MigogKbh møder byens bedste gæst: Ken bruger 250.000 kr. om året på at spise ude

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Kaspar Mørk Arianto

Ken Tellefsen, 49 år, statsautoriseret revisor hos Intertrust Group men kendt i København og resten af Danmark som kongerigets bedste restaurantgæst. Bruger i omegnen af 250.000 kr. om året på at spise ude.

I taler med mig fordi…

… jeg spiser en helvedes masse god mad og har nogle holdninger til gastronomi generelt. Og så fordi I takkede ja til at spise en frokost med mig her hos Paustian i Nordhavn, som jeg er meget glad for.

Restaurantbesøg er min passion og min fritidsinteresse. Nogle går til håndbold og fodbold, men jeg går til gourmet.

Flere af mine venner har gennem tiden spurgt, hvorfor jeg ikke køber en dyr bil eller et lækkert ur. Altså noget som man kan kigge på og nyde.

Men jeg har det sådan lidt, jo, det kan godt være, at mad forsvinder fra tallerkenen, men den lever videre hos mig som et godt minde. Lidt som når man rejser ud i den store verden og får noget særligt med sig hjem i sjælen.

Mig og København har det…

… super, men mit hjerte banker bare lidt ekstra for Frederiksberg.

Jeg ved godt, at Frederiksberg på mange måder er en del af København, men herude plejer vi lidt drillende at sige, at byen er som en kanelsnegl: Frederiksberg ligger i midten med al den snaskede glasur, og selvom resten sagtens kan spises, så begynder man selvfølgelig med det bedste.

Min kærlighed til Frederiksberg skyldes ikke mindst de mange gode restauranter herude. Du har italienere som Enomania og La Buca, selv om folk altid påpeger, at La Buca ligger liiiige ovre på den anden side i Vanløse.

Mondän på Godthåbsvej er også blevet en ny favorit. Mads Dalsborg fremtryller velsmag til virkelig overkommelige priser.

Læs også: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

Foto: Kaspar Mørk Arianto

De kalder mig Danmarks bedste gæst fordi…

… jeg først og fremmest bruger en masse penge på at spise ude. Omkring 20.000 om måneden. Det er et bevidst valg, jeg har truffet. Vi bor i en lille andelslejlighed med en lav husleje og shopper sjældent tøj og andre ting i den dur.

Jeg prioriterer det, der gør mig glad. Det er mad.

Men det at spise ude betyder meget mere for mig end bare at fylde maven og smutte igen. Jeg gør meget ud af at hjælpe unge kokke på vej.

Både ved at betale dem for at komme hjem og lave mad til mig og mine venner, ved at sætte dem i forbindelse med mine kontakter eller ved at forære dem en pose penge. Kort og godt.

Så kan de kickstarte deres drøm eller rejse ud for at lære nyt og lære mere.

Jeg har fået en masse nye venner gennem restaurationsbranchen. Det gør mig nok også til en god gæst. At folk ser mig som en ven, når jeg kommer på besøg. Jeg er altid åben for at møde nye folk – især over en bid brød.

Min livret er…

… klassisk mad. Altså det er jo ikke en ret i sig selv, men det kendetegner den type mad, jeg elsker at spise.

Jeg er nok aldrig blevet helt dus med det ny nordiske køkken. Jeg kan gode lide klassisk håndværk og velsmag. Det kan sagtens se let og smart og moderne ud, men jeg kan hurtigt både smage og fornemme, om kokken kan sit kram.

På den måde er jeg sgu nok lidt gammeldags. Jeg kan godt lide rødvin med sulfitter og smør i sovsen. There I said it.

Der er mange restauranter nu om dage som er ‘hvidvin, hvidfisk og hvidkål dyrket i egen have’. Jeg respekterer deres valg, men jeg ved også, hvad jeg selv bedst kan lide.

Læs også: Michelin-kokken Søren Selin om sit “sølvbryllup” med København

Mine yndlingsrestauranter er…

… Mielcke & Hurtigkarl, Kong Hans, Formel B, Clou og Søllerød Kro. I hvert fald hvis vi skal blive i københavnerland og lidt nord for byen. Søllerød er perfekt til en tur ud af byen.

Skal vi runde det, man kalder ’mellemklasseniveauet’, så er jeg tosset med Uformel bag Palads, Bistro Boheme på Esplanaden og smørrebrødet hos Palægade i… ja… gæt selv hvor.

Hvis jeg havde frit valg, ville jeg bo…

… hvor jeg bor. Jeg ville ikke bytte min lejlighed for en million kroner. Jeg bor i hjertet af Frederiksberg på 5. sal uden naboer og overbo. Det er helt stille og samtidig er lige der, hvor jeg gerne vil være.

Sidst jeg var ude at spise var jeg på…

… The Silo på toppen af Nordhavn for at teste deres nye brunchkoncept. Det er brunch med RIGTIG mad, og det kan varmt anbefales.

Her er der ingen gummibrie eller tørre croissanter, men derimod kokke som kan deres håndværk. Og så er udsigten formidabel.

Læs også: København får ny luksusbrunch der sender dig direkte i himlen

 Næste gang jeg skal ud at spise, vil jeg prøve… 

… altså jeg har altid lyst til at tage på Mielcke & Hurtigkarl. Men ellers må jeg snart prøve frokosten hos Mondän. Jeg vil virkelig gerne smage deres smørrebrød.

Hvis jeg går en tur i København, elsker jeg at gå… 

… en tur i Landbohøjskolens have. Det er et at byens mest oversete steder i min bog. Haven er utrolig smuk, ikke mindst på grund af de mange forskellige planter, som bruges til undervisning.

Jeg har faktisk købt en bænk til mig selv og Hanne ovre ved roserne. Bare led efter en halvcirkel med 10-12 bænke, og kig efter indgraveringen. Så kan du sidde på et stykke med Ken.

Foto: Privatfoto

Min mærkeligste oplevelse i København var…

… stadig på Frederiksberg. Sorry. Nu har I jo afvist at tage navneforandring til MigogKen, så jeg må presse jer lidt i MigogFrederiksberg-retningen i stedet.

Det var faktisk hjemme i lejligheden. Jeg holdt et lille middagsselskab og havde fået kokken Bo Lindegaard til at lave maden. Han er både gakket, genial og utroligt sød.

Han serverede skiver af sejt brød til hovedret og sagde ’nu skal vi have bøf’. Jeg tænkte, at han var gået skridtet for langt denne gang, men efter vi havde kommet creme fra to forskellige tuber – en sort og en grøn – lukkede vi øjnene og spiste.

Jeg har aldrig fået en bøf, der ikke var en bøf, som smagte så meget af bøf. Gav det mening? Et vildt og fantastisk sansetrick.

Hvis jeg skal nævne tre ting i København, som ikke er restauranter, man ikke må gå glip af…

… bliver det først og fremmest Designmuseum Danmark. Min bedre halvdel og jeg går også op i kunst og design. Især møbeldesign og Wegner. Ham er der masser af på museet i Bredgade.

Statens Museum for Kunst kan jeg også rigtig godt lide. Især deres moderne afdeling.

Sidst men ikke mindst må det blive Smalle Vine i Smallegade. Jeg elsker at handle vin hos Thomas i hans dejlige biks. Især amerikanske vine.

Læs også: Martin Kongstad om at stå nøgen i Kongens Have med dansende diller

Jeg synes I har glemt at spørge ind til…

… hvordan jeg holder mig så slank. Haha! Jeg vil gerne understrege, at mit stofskifte er helt normalt.

Folk tror, at jeg spiser ude hele tiden, men der er altså 21 måltider – mindst! – på en uge. Til hverdag kan jeg sagtens nøjes med en kiks til morgenmad og et majsbrød fra Bodenhoff med klat smør til aften. Måske lidt laksesalat, hvis det går vildt for sig.

På den måde føles det også endnu mere specielt, når weekenden melder sig, og det igen er tid til ugens højdepunkt: At spise ude.

Gratis entré: Tag til kæmpe bogmarked på Vesterbro i weekenden

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Venner kan ikke købes for penge, var der engang en klog mand, der sagde.

Til gengæld sagde den endnu klogere Ernest Hemingway: ”Der findes ingen ven så loyal som en bog.”

Derfor kan vi godt tillade os at sige, at du den 30. marts har mulighed for at møde og købe en masse nye venner til Vesterbro Bogfest i kulturhuset Absalon.

Forlag, butikker og private sælger ud

Vesterbro Bogfest er fortællefest og bogmarked i ét.

Denne dag vil huset summe af gode historier. I salen kan du købe og sælge bøger.

En lang række forlag og bogbutikker har taget alle deres bedste titler med.

Det vil også være muligt for private at købe en stand og sælge ud af bogsamlingen.

Læs også: CPH:DOX bliver kæmpe stort i år

Oplæsning fra scenen

På scenen, som du finder ved sofaerne oppe på balkonen, vil der være oplæsning, præsentation af værker m.m.

Du kan med fordel købe lidt mad og drikke i baren, som du kan snacke løs med, mens ordene flyder frit i det gamle kirkerum, der nu er blivet spiffet op med masser af farver, nips og kulturliv.

Sceneprogrammet lyder som følger:

  • 11.30: Silja E. K. Henderson (forlaget Gladiator) læser op fra egne tekster alene – og i kor med Julie Top-Nørgaard (forlaget Fredag).
  • 12.00: Katrin Ottarsdóttir (forlaget Torgaard) læser op fra bl.a. sin seneste bog, 43 bagateller.
  • 12.30: Line Fjordside (forlaget Damgaard) læser op fra Det jeg mister.
    13:00: Jan Frejlev (Sleeping Beauty) læser op fra Det var mig der slog Tom Jones ihjel.
  • 13.30: Tina Myung Povlsen (BYENS) læser op fra Hun er jo bare 4 og fortæller om bogen.

Læs også: Cool forvandling: Forladt cykelkælder skal være kunsthal

Hvad: Vesterbro Bogfest 2019
Hvor: Absalon, Sønder Boulevard 73, 1720 København V
Hvornår: Lørdag den 30. marts 2019 kl. 10-15
Hvor meget: Gratis entré
Hvordan: Læs mere om eventet via dette link

Skifter udtryk om aftenen: Nyt Nørrebro spisested byder på to-i-en koncept

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Café Tilda på Stefansgade PR Foto
Café Tilda på Stefansgade PR Foto

Verden er i dén grad blevet global.

Københavns nok mest globale bydel er nok Nørrebro – og her er selvfølgelig åbnet et helt perfekt sted til den globaliserede tidsalder.

Det er nemlig det schweiziske/sicilianske og tyske par Lisa and Francesco, der har åbnet café Tilda på Stefansgade 47.

De har tidligere stået for et hotel i de schweiziske alper, men er altså nu flyttet til København for at lave autentisk hjemmelavet mad og stemning.

Læs også: Amerikansk medie: Her er Københavns gastro bucket-list

Café Tilda på Stefansgade PR Foto

Familier er velkomne

“Vores største ønske er, at alle – især familier – der kommer ind af døren med det samme føler sig fuldkommen hjemme i den afslappede atmosfære på Tilda,” forklarer Lisa.

“Vi har fokus på lokale og sæsonprægede råvarer fra økologiske leverandører. Og retterne er lavet efter gamle familieopskrifter,” forklarer Francesco.

Læs også: Farlig torsdagsklub: Spis burger ad libitum for 150 kr

Café Tilda på Stefansgade PR Foto

Café Tilda om dagen, Ham’der om aftenen

Faktisk er der dobbelt op på mad i lokalerne på Stefansgade 47.

For Tilda har indgået en joint-venture med deres gode ven Mads.

De synes nemlig det var synd, lokalerne stod tomme om aftenen. Så Mads, som tidligere har været kok på Geist og Il Buco, skifter navnet om aftenen og vupti – så er restauranten Ham’der klar.

Han laver frisk og omhyggelig mad onsdag til søndag aften med en menu der skifter hver uge – og det er både til siddende gæster eller take away.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

Ham’der på Stefansgade PR Foto

Hvad: Café Tilda og Ham’der
Hvor: Stefansgade 47
Hvordan: Læs mere om Tilda her og Ham’der her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Klar til ny sæson: Reffen åbner fredag med 9 nyheder og 1000 gratis øl

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Reffen foto Rasmus G. Sejersen
Reffen foto Rasmus G. Sejersen

Reffen havde premiere sidste år og fløj direkte ind i de københavnske gastrohjerter.

Men Reffen er meget mere end ‘bare’ mad. Udover de mange gastronomiske tilbud, er Reffen nemlig også en affyringsrampe for kreative iværksættere.

Når Reffen slår dørene op for den nye sæson fredag 29. marts er der masser af nyt på programmet.

Læs også: Vild nyhed: København får nyt kæmpe madmarked i Boltens Gård

De åbner med 2 nye kreative værksteder, 2 nye madkoncepter med butik, 4 splinternye madboder og 1 ny food truck.

I åbningsweekenden inviterer de udenfor på Reffen med smagsprøver, 1000 gratis øl, DJs bag pulten og premiere på Reffens Public Art Program.

Ranees

Her er nyhederne

Ranee’s er  kendt fra Blågårds Plads, hvor de i 12 år har sendt særdeles lækker thaimad og bordet.

Nu er de også på Reffen, og her serverer de retter fra det nordøstlige Thailand baseret på frisk fisk, bæredygtige, økologiske og lokale råvarer.

I den Mellemøst-inspirerede Malawa Truck finder du sprøde, krydrede madpandekager.

De serverer kun veganske og vegetariske pandekager, der blandt andet foldes om hummus, tahin, friske forårsløg, tomat og masser af friske urter.

Læs også: Overset mexi-perle: Her får du Københavns bedste tacos til prisen

Malawa Truck

På den nye République er der klassiske franske retter – ofte med et kreativt twist – det betyder blandt andet fyldig coq au vin, andefritter og perfekt tilberedt Moules marinière.

Nordic Hotdog har deres prisvindende, sønderjyske pølser med til en gourmet-hotdog – og man kan få hjemmelavet kakaomælk til.

Foodtrucken Everest Nepalese Food har autentisk, velsmagende nepalesiske klassikere. Fra dampede dumplings og Thukpa kylling-nudelsuppe til et Nepali khana set med dampede ris, grøntsager, karrymarineret kylling og linsesuppe.

Læs også: Kåret til Danmarks bedste burger: Burger Shack åbner endelig i København

Everest Nepalese Food

Hos Apartamento 16 byder Gabriele Mellace og Christian Spina  indenfor til italienske specialiteter som saltet tærte, skinker, pesto, oliven og oste. Du finder et hjørne med italienske kvalitetsprodukter, men du finder også vintage Levis jeans og skønne vinyler.

Hos Bad Habits sætter de italienske kvinder Fabiola Mellace og Virginia Griffa smæk på temafarven pink. De skaber et hipt, positivt og sødmefyldt univers med pink interiør, hiphop til øregangen og milkshakes, vafler og is fra det nordøstlige Italien.

Læs også: Endelig: Byens mest hypede bager åbner nyt

Hos 37ºN Gallery & Atelier er der spændende kunst, men også prints, plakater og tegninger. I atelieret vil være mulighed for at designe sin egen tote bag, tegne og deltage i croquis-sessioner.

Møbler og Maling med Mening transformerer Genbrugsforeningen brugte kvalitetsmøbler – og de gør det med miljørigtige materialer og maling.

Reffen åbner fredag 29. marts kl. 16 – og de har noget af et åbningsprogram klar til weekenden. Se hele programmet lige her.

Læs også: Comeback: Festkongerne Simon og Simon genrejser Søpavillionen

Hvad: Reffen åbner
Hvor: Reffen, Refshalevej 167 A
Hvornår: Fredag 29. marts fra kl. 16.00
Hvor meget: Gratis adgang. Masser af smagsprøver og 1000 gratis øl
Hvordan: Se meget mere på deres hjemmeside her eller deres Facebook her