MigogKbh møder byens bedste gæst: Ken bruger 250.000 kr. om året på at spise ude

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Kaspar Mørk Arianto

Ken Tellefsen, 49 år, statsautoriseret revisor hos Intertrust Group men kendt i København og resten af Danmark som kongerigets bedste restaurantgæst. Bruger i omegnen af 250.000 kr. om året på at spise ude.

I taler med mig fordi…

… jeg spiser en helvedes masse god mad og har nogle holdninger til gastronomi generelt. Og så fordi I takkede ja til at spise en frokost med mig her hos Paustian i Nordhavn, som jeg er meget glad for.

Restaurantbesøg er min passion og min fritidsinteresse. Nogle går til håndbold og fodbold, men jeg går til gourmet.

Flere af mine venner har gennem tiden spurgt, hvorfor jeg ikke køber en dyr bil eller et lækkert ur. Altså noget som man kan kigge på og nyde.

Men jeg har det sådan lidt, jo, det kan godt være, at mad forsvinder fra tallerkenen, men den lever videre hos mig som et godt minde. Lidt som når man rejser ud i den store verden og får noget særligt med sig hjem i sjælen.

Mig og København har det…

… super, men mit hjerte banker bare lidt ekstra for Frederiksberg.

Jeg ved godt, at Frederiksberg på mange måder er en del af København, men herude plejer vi lidt drillende at sige, at byen er som en kanelsnegl: Frederiksberg ligger i midten med al den snaskede glasur, og selvom resten sagtens kan spises, så begynder man selvfølgelig med det bedste.

Min kærlighed til Frederiksberg skyldes ikke mindst de mange gode restauranter herude. Du har italienere som Enomania og La Buca, selv om folk altid påpeger, at La Buca ligger liiiige ovre på den anden side i Vanløse.

Mondän på Godthåbsvej er også blevet en ny favorit. Mads Dalsborg fremtryller velsmag til virkelig overkommelige priser.

Læs også: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

Foto: Kaspar Mørk Arianto

De kalder mig Danmarks bedste gæst fordi…

… jeg først og fremmest bruger en masse penge på at spise ude. Omkring 20.000 om måneden. Det er et bevidst valg, jeg har truffet. Vi bor i en lille andelslejlighed med en lav husleje og shopper sjældent tøj og andre ting i den dur.

Jeg prioriterer det, der gør mig glad. Det er mad.

Men det at spise ude betyder meget mere for mig end bare at fylde maven og smutte igen. Jeg gør meget ud af at hjælpe unge kokke på vej.

Både ved at betale dem for at komme hjem og lave mad til mig og mine venner, ved at sætte dem i forbindelse med mine kontakter eller ved at forære dem en pose penge. Kort og godt.

Så kan de kickstarte deres drøm eller rejse ud for at lære nyt og lære mere.

Jeg har fået en masse nye venner gennem restaurationsbranchen. Det gør mig nok også til en god gæst. At folk ser mig som en ven, når jeg kommer på besøg. Jeg er altid åben for at møde nye folk – især over en bid brød.

Min livret er…

… klassisk mad. Altså det er jo ikke en ret i sig selv, men det kendetegner den type mad, jeg elsker at spise.

Jeg er nok aldrig blevet helt dus med det ny nordiske køkken. Jeg kan gode lide klassisk håndværk og velsmag. Det kan sagtens se let og smart og moderne ud, men jeg kan hurtigt både smage og fornemme, om kokken kan sit kram.

På den måde er jeg sgu nok lidt gammeldags. Jeg kan godt lide rødvin med sulfitter og smør i sovsen. There I said it.

Der er mange restauranter nu om dage som er ‘hvidvin, hvidfisk og hvidkål dyrket i egen have’. Jeg respekterer deres valg, men jeg ved også, hvad jeg selv bedst kan lide.

Læs også: Michelin-kokken Søren Selin om sit “sølvbryllup” med København

Mine yndlingsrestauranter er…

… Mielcke & Hurtigkarl, Kong Hans, Formel B, Clou og Søllerød Kro. I hvert fald hvis vi skal blive i københavnerland og lidt nord for byen. Søllerød er perfekt til en tur ud af byen.

Skal vi runde det, man kalder ’mellemklasseniveauet’, så er jeg tosset med Uformel bag Palads, Bistro Boheme på Esplanaden og smørrebrødet hos Palægade i… ja… gæt selv hvor.

Hvis jeg havde frit valg, ville jeg bo…

… hvor jeg bor. Jeg ville ikke bytte min lejlighed for en million kroner. Jeg bor i hjertet af Frederiksberg på 5. sal uden naboer og overbo. Det er helt stille og samtidig er lige der, hvor jeg gerne vil være.

Sidst jeg var ude at spise var jeg på…

… The Silo på toppen af Nordhavn for at teste deres nye brunchkoncept. Det er brunch med RIGTIG mad, og det kan varmt anbefales.

Her er der ingen gummibrie eller tørre croissanter, men derimod kokke som kan deres håndværk. Og så er udsigten formidabel.

Læs også: København får ny luksusbrunch der sender dig direkte i himlen

 Næste gang jeg skal ud at spise, vil jeg prøve… 

… altså jeg har altid lyst til at tage på Mielcke & Hurtigkarl. Men ellers må jeg snart prøve frokosten hos Mondän. Jeg vil virkelig gerne smage deres smørrebrød.

Hvis jeg går en tur i København, elsker jeg at gå… 

… en tur i Landbohøjskolens have. Det er et at byens mest oversete steder i min bog. Haven er utrolig smuk, ikke mindst på grund af de mange forskellige planter, som bruges til undervisning.

Jeg har faktisk købt en bænk til mig selv og Hanne ovre ved roserne. Bare led efter en halvcirkel med 10-12 bænke, og kig efter indgraveringen. Så kan du sidde på et stykke med Ken.

Foto: Privatfoto

Min mærkeligste oplevelse i København var…

… stadig på Frederiksberg. Sorry. Nu har I jo afvist at tage navneforandring til MigogKen, så jeg må presse jer lidt i MigogFrederiksberg-retningen i stedet.

Det var faktisk hjemme i lejligheden. Jeg holdt et lille middagsselskab og havde fået kokken Bo Lindegaard til at lave maden. Han er både gakket, genial og utroligt sød.

Han serverede skiver af sejt brød til hovedret og sagde ’nu skal vi have bøf’. Jeg tænkte, at han var gået skridtet for langt denne gang, men efter vi havde kommet creme fra to forskellige tuber – en sort og en grøn – lukkede vi øjnene og spiste.

Jeg har aldrig fået en bøf, der ikke var en bøf, som smagte så meget af bøf. Gav det mening? Et vildt og fantastisk sansetrick.

Hvis jeg skal nævne tre ting i København, som ikke er restauranter, man ikke må gå glip af…

… bliver det først og fremmest Designmuseum Danmark. Min bedre halvdel og jeg går også op i kunst og design. Især møbeldesign og Wegner. Ham er der masser af på museet i Bredgade.

Statens Museum for Kunst kan jeg også rigtig godt lide. Især deres moderne afdeling.

Sidst men ikke mindst må det blive Smalle Vine i Smallegade. Jeg elsker at handle vin hos Thomas i hans dejlige biks. Især amerikanske vine.

Læs også: Martin Kongstad om at stå nøgen i Kongens Have med dansende diller

Jeg synes I har glemt at spørge ind til…

… hvordan jeg holder mig så slank. Haha! Jeg vil gerne understrege, at mit stofskifte er helt normalt.

Folk tror, at jeg spiser ude hele tiden, men der er altså 21 måltider – mindst! – på en uge. Til hverdag kan jeg sagtens nøjes med en kiks til morgenmad og et majsbrød fra Bodenhoff med klat smør til aften. Måske lidt laksesalat, hvis det går vildt for sig.

På den måde føles det også endnu mere specielt, når weekenden melder sig, og det igen er tid til ugens højdepunkt: At spise ude.

Autentisk streetfood med nye madboder: Broens Gadekøkken genåbner d. 5. juni

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Broens Gadekøkken Facebook
Foto Broens Gadekøkken Facebook

Snart bliver det sommer i København, og vi kan formentlig alle sammen se frem til at holde ferien herhjemme.

Heldigvis har Broens Gadekøkken annonceret deres åbningsdato, og det bliver både med helt nye madboder og gamle kendinge

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

Kulinarisk gensyn og nye bekendtskaber

Du kan glæde dig til et herligt kulinarisk gensyn med mange velkendte navne samt til at smage gaderetter fra tre nye køkkener på Broens Gadekøkken.

Selvom der vil være nogle nye tiltag at følge, så skruer de helt op for hyggen, stemningen og den gode smag ved Inderhavnen.

Smag på de gode sager fra gamle kendinge som Mak-Cik by IBU, Gasoline Grill og Haddock’s Fish & Chips.

Som en nyhed kan du kaste dig ud i det græske køkken, som det bl.a. opleves i Go’ Morgen Danmark – nu på Broens Gadekøkken.

Læs også Kan Noma lave en snasket burger?: Gastromand har testet Nomas nye vin- og burgerbar

Haddock’s Fish & Chips Foto Broens Gadekøkken Facebook

Græske Gyros

Efter 17 år i Danmark med en strålende konditorkarriere, på nogle af landets bedste hoteller og en michelin-stjernet restaurant, vender Nikolas Strangas tilbage til de græske rødder med hans nye gadekøkken, OPA.

Og de lover græsk street food, når det er bedst.

Med et imponerende CV fra dessertverden, der bl.a. tæller Era Ora, egen dessertbog, dommer i TV2s dessertdyst Sukkertoppen, Go’ Morgen Danmark og senest dommer i den græske udgave af Bake Off, kaster han sig nu over gadekøkkenet med græsk street food i hovedrollen.

Alt på menuen – fra udskæringer til brød og grønt – er økologisk og toppet med cremet tzatziki lavet på hans bedstemors opskrift og masser af kærlighed.

Læs også Genbrugsguld til børnefamilier: Familien Agger åbner butik i Hovedstaden

OPA Foto Broens Gadekøkken Facebook

Når Broens Gadekøkken åbner d. 5. juni vil du både kunne smage gyros med tre forskellig slags fyld samt klassiske middelhavssnacks som oliven, tzatziki og hummus.

OPA er blot ét af tre nye gadekøkkener på Broens Gadekøkken. De to sidste er endnu ikke offentliggjort.

Hvad: Broens Gadekøkken genåbner
Hvor: Ved Inderhavnen
Hvornår: 5. juni 2020

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Brunch til 65 kr.: Ny Pop Up restaurant støtter dyrene i ZOO

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto ZOO Facebook
Foto ZOO Facebook

Det er en uge siden, at restauranter, caféer og barer måtte åbne igen, og i weekenden måtte ZOO også endelig slå dørene op.

På trods af mange, gavmilde Mobile Pay donationer har de haft nogle hårde måneder, og derfor har deres restauratør, Madkastellet, i samarbejde med chefkokken, Casper Sobczyk, udviklet en pop-up restaurant, hvor 14% af omsætningen doneres til ZOOs arbejde med dyr og naturbevarelse.

Læs også Helt vildt: Den Blå Planet har fået donationer for over 2 mio. kr. på få dage

Foto ZOO Facebook

Indgang fra gaden

Til daglig driver Madkastellet tre populære spisesteder i ZOO: Bistro panpan, Spisehuset FOLK og Café Botanika.

Med den nye pop-up restaurant kan du se frem til brunch fra 65 kroner og børnebrunch til 55 kroner eller treretters middag til 250 kroner (børn 85 kroner).

Prøv bl.a. varmrøget islandsk bæredygtig laks, langtidstilberedt grisebryst eller smørbøf med økologiske fritter og bearnaise.

Til brunch går de klassisk til værks med bl.a. surdejsbrød, vesterhavsost, røget skinke fra Nørre Søby-slagteren og yoghurt med hjemmelavet granola.

Her er også mulighed for ekstra tilvalg i form af amerikanske pandekager, cremet røræg og meget, meget mere.

Og jo mere du spiser og drikker, jo mere støtter du ZOOs dyr.

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

God mad på vej i ZOO. PR Foto

Indgangen til restauranten ligger ud mod Roskildevej, og gæsterne kommer derfor ikke ind i selve ZOO og skal således heller ikke betale entré.

Pop-up-restauranten er naturligvis indrettet helt i tråd med myndighedernes Corona-retningslinjer og -forholdsregler i forhold til restaurantdrift.

Hvad: Pop-up restaurant ved ZOO
Hvor: Roskildevej 34, 2000 Frederiksberg
Hvordan: Book bord her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ny måde at gå på restaurant: København får 12 nye drivhus-restauranter

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

Inspireret af Amsterdam får København 12 helt nye drivhusrestauranter.

De kommer til at ligge ved henholdvis Skuespilhuset og Meyers Deli på Gammel Kongevej, og du kan selv vælge mellem fine dining eller delimad.

Læs også Overraskelse under jorden: Sjældent fund af menneskeknogler ved museumsbyggeri

Inspireret af Amsterdam

Inspirationen til de nye drivhusrestauranter kommer fra Amsterdam, og i København er de et samarbejde mellem Meyers og Juliana Drivhuse.

“Selvom mange restauranter er begyndt at åbne igen, heriblandt flere af vore egne, har vi haft lyst til at lege lidt med konventionerne.

Det store spørgsmål efter coronakrisen er, om vi bare skal lave ’business as usual’?

Indtil vi finder svaret, prøver vi kræfter med anderledes madoplevelser, som taler direkte ind i sin tid,” siger forretningschef for Meyers Venues, Marie Egede, i en pressemeddelelse.

Kunne ikke sige nej

Husene kommer til dels til at fungere som en tryghed til at spise ude efter Covid-19 men også som et humoristisk indslag til hele situationen.

Husene leveres af den danske drivhusfabrikant Juliana Drivhuse, som – trods stor travlhed med at levere løsninger til corona-hjemsendte og driftige, danske haveejere – ikke kunne sige nej til idéen:

”Vi har igennem mange år set en udvikling, hvor drivhusets funktionalitet er bredt ud til andre formål end blot dyrkning af tomater og agurker.

Det er fantastisk at se, hvordan drivhuset nu kan fungere som en restaurant,” udtaler Nikolaj Stærmose, der er ejer og tredje generation hos Juliana Drivhuse, i pressemeddelelsen.

Læs også Hypet pop-up-frokost: Danmarks hemmelige smørrebrødsdronning rammer Skuespilhuset

Projektet ‘Serres Séparées’ i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

To forskellige koncepter

Udover de to drivhusrestauranter kommer til at ligge forskellige steder kommer de også til at have forskellige madkoncepter.

Ved Skuespilhuset bliver det den tidligere køkkenchef på Kadeau-lillesøsteren, Roxie, der serverer en 5-retters menu til frokost og en 6-retters menu aften.

”Hvis ikke vi bruger de seneste måneders krise som et afsæt til at tænke over at spise mere lokalt og sæsonnært, er vi selv med til at kaste en altødelæggende sten mod det glashus, vi alle sammen skal bo og spise i fremover,” siger Anika Madsen i samme pressemeddelelse.

Anika Madsen skal også senere på året skal stå i spidsen for Meyers store satsning med et traktørsted i den historiske Fasangården midt i Frederiksberg Have.

På Gammel Kongevej ved Meyers Deli bliver der serveret det normale á la carte-udvalg fra kl. 9 om morgenen og helt indtil aftensmad.

Hvad: Drivhusrestauranter med fine dining eller delimad
Hvor: Ved Skuespilhuset og ved Meyers Deli på Gammel Kongevej
Hvornår: Glashusene ved Skuespilhuset åbner til frokost fredag d. 29. maj og ved Meyers Deli lørdag aften d. 30. maj
Hvor meget: En 5-retters menu ved Skuespilhuset skabt af Anika Madsen koster 395 kr. til frokost, mens en 6-retters menu koster 595 kr. til aften. Meyers Deli fører også deres sædvanlige menu og à la carte-priser

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram