Mød det nye madmekka: Her er alle 19 stader i Boltens Food Court

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Duck It fra Boltens Food Court PR Foto
Duck It fra Boltens Food Court PR Foto

Åbningen markeres med et brag af en Grand Opening fest lørdag den 13. april fra kl. 10.00-18.00, hvor gæsterne kan glæde sig til at smage på BOLTENS FOOD COURT, når alle de spændende stadeholdere forkæler med lækre tastings.

Læs også: Vild nyhed: København får nyt kæmpe madmarked i Boltens Gård

BOLTENS FOOD COURT’s stadeholdere består af 19 etablerede restauratører fra alle verdenshjørner:

Duck it (dansk)
Hos Duck it kan du sætte tænderne i byens bedste andeburger, som er lavet af den bedste kvalitet af confit de canard, der går perfekt i spænd med hjemmesyltede rødløg og en ganske særlig signaturdressing.

Altid nyt på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Desi nam nam (indisk/pakistansk)
Hos Desi nam nam kan du glæde dig til Thali, som er en særlig indisk måde at servere forskellige traditionelle småretter på én tallerken.
Glæd dig til små bidder af Indien, som kan nydes med lækkert indisk brød, rooti og forskellige dressinger.

Marrakech (marrokansk)
Her kan du glæde dig til at sætte tænderne i traditionelle marokkanske retter, hvor lækre krydderier som kanel, spidskommen, safran samt urter som mynte, persille og koriander bruges i vid udstrækning. Præcis som var du i Marokko.

Woodomi (kinesisk)
Er du fan af kinesisk mad? Så skal Woodomi prøves. Boltens Food Court’s kinesiske madbod er især kendt for deres legendariske crispy duck, som efter sigende skulle få mundvandet til at løbe hos alle.

Two Monkeys (vegansk)
Hos Two Monkeys kan du nyde 100% veganske menuer inspireret af mad fra hele verden.
På menuen finder du bl.a. lækre plantebaserede burgere, en vegansk osteplatte og sprøde plantain bananer, ligesom alle drikkevarer naturligvis også er veganske.

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh

 

Two Monkeys fra Boltens Food Court PR Foto

The Mexican Donkey (mexicansk)
The Mexican Donkey serverer autentisk og velsmagende mexicansk mad, hvor kvalitet og råvarer er i fokus. Alle opskrifter stammer fra ejerens mexicanske familie, og du kan glæde dig til ægte mexicansk mad med alt, hvad det indebærer.

Temporada Tapas (spansk)
Temporada Tapas bar tager afsæt i det spanske køkken med deres klassiske retter, som alle har et innovativt twist. Deres brug af lokale råvarer kombineret med deres yderst velsmagende spanske mad, har drevet succesen på deres restaurant på Frederiksberg, hvilket nu føres videre i Boltens Food Court.

Philly’s (amerikansk)
Hos Philly’s kan du sætte tænderne i de lækreste Cheese Steak sandwiches, som er en fortolkning af den klassiske Philadelphia Cheese Steak sandwich med tyndskåret, sagtig steak, cremet cheddar sauce, karamelliserede løg og en blød brioche bolle.

Hygge taste of Denmark (dansk)
Hos Hygge taste of Denmark kan du glæde dig til de bedste danske retter og smørrebrødsklassikere, som vi i Danmark er stolte af. Alle retter laves af de bedste danske råvarer, hvad end det er grøntsager fra Samsø, røget laks fra Fanø eller økologisk gris fra Grambogaard.

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

Hygge fra Boltens Food Court Foto Peter Crone

WokAmok (thailandsk)
Wokken er flyttet fast ind i det danske køkken og hos Boltens Food Court vil du kunne finde velkendte asiastiske wokfavoritter, der alle er lavet på friske råvarer.

Boy’s (fransk)
Glæd dig til at prøve byens sprødeste kylling. Hos Boy’s tilberedes den saftige kylling på et rotisserie som resulterer i en mør og smagfuld kylling – hver gang. Nyd den sprøde kylling med én af de lækre salater.

Hope Organic (dansk)
Hos Hope Organic finder du byens bedste veganske salater, juicer og acaibowls, hvor stort set alle ingredienser er enten plantebaseret, hjemmelavet eller økologisk.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste burgere

Hope fra Boltens Food Court PR Foto

Slice n’ ice (italiensk)
Hos Slice n’ ice kan du glæde dig til at sætte tænderne i rustikke og velsmagende italienske pizzaslices. Her anvendes kun de bedste kvalitetsråvarer til den 27 år gamle opskrift på den sprøde pizzabund. Afslut dit feast med hjemmelavet italiensk is, der kommer i 10 forskellige varianter og både er gluten- og laktosefri.

The American (amerikansk)
Hos The American kan du få en bid af USA.

The Fish Project (engelsk)
The Fish Project har siden 2014 været kendt for deres uimodståelige fish & chips, som bringer smagen af britisk kulturarv til Danmark. Glæd dig til dagens friske fangst, stegt blæksprutte eller tempurastegte rejer.

Brasa (brasiliansk)
Hos Brasa er kernen churrasco, som på portugisisk betyder grill. Man kan roligt sige, at churrasco er brasiliansk grill til danske kødelskere. Bag det velsmagende kød er en særlig grillteknik, som stammer fra de brasilianske gaucho cowboys, som giver en helt speciel og karakteristisk røgsmag.

Læs også: Endelig: Byens mest hypede bager åbner nyt

Ciao (italiensk)
Ciao er alle madelskeres vej til italienske råvarer og hjemmelavede italienske retter. Menuen består af rustikke fortolkninger af ellers klassiske italienske retter. Retterne er sæsonbetonet og dermed er konceptet bygget på et skiftende italiensk køkken, hvor den hjemmelavede pasta er kernen.

The Fat Greek (græsk)
Hos The Fat Greek kan du glæde dig til det første rigtige gyros spisested i København. Det siges, at når man først har fået en ægte græsk gyros, så er man solgt. Det græske svar på shawarma kombinerer nemlig det helt rigtige forhold mellem kød, brød og toppings.

Churreria (spansk)
Nøjagtig som et autentisk spansk Churreria med en gadestand og et takeout-vindue, serverer Churreria byens bedste churros, som er lavet på en ganske særlig surdej. De sprøde churros serveres med cremet økologisk softice og chokolade af højeste kvalitet.

Læs også: Overset mexi-perle: Her får du Københavns bedste tacos til prisen

Hvad: Boltens Food Court
Hvor: Boltens Gård, i hjørnet af Store Kongensgade og Gothersgade
Hvornår: Åbner lørdag den 13. april 2019 kl. 10.00
Hvordan: Læs mere her på deres web eller deres Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

1-2-3 NU: Nordens bedste til sten-saks-papir vinder 40.000 kr.

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Det er blevet kaldt verdens nemmeste spil.

Og det har afgjort episke dueller igennem historien – som hvem skal hente øl, hvem giver pizza og den vigtigste – hvem tager de to ugers opvask.

Som alt andet godt og billigt, så er spillet Made in China.

Første gang sten-saks-papir er nævnt, er i en bog fra det kinesiske Ming-dynsti, som beskriver, hvordan de tilbage i Han-dynastiet spillede håndspillet, omkring 200 år før vor tidsregning.

Siden blev det ført til Europa via handelsruter, og er nu verdenskendt.

Der er sågar en amerikansk domstol, der i 2006 har afgjort en sag ved hjælp af sten-saks-papir. I Japan har de lært chimpanser at spille det.

Ellers bliver det mest spillet i både skolegården og på bodegaerne rundt omkring.

Læs også: MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

Vind 40.000,- her i København

Og netop de hyggelige drikkesteder afholder nu Nordens største mesterskab i sten-saks-papir. Det sker på ca. 250 bodegaer, pubber, værtshuse, barer og cafeer i hele Storkøbenhavn

Mesterskabet foregår fra kampagneperiodens start (juni og juli 2019) henover indledende runder på alle respektive værtssteder i august 2019.

I september 2019 afvikles de regionale semifinaler på bl.a. McKluuds, Vesterbro, Nanok Bar i Valby, Copenhagen Pool House Frederiksberg, Frihavnskroen Østerbro og 5-Øren Amagerbrogade

Læs også: MigogKbh: Morten Sabroe fortæller om dengang på Cosy Bar…

Finale og goodiebag

Når de hæsblæsende regionale semifinaler er færdigspillet går turneringen ind i sin endelige afgørelse.

Mandag d. 7. oktober løber den store finale nemlig af staben, hvor de 64 heldigste/dygtigste mødes på The Dubliner, Strøget for at finde den ultimative vinder.

Hun/han kan efter finalen som vinder stikke godt 40.000,- i lommen.

Der er gratis adgang til finalen – og generelt til alle kampe turneringen igennem.

Deltagerprisen er en flad 50,- og hver deltager får udleveret en sponsor goodiebag for anstrengelserne – sponsorer tæller blandt andet TUBORG (Carlsberg Danmark) samt Gammel Dansk og Fishermans Friend.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad: Sten saks papir
Hvor: På 250 forskellige steder. Finale på The Dubliner, Amagertorv 5
Hvornår: Fra juni 2019 – finalen mandag d. 7. oktober
Hvor meget: 50 kr. for at deltage – der medfølger goodiebag
Hvordan: Læs mere her

Stem og vind fede præmier: Hvilken brunch er bedst i København?

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

MigogKbh kårer den bedste brunch i byen. Nu kan du stemme på din favorit.

Røræg, spejlæg, bacon, champagne, ostemadder, pandekager, chiagrød, vafler, croissanter, smoothies, avokadomadder… Vi kunne blive ved.

Brunch kan bestå af alverdens herligheder, og i København kan du få det meste. Men hvor finder man egentlig den bedste brunch i byen?

Det har vi på MigogKbh sat os for at finde ud af, for vi er ganske enkelt pjattede med brunch.

Men vi har brug for din hjælp til at kåre den bedste i Kbh.

Stem på din favorit og vind fede præmier

Vi har udvalgt ni steder, som er vores brunch-favoritter, og blandt dem skal vi finde en vinder, som kan kalde sig bedst i Kbh.

Du kan hjælpe os med at komme frem til en afgørelse ved at vælge din top 3 her.

Når du har valgt din personlige top 3, trykker du blot på “Stem og få din video”, og herefter har du mulighed for at deltage i konkurrencen om lækker brunch for to på ALLE dine tre favoritsteder.

Alt, du skal gøre for at deltage i lodtrækningen, er at indtaste din email-adresse og trykke på tilmeldingsknappen.

De ni nominerede er Gaarden & Gaden, The Union Kitchen, Café Livingstone, Nimb, Mad & Kaffe, Sidecar, Møller Kaffe & Køkken, Wulff & Konstali og Café Baryl.

Synes du, vi har glemt nogen på listen? Så har du mulighed for at tippe os om gode steder, som du synes, vi bør tjekke ud.

Stem på den bedste brunch i Kbh her

Mens vi venter på verdens bedste kåres: Fire restauranter fra Kbh lander i top 120

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Matt Orlando. Foto Rasmus Kramer Schou
Matt Orlando. Foto Rasmus Kramer Schou

Verdens bedste restaurant?

Det kan man selvfølgelig på ingen måde kåre, men man kan gøre forsøget.

Og det gør et utal af lister verden over. Nogen med større succes end andre.

The World’s 50 Best Restaurants har placeret sig øverst i hierarkiet over den mest prestigefyldte liste over alverdens restauranter.

Det var blandt andet den, der tre år i træk satte Noma på allerøverste placering, og dermed fik interessen for gastronomi i København til at eksplodere.

Snart skal vi til det igen – faktisk i næste uge – hvor de løfter sløret for verdens 50 bedste restauranter 2019. Det sker på tirsdag d. 25. juni

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Løftet sløret

Men de har allerede spist lidt af kagen og løftet sløret for pladserne fra nr. 120 til nr. 51.

Fire restauranter fra København stikker allerede nu hovedet frem og viser, at den kulinariske kunnen i Kbh er ren kongeklasse.

Kadeau lander som nr. 105
Restaurant 108  er på trods af deres navn nr. 89
Amass Restaurant er nr. 85
Relæ er nr.  56.

Du kan læse om dem alle i Københavns bedste Spiseguide

En ny regel er, at hvis man allerede har været nr. 1 på listen én gang, så kan der ikke længere afgives stemmer på den pågældende restaurant.

Det betyder blandt andet, at The Fat Duck, El Celler de Can Roca og Eleven Madison Park ikke længere er med. Det samme skriver de om Noma – original location.

Hvilket jo betyder at Noma – new location er med igen.

Læs også: Kæmpe rejseportal kårer: Her er Danmarks bedste hoteller

Regler og kriterier

The World’s 50 Best Restaurants så dagens lys for første gang i 2002 og var en opfindelse af det engelske gastronomimagasin »Restaurant Magazine«.

Listen udarbejdes på baggrund af stemmer fra over 1000  jurymedlemmer og i en kønsfordeling af 50 procent kvinder og 50 procent mænd.

Juryerne består blandt andet af journalister, kokke, gourmeter og restauratører og de må hver afgive 10 stemmer.

Der er 26 forskellige regioner, man kan stemme i og man må aflevere op til 6 stemmer sin egen region – og mindst 4 i andre regioner.

For at kunne stemme på en restaurant, skal jurymedlemmet have besøgt pågældende restaurant indenfor de seneste 18 måneder – dette skal bekræftes for hvert besøg.

Man stemmer anonymt, og hele optællingen er også hemmelig.

Det er forbudt at stemme på en restaurant, som man selv ejer eller har økonomisk interesse i.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram