MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Millionindsprøjtning: BK Skjold får hjælp udefra til nyt underværk

Af André Bentsen
Det er de frivillige i Skjold, der har søgt støtten til at åbne og udvide klubhuset for at skabe mere fællesskab. Foto: Privat
Det er de frivillige i Skjold, der har søgt støtten til at åbne og udvide klubhuset for at skabe mere fællesskab. Foto: Privat

Der har altid været højt til loftet i Danmarks nok største fodboldklub, BK Skjold.

Men nu bliver der endnu højere, og måske græs på taget.

På Østerbro skal BK Skjolds klubhus nemlig åbnes og løftes, så det bliver et samlingspunkt og medborgerhus med café og taghave – både for de nuværende mere end 3.500 medlemmer og for lokalområdet i skyggen af storebror, Parken.

BK Skjolds Klubhus er nemlig ét af de i alt 17 nyskabende projekter, som nu får støtte fra den filantropiske forening Realdania til at gøre ildsjælenes byggedrømme til virkelighed.

“Det betyder rigtig meget for, at vi kan skabe et attraktivt foreningsmiljø, som vores medlemmer har lyst til at komme i, og som også er interessant for potentielle medlemmer,” siger Jan Sørensen til MigogKbh.

Han er formand for den brede klub, og går derfor lige så meget op i, at forældrene til alle børnene i Skjold har lyst til at tage en kop kaffe, som til at se deres børn spille fodbold.

Pladsen har længe været for trang til den store klub. Foto: Privat

“Det kan også ses som en transformation fra fodbold-øl kultur til en mere inkluderende kultur, hvor flere grupper føler sig velkomne. Samtidig sker det hele med en større bæredygtigheds- og klimavinkel, som vi som forening også er nød til at forholde os til for at være relevante for lokalsamfundet,” understreger Jan Sørensen.

Fællesspisning og flere aktiviteter

Det er klubbens mange frivillige, som ønsker at forbedre det populære klubhus.  

Blandt andet vil de renovere fælleskøkkenet og bygge et nyt drivhus på tagtaressen samt  en facade, der skal åbne stedet op og invitere lokalsamfundet ind.

Sammen skal det danne rammerne for det gode samvær – både for eksisterende og nye fællesskaber i huset med alt fra fællesspisning og foredrag til forskellige foreningsaktiviteter.

I Realdania-kampagnen ‘Underværker’ arbejder lokale frivillige over hele landet med byggeri til og for fællesskaber. Siden 2011 har Realdania støttet i alt 349 ildsjæleprojekter over hele landet med samlet omkring 190 mio. kr. Underværkerne er både i storbyen, i de mindre byer og i landsbyerne.

”Alle vegne er der ildsjæle, som med en ihærdig, frivillig indsats bidrager til at styrke det lokale fællesskab. Dét engagement ønsker vi at støtte, og jeg glæder mig til at se fællesskaberne folde sig ud for alvor i bygninger og byens rum,” siger Laura Kristine Bjerre Munch, projektchef i Realdania.

Del artikel

Andre læser også