Kæmpe succes i USA: Rock ‘n roll kineser-restaurant åbner på Vesterbro

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Sig navnet Mission Chinese Food og du skal se madnørders øjne lyse op. Nu åbner de afdeling i København i samarbejde med Mikkeller.

Der er altid den der elev i klassen, som stikker ud.

Som er anderledes, men alligevel dragende interessant. Den elev er i restaurantbranchen en kinesisk restaurant ved navn Mission Chinese Food.

Læs også: Michelin-kok i delikatessen: Her åbner Københavns sprødeste supermarked

Den startede sit liv som Food Truck i San Francisco, men blev siden en rigtig restaurant.

En rock ‘n roll en af slagsen, der har sin egen dagsorden og holder sin egen fest.

Sprudlende kreativitet

Maden er et stærkt sammensurium at kinesiske blandinger, metoder, idéer og generelt sprudlende kreativitet.

Resultatet var, at folk stod i kø for at smage de spicy sager.

Så de udvidede deres koncept ved at åbne restaurant i New York – og NY Times’ respekterede anmelder, Pete Wells, bemærkede at de overhovedet ikke fulgte de gængse gastronomiske regler.

Faktisk virkede det som om, de slet ikke havde registreret, der var regler.

De var deres egen. Det var noget han kunne lide, og han smed to stjerner ud af fire mulige efter dem, hvilket virkelig er en anerkendelse af rang.

Læs også: Spådom: København får med Alchemist verdens vildeste restaurant

Danmarks øl-konge Mikkel Borg Bjergsø har en næse for at finde de skæve, interessante steder overalt i verden, når han rejser ud for at tjekke op på sine mange forretninger.

Og han faldt pladask for Mission Chinese Food – og indledte en charmeoffensiv for at trække dem til København.

Det er lykkedes.

Så til januar 2019 åbner Mission Chinese Food simpelthen en afdeling på Vesterbro, nærmere betegnet Viktoriagade.

Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Indretningen bliver ligeså rebelsk som i USA, et syret miks af stilarter – med drager og farver, men med fælles tråde til den kinesiske kulturarv.

Lydniveauet er livligt, folk fester og brænder tungen af med deres stærke, anderledes retter.

MigOgKbh følger selvfølgelig op på historien, når der kommer flere detaljer, og ikke mindst menukort ud.

Men de har allerede meldt ud, at den berømte ret med bacon der er stegt tre gange, tofuskind, riskager og bitter melon kommer med til Danmark.

Læs også: Bliver landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag

Hvad: Mission Chinese Food
Hvor: Viktoriagade, Vesterbro
Hvornår: Planlagt åbning januar 2019

Vil du have Top 10 lister og vores bud på de bedste spisesteder og caféer i København og i de forskellige bydele – så tjek vores Spiseguide her

Tilmeld dig til MigogKbh Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indbakke – tilmeld dig her

Krise rammer hårdt: Københavns nye vilde hotel må vente med at åbne

Skrevet af: Redaktionen

I dag 1. april skulle have været en storslået dag set med københavnske øjne.

Her skulle Københavns nye luksus-hotel Villa Copenhagen have slået dørene op.

Hotellet med 375 værelser og 15 suiter, og hvis man skulle have lyst til at overnatte i den nye luksus, skal man som minimum slippe omkring 2000 kr. pr. nat.

Den dyreste suite – på 104 kvadratmeter – koster 55.000 kroner pr. nat.

I alt fordeler Villa Copenhagen sig over 30.000 kvadratmeter centralt i København.

Men Corona-krisen har også ramt hotelbranchen med en hammer. Så derfor er åbningsdatoen naturligvis udskudt. Det skriver DR.

Udskudt til maj

Foreløbig må man vente til 14. maj med at få lov til at komme ind på luksus-hotellet, der er ejet af Nordic Choice-kæden.

Bag kæden står den norske milliardær Petter Stordalen, der også bl.a. opkøbte Spies fornylig.

“Da konceptet er designet til at være et mødested, hvor københavnerne kan spise morgenmad, frokost eller middag sammen, giver det mest mening, at det bliver udsat, til samfundet er mere normaliseret igen.

Vi håber at kunne invitere til åbningen af dette vidunderlige hotel den 14. maj,” siger Torgeir Silseth, administrerende direktør for Nordic Choice Hotels, til DR.

Villa Copenhagen ligger på den gamle Postgrund lige ved Hovedbanegården.

Meget forsvinder fra Københavns overflade for at gøre plads til syv nye tårne i højden 28 og 115 meter – hvilket vil gøre det til byens højeste bygning.

Læs også: Glem kulden & hop i poolen: Her er der Balistemning midt i Kbh

Foto: PR skitser

Bevarer ikonisk bygning

Hele Postgrunden skulle gerne stå færdig i 2023, men der kommer delmål undervejs – blandt andet Villa Copenhagen, byens nye luksushotel, der altså åbner straks efter den værste Corona-krise.

I det smukke gamle posthovedsæde, bygningen ud mod Tietgensgade, bevares Centralpostbygningen, som er helt tilbage fra 1912.

Villa Copenhagen har også tre forskellige restauranter, cocktailbarer og så lige en rooftop pool – som hevet direkte ud af et promotionbillede fra Shanghai eller en anden metropol.

Læs også: Arkitekturbibel med ny liste: 10 Kbh-projekter blandt verdens bedste

En af restauranterne får navnet Kontrast.

Restauranten kalder sig selv et kosmopolitisk brasserie som, qua navnet,  bl.a. fokuserer på kontrasten mellem smagsnuancerne fra rene, lokale råvarer og krydderier fra Sydeuropa og Nordafrika.

Derudover afkrydses alle de tjek-bokse, som en moderne restaurant i dagens København skal overholde: Årstidsbaserede og økologiske råvarer.

Bæredygtigt produceret kød og fisk – fra lokale producenter.

Sharing dinner-family style. Priser hvor alle kan være med.

Hvad: Villa Copenhagen
Hvor: Centralpostbygningen på Bernstorffsgade
Hvornår: Forventet åbning 14. maj 2020

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Populær restaurant udvider: Nu kan du få leveret Nams måltidskasser i hele landet

Skrevet af: Michael Qureshi

Corona-krisen har taget et stramt greb om især restauranter, caféer og øvrige spisesteder som udelukkende må lave Take Away i disse tider.

Det kan virke uoverskueligt for mange i restaurationsbranchen, men det er samtidig også en tid, hvor nye initiativer får vinger.

Eksempelvis hos den populære Restaurant Nam, som sidste år blev kåret til Årets Bistro af Danske Madanmeldere.

Derudover er man i White Guide rangeret blandt de allerbedste restauranter i Aalborg.

Udvider nu til alle steder i landet

I sidste uge lancerede de deres helt egne måltidskasser leveret til døren i Aalborg.

Det har vist sig at være så succesfuldt et koncept, at man nu udvider til hele landet og naturligvis her i Hovedstaden.

Så uanset hvor du bor i Jylland, på Fyn eller hele Sjælland så kan du leveret til døren.

“Vi har lavet en aftale med et fragtfirma, som kan levere til alle steder i hele Danmark.

Derfor har vi valgt at udvide med konceptet, som har fået en god modtagelse,” forklarer Kim Jeppesen, indehaver af Nam, til MigOgKbh.

Arkivbillede fra tidligere besøg på Nam

3 sunde asiatisk inspirerede hverdagsmåltider

Det er en måltidskasse bestående af råvarer med opskrifter på 3 sunde, hurtige, børnevenlige og asiatisk inspirerede hverdagsmåltider, der kan tilberedes på 15-30 minutter.

Kvaliteten er kendt fra deres menuer i Nam, men tilpasset hverdagsretter. Måltidskasserne kan leveres til 1-6 personer og har en kuvertpris fra 116 kr. pr. pers. pr. måltid inklusiv fragt.

En anden nyhed er også, at man nu har tilføjet en veggie måltidskasse.

Se menuerne nederst i artiklen.

DailyNam er enkelt og lækkert

Kim Jeppesen forsætter med detaljerne på det nye tiltag.

“DailyNam er enkelt, lækkert og ligetil. Vi startede med en enkelt mulighed i sidste uge, og nu har vi allerede tilføjet en vegetar måltidskasse.

Det meste i måltidskasserne er forberedt på forhånd, og man bliver grundigt guidet igennem tilberedningen, som ikke tager så lang tid,” forklarer Kim Jeppesen.

Han forklarer, at man oprindeligt havde planlagt at lancere tiltaget til efteråret, men så kom Corona-krisen og ændrede restauranternes hverdag.

“Grundet vores nuværende meget svære situation har vi, lidt modigt synes vi selv, valgt at lancere vores projekt med måltidskasserne allerede nu i en mere simpel udgave end hvad planen var for efteråret.

Men vi vil så justere løbende,” forklarer Kim Jeppesen.

Du kan allerede bestille din måltidskasse i dag og få leveret første gang på onsdag. Se nedenstående detaljer om menu og bestilling.

Menu Uge 15

ONSDAG

Gỏi cuốn”

Rispapir ruller m. kylling, friske grøntsager,  peanut sauce & nuoc mam

TORSDAG

Gaeng Kiew Wan

Oksekød i cremet mild grøn karry kokossauce m. sprøde grøntsager, cashewnødder & ris

FREDAG

“Ramen”

Ægnudler m. lækker nudelsuppe kogt på gris, citrongræs & shitaki m. grønt, daikon & BBQ gris

dailyNam – VEGGIE

ONSDAG

Gỏi cuốn”

Rispapir ruller m. friske grøntsager, japansk omelet &  peanut sauce & hoisin

TORSDAG

“Blomkål i grøn karry

Blomkål  i cremet mild grøn karry kokossauce m. sprøde grøntsager, cashewnødder & ris

FREDAG

“Veggie Ramen”

Ægnudler m. lækker nudelsuppe kogt på miso, shitaki, tomat & konbutang  m. grønt, daikon & tofu.

Pris på måltidskassen inkl. fragt:

1 pers 350,-

2 pers 475,-

3 pers 570,-

4 pers 665,-

5 pers 760,-

6 pers 855,-

Du kan booke direkte her

Få den leveret lige til døren: Juno har præsenteret den ultimative karantæne-kage

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto

Coronakrop er blevet et ord her under Corona-karantænen.

I en tid med en hel masse utryghed, uvished og kedsomhed er vi mange, der søger mod køleskabet.

Som et snackende pendul svinger vi frem og tilbage mellem tanker som: Det er ok, det er kun lige her i karantænen.  Jeg fortjener noget godt her i den svære tid. Alle  de andre gør det jo også.

Det er helt normale tanker og ligesom EM, OL og alt andet er udskudt, så er sommerkroppen altså også udskudt til sommeren 2021 – og vi har opfundet Coronakroppen.

Læs også: Madanmelder med på visit: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Spis på eget ansvar

Nu har byens nok bedste bageri – Juno the Bakery på Østerbro – så begyndt at spille med unfair hold.

For nok har de altid haft verdens suverænt bedste kardemommesnurrer, men nu har de så præsenteret den ultimative karantænekage.

De kalder den: Hasselnødflødebollen.

Den består af mælkechokoladeganache, sprød nougat, hasselnøddefløde og flydende hasselnødpraline.

Den er, som alt andet i butikken, latterlig god.

Og Juno er netop også begyndt at bringe ud…åh åhhh.

Læs også: Umut går i køkkenet: Laver sin berømte drømmekageroulade Live

Emil Glaser fra Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Og en lille podcast anbefaling

Hvis man sådan helt generelt har mange angsttanker og overspisninger i denne Coronatid, så er en anden ting som kan anbefales podcasten “Detox din hjerne“.

Den er gratis og ligger alle steder.

Detox din hjerne” har lavet 2 særafsnit om Corona og kommer på en yderst saglig og evidensbaseret måde rundt omkring alle de tanker, vi måske alle sammen går og har i denne meget mærkelige tid.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Hvad: Hazelnut Creampuff
Hvor: Juno the Bakery, Århusgade 48
Hvornår: Åbner onsdag kl. 07.30

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway