Ny hot restaurant åbner i kort tid: 6 serveringer med vin fra 375 kr.

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Hvor Københavns restaurantscene de seneste måneder har været præget af kedelige restriktioner og nedslående nyheder, er der godt nyt fra The Standard ved inderhavnsbroen i Københavns Havn.

Efter devisen ”samfundet og klimaet kan ikke vente på vaccinen”, genåbner ejerne af The Standard nu husets tredje restaurant ”Mission” i en helt ny version, hvor passionen for det grønne køkken går hånd i hånd med velkrydrede madoplevelser og uforfalsket madglæde.

Navnet er Mission Green, og resten af oktober kører de særlige intro tilbud i oktober på deres 6 og 8-retters menuer, hvor du smager al det bedste grøntsagerne har at byde på til en ekstra god pris.

Læs også Frokostfavorit er åbnet i nye omgivelser: Restaurant Møntergade har fået masser af plads

Foto PR

Grønt, krydret og lidt eksotisk

Mission Green er kort beskrevet en gastronomisk rejse til nogle af verdens mest velsmagende og velkrydrede destinationer, men med et helt andet og positivt klimaaftryk.

På Mission Green kan du glemme alt om sundhedsapostle og løftede pegefingre – her serveres sprudlende og ekstremt velsmagende retter af årstidens fineste grønsager, bagværk af unikke kornsorter og bæredygtig fisk, mens bartenderne mikser et sprudlende udvalg af dekadente drinks.

“Navnet ”Mission Green” er opkaldt efter Mission-regionen i San Francisco, en smeltedigel af alverdens køkkener og regioner, og på samme måde serverer Mission Green vegetariske retter fra hele verden.

På Mission Green er vi legesyge og lader os ikke begrænse, men trækker tværtimod på alverdens smage og ingredienser. Mission Green er vores svar på 1001 nats eventyr, hvor fællesnævneren for alle retter er, at håndværk, råvarekvalitet og stor smag er i højsædet.

Vi serverer grøn soul food, der taler direkte til sjælen og får skuldrene til at falde ned,” forklarer Køkkenchef Christian Hoffmann, som har udviklet menukortet for Mission Green i samarbejde med libanesiske Hassan Chour.

Foto PR

Fra Marokko til Norditalien

Mission Greens smagsunivers omfavner hele Middelhavet fra Marokko og Mellemøsten i syd til Italien mod nord.

Konceptet er inspireret af den engelsk-israelske kok Yotam Ottolenghi og bygger på hans grønne, legende og krydrede tilgang til at forføre smagsløgene.

Mission Greens råvarer er håndplukkede med en kærlig tanke til planetens og dyrenes velfærd, og Christian Hoffmann og assisterende køkkenchef Hassan Chour har en særlig passion for gamle kornsorter fra danske marker, som forvandles til brød og hjemmelavet pasta.

Som prikken over i’et serverer Mission Green soft ice på mælk, som køkkenet selv pasteuriserer.

Også vinkortet er præget af økologiske og biodynamiske vinbønder.

Vinlisten spænder ligeledes bredt fra fx dansk Solaris-baseret hvidvin ByStokkebye Cuvee ”Frank” fra Fyn over den legendariske Kung Fu girl Riesling fra USA til saftig sulfit- og svovlfri Beaujolais fra Domaine Sauveterre.

Foto PR

Mission Green åbner med et brag af en fest i oktober, hvor man kan vælge en kitchentrip – 6 eller 8 forskellige serveringer med vin – som bliver anrettet som skønne deleretter, og da restauranten fortsat skal lukke kl. 22, er bordet garanteret hele aftenen.

Hvad: Mission Green
Hvor: The Standard, Havnegade 44, 1058 København K
Hvornår: Til og med december 2020
Hvor meget: 6 retter med vin for 375 kr. onsdag og torsdag eller for 425 kr. fredag og lørdag. 8 serveringer med vin for 425 kr. onsdag og torsdag eller for 475 kr. fredag og lørdag
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram