MigogKbh møder byens bedste gæst: Ken bruger 250.000 kr. om året på at spise ude

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Kaspar Mørk Arianto

Ken Tellefsen, 49 år, statsautoriseret revisor hos Intertrust Group men kendt i København og resten af Danmark som kongerigets bedste restaurantgæst. Bruger i omegnen af 250.000 kr. om året på at spise ude.

I taler med mig fordi…

… jeg spiser en helvedes masse god mad og har nogle holdninger til gastronomi generelt. Og så fordi I takkede ja til at spise en frokost med mig her hos Paustian i Nordhavn, som jeg er meget glad for.

Restaurantbesøg er min passion og min fritidsinteresse. Nogle går til håndbold og fodbold, men jeg går til gourmet.

Flere af mine venner har gennem tiden spurgt, hvorfor jeg ikke køber en dyr bil eller et lækkert ur. Altså noget som man kan kigge på og nyde.

Men jeg har det sådan lidt, jo, det kan godt være, at mad forsvinder fra tallerkenen, men den lever videre hos mig som et godt minde. Lidt som når man rejser ud i den store verden og får noget særligt med sig hjem i sjælen.

Mig og København har det…

… super, men mit hjerte banker bare lidt ekstra for Frederiksberg.

Jeg ved godt, at Frederiksberg på mange måder er en del af København, men herude plejer vi lidt drillende at sige, at byen er som en kanelsnegl: Frederiksberg ligger i midten med al den snaskede glasur, og selvom resten sagtens kan spises, så begynder man selvfølgelig med det bedste.

Min kærlighed til Frederiksberg skyldes ikke mindst de mange gode restauranter herude. Du har italienere som Enomania og La Buca, selv om folk altid påpeger, at La Buca ligger liiiige ovre på den anden side i Vanløse.

Mondän på Godthåbsvej er også blevet en ny favorit. Mads Dalsborg fremtryller velsmag til virkelig overkommelige priser.

Læs også: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

Foto: Kaspar Mørk Arianto

De kalder mig Danmarks bedste gæst fordi…

… jeg først og fremmest bruger en masse penge på at spise ude. Omkring 20.000 om måneden. Det er et bevidst valg, jeg har truffet. Vi bor i en lille andelslejlighed med en lav husleje og shopper sjældent tøj og andre ting i den dur.

Jeg prioriterer det, der gør mig glad. Det er mad.

Men det at spise ude betyder meget mere for mig end bare at fylde maven og smutte igen. Jeg gør meget ud af at hjælpe unge kokke på vej.

Både ved at betale dem for at komme hjem og lave mad til mig og mine venner, ved at sætte dem i forbindelse med mine kontakter eller ved at forære dem en pose penge. Kort og godt.

Så kan de kickstarte deres drøm eller rejse ud for at lære nyt og lære mere.

Jeg har fået en masse nye venner gennem restaurationsbranchen. Det gør mig nok også til en god gæst. At folk ser mig som en ven, når jeg kommer på besøg. Jeg er altid åben for at møde nye folk – især over en bid brød.

Min livret er…

… klassisk mad. Altså det er jo ikke en ret i sig selv, men det kendetegner den type mad, jeg elsker at spise.

Jeg er nok aldrig blevet helt dus med det ny nordiske køkken. Jeg kan gode lide klassisk håndværk og velsmag. Det kan sagtens se let og smart og moderne ud, men jeg kan hurtigt både smage og fornemme, om kokken kan sit kram.

På den måde er jeg sgu nok lidt gammeldags. Jeg kan godt lide rødvin med sulfitter og smør i sovsen. There I said it.

Der er mange restauranter nu om dage som er ‘hvidvin, hvidfisk og hvidkål dyrket i egen have’. Jeg respekterer deres valg, men jeg ved også, hvad jeg selv bedst kan lide.

Læs også: Michelin-kokken Søren Selin om sit “sølvbryllup” med København

Mine yndlingsrestauranter er…

… Mielcke & Hurtigkarl, Kong Hans, Formel B, Clou og Søllerød Kro. I hvert fald hvis vi skal blive i københavnerland og lidt nord for byen. Søllerød er perfekt til en tur ud af byen.

Skal vi runde det, man kalder ’mellemklasseniveauet’, så er jeg tosset med Uformel bag Palads, Bistro Boheme på Esplanaden og smørrebrødet hos Palægade i… ja… gæt selv hvor.

Hvis jeg havde frit valg, ville jeg bo…

… hvor jeg bor. Jeg ville ikke bytte min lejlighed for en million kroner. Jeg bor i hjertet af Frederiksberg på 5. sal uden naboer og overbo. Det er helt stille og samtidig er lige der, hvor jeg gerne vil være.

Sidst jeg var ude at spise var jeg på…

… The Silo på toppen af Nordhavn for at teste deres nye brunchkoncept. Det er brunch med RIGTIG mad, og det kan varmt anbefales.

Her er der ingen gummibrie eller tørre croissanter, men derimod kokke som kan deres håndværk. Og så er udsigten formidabel.

Læs også: København får ny luksusbrunch der sender dig direkte i himlen

 Næste gang jeg skal ud at spise, vil jeg prøve… 

… altså jeg har altid lyst til at tage på Mielcke & Hurtigkarl. Men ellers må jeg snart prøve frokosten hos Mondän. Jeg vil virkelig gerne smage deres smørrebrød.

Hvis jeg går en tur i København, elsker jeg at gå… 

… en tur i Landbohøjskolens have. Det er et at byens mest oversete steder i min bog. Haven er utrolig smuk, ikke mindst på grund af de mange forskellige planter, som bruges til undervisning.

Jeg har faktisk købt en bænk til mig selv og Hanne ovre ved roserne. Bare led efter en halvcirkel med 10-12 bænke, og kig efter indgraveringen. Så kan du sidde på et stykke med Ken.

Foto: Privatfoto

Min mærkeligste oplevelse i København var…

… stadig på Frederiksberg. Sorry. Nu har I jo afvist at tage navneforandring til MigogKen, så jeg må presse jer lidt i MigogFrederiksberg-retningen i stedet.

Det var faktisk hjemme i lejligheden. Jeg holdt et lille middagsselskab og havde fået kokken Bo Lindegaard til at lave maden. Han er både gakket, genial og utroligt sød.

Han serverede skiver af sejt brød til hovedret og sagde ’nu skal vi have bøf’. Jeg tænkte, at han var gået skridtet for langt denne gang, men efter vi havde kommet creme fra to forskellige tuber – en sort og en grøn – lukkede vi øjnene og spiste.

Jeg har aldrig fået en bøf, der ikke var en bøf, som smagte så meget af bøf. Gav det mening? Et vildt og fantastisk sansetrick.

Hvis jeg skal nævne tre ting i København, som ikke er restauranter, man ikke må gå glip af…

… bliver det først og fremmest Designmuseum Danmark. Min bedre halvdel og jeg går også op i kunst og design. Især møbeldesign og Wegner. Ham er der masser af på museet i Bredgade.

Statens Museum for Kunst kan jeg også rigtig godt lide. Især deres moderne afdeling.

Sidst men ikke mindst må det blive Smalle Vine i Smallegade. Jeg elsker at handle vin hos Thomas i hans dejlige biks. Især amerikanske vine.

Læs også: Martin Kongstad om at stå nøgen i Kongens Have med dansende diller

Jeg synes I har glemt at spørge ind til…

… hvordan jeg holder mig så slank. Haha! Jeg vil gerne understrege, at mit stofskifte er helt normalt.

Folk tror, at jeg spiser ude hele tiden, men der er altså 21 måltider – mindst! – på en uge. Til hverdag kan jeg sagtens nøjes med en kiks til morgenmad og et majsbrød fra Bodenhoff med klat smør til aften. Måske lidt laksesalat, hvis det går vildt for sig.

På den måde føles det også endnu mere specielt, når weekenden melder sig, og det igen er tid til ugens højdepunkt: At spise ude.

1-2-3 NU: Nordens bedste til sten-saks-papir vinder 40.000 kr.

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Det er blevet kaldt verdens nemmeste spil.

Og det har afgjort episke dueller igennem historien – som hvem skal hente øl, hvem giver pizza og den vigtigste – hvem tager de to ugers opvask.

Som alt andet godt og billigt, så er spillet Made in China.

Første gang sten-saks-papir er nævnt, er i en bog fra det kinesiske Ming-dynsti, som beskriver, hvordan de tilbage i Han-dynastiet spillede håndspillet, omkring 200 år før vor tidsregning.

Siden blev det ført til Europa via handelsruter, og er nu verdenskendt.

Der er sågar en amerikansk domstol, der i 2006 har afgjort en sag ved hjælp af sten-saks-papir. I Japan har de lært chimpanser at spille det.

Ellers bliver det mest spillet i både skolegården og på bodegaerne rundt omkring.

Læs også: MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

Vind 40.000,- her i København

Og netop de hyggelige drikkesteder afholder nu Nordens største mesterskab i sten-saks-papir. Det sker på ca. 250 bodegaer, pubber, værtshuse, barer og cafeer i hele Storkøbenhavn

Mesterskabet foregår fra kampagneperiodens start (juni og juli 2019) henover indledende runder på alle respektive værtssteder i august 2019.

I september 2019 afvikles de regionale semifinaler på bl.a. McKluuds, Vesterbro, Nanok Bar i Valby, Copenhagen Pool House Frederiksberg, Frihavnskroen Østerbro og 5-Øren Amagerbrogade

Læs også: MigogKbh: Morten Sabroe fortæller om dengang på Cosy Bar…

Finale og goodiebag

Når de hæsblæsende regionale semifinaler er færdigspillet går turneringen ind i sin endelige afgørelse.

Mandag d. 7. oktober løber den store finale nemlig af staben, hvor de 64 heldigste/dygtigste mødes på The Dubliner, Strøget for at finde den ultimative vinder.

Hun/han kan efter finalen som vinder stikke godt 40.000,- i lommen.

Der er gratis adgang til finalen – og generelt til alle kampe turneringen igennem.

Deltagerprisen er en flad 50,- og hver deltager får udleveret en sponsor goodiebag for anstrengelserne – sponsorer tæller blandt andet TUBORG (Carlsberg Danmark) samt Gammel Dansk og Fishermans Friend.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad: Sten saks papir
Hvor: På 250 forskellige steder. Finale på The Dubliner, Amagertorv 5
Hvornår: Fra juni 2019 – finalen mandag d. 7. oktober
Hvor meget: 50 kr. for at deltage – der medfølger goodiebag
Hvordan: Læs mere her

Stem og vind fede præmier: Hvilken brunch er bedst i København?

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

MigogKbh kårer den bedste brunch i byen. Nu kan du stemme på din favorit.

Røræg, spejlæg, bacon, champagne, ostemadder, pandekager, chiagrød, vafler, croissanter, smoothies, avokadomadder… Vi kunne blive ved.

Brunch kan bestå af alverdens herligheder, og i København kan du få det meste. Men hvor finder man egentlig den bedste brunch i byen?

Det har vi på MigogKbh sat os for at finde ud af, for vi er ganske enkelt pjattede med brunch.

Men vi har brug for din hjælp til at kåre den bedste i Kbh.

Stem på din favorit og vind fede præmier

Vi har udvalgt ni steder, som er vores brunch-favoritter, og blandt dem skal vi finde en vinder, som kan kalde sig bedst i Kbh.

Du kan hjælpe os med at komme frem til en afgørelse ved at vælge din top 3 her.

Når du har valgt din personlige top 3, trykker du blot på “Stem og få din video”, og herefter har du mulighed for at deltage i konkurrencen om lækker brunch for to på ALLE dine tre favoritsteder.

Alt, du skal gøre for at deltage i lodtrækningen, er at indtaste din email-adresse og trykke på tilmeldingsknappen.

De ni nominerede er Gaarden & Gaden, The Union Kitchen, Café Livingstone, Nimb, Mad & Kaffe, Sidecar, Møller Kaffe & Køkken, Wulff & Konstali og Café Baryl.

Synes du, vi har glemt nogen på listen? Så har du mulighed for at tippe os om gode steder, som du synes, vi bør tjekke ud.

Stem på den bedste brunch i Kbh her

Mens vi venter på verdens bedste kåres: Fire restauranter fra Kbh lander i top 120

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Matt Orlando. Foto Rasmus Kramer Schou
Matt Orlando. Foto Rasmus Kramer Schou

Verdens bedste restaurant?

Det kan man selvfølgelig på ingen måde kåre, men man kan gøre forsøget.

Og det gør et utal af lister verden over. Nogen med større succes end andre.

The World’s 50 Best Restaurants har placeret sig øverst i hierarkiet over den mest prestigefyldte liste over alverdens restauranter.

Det var blandt andet den, der tre år i træk satte Noma på allerøverste placering, og dermed fik interessen for gastronomi i København til at eksplodere.

Snart skal vi til det igen – faktisk i næste uge – hvor de løfter sløret for verdens 50 bedste restauranter 2019. Det sker på tirsdag d. 25. juni

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Løftet sløret

Men de har allerede spist lidt af kagen og løftet sløret for pladserne fra nr. 120 til nr. 51.

Fire restauranter fra København stikker allerede nu hovedet frem og viser, at den kulinariske kunnen i Kbh er ren kongeklasse.

Kadeau lander som nr. 105
Restaurant 108  er på trods af deres navn nr. 89
Amass Restaurant er nr. 85
Relæ er nr.  56.

Du kan læse om dem alle i Københavns bedste Spiseguide

En ny regel er, at hvis man allerede har været nr. 1 på listen én gang, så kan der ikke længere afgives stemmer på den pågældende restaurant.

Det betyder blandt andet, at The Fat Duck, El Celler de Can Roca og Eleven Madison Park ikke længere er med. Det samme skriver de om Noma – original location.

Hvilket jo betyder at Noma – new location er med igen.

Læs også: Kæmpe rejseportal kårer: Her er Danmarks bedste hoteller

Regler og kriterier

The World’s 50 Best Restaurants så dagens lys for første gang i 2002 og var en opfindelse af det engelske gastronomimagasin »Restaurant Magazine«.

Listen udarbejdes på baggrund af stemmer fra over 1000  jurymedlemmer og i en kønsfordeling af 50 procent kvinder og 50 procent mænd.

Juryerne består blandt andet af journalister, kokke, gourmeter og restauratører og de må hver afgive 10 stemmer.

Der er 26 forskellige regioner, man kan stemme i og man må aflevere op til 6 stemmer sin egen region – og mindst 4 i andre regioner.

For at kunne stemme på en restaurant, skal jurymedlemmet have besøgt pågældende restaurant indenfor de seneste 18 måneder – dette skal bekræftes for hvert besøg.

Man stemmer anonymt, og hele optællingen er også hemmelig.

Det er forbudt at stemme på en restaurant, som man selv ejer eller har økonomisk interesse i.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram