MigogKbh møder: Christina Barré om byens bedste curry og en stædig blotter

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: @christinabarre på Instagram
Foto: @christinabarre på Instagram

Christina Barré, 28 år, ejer og agent hos Confetti CPH, som repræsenterer fire af Danmarks største livsstils-influencere: Cana Buttenschøn, Mette Marie Lei lange, Christina Dueholm og Cecilie Falgren Rubini aka. ’Sneglcille’.

I taler med mig fordi…
Jeg bruger en usund andel af min månedsløn på at spise, opleve og nyde København. Hvis ikke mit forbrug på restaurantbesøg, oplevelser og byture var så højt, ville jeg kunne shoppe og rejse dobbelt så meget.

Men det er noget, jeg vælger at prioritere højt, for det gør mig glad at spise mig mæt og drikke mig fuld med mennesker, jeg holder af.

Og så elsker jeg at gå på date med min kæreste – hvor det kan sjældent blive skørt og åndsvagt nok.

Mig og København har det…
Som det der ægtepar, der mødte hinanden i folkeskolen og netop har haft kobberbryllup. Før den digitale tidsalder. Dengang man mødtes og konverserede. Stod sammen i tykt og tyndt. Sådan har jeg det med København.

Særligt er jeg vild med, at byen er så fuld af historie i form af bygninger, monumenter, gamle hoteller og restauranter. Man kan bruge København som en levende museum.

Så alt i alt elsker vi hinanden ubetinget!

Eller… altså… det eneste, jeg ikke bryder mig om, er vejret, men det kan man jo ikke gøre så meget ved.

Der er bare noget helt særligt ved København om sommeren, når solen skinner og folk er ude i byens gader og parker.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Kulturel 🕸 #louisianamuseum

Et opslag delt af Christina Barré (@christinabarre) den

Læs også: Anders Hemmingsen om en tidslomme på Amager og egne testikler i creme

Hvis jeg havde frit valg, ville jeg bo…
Jeg elsker Vesterbro hvor jeg pt. er bosat på Halmtorvet med min kæreste, Christian, (direktør for Sliders-burgerrestauranterne, red.) Vesterbro har en lokal charme og en bred diversitet af mennesker.

Men jeg er også helt forelsket i søerne. De udstråler en form for ro midt i kaosset, som en rigtig storby skal have.

Dem gad jeg godt nyde synet af, når jeg drikker min vanlige morgenkaffe, og det skulle helst være lige omkring Dronning Louises Bro.

Mest af alt, fordi det er et godt eksempel på et sted, hvor folk virkelig nyder byen, hygger sig, taler sammen og slapper af.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

😍😍😍

Et opslag delt af Christina Barré (@christinabarre) den

Sidst jeg var ude at spise var jeg på…
Karma Sushi i Kødbyen. De har den vildeste trøffelcarppacio med jomfruhummer, som vi indtog inden en ’Tove Styrke’-koncert i Vega.

Men den seneste uge har også budt på julemad i Grøften i Tivoli og byens bedste panang-curry hos Lolly.

Lolly er en klar anbefaling værd: Det er en blanding af traditionel thaimad, cocktails, party vibes og høj musik i Rådhusstræde.

Jeg tør godt kalde det Københavns nye in-sted, og du skal altså huske at bestille den der panang med mørt oksekød, friske grøntsager og sauce, der bliver hældt ud over det hele ved bordet. Så godt!

Læs også: Lolly er et besøg værd: Kendt kok rammer bulls-eye med ny thai’er

 Næste gang jeg skal ud at spise, vil jeg prøve…
Jeg har altid en lang liste af restauranter og takeaway-steder jeg gerne vil prøve. Der er ikke noget bedre end en ny mad-oplevelse.

De fem nyeste, jeg har tilføjet på min to-do liste er:

Marv og Ben i Snaregade: Fordi så mange af mine venner og kollegaer har anbefalet den. Jeg gemmer den til en særlig fejring.

Pompette i Møllegade: Fordi jeg er røget i deres Instagramfælde. De har en lyserød burrata, som jeg har vilde drømme om.

PMY bag det Kongelige teater: Fordi det lyder så anderledes med venezuelansk, peruviansk og mexicansk mad i skøn sammenblanding. Og så har de vist en 4-retters menu til en ret fair pris.

RamenToBiiru på Enghavevej: Fordi min kæreste og jeg bare er helt tossede med ramen og render byen rundt efter den bedste af slagsen. Det skyldes måske, at det er så koldt lige nu, og at suppe er den perfekte sjælevarmer.

The Caribbean Housewife i Skydebanegade: En lille bitte takeaway, som har slået benene væk under mig på Instagram med farveeksplosioner, en syngende indehaver med knaldrøde læber og et løfte om gedigen soul food. Der skal jeg altså ned!

 

Vis dette opslag på Instagram

 

@CONFETTICPH 1 ÅR 🇩🇰 Tusind tak for den kæmpe opbakning vi har fået både igår og i det forgangende år 👏🏽🎉 #confetticph

Et opslag delt af Christina Barré (@christinabarre) den


Læs også: De 10 bedste burgersteder i København

Hvis jeg går en tur i København, elsker jeg at gå…
Jeg elsker gåturen fra Vesterbro henover Fisketorvet, videre igennem Islands Brygge til Amager Strandpark. Den er så smuk og kringlet. 

Kan dog ikke anbefales i en sen nattetime – der har jeg hørt for meget ”Mørkeland” true-crime podcast til ikke at blive kørt helt ud ad en tangent.

Min mærkeligste oplevelse i København var…
Det må næsten være for 6 år siden, hvor jeg havde taget min lillesøster under armen på hendes 18-års fødselsdag. Hun skulle ind og have sin første tatovering og turen gik derfor imod Istedgade.

På vej fra provinsen til hovedstaden mødte vi en meget stædig blotter i toget, og min kære lillesøster var skræmt fra vid og sans. Der gik lidt tid, inden hun besøgte sin storesøster i indre by igen, haha.

Men hun fik da tatoveringen, som faktisk er en søskendetatovering, der hænger sammen med en, jeg selv har. Sidenhen har vi endda fået overtalt min mor til at hoppe med på vognen, så der nu er tale om en familietatovering.

Hvis jeg skal nævne tre ting i København, du ikke må gå glip af, bliver det…

Vores mange brune værtshuse og historiske bodegaer.

Christian og jeg lavede sidste år en ”Bodega-safari” hvor vi besøgte de 10 mest legendariske værthuse og smagte nye øl hvert sted. Det var virkelig hyggeligt, og vi mødte en masse spændende og alsidige mennesker undervejs.

Vi blev så fulde, at vi måtte parkere vores Christianiacykel på halvvejen.

En aften i det hemmelige karaokerum på Sliders Vesterbro.

Det er den perfekte party-starter eller opvarmning inden en bytur. Røde slangeskindssofaer, LP’er i loftet og guldøl på kande.

Rummet er lige åbnet her i december, og man skal vises ned i kælderen og igennem en bankboks for at finde det. Men man kan booke adgang til sig selv og vennerne ved at kontakte restauranten.

Udforsk København på vores mange kanaler. Det kan foregå i en Go Boat, med kajak, paddle board, kanalrundfart eller med Havnebus. Det er smadder hyggeligt og skaber et godt overblik over byens mange oaser.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Lazer bæver ⚡️⚡️⚡️

Et opslag delt af Christina Barré (@christinabarre) den

Læs også: Kunstfotograf og DJ ‘Flip’ guider til sit København

 Hvis jeg skulle vise essensen af København i en Insta-post, skulle det være…
Jeg syntes faktisk København er en virkelig ”gram”-by. Tag bare de farvede huse i Nyhavn, Marmorkirken og kanalerne.

Men skal man indkapsle København i et instagrambillede, gælder det jo om at fange ”noget hyggeligt”. Som f.eks. mennesker der sidder ved en udeservering en kold vinterdag og drikker gløgg omslynget i tæpper.

Hvis man er mere nysgerrig på mit København, kan man jo med fordel følge med mig ud på eventyr på Instagram via @christinabarre.

Endelig: Danmarks bedste bryghus åbner egen ambitiøs ølbar

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Mmmm øl. PR Foto
Mmmm øl. PR Foto

Hvem laver landets bedste øl?

Det er selvfølgelig en individuel sag, men når man sådan kigger i officielle konkurrenceresultater peger svaret i den grad i retning af Amager.

Amager Bryghus blev i december sidste år kåret til Årets Danske Bryggeri af Danske Ølentusiaster.

Titlen kom i kølvandet på Den Danske Ølpris, som også gik til Amager Bryghus sidste år.

Læs også: Stor triumf: Danmarks bedste bryghus ligger på Amager

Nu går de så noget ved det – de åbner deres helt egen bar.

Den kommer til at hedde Amager Bryghus Taproom og er sat til at åbne 29. marts.

Åbner et par slingrende skridt fra Nørreport

Om placeringen er strategisk, så deres gæster kan drikke lidt mere, vides ikke, men adressen for den nye ølbar er Nørre Voldgade 27, bare et par slingrende skridt fra Københavns vigtigste kollektive knudepunkt – Nørreport Station.

Bag Amager Bryghus står de to passionerede ølbryggere Morten Lundsbak og Jacob Storm.

Bryghuset har gennem en årrække været blandt verdens bedste bryggerier og eksporterer op mod 70 procent af øllet til ølkunder i hele verden.

Læs også: Mor ska’ ha’ en øl: Nu er der torsdagsbar for nybagte forældre

15 forskellige fadølshaner

I Amager Bryghus Taproom bliver der indrettet på en hyggelig rustik facon og plads til 70 drikkende gæster.

De kan så vælge imellem 15 fadølshaner – hvoraf omkring 10 er reserveret Danmarks bedste bryghus selv, eller hoppe ombord i et spændende flaskekort, og skulle man – Gud forbyde det – få nok af øl, så er her faktisk også vin.

Hovedfokus er selvfølgelig på kvalitet og ikke kvantitet – og her bliver mulighed for at komme vidt omkring i øllets fantastiske verden.

Hvad: Amager Bryghus Taproom
Hvor: Nørre Voldgade 27
Hvornår: Planlagt åbning 29. marts 2019

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om øl…

Pilsner og perleplader: Perfekt event til tørstige krea-voksne

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Hvis du har børn, kender du måske scenariet:

Ungen vil lave perleplader, og selv om du selvfølgelig bakker fuldt op om podens kreative udfoldelser, så kræver det alle de mindfullness-øvelser, du har lært på weekend-retreaten i Sverige ikke at udbryde et ”for helvede Vega My, det der bliver aldrig til en mandala, når du bliver ved med at bruge blå perler, hvor der TYDEligvis skal være grønne!”

Få afløb for din egen perlepladekreativitet

Okay, eksemplet ovenfor er måske tænkt, men ikke desto mindre findes der voksne, som elsker at lave perleplader og godt kunne tænke sig at kombinere det med en kold øl og gode venners selskab.

Undertegnede passer i hvert fald fint på beskrivelsen.

Heldigvis står de krøllede, kærlige og kreative hjerner fra kulturhuset Absalon klar med et event, som kombinerer lige præcis de to ting.

Således er der pilsner, perleplader og popcorn på programmet onsdag den 20. februar fra kl. 20 til 23.

Læs også: Rygtet spreder sig: Kyros er Københavns nye hemmelige cocktailbar

HAMA og humle til folket

Absalon sørger for perler og plader, og det er ganske gratis at designe farverige, små kunstværker af plastikstykkerne fra nolstagi-producenten HAMA.

I baren køber du flydende fristelser fra fadølshanerne, og forhåbentlig kan den perlende øl være med til at sætte fut i fantasien. Der vanker nemlig hæder og ære til aftenens dygtigste perleplade-poeter.

Som altid hos Absalon er der fællesspisning fra kl. 18, og det koster kun 50 kr. at sætte sig med til bords.

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh

Hvad: Pilsner og perleplader
Hvor: Absalon, Sønder Boulevard 73, 1720 København V
Hvornår: Onsdag den 20. februar 2019 kl. 20-23
Hvor meget: Gratis perler og plader. Øl købes i baren.
Hvordan: Læs mere om eventet via dette link.

Redningsplan: Ildsjæl samler over 190.000 kr. ind til Fantask på et døgn

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag kom det frem, at en af Københavns mest legendariske butikker er lukningstruet.

Fantask er verdens ældste tegneseriebutik, og den digitale verden har helt sikkert haft en voldsom påvirkning på butikkens kundebesøg og indtægter.

Det er ægte nørdestof at træde ind i specialbutikken i Skt. Peders Stræde midt i København, men dem bør der stadig være rigtig mange af.

Nethandlen har dog taget en stor del af tegneserie-markedet.

Butikken har i første omgang i blandt andet i Ekstra Bladet og på Facebook meldt ud, at de lukker i juni medmindre, der dukker en løsning op på den trængte økonomi.

Har startet fundraiser kampagne

Noget tyder dog på, at der er stor vilje til at bevare den legendariske butik.

Indehaveren af legetøjsbutikken Nordre Frihavnsgade Benjamin Lund Preisler Herbst har i hvert fald startet en fundraiser kampagne, hvor man kan donere et lille eller større beløb til bevarelse af Fantask.

På under et døgn er der indsamlet lørdag aften knap 190.000 kr., hvor målet i første omgang hedder 200.000.

Benjamin håber dog, at det indsamlede beløb overstiger langt over de 200.000, så Fantask kan få en økonomisk håndsrækning.

“Fantask SKAL overleve, men det kommer til at koste nogen penge. For en ting er, at de får dækket det hul de har nu, men så skulle de jo også gerne have en god start, på de næste 50 år. Derfor er beløbet på de 200.000, kun en start. Jeg så gerne at beløbet, endte på det dobbelte,” skriver han på Fundraiser-siden.

Støtter selv personligt og med forretning

Benjamin støtter selv med 20.000 kr. både personligt og fra sin egen butik på Østerbro.

“Derfor starter jeg med at smide 10.000 kr selv, og 10.000 kr fra mit firma.

Men husk, selv om du er på SU, så betyder HVER en krone noget. Så slagt sparegrisen, sælg de tegneserier du ikke læser mere (så du i fremtiden kan købe nogen i overstående), vær lige så god til at dele opslaget som Flash på speed, og gør hele verden den tjeneste, at bibeholde denne klenodie af et eventyr,” lyder det fra Benjamin.

Ildsjælen med egen specialbutik mener, at Fantask har spillet en gigantisk rolle for alle “nørderne” i København og resten af landet.

“Jeg er selv ejer af Superhelten Legetøj, en butik som ikke havde været noget uden Fantask. Jeg vil nærmest gå så langt, og sige at nørdekulturen i Danmark, ikke havde været halvt så stor, hvis det ikke havde været for dem,” skriver Benjamin.

Efter 47 år kan de blive tvunget til at lukke

For dem der ønsker at støtte op omkring Fantask i kampen for at holde forretningen kørende, så er det også betryggende, at det er en indehaver af en kendt specialbutik, som står for selve indsamlingen.

Omkring selve beslutningen om at lukke, meldte Fantask følgende ud fredag.

“Det er med sorg, vi må meddele, at det efter 47 år kan ende med, at Fantask bliver nødt til at lukke. 

Vi har længe kørt med et underskud, og det ser desværre ud som om, vi til trods for adskillelige tiltag, ikke kan vende denne nedadgående spiral selv.

Vi har måttet sande, at konkurrencen fra andre butikker og det store internet, samt en del kunder, der lader til at være vokset fra os, alt i alt betyder, at den mængde vi sælger, ikke længere står mål med, hvad det koster os at ligge her i Skt. Peders Stræde.” 

Der skal laves ændringer for at overleve

Det er dog ikke kun lyserøde roser omkring Fantask. For de er også nødt til at kigge indad på forretningsmodellen og følge med tiden.

På sociale medier deles historien om Fantask i stigende grad, og her skriver den kendte serie iværksætter Martin Thorborg bl.a.

“Det er super prisværdigt, men kommer næppe til at hjælpe mere end tis i et par kolde bukser.

Det de har brug for, er nok at kigge på forretningen og lave de ændringer der skal til, for at fastholde deres publikum. Men flot gestus!”

Man kan selv støtte Fantask med at forblive som specialbutik på fundraiser-siden her