MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Morten fik stjålet 2 cykler samme sted: Hvorfor gør Metro eller Kronen ikke noget?

Af André Bentsen
Morten Mortensen kan godt forstå, at politiet ikke kan finde alle stjålne cykler, men hvad om Metro og Kronen sørgede for mere sikkerhed, eller politiet patruljerede tilfældigt forbi lidt oftere, spørger han. Foto: Privat
Morten Mortensen kan godt forstå, at politiet ikke kan finde alle stjålne cykler, men hvad om Metro og Kronen sørgede for mere sikkerhed, eller politiet patruljerede tilfældigt forbi lidt oftere, spørger han. Foto: Privat

Hvordan kan det være, at ingen gør noget, når skruppelløse tyveknægte igen og igen stjæler cykler. Ikke i hemmelige afkroge og baggårde, men ved indkøbscentre og togstationer ved højlys dag.

Dét spørgsmål grubler Morten Mortensen over, efter nogen for anden gang på én måned stjal hans cykel ved Kronen i Vanløse.

”Jeg købte ny cykel i februar, som jeg har parkeret i parkeringshuset ved Kronen flere gange ugentligt i almindelig arbejdstid, og låst med en almindelig forsikringsgodkendt cykellås, starter Morten.

Dobbelt op på uheld

”For en måned siden var cyklen så væk, da jeg kom ind med metroen efter arbejde. Jeg købte derfor en ny cykel – magen til den jeg lige havde fået stjålet – og købte så en kædelås som supplement til den almindelige cykellås, fortsætter Morten.

Men lige lidt hjalp det.

Igen blev cyklen stjålet midt på dagen et befærdet sted, uden nogen gjorde noget.

Morten var så glad for denne cykel, at han købte den igen, efter den blev stjålet. Nu er den stjålet igen. Foto: Privat

Heller ikke politiet.

”Tyveriet har jeg begge gange meldt til Københavns Politi, og begge gange er der kommet en autogenereret skrivelse retur, om at der ikke er grundlag for at indlede en efterforskning, fortæller Morten, der nu ikke helt ved, hvor og hvordan han tør parkere sin næste cykel, når han skal med metroen hver dag.

Han kan godt forstå, at politiet prioriterer deres indsatser efter de mest alvorlige ting først.

”Derfor kan jeg sagtens forstå, cykeltyverier bliver nedprioriteret. Men det er virkeligt frustrerende, at man ikke kan have sine ting i fred, og bare passe sin hverdag i fred og ro, siger han og fortsætter:

”Jeg tænker, at gevinsten for tyvene er så meget større, end eventuelle konsekvenser ved at blive taget af politiet. Det optimale ville nok være, at enten Kronen, Metroselskabet eller Forsikringsbranchen etablerer foranstaltninger som eksempelvis aflåselige cykelskure eller bedre overvågning, siger Morten Mortensen.

Usikker på tyve og forsikring

Da han på Facebook efterlyste sin stjålne cykel, skrev mange andre, at de også havde mistet deres cyklet ved Vanløse Station – og det bør give stof til eftertanke, mener han.

Dette var alt, hvad der var tilbage, da Morten kom til Vanløse efter sin arbejdsdag på Amager. Foto: Privat

”Lidt jævnlig patruljering på disse steder fra politiets side kan måske hjælpe lidt, og vil nok ikke kræve det store af deres ressourcer, foreslår han.

Hvad er det værste ved at få stjålet sin cykel to gange – samme sted?

”Det værste er, at man aldrig kan vide sig sikker på, om man har sit transportmiddel eller ej, og skal gå og bekymre sig om, hvad man skal gøre for at forsøge at forhindre tyveri fremadrettet. Endeligt er det også en bekymring hvad ens forsikringsselskab tænker om hele situationen, og om det ud over selvrisikoen har en økonomisk konsekvens for mig.”

Del artikel

Andre læser også