Morgenmads-dronning fra Wulff & Konstali: Her er Københavns bedste tips

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Agnete fra Wulff & Konstali. PR Foto
Agnete fra Wulff & Konstali. PR Foto

Pssst, vi trækker 3 vindere af en af de helt nye brunch kogebøger.  Bare hop over i kommentarfeltet på MigOgKbh Facebook og skriv ‘brunch’, så er du med.

————-

Restauratør og forfatter Agnete Wulff har kæmpe succes med Wulff & Konstali. 

MigOgKbh tog en snak med hende omkring hendes tips til København.

I taler med mig fordi …
Det må være fordi, at Wulff & Konstali lige har udgivet en brunchkogebog, og det er mig, der har pisket alle opskrifter og retterne sammen til bogen.

Min mand Poul og jeg ejer og driver Wulff & Konstali, der serverer kryds-af-brunch rundt omkring i København – både på Amager, Islands Brygge og Sankt Hans Torv. Men også ved vandet i Hellerup.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.

Mig og København har det …

Forrygende sammen.

Jeg bruger de fleste af mine vågner timer kørende rundt i byens gader, når jeg skal rundt til vores forretninger.

Jeg foretrækker allerhelst turen rundt på cykel for at mærke byens puls – men det er altså kun, når solen skinner, og når jeg ikke skal have 100 kogebøger med rundt bagpå.

På cyklen ser og mærker jeg tydeligere københavnernes og turisternes forårskuller, når solen skinner. København er jo altså fantastisk i solskin med caféerne, springvand, Søerne, Havnebadet og oaserne i det fri.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Min livret er …
En lækker anrettet brunch, hvor der er kræset om detaljerne.

Den skal bestå af en kold bærgrød, sunny side down spejlæg, frisk udskåret frugt med myntesukker, avocado med knas på toppen og en birkesvaffel med bærcreme….og så elsker jeg også et godt stykke smørrebrød!

Læs også: Luksusguide: Her får du god brunch i København

Mine yndlingsrestaurant er …
Vi nyder gerne en bid fra Aamanns. Deres restaurant ved Gråbrødre Torv er hyggeligt indrettet i nordisk stil.

Der er ikke en krølle for lidt på kruspersillen, og det er tydeligt, at der er tænkt over hver eneste detalje i anretningen. Det betaler vi gerne lidt ekstra for.

Et andet godt bud på smørrebrød er Kanal-Cafeen ved Frederiksholms Kanal. En herligt indrettet kælder med gammel dansk atmosfære, røde vifteservietter på bordene og en skøn og lige til “service-jagon”, hvis det ord findes. Der er virkelig hyggeligt og muntert.

Skal det gå lidt hurtigt og er ungerne med på strøgtur, besøger vi Gasoline Grill i Niels Hemmingsens gade. Her får man hver gang en kvalitetsburger af bedste råvarer.

Jeg tænker, de må bruge et tryllemiddel i vegetarbøffen, for den er altså himmelsk – og så er servicen altid i top. Endnu en vigtig detalje!

Læs også: Vores bud på toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Hvis jeg havde frit valg, ville jeg bo …
Ved vandet med hestebokse og en skov i baghaven og helst uden wi-fi og telefondækning.

Mest for at kunne trække stikket med vores tre børn, for vi bruger mange timer på at arbejde og på at køre rundt i København hver dag.

Læs også: Vild nyhed: København får nyt kæmpe madmarked i Boltens Gård

Sidst jeg var ude at spise var jeg på …

Cafe Alma på Islands Brygge, den ejer og driver vi også, men det var altså dér, vi nu engang var sidst.

Vi fik en velstegt Boeuf Tournedos med bearnaise, og ungerne fik Almas Signaturburger, inden turen gik videre til Det Kongelige Teater, hvor vi nød det fine balletstykke ’Napoli’.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste burgere

Næste gang jeg skal ud og spise, vil jeg prøve
Den der halvhemmelige Michelin-restaurant i en gård med graffiti på Islands Brygge, den hedder vist Alouette. Måske jeg skulle overraske min mand på hans fødselsdag, hvis man ellers kan få et bord. Det må jeg da lige undersøge.

Læs også: Stjerneregn: Sådan ville vi strø Michelin-stjernerne i København

Hvis jeg går en tur i København, elsker jeg at gå …
En tur langs Langelinie på det tidspunkt, hvor kirsebærtræerne springer ud, sammen med familien, med en stor isvaffel til ungerne og en kaffe to go til deling til min mand og jeg.

Det er så herligt at sidde på en bænk og betragte turistbusserne skippe asiater og russere af, der går helt amok med bling bling glimmer iPhones for at posere til deres Instagram.

Læs også: Vilde planer: Her får København flydende sauna i havnen

Min mærkeligste oplevelse i København var …
Når der bliver givet tilladelse til opførelse af usmagelige bygninger, der på ingen måde passer ind i et bybilledet. Eller når der står uskønne vogne med mad og kaffe på historiske pladser og gader med balkanmusik i baggrunden… så kan jeg altså godt savne Sanger Søren!

Læs også: MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

Hvis jeg skal nævne tre ting i København, som ikke er restauranter, man ikke må gå glip af …
Området omkring Stefansgade og Nørrebroparken, som har gennemgået en byfornyelse er jo simpelthen så hyggeligt. Med gode legepladser, loppemarkeder og en masse skønne butikker.

En gåtur igennem Carlsberg Byen. Den er langt fra færdig, men det er spændende at følge med i byggeudviklingen og fornemme det historiske vingesus.

Min udsigt fra kontoret er ud over Amager Strand med kraner og bulldozere i periferien. Ind i mellem afholder chefen et “walk and talk møde” langs strandkanten, hvor vi bliver blæst godt igennem.

Strandparken er et skønt område, hvor vi ser mere leben end nogensinde før i takt med, at der bliver bygget lejligheder på stribe, og stranden er blevet tilgængelig. En flat white to go, en romkugle til deling og frisk havluft fører altid til en god og produktiv samtale.

Læs også: MigogKbh møder byens bedste gæst: Ken bruger 250.000 kr. om året på at spise ude

Jeg synes, I har glemt at spørge ind til …
Min holdning til moms på fødevarer, som jo reelt set er en skat. Det er jo en menneskeret at få ordentlig mad på bordet!

Hvis vi ikke havde skat på fødevarer, vil jeg mene, at folk ville spise bedre og sundere. Samtidig kunne vi slippe for det galimatias, at Skat kommer efter de supermarkeder, der forærer deres overskydende madvarer til Stop Madspilds organisationer!

Og så har I glemt at spørge mig, hvornår vores fine brunch kogebog udkommer. Det gjorde den her den 1. april, og her deler vi ud af vores favoritopskrifter, så vores gæster også kan trylle brunch frem i deres køkken.

Læs også: MigogKbh: Morten Sabroe fortæller om dengang på Cosy Bar…

Bæredygtig sommer-shopping: Populært designmarked popper op på Reffen

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR. Designmarkedet Flid gæster Reffen flere gange i løbet af sommeren.
Foto: PR. Designmarkedet Flid gæster Reffen flere gange i løbet af sommeren.

De fleste besøger Reffen for at købe noget godt til ganen, nyde den gode stemning og slikke solskin.

Men syv søndage sommeren over vil der være endnu en god grund til at kigge forbi det velduftende streetfood-marked på Refshaleøen.

Designmarkedet Flid har nemlig indgået et samarbejde med Reffen, og det betyder, at du kan gå på opdagelse hos en række upcoming designere og kunsthændværkere, når din sultne mave er blevet forkælet med tacos, sushi, burgere eller andre lækkerier.

Første gang, Flid besøger Reffen, er søndag  23. juni.

Her vil du kunne købe design og kunst til hjemmet samt pyntesager til dig selv, og når du er færdig med at shoppe, kan du blive hængende på Reffen, hvor der i anledning af Sankt Hans vil være bål og musik om aftenen.

Læs også: Topper hitlister globalt: Verdensstjerne laver Pop Up butik i København

Foto: PR

Bæredygtighed i fokus

Flids markeder har siden 2014 poppet op rundt omkring i København, og hver gang er der fokus på dansk og skandinavisk design samt bæredygtighed.

Ifølge Frederik Schlütter, som er eventchef på Reffen, er designmarkedet og madmarkedet et særdeles godt match, idet Reffen til daglig huser kreative værksteder og ligeledes går op i bæredygtighed:

“Flids kerneværdier går hånd i hånd med Reffens visioner omkring bæredygtighed, grønne alternativer og lokalt producerede varer, og vi ser Flid som et perfekt supplement til Reffens kreative værksteder,” udtaler Frederik Schlütter.

Flids marked vil være at finde på Reffen i tidsrummet 11-18 på følgende datoer:

  • Søndag 23. juni
  • Søndag 30. juni
  • Søndag 7. juli
  • Søndag 14. juli
  • Søndag 21. juli
  • Søndag 11. august
  • Søndag 1. september

Hvad: Flid x Reffen
Hvor: Reffen, Refshalevej 167 A, København K
Hvornår: Syv søndage fra juni til september

Læs også: Mød det nye madmekka: Her er alle 19 stader i Boltens Food Court

40 km fra København: Nu kan du købe dit helt eget ægte slot

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen
Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen

Hvis er du er træt af trafikken i Indre by, de mange turister eller bare masser af støj, så er det nu, du bør slå til.

En perle er landet på det danske boligmarked i Nordsjælland ca. 40 km fra København.

Selv om man er vant til de helt store prisskilte i Nordsjælland og tilsvarende flotte salgsbeskrivelser fyldt med gloser som ”havudsigt”, ”sildebensparket” og ”stuer en suite”, er det alligevel ikke hverdagskost, at der står ”slot” ud for boligtypen. 

Men det er nu tilfældet; Danmarks p.t. sjettedyreste hus, der netop er kommet til salg, er nemlig i den royale kategori.

Det skriver boligsitet Boliga.dk.

Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen

43.000 kvadratmeter stor grund

Gurrehus Slot er således adressens tilnavn, og vil man rykke ind på den over 43.000 kvadratmeter store grund, koster det 52 millioner kroner.

Slottet er til salg hos liebhavermæglerkæden Ivan Eltoft Nielsen, der i salgsannoncen beskriver adressen som ”en meget unik og sjælden mulighed for at erhverve et historisk jagtslot så tæt på København”.

Gurrehus Slot ligger i den nordsjællandske by Kvistgård ud til Gurre Sø og med Helsingør som den nærmeste større by.

Ifølge Boliga.dks oplysninger rummer bygningen 2.590 boligkvadratmeter fordelt over 30 værelser, og dertil kommer godt 1.000 kvadratmeter kælder.

Ejendommen er bygget i 1883, og siden da har slottet både været i Forsvarets og private ejeres varetægt.

Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen
Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen

Prins Georg fra Grækenland har boet der

Det mest iøjnefaldende navn på listen over tidligere residerende må dog nok være Prins Georg af Grækenland, der ejede de eksklusive kvadratmeter frem til slutningen af 50’erne.

Ifølge salgsopstillingen fra Ivan Eltoft Nielsen foretog prinsen flere ændringer på slottet, der i dag fremstår renoveret, men dog med de fleste gamle, herskabelige detaljer bevaret.

Villamarkedet – særligt i Nordsjælland – ser jævnligt udbudspriser i samme leje som det, Gurrehus Slot er udbudt til salg for, ligesom der fra tid til anden også kommer boliger til salg med prisskilte en del over de 50 millioner kroner.

For øjeblikket er det således en strandvejsvilla i kystbyen Vedbæk lige nord for København, der til en pris på 75 millioner kroner, kan kalde sig landets dyreste villa udbudt til salg.

Du kan se flere billeder og salgsopstilling hos mægler Ivan Elftoft Nielsen her

Østerbro-yndling: Kendt pastahus skifter kurs og går all-in på pizza

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hos Fischer går  all in på pizza Foto Rasmus Kramer Schou
Hos Fischer går all in på pizza Foto Rasmus Kramer Schou

David Fischer har i mange år været en af byens ypperste pasta-præster.

På hans ombyggede værtshus på Østerbros Victor Borges Plads har stamkunder flokkedes til for at sætte tænderne i den perfekt kogte hjemmelavede pasta.

En evne han blandt andet lærte på La Pergola, Roms eneste tre-stjernede Michelinrestaurant, hvor han var et par år.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Fra pasta til pizza

Hold lige vejret, for David har tænkt sig at skifte kulinarisk kurs.

“Nogle gange skal der ske noget nyt,” fortæller han, mens han skraber en af de to nye store ovne rene, som er flyttet ind Hos Fischer.

“Jeg har altid elsket den romerske pizza. Den med millimeter tynd og sprød bund – og nærmest ingen dejkant.  Og jeg har altid gerne ville give den et ordentligt forsøg. Så det gør vi nu”

“Da jeg boede i Rom spiste jeg pizza flere gange om ugen – nogle gange to på en dag.”

Læs også: Gemt i en kælder: Tidligere Michelin-kokke laver geniale pastaretter ’to go’

Hos Fischer går all in på pizza Foto Rasmus Kramer Schou

100,- for en pizza

Fischer har trænet grundigt de seneste mange uger og fundet frem til 4-6 versioner, der altid vil være på kortet, og de står i 100,-

Der vil være varianter med råvarer som bl.a. pistacie, mandler, gedeost, spinat, trøffelolie og frisk mozzarella.

Han har også investeret i to nye Castelli Forni pizzaovne med en kapacitet til 16 pizzaer hvert 3. minut. Pizzaerne kan nydes i restauranten, men der vil om kort tid også være take-away.

Læs også: Nørrebro har fået 100 procent vegansk pizzeria

David Fischer PR Foto

Baglokalet fået en opgradering

Pizzaerne kan også nydes ude på en af byens hyggeligste pladser, hvor Fischers har en stor udeservering.

Og i baglokalet vil der fortsat være fast pop-up med Rasmus Grønbech, som MigOgKbh skrev om for et par uger siden.

Det kan du læse meget mere om lige herunder.

Læs også: Scoop på Østerbro: Stjernekokken Rasmus Grønbech laver pop-up restaurant

Hvad: Fra pasta til pizza
Hvor: Hos Fischer, Victor Borges Pl. 12
Hvornår: Fra 15. juni
Hvor meget: 100,- for en pizza

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram