MigogKbh tester: Så lækre er Roskilde Festivals mocktails

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
MigogKbh tester Roskilde Festivals alkoholfri cocktails. Foto: Camilla L. Stahlschmidt
MigogKbh tester Roskilde Festivals alkoholfri cocktails. Foto: Camilla L. Stahlschmidt

Ikke kun på madfronten har Roskilde Festival oprustet i år. Også udvalget af våde varer byder på nye tiltag.

Især de festivalgæster, der savner alkoholfri alternativer til øl, vin og cocktails, har noget at glæde sig over på Dyrskuepladsen denne sommer.

I Camping East har Roskilde Festival fået et nyt område ved navn Hydration Zone, hvor man med festivalens egne ord kan “hvile både ørerne og leveren”, mens man tanker op med velsmagende drikkevarer.

I Hydration Zone kan man købe mocktails – altså alkoholfri cocktails – samt Brooklyn Brewerys helt nye, alkoholfri øl Special Effects.

Også på selve festivalpladsen, hvor musikken spiller, kan man slukke tørsten uden procenter.

I Skotlander Cocktail Lounge er det muligt at tage en slapper med en Dark & Dusty, som er en særlig alkoholfri cocktail udviklet specielt til Roskilde Festival, og i bl.a. Timbar ved Avalon fås tre forskellige mocktails.

Læs også: Skål: Roskilde Festival får alkoholfri bar og ny økologisk øl

MigogKbh har for en stund forladt København til fordel for Roskilde, og vi er nu i gang med at smage os gennem festivalens gastronomiske line-up.

De alkoholfri cocktails ville vi selvfølgelig ikke snyde os selv for at smage, så vi har testet Timbars Rhubarb Delight, Moscow Mule Lemonade og Lime Fruit Tingle.

Klassikerens friske kusine og saftevand med mynte

Vi lægger ud med Moscow Mule Lemonade – en mocktail inspireret af cocktail-klassikeren Moscow Mule, som normalt består af vodka, gingerbeer og limesaft.

‘Vi må indrømme, at vi var skeptiske, inden vi kastede os ud i de procentløse drinks, for det kan være svært at genskabe smagen af alkohol uden netop alkohol.

Men forbavsende nok smager Moscow Mule Lemonade faktisk som en rigtig cocktail. Måske ikke helt som en almindelig Moscow Mule, men nok nærmere som klassikerens friske kusine. Havde ingen fortalt os, at drinken ikke indeholdt alkohol, kunne vi sagtens være blevet narret.

Læs også: MigogKbh tester: Sådan smager Roskilde Festivals nye insekt-shots

Anderledes forholder det sig dog ud med den lyserøde Rhubarb Delight. Den sommerligt udseende drink smager bestemt ikke dårligt, men bare mest af sukkersødt saftevand tilsat frisk mynte. Forfriskende ja, men Rhubarb Delight giver desværre ikke fornemmelsen af en rigtig cocktail på samme måde som Moscow Mule Lemonade.

Lime Fruit Tingle både ligner og smager som en gin og tonic – dog med lime i stedet for den sædvanlige citronskive. Også et fint alternativ, hvis leveren trænger til en pause, men kroppen kalder på væske.

Som vi ofte har set det før, lægger Roskilde Festival niveauet højt, når det kommer til mad og drikke, og her på MigogKbh kan vi varmt anbefale, at man kaster sig ud i en mocktail i stedet for en cocktail. Din lever vil sikkert takke dig for det – og dine smagsløg ligeså.

Mocktails i krus koster 45 kroner pr. stk. i Timbar, og prisen er 200 kr. for en kande, som kan deles med vennerne.

Hvad: Mocktails på Roskilde Festival
Hvor: Timbar ved Avalon
Hvornår: 3.-6. juli 2019

Læs også: Gastro-Guide: Her er alle Roskilde Festivals madnyheder

Få den leveret lige til døren: Juno har præsenteret den ultimative karantæne-kage

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto

Coronakrop er blevet et ord her under Corona-karantænen.

I en tid med en hel masse utryghed, uvished og kedsomhed er vi mange, der søger mod køleskabet.

Som et snackende pendul svinger vi frem og tilbage mellem tanker som: Det er ok, det er kun lige her i karantænen.  Jeg fortjener noget godt her i den svære tid. Alle  de andre gør det jo også.

Det er helt normale tanker og ligesom EM, OL og alt andet er udskudt, så er sommerkroppen altså også udskudt til sommeren 2021 – og vi har opfundet Coronakroppen.

Læs også: Madanmelder med på visit: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Spis på eget ansvar

Nu har byens nok bedste bageri – Juno the Bakery på Østerbro – så begyndt at spille med unfair hold.

For nok har de altid haft verdens suverænt bedste kardemommesnurrer, men nu har de så præsenteret den ultimative karantænekage.

De kalder den: Hasselnødflødebollen.

Den består af mælkechokoladeganache, sprød nougat, hasselnøddefløde og flydende hasselnødpraline.

Den er, som alt andet i butikken, latterlig god.

Og Juno er netop også begyndt at bringe ud…åh åhhh.

Læs også: Umut går i køkkenet: Laver sin berømte drømmekageroulade Live

Emil Glaser fra Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Og en lille podcast anbefaling

Hvis man sådan helt generelt har mange angsttanker og overspisninger i denne Coronatid, så er en anden ting som kan anbefales podcasten “Detox din hjerne“.

Den er gratis og ligger alle steder.

Detox din hjerne” har lavet 2 særafsnit om Corona og kommer på en yderst saglig og evidensbaseret måde rundt omkring alle de tanker, vi måske alle sammen går og har i denne meget mærkelige tid.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Hvad: Hazelnut Creampuff
Hvor: Juno the Bakery, Århusgade 48
Hvornår: Åbner onsdag kl. 07.30

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

Spis ude-hjemme: Smageriet lancerer 9 retters menu til 149 kr. med gratis levering

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet
Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Hvis der er noget vi danskere er gode til, er det at få det bedste ud af en dårlig situation.

Og i disse tider har mange heldigvis fået øjnene op for de muligheder, der faktisk ligger ligefor:

Lækker mad, vise samfundssind og hygge med den helt nære familie.

Man kan kalde det 3 fluer med ét smæk.

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

NYHED: nu fra 4 kuverter

Smageriets dygtige kokke har også været hurtige til at omstille sig.

De har netop udviklet denne helt nye Familie-forkælelses-menu, som består af intet mindre end 9 retter til bare 149,- (se hele menuen i bunden af artiklen).

På den måde slipper man for at stå hele dagen i køkkenet, og man får en oplagt hyggestund med familien, når man spiser ude – hjemme.

Og Familie-forkælelses-menuen kan faktisk bestilles helt ned fra 4 kuverter – når vi nu alligevel skal være sammen, hver for sig.

Som et særligt tilbud kører Smageriet med gratis levering til kunder i København, Odense og Aarhus, når man bestiller telefonisk på 7015 1030. (Se postnumre i bunden af artiklen.)

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Så her har du løsningen på tidspres

Tiden er som altid en faktor – måske især i øjeblikket.

Mange børnefamilier er nemlig tilmed røget ind i travlt dobbeltarbejde.

Arbejdet skal ikke bare passes hjemmefra, men børnene skal også hjemmeundervises, og så er tid til madlavning måske lidt presset.

Heldigvis kunne løsningen faktisk ikke være lettere:
Smageriet leverer i hele landet (fastland & brofaste øer) og menuen kan bestilles til alle ugens dage fra 4 kuverter.

Menuen leveres kold – og skal blot varmes og anrettes –  ingen indkøb, intet spild, ingen returservice.

✔️ Beefsalad af okseinderlår med sesam, chili og honning
✔️ Kyllingespyd med sweet chili
✔️ Minitærte med chorizo og salturt
✔️ Mini-samosa med kylling tikka masala
✔️ Babyspinat med agurk, melon, salatost toppet med hasselnødder
✔️ Tomatsalat af cherrytomater og mozzarella vendt med persilleolie
✔️ Små bagte kartofler med citron, grana padano og persilleolie
✔️ Stenovnsbagt baguette
✔️ Chokoladebrownie med vaniljecreme

Hvad: Smageriets nyhed ‘Familie-forkælelses-menu’ med 9 lækre retter
Hvor: Leveret lige hvor du vil i hele Danmark (fastland & brofaste øer)
Hvornår: Præcis når det passer dig – alle ugens dage
Hvor meget: 149,- pr. kuvert (ex. miljøtillæg & transport) Gratis levering gælder ved telefonisk bestilling – på 7015 1030
Hvordan: Læs mere lige her

*Tilbuddet om Gratis levering gælder i følgende postnumre:
1050 til 2930, 4200, 5000​, 5200​, 5210​, 5220​, 5240​, 5260​, 5270​, 5290​, 5320​, 5491, 8000 til 8390 (undtaget 8305), 8520.

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Trist melding: Michelin-restauranterne Kadeau begærer konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Det var i februar, at Kadeau-restauranterne i København og på Bornholm hentede Michelin-stjerner på scenen i Norge.

Kadeau i København fik igen to stjerner, mens den på Bornholm hentede en.

Men nu er glæden drastisk vendt til det værst tænkelige.

Corona-krisen kræver nemlig sit første store offer på den københavnske restaurant-scene.

Koncernen bag Kadeau-restauranterne har nemlig begæret konkurs. Det skriver Finans tirsdag morgen.

“Vi har været nødsaget til at kaste håndklædet i ringen og begære os selv konkurs. Den her krise (coronakrisen, red.) har ramt os på det værst tænkelige tidspunkt,” siger direktør Magnus Klein Kofoed til Finans.

Likviditet var i bund

Han begrunder det blandt andet med, at vinteren var hård ved restauranternes omsætning, så man var helt i bund på likviditeten.

Ifølge Finans har Kadeau-koncernen kæmpet med millionunderskud de seneste år, og de har bl.a. Lukas Forchhammer, forsanger i Lukas Graham, med i ejerkredsen.

Men lige nu er det ikke meget værd, da Corona-krisen er for uoverskuelig.