MigogKbh møder byens bedste gæst: Ken bruger 250.000 kr. om året på at spise ude

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Kaspar Mørk Arianto

Ken Tellefsen, 49 år, statsautoriseret revisor hos Intertrust Group men kendt i København og resten af Danmark som kongerigets bedste restaurantgæst. Bruger i omegnen af 250.000 kr. om året på at spise ude.

I taler med mig fordi…

… jeg spiser en helvedes masse god mad og har nogle holdninger til gastronomi generelt. Og så fordi I takkede ja til at spise en frokost med mig her hos Paustian i Nordhavn, som jeg er meget glad for.

Restaurantbesøg er min passion og min fritidsinteresse. Nogle går til håndbold og fodbold, men jeg går til gourmet.

Flere af mine venner har gennem tiden spurgt, hvorfor jeg ikke køber en dyr bil eller et lækkert ur. Altså noget som man kan kigge på og nyde.

Men jeg har det sådan lidt, jo, det kan godt være, at mad forsvinder fra tallerkenen, men den lever videre hos mig som et godt minde. Lidt som når man rejser ud i den store verden og får noget særligt med sig hjem i sjælen.

Mig og København har det…

… super, men mit hjerte banker bare lidt ekstra for Frederiksberg.

Jeg ved godt, at Frederiksberg på mange måder er en del af København, men herude plejer vi lidt drillende at sige, at byen er som en kanelsnegl: Frederiksberg ligger i midten med al den snaskede glasur, og selvom resten sagtens kan spises, så begynder man selvfølgelig med det bedste.

Min kærlighed til Frederiksberg skyldes ikke mindst de mange gode restauranter herude. Du har italienere som Enomania og La Buca, selv om folk altid påpeger, at La Buca ligger liiiige ovre på den anden side i Vanløse.

Mondän på Godthåbsvej er også blevet en ny favorit. Mads Dalsborg fremtryller velsmag til virkelig overkommelige priser.

Læs også: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

Foto: Kaspar Mørk Arianto

De kalder mig Danmarks bedste gæst fordi…

… jeg først og fremmest bruger en masse penge på at spise ude. Omkring 20.000 om måneden. Det er et bevidst valg, jeg har truffet. Vi bor i en lille andelslejlighed med en lav husleje og shopper sjældent tøj og andre ting i den dur.

Jeg prioriterer det, der gør mig glad. Det er mad.

Men det at spise ude betyder meget mere for mig end bare at fylde maven og smutte igen. Jeg gør meget ud af at hjælpe unge kokke på vej.

Både ved at betale dem for at komme hjem og lave mad til mig og mine venner, ved at sætte dem i forbindelse med mine kontakter eller ved at forære dem en pose penge. Kort og godt.

Så kan de kickstarte deres drøm eller rejse ud for at lære nyt og lære mere.

Jeg har fået en masse nye venner gennem restaurationsbranchen. Det gør mig nok også til en god gæst. At folk ser mig som en ven, når jeg kommer på besøg. Jeg er altid åben for at møde nye folk – især over en bid brød.

Min livret er…

… klassisk mad. Altså det er jo ikke en ret i sig selv, men det kendetegner den type mad, jeg elsker at spise.

Jeg er nok aldrig blevet helt dus med det ny nordiske køkken. Jeg kan gode lide klassisk håndværk og velsmag. Det kan sagtens se let og smart og moderne ud, men jeg kan hurtigt både smage og fornemme, om kokken kan sit kram.

På den måde er jeg sgu nok lidt gammeldags. Jeg kan godt lide rødvin med sulfitter og smør i sovsen. There I said it.

Der er mange restauranter nu om dage som er ‘hvidvin, hvidfisk og hvidkål dyrket i egen have’. Jeg respekterer deres valg, men jeg ved også, hvad jeg selv bedst kan lide.

Læs også: Michelin-kokken Søren Selin om sit “sølvbryllup” med København

Mine yndlingsrestauranter er…

… Mielcke & Hurtigkarl, Kong Hans, Formel B, Clou og Søllerød Kro. I hvert fald hvis vi skal blive i københavnerland og lidt nord for byen. Søllerød er perfekt til en tur ud af byen.

Skal vi runde det, man kalder ’mellemklasseniveauet’, så er jeg tosset med Uformel bag Palads, Bistro Boheme på Esplanaden og smørrebrødet hos Palægade i… ja… gæt selv hvor.

Hvis jeg havde frit valg, ville jeg bo…

… hvor jeg bor. Jeg ville ikke bytte min lejlighed for en million kroner. Jeg bor i hjertet af Frederiksberg på 5. sal uden naboer og overbo. Det er helt stille og samtidig er lige der, hvor jeg gerne vil være.

Sidst jeg var ude at spise var jeg på…

… The Silo på toppen af Nordhavn for at teste deres nye brunchkoncept. Det er brunch med RIGTIG mad, og det kan varmt anbefales.

Her er der ingen gummibrie eller tørre croissanter, men derimod kokke som kan deres håndværk. Og så er udsigten formidabel.

Læs også: København får ny luksusbrunch der sender dig direkte i himlen

 Næste gang jeg skal ud at spise, vil jeg prøve… 

… altså jeg har altid lyst til at tage på Mielcke & Hurtigkarl. Men ellers må jeg snart prøve frokosten hos Mondän. Jeg vil virkelig gerne smage deres smørrebrød.

Hvis jeg går en tur i København, elsker jeg at gå… 

… en tur i Landbohøjskolens have. Det er et at byens mest oversete steder i min bog. Haven er utrolig smuk, ikke mindst på grund af de mange forskellige planter, som bruges til undervisning.

Jeg har faktisk købt en bænk til mig selv og Hanne ovre ved roserne. Bare led efter en halvcirkel med 10-12 bænke, og kig efter indgraveringen. Så kan du sidde på et stykke med Ken.

Foto: Privatfoto

Min mærkeligste oplevelse i København var…

… stadig på Frederiksberg. Sorry. Nu har I jo afvist at tage navneforandring til MigogKen, så jeg må presse jer lidt i MigogFrederiksberg-retningen i stedet.

Det var faktisk hjemme i lejligheden. Jeg holdt et lille middagsselskab og havde fået kokken Bo Lindegaard til at lave maden. Han er både gakket, genial og utroligt sød.

Han serverede skiver af sejt brød til hovedret og sagde ’nu skal vi have bøf’. Jeg tænkte, at han var gået skridtet for langt denne gang, men efter vi havde kommet creme fra to forskellige tuber – en sort og en grøn – lukkede vi øjnene og spiste.

Jeg har aldrig fået en bøf, der ikke var en bøf, som smagte så meget af bøf. Gav det mening? Et vildt og fantastisk sansetrick.

Hvis jeg skal nævne tre ting i København, som ikke er restauranter, man ikke må gå glip af…

… bliver det først og fremmest Designmuseum Danmark. Min bedre halvdel og jeg går også op i kunst og design. Især møbeldesign og Wegner. Ham er der masser af på museet i Bredgade.

Statens Museum for Kunst kan jeg også rigtig godt lide. Især deres moderne afdeling.

Sidst men ikke mindst må det blive Smalle Vine i Smallegade. Jeg elsker at handle vin hos Thomas i hans dejlige biks. Især amerikanske vine.

Læs også: Martin Kongstad om at stå nøgen i Kongens Have med dansende diller

Jeg synes I har glemt at spørge ind til…

… hvordan jeg holder mig så slank. Haha! Jeg vil gerne understrege, at mit stofskifte er helt normalt.

Folk tror, at jeg spiser ude hele tiden, men der er altså 21 måltider – mindst! – på en uge. Til hverdag kan jeg sagtens nøjes med en kiks til morgenmad og et majsbrød fra Bodenhoff med klat smør til aften. Måske lidt laksesalat, hvis det går vildt for sig.

På den måde føles det også endnu mere specielt, når weekenden melder sig, og det igen er tid til ugens højdepunkt: At spise ude.

3 dages festival: Københavns største kaffefestival åbner i weekenden

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Mmmmm kaffe. PR Foto
Mmmmm kaffe. PR Foto

Kaffe er så meget mere end bare kaffe.

De seneste år har vi skiftet den gamle, snorkende filterkaffemaskine ud.

Nu brygger vi i stigende grad på forkromede espressomaskiner eller som ”pour over” med temperaturstyrede elkedler, dyre kværne og manuelt bryggeudstyr som på de fineste kaffebarer.

Hvis man er ægte kaffe-kendere eller bare aficionado, skal man gå efter den liflige friskkværnede kaffeduft til Danish Coffee Festival 2020 i Valby fredag 28. februar – søndag 1. marts.

Her kan man for en billet til 78 kr. få himmelske smagsprøver på alverdens kaffe, serveret af en række af kaffebranchens største personligheder.

Læs også: Københavns luksusbrunch sender dig direkte i himlen

Danish Coffee Festival PR Foto

Afholdes DM til festivalen

I løbet af Danish Coffee Festival bliver der afholdt Danmarksmesterskab i tre discipliner: ”cupping”, ”barista”, og ”brewers cup”, og blandt deltagerne er flere tidligere Danmarks- og verdensmestre.

Forvent kaffe, som giver dig lyst til at slubre som en sommelier, og bruge ord som fersken og appelsin om smagen.

Som publikum vil du også få chancen for at træne egne evner og få viden om kaffe i de forskellige workshops.

Ud over at forkæle smagsløgene med ekstraordinært god kaffe, er der også mulighed for at stille sulten med lidt lækkerier.

Får du brug for en pause fra de mange sublime kaffer på Danish Coffee Festival, bør du unde dig selv lidt lækkert fra årets kulinariske partner.

Restaurant Kadeau at Home disker op med morgen-mad, frokost og aftensmad med Michelin-stjernedrys, et bornholmsk tvist og til favorable priser.

Læs også: Byens højeste bygning: København får vildt luksushotel med pool på taget

Hvad: Danish Coffee Festival 2020
Hvor: Marketenderiet, Kirsten Walthers Vej 5, Valby
Hvornår:  Fredag 28. februar kl. 10-21, lørdag 29. februar kl. 10-22, søndag 1. marts kl. 10-19
Hvor meget: 78 kr.
Hvordan: Læs mere, se program og find billetter lige her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om kaffe…

Danish Coffee Festival PR Foto

 

Fra ketchup til caviar: Søllerød Kro holder onsdagsaftener for studerende til spotpris

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Søllerød Kro - Michelinrestaurant til S.U. priser PR Foto
Søllerød Kro - Michelinrestaurant til S.U. priser PR Foto

Hvis du er på S.U., står den nok mere på ketchup end caviar.

Det skal der gøres noget ved.

I hvert fald hvis det står til en af landets bedste Michelin-restauranter: Søllerød Kro.

Restauranten er kendt for sit fantastiske værtskab og sin uhyre velsmagende mad baseret på de bedste råvarer, man kan opdrive.

Kvalitet koster som bekendt, og det kan være svært at få råd til, hvis man er på SU.

Læs også: Overblik: Her er alle Michelinstjernerne i København 2020

Søllerød Kro – Michelinrestaurant til S.U. priser PR Foto

Fuld menu til under halv pris
Derfor har Søllerød Kro besluttet at lave et bord for studerende, som kan få en væskeægte Søllerød-oplevelse til en meget favorabel pris på udvalgte datoer i foråret.

”Vi er rigtig glade for, at så mange unge mennesker har lyst til at spise på Søllerød Kro, og det vil vi gerne give dem chancen for til en rigtig god pris. De får naturligvis den samme menu, som alle vores andre gæster får, så der bliver ikke tale om en light-udgave af Søllerød Kro,” forsikrer køkkenchef Brian Mark Hansen.

Læs også: Her er Bib Gourmand restauranterne i København 2020

Søllerød Kro – Michelinrestaurant til S.U. priser PR Foto

Tag studievennerne under armen
Der er tale om et seksmandsbord, så har man fem studiekammerater, der vil med, kan man booke hele bordet, og ellers er det en god mulighed for at få nogle nye madbekendtskaber.

Menuen består af aperitif, snacks, den aktuelle syvrettersmenu med tilhørende vinmenu, mineralvand, kaffe og sødt.

Denne oplevelse koster normalt 2.685 kroner, men studerende på en dansk videregående uddannelse får hele baduljen for blot 1.200 kroner.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Søllerød Kro – Michelinrestaurant til S.U. priser PR Foto

Først til mølle…kroen
Til at begynde med udbyder Søllerød Kro studenterbordet d. 11.3., 25.3., 15.4. og 29.4., og det er naturligvis først til mølle-princippet, der gælder.

Bemærk, at alle ved bordet skal være studerende på en dansk videregående uddannelse.

OBS: Gyldigt studiekort til en dansk videregående uddannelse skal fremvises ved ankomst.

Læs også: De 10 bedste prisvenlige restauranter i København

Hvad: Studenterbord på Michelin-restaurant
Hvor: Søllerød Kro, Søllerødvej 35
Hvornår: Den 11.3., 25.3., 15.4. og 29.4.
Hvor meget: 1.200 kroner for aperitif, snacks, den aktuelle 7-rettersmenu med tilhørende vinmenu, mineralvand, kaffe og sødt
Hvordan: Billetter kan købes lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

 

Ny heldagsrestaurant på Amager vil dyrke lokalsamfundet

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Osso Buco hos SANT Spiseri PR Foto
Osso Buco hos SANT Spiseri PR Foto

Amager er Amager.

Her kommer man hinanden ved og er på fornavn med naboerne.

Det er også drømmen for det nye spiseri SANT, som byder gæsterne indenfor på Strandlodsvej 63A.

De holder test-weekend lørdag 29. februar og søndag 1. marts, hvor der er 50 procent rabat på hele menukortet.

Læs også: 18 forskellige slags: Nyt indisk sted har specialiseret sig i naan-brød

SANT Spiseri på Amager PR Foto

Elsker køkkenet
Det er Petar og Sigurd, som står bag spiseriet SANT. De har tilsammen 27 år i servicebranchen under bæltet.

“På Sant serverer sæsonens bedste, og nøje udvalgte råvarer – og så elsker vi selv at stå i køkkenet og fermentere, sylte og bage friskt surdejsbrød.”

Peter har kroatiske rødder og er opvokset med en naturlig respekt og kærlighed for mad, samtidig med, at køkkenet altid var hele familiens samlingspunkt.

Det er en kærlighed der har hængt ved hele livet og nu, små ti år senere, med mange gåture i området og etableringen af ny familie, har han endelig fundet de helt rigtige rammer for spiseriet Sant – blot et øjekast fra hans eget køkkenvindue.

Lokalsamfundet er vigtigt at værne om. Og derfor invitere de også en gang om ugen til fællesspisning.

Nemlig hver onsdag fra kl. 18.00. Der er 60 pladser. Først til mølle.

Læs også: Overset mexi-perle: Her får du Københavns bedste tacos til prisen

SANT Spiseri på Amager PR Foto

Sænk skuldrene
“Sant er et lokalt åndehul med ugentlig fællesspisning og sociale arrangementer. Vores altoverskyggende mål er, at være det lokale samlingspunkt, hvor vores gæster sænker skuldrene, og så sætter vi en ære i at kunne flere fornavne end vinetiketter. Derfor holder vi åbent alle ugens syv dage.”

Petars partner-in-crime, Sigurd, var i 2014 medansvarlig for åbningen af Köd på Vesterbro.

Efterfølgende blev han driftschef og slutteligt restaurantansvarlig, inden han modtog et opkald fra Petar, der spurgte, om ikke de skulle åbne SANT sammen.

SANT har åbent hver dag, hele dagen. De serverer brunch fra kl. 09 frem til 14.00 hverdag. Der er både almindelig brunch og vegansk brunch.

Her serveres også en håndfuld mættende salater (76,-) med både kylling, laks, falafel eller avocado.

Aftenretterne byder blandt andet på gode gamle Osso Buco (105,-) , fuld power og smørmørt oksekød. Der er også pulled pork bao buns eller en svamperisotto til 90 kr.

Læs også: MigogKbh: Anders Hemmingsen om tidslomme på Amager og egne testikler i creme

Hvad: SANT – Spiseri
Hvor: Strandlodsvej 63A, Amager
Hvornår: Åbner lørdag 29. februar
Hvordan: Læs mere lige her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.