Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Hjemmelavet smørrebrød, sandwiches og friskpresset juice: Mor og søn har åbnet lille caféoase

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto Mathilde Mågård Hansen
Foto Mathilde Mågård Hansen

I København ligger der en café på (næsten) hvert gadehjørne, men kunne du godt bruge et pusterum fra byens stress og jag, så skal du besøge Otilies på Vesterbrogade.

Her er mor og søn sprunget ud som iværksættere under Corona og åbnet deres egen café, hvor de gør tingene på deres helt egen måde.

Det indebærer blandt frisk komælk helt fra Sønderjylland og smørrebrød til priser, hvor alle kan være med.

Foto PR

Forelsket i Vesterbro

At Tanja Haddaoui og hendes søn Sebastian har åbnet deres café på Vesterbrogade er ikke helt tilfældigt.

Det er nemlig bydelen Vesterbro, der i første omgang vandt deres hjerter, og sidste år tog de springet og åbnede caféen Otilies.

Nu er Otilies flyttet over på den anden side af gaden i nye, flotte lokaler.

”Vi synes jo lidt at Vesterbro har det hele. Du er lige i smørhullet mellem Indre By og Frederiksberg.

Her er altid liv – men ikke for meget gang i den,” fortæller Tanja og Sebastian.

Begge er de selv i caféen hver dag, som de drømmer om at gøre til en lokal perle.

”Vi bor også selv på Vesterbro, og vi vil skabe et rart sted for områdets mange beboere at komme,” fortæller Tanja, mens Sebastian er omme bag disken.

Det er nemlig ham, der laver caféens forskellige sandwiches, smørrebrød og friskpressede juices.

Foto Mathilde Mågård Hansen

Småt men godt

Menukortet på Otilies er ikke verdens største – men til gengæld er der tænkt over hver eneste detalje.

Lige fra alle ingredienser i deres hjemmelavede hønsesalat, som Sebastian laver hver eneste morgen, til mælken i deres kaffe.

De har nemlig prioriteret at købe frisk, uhomogeniseret mælk fra Kisbæk Gårdmælk i Løgumkloster, som på under 24 timer bliver transporteret fra Sønderjylland til Vesterbro.

”Smagsforskellen er helt vild. Når man først har smagt den, køber man aldrig anden mælk, så det synes vi var et oplagt sted at prioritere.”

Deres kaffebønner er nøje udvalgt efter mange smagsprøver og stammer fra Brasilien.

”Vores menukort er småt men godt. Det er vigtigt for os, at man kan se, at vi har taget stilling til tingene. Intet er tilfældigt,” forklarer Sebastian.

Foto PR

Og netop deres mange valg er også tydeligt at smage i både deres sandwiches og deres meget prisvenlige smørrebrød.

Du kan nemlig få et stykke med avocado, kartoffel og hønsesalat på friskbagt rugbrød til 55 kr., og den pris ses vist ikke meget bedre i området.

Otilies holder åbent alle ugens dage fra morgenstunden og er altså en god mulighed for at nyde en frokost i rolige og behagelige omgivelser, hvor der samtidig er tænkt over tingene.

Hvad: Otilies
Hvor: Vesterbrogade 178, 1800 Frederiksberg C
Hvornår: Åbent alle ugens dage til kl. 20
Hvordan: Læs mere her

Del artikel

Andre læser også