MigogKbh tester: Så lækre er Roskilde Festivals mocktails

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
MigogKbh tester Roskilde Festivals alkoholfri cocktails. Foto: Camilla L. Stahlschmidt
MigogKbh tester Roskilde Festivals alkoholfri cocktails. Foto: Camilla L. Stahlschmidt

Ikke kun på madfronten har Roskilde Festival oprustet i år. Også udvalget af våde varer byder på nye tiltag.

Især de festivalgæster, der savner alkoholfri alternativer til øl, vin og cocktails, har noget at glæde sig over på Dyrskuepladsen denne sommer.

I Camping East har Roskilde Festival fået et nyt område ved navn Hydration Zone, hvor man med festivalens egne ord kan “hvile både ørerne og leveren”, mens man tanker op med velsmagende drikkevarer.

I Hydration Zone kan man købe mocktails – altså alkoholfri cocktails – samt Brooklyn Brewerys helt nye, alkoholfri øl Special Effects.

Også på selve festivalpladsen, hvor musikken spiller, kan man slukke tørsten uden procenter.

I Skotlander Cocktail Lounge er det muligt at tage en slapper med en Dark & Dusty, som er en særlig alkoholfri cocktail udviklet specielt til Roskilde Festival, og i bl.a. Timbar ved Avalon fås tre forskellige mocktails.

Læs også: Skål: Roskilde Festival får alkoholfri bar og ny økologisk øl

MigogKbh har for en stund forladt København til fordel for Roskilde, og vi er nu i gang med at smage os gennem festivalens gastronomiske line-up.

De alkoholfri cocktails ville vi selvfølgelig ikke snyde os selv for at smage, så vi har testet Timbars Rhubarb Delight, Moscow Mule Lemonade og Lime Fruit Tingle.

Klassikerens friske kusine og saftevand med mynte

Vi lægger ud med Moscow Mule Lemonade – en mocktail inspireret af cocktail-klassikeren Moscow Mule, som normalt består af vodka, gingerbeer og limesaft.

‘Vi må indrømme, at vi var skeptiske, inden vi kastede os ud i de procentløse drinks, for det kan være svært at genskabe smagen af alkohol uden netop alkohol.

Men forbavsende nok smager Moscow Mule Lemonade faktisk som en rigtig cocktail. Måske ikke helt som en almindelig Moscow Mule, men nok nærmere som klassikerens friske kusine. Havde ingen fortalt os, at drinken ikke indeholdt alkohol, kunne vi sagtens være blevet narret.

Læs også: MigogKbh tester: Sådan smager Roskilde Festivals nye insekt-shots

Anderledes forholder det sig dog ud med den lyserøde Rhubarb Delight. Den sommerligt udseende drink smager bestemt ikke dårligt, men bare mest af sukkersødt saftevand tilsat frisk mynte. Forfriskende ja, men Rhubarb Delight giver desværre ikke fornemmelsen af en rigtig cocktail på samme måde som Moscow Mule Lemonade.

Lime Fruit Tingle både ligner og smager som en gin og tonic – dog med lime i stedet for den sædvanlige citronskive. Også et fint alternativ, hvis leveren trænger til en pause, men kroppen kalder på væske.

Som vi ofte har set det før, lægger Roskilde Festival niveauet højt, når det kommer til mad og drikke, og her på MigogKbh kan vi varmt anbefale, at man kaster sig ud i en mocktail i stedet for en cocktail. Din lever vil sikkert takke dig for det – og dine smagsløg ligeså.

Mocktails i krus koster 45 kroner pr. stk. i Timbar, og prisen er 200 kr. for en kande, som kan deles med vennerne.

Hvad: Mocktails på Roskilde Festival
Hvor: Timbar ved Avalon
Hvornår: 3.-6. juli 2019

Læs også: Gastro-Guide: Her er alle Roskilde Festivals madnyheder