode gallerier i København, og Avlskarl i Bredgade og Claus Andersen i Nordvest. Min familie og jeg kan også rigtig godt lide Nationalmuseet, fordi det er superfedt for børn, og jeg kan huske det fra, da jeg var barn.

Når jeg var herovre for at besøge min oldemor, var det et sted, vi gik hen.

Empire Bio bruger vi også meget. Danmarks hyggeligste biograf.”

Vega. Foto: PR/Facebook

I København cykler jeg…
“Faktisk ikke. Om man så overhovedet kan kalde sig københavner…

Jeg elsker at gå rundt, men bryder mig ikke om at cykle. Det, som folk siger med, at det er så hyggeligt, er ikke det, jeg oplever. Jeg synes, det er stressende, og så bliver jeg vred.

Så er det bedre bare at gå i sit eget tempo. Jeg kan godt lide at gå fra Nørrebro til Vesterbro eller til Gammel Kongevej, hvor nogle af mine venner har studie.”

København kunne godt have flere…
“Varmestuepladser til de udsatte. Især fordi det bliver så koldt her.

Det er svært at sige, at København skal have mere musik, mad, kunst og den slags. Byen er godt med på den slags.”

København skal udvikle sig…
“I en mere social retning. Både i forhold til folk, der bor på gaden, men også i forhold til folk med svære psykiske problemer.

Det er ikke, fordi vi i Danmark er dårlige til det, men det er helt klart et sted, hvor vi godt kunne være endnu bedre, så vi ikke taber folk på gulvet.”

Om 50 år har København…
“I hvert fald mere metro. Men forhåbentlig færre grimme, nye bygninger, som er blevet lavet alt for hurtigt.

Meget af det, der bliver bygget lige nu, handler kun om at tjene penge. Jeg kan sagtens forstå, at man som udvikler gerne vil tjene penge, så byen og måske også staten skal sætte nogle retningslinjer for byens udvikling.

Vi har mistet meget af det originale ude på Nørrebro, og det har man også på Vesterbro.

Åndehullerne er vigtige at holde fast i, så jeg håber, at om 50 år er både nogle af de grønne åndehuller og nogle af de gamle bygninger og nogle af arbejderbygningerne her stadig. Men hvis det skal være sådan, er det nu, man skal til at hakke bremsen i, for der er ikke meget tilbage.

Forhåbentlig er det stadig en smuk by og ikke kun de der hurtigt opsatte, grimme bygninger, der koster 16.000 kroner for 50 m2 at leje.”

Jeg glæder mig til…
“Den københavnske sommer. Jeg skal brage rundt med min søn og igen opleve byen på en ny måde, for nu er han blevet det ældre, så vi laver nogle andre ting sammen i forhold til sidste år.”

Hvad: Shaka Loveless og Joey Moe
Hvor: Fredagsrock på Plænen i Tivoli
Hvornår: Fredag 21. april 2023 kl. 22

Del artikel

Andre læser også