MigogKbh: Morten Sabroe fortæller om dengang på Cosy Bar…

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
foto: Franne Voigt
foto: Franne Voigt

Forfatter og gonzo-journalist Morten Sabroe fortæller om sit forhold til København. Om at danse som en prinsesse og Rigets gourmetrestaurant.

I taler med mig, fordi …
“Jeg lige har udgivet min roman ’Mit halve hjerte, mit hele liv’, der handler om en mand – det er mig – der får at vide, at hans hjerte kører på halv kraft, og de tanker der strømmer igennem ham ved udsigten til døden.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Københavns bedste gourmetrestauranter

Det er tanker om kvinder og kærlighed, om forældre og børn, om det maskulines forbandelse og kvinders lyst, om driften efter at leve fuldt, og jeg kunne sådan set blive ved, hvis jeg fik penge for det, jeg må hellere ringe og spørge redaktøren, og hvis det bliver et nej, slutter jeg remsen her…

Mig og København har det …
“Som to elskende der forgæves rækker ud efter hinanden. De seneste fem år har jeg boet uden for byen, oppe ved nordkysten, hvor de vilde vinde blæser og har åndssvage navne som Bodil eller Knud, og hvad er der egentlig i vejen med Jesper?

Det var Bodil, der en ond vinter åd løs af kysten og slugte min kajak, der ellers lå sikkert bag et dige af kampesten.

Læs også: Kbhs nye hotte sted: Sexet Penthouserestaurant med view ud over byen

Nogle gange bliver jeg desperat af, at der ikke sker en skid heroppe.

Når det ikke stormer, så tager jeg ind til byen med en klar fornemmelse af, hvis jeg bare sidder længe nok på en café i Latinerkvarteret, kommer der en ung smuk kvinde hen til mig og spørger: ”Er det ikke …?”

Det gør der ikke, faktisk aldrig, og når mørket er ved at falde på og byens tårne kaster lange selvmorderiske skygger over mit sind, begynder jeg at glæde mig til at komme tilbage til Nordsjælland, hvor min smukke kone, Do, venter med den mest udsøgte mad i verden.

Det er så fantasi, for det gør hun aldrig.

Læs også: Stime af nye steder: Kbh’s thai-konge åbner tre nye klasse-restauranter

Jeg skal først i Meny og købe den, jeg skal også lave den, jeg skal dække bord og skænke vin og råbe:

”Så er der mad, skat!”, det er derfor jeg har ringet til Metoo bevægelsens hovedkontor og sagt, at jeg gerne vil være talsmand for deres bevægelse, for hele mit liv har været et langt psykisk overgreb fra hensynsløse kvinder.”

Afskaf rasende cyklister og p-bøder

Hvis jeg havde frit valg, ville jeg bo …
“På en hesteranch i København City med udsigt til Kattegat, så jeg slipper for p-bøder og rasende cyklister, to ting jeg ville afskaffe med det samme, hvis jeg var borgmester.”

Sidst jeg var ude at spise, var på …
“Rigshospitalets Gourmet Restaurant på 16’ende etage, hvor Do lå på stue 22 på kirurgisk afdeling og fik serveret mad fra deres buffet, som hun ikke kunne få ned, men som jeg spiste med glubende appetit.

Alene udsigten! Og personalet! Prøv den, men husk at bestille bord i forvejen.”

Læs også: Spådom: København får med Alchemist verdens vildeste restaurant

Næste gang jeg skal ud at spise, vil jeg prøve …
“At tage min kones kreditkort med og glemme mit eget.”

Mit allerbedste måltid var…
“I København da jeg havde skrevet mig til en gratis middag for to på Kong Hans ved at skrive til deres 10 års jubilæum-skrift.

Le chef, Thomas Rode, serverede den ene vidunderlige ret efter den anden, og Do var ved at besvime af lykke over hver eneste, og jeg, jeg er en primitiv mand, jeg ødelagde hendes oplevelse fuldstændig, fordi jeg hellere ville have en hot dog med ristede.

Læs også: Vilde planer: Her får København flydende sauna og omklædning

Det er en begivenhed, vi aldrig er kommet over.

Det er stadig den, Do trækker frem, når vi taler om skilsmisse, hvad hun gør ret ofte.

Hvis jeg går en tur i København, elsker jeg at gå …
“Hvis jeg går en tur i København, er det fri fantasi.

Da jeg boede i Larsbjørnsstræde løb jeg næsten dagligt på rulleskøjter ud til Langelinie. Jeg løb slalom ind og ud mellem bilerne og fodgængerne, jeg løb uden håndbeskyttere, knæbeskyttere og hjelm, jeg løb stærkt.

Hvis der er noget, jeg savner ved København er det lige præcis det.

Stor stærk norsk mand

Min mærkeligste oplevelse i København var…
“Da jeg var til nytårsfest i Pisserende-kvarteret, hvor jeg boede. Jeg blev godt og vel temmelig fuld, så mig omkring i selskabet og tænkte:

“Hvor kedelige kan mennesker være?”

Jeg forlod det og gik på eventyr i byen, der måtte være en masse vilde og gale mennesker ude. Jeg gik og gik og tænkte, nu er jeg godt nok kommet langt væk hjemmefra.

Læs også: Kæmpe succes i USA: Rock ‘n roll kineser-restaurant åbner på Vesterbro

Det viste sig, at jeg var gået rundt omkring blokken ti eller tyve gange.

Der lå et værtshus, det var Cosy Bar. Jeg gik derind. En kæmpe mand kom imod mig. Jeg tog fat i mig og bød mig op til dans.

Han svingede mig rundt og rundt som var jeg en prinsesse.

Han var vild med mig. Han var nordmand og havde de stærkeste arme. Jeg var tryg i hans favn.

Da dansen var forbi, knejsede han med nakken og råbte:
“Om du vil ha meg, står jeg oppe i baren!”

Læs også: Det skal prøves: Så er der champagne-bingo i København

Det er det tætteste, jeg har været på at springe ud som bøsse. Mit liv kunne være ændret den nat. Det skete ikke.

Mine ben knækkede sammen under mig, og jeg lagde mig til at sove på gulvet. Der gik fem minutter, så blev jeg løftet op og sparket ud i den iskolde nat.”

3 dages festival: Københavns største kaffefestival åbner i weekenden

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Mmmmm kaffe. PR Foto
Mmmmm kaffe. PR Foto

Kaffe er så meget mere end bare kaffe.

De seneste år har vi skiftet den gamle, snorkende filterkaffemaskine ud.

Nu brygger vi i stigende grad på forkromede espressomaskiner eller som ”pour over” med temperaturstyrede elkedler, dyre kværne og manuelt bryggeudstyr som på de fineste kaffebarer.

Hvis man er ægte kaffe-kendere eller bare aficionado, skal man gå efter den liflige friskkværnede kaffeduft til Danish Coffee Festival 2020 i Valby fredag 28. februar – søndag 1. marts.

Her kan man for en billet til 78 kr. få himmelske smagsprøver på alverdens kaffe, serveret af en række af kaffebranchens største personligheder.

Læs også: Københavns luksusbrunch sender dig direkte i himlen

Danish Coffee Festival PR Foto

Afholdes DM til festivalen

I løbet af Danish Coffee Festival bliver der afholdt Danmarksmesterskab i tre discipliner: ”cupping”, ”barista”, og ”brewers cup”, og blandt deltagerne er flere tidligere Danmarks- og verdensmestre.

Forvent kaffe, som giver dig lyst til at slubre som en sommelier, og bruge ord som fersken og appelsin om smagen.

Som publikum vil du også få chancen for at træne egne evner og få viden om kaffe i de forskellige workshops.

Ud over at forkæle smagsløgene med ekstraordinært god kaffe, er der også mulighed for at stille sulten med lidt lækkerier.

Får du brug for en pause fra de mange sublime kaffer på Danish Coffee Festival, bør du unde dig selv lidt lækkert fra årets kulinariske partner.

Restaurant Kadeau at Home disker op med morgen-mad, frokost og aftensmad med Michelin-stjernedrys, et bornholmsk tvist og til favorable priser.

Læs også: Byens højeste bygning: København får vildt luksushotel med pool på taget

Hvad: Danish Coffee Festival 2020
Hvor: Marketenderiet, Kirsten Walthers Vej 5, Valby
Hvornår:  Fredag 28. februar kl. 10-21, lørdag 29. februar kl. 10-22, søndag 1. marts kl. 10-19
Hvor meget: 78 kr.
Hvordan: Læs mere, se program og find billetter lige her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om kaffe…

Danish Coffee Festival PR Foto

 

Fra ketchup til caviar: Søllerød Kro holder onsdagsaftener for studerende til spotpris

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Søllerød Kro - Michelinrestaurant til S.U. priser PR Foto
Søllerød Kro - Michelinrestaurant til S.U. priser PR Foto

Hvis du er på S.U., står den nok mere på ketchup end caviar.

Det skal der gøres noget ved.

I hvert fald hvis det står til en af landets bedste Michelin-restauranter: Søllerød Kro.

Restauranten er kendt for sit fantastiske værtskab og sin uhyre velsmagende mad baseret på de bedste råvarer, man kan opdrive.

Kvalitet koster som bekendt, og det kan være svært at få råd til, hvis man er på SU.

Læs også: Overblik: Her er alle Michelinstjernerne i København 2020

Søllerød Kro – Michelinrestaurant til S.U. priser PR Foto

Fuld menu til under halv pris
Derfor har Søllerød Kro besluttet at lave et bord for studerende, som kan få en væskeægte Søllerød-oplevelse til en meget favorabel pris på udvalgte datoer i foråret.

”Vi er rigtig glade for, at så mange unge mennesker har lyst til at spise på Søllerød Kro, og det vil vi gerne give dem chancen for til en rigtig god pris. De får naturligvis den samme menu, som alle vores andre gæster får, så der bliver ikke tale om en light-udgave af Søllerød Kro,” forsikrer køkkenchef Brian Mark Hansen.

Læs også: Her er Bib Gourmand restauranterne i København 2020

Søllerød Kro – Michelinrestaurant til S.U. priser PR Foto

Tag studievennerne under armen
Der er tale om et seksmandsbord, så har man fem studiekammerater, der vil med, kan man booke hele bordet, og ellers er det en god mulighed for at få nogle nye madbekendtskaber.

Menuen består af aperitif, snacks, den aktuelle syvrettersmenu med tilhørende vinmenu, mineralvand, kaffe og sødt.

Denne oplevelse koster normalt 2.685 kroner, men studerende på en dansk videregående uddannelse får hele baduljen for blot 1.200 kroner.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Søllerød Kro – Michelinrestaurant til S.U. priser PR Foto

Først til mølle…kroen
Til at begynde med udbyder Søllerød Kro studenterbordet d. 11.3., 25.3., 15.4. og 29.4., og det er naturligvis først til mølle-princippet, der gælder.

Bemærk, at alle ved bordet skal være studerende på en dansk videregående uddannelse.

OBS: Gyldigt studiekort til en dansk videregående uddannelse skal fremvises ved ankomst.

Læs også: De 10 bedste prisvenlige restauranter i København

Hvad: Studenterbord på Michelin-restaurant
Hvor: Søllerød Kro, Søllerødvej 35
Hvornår: Den 11.3., 25.3., 15.4. og 29.4.
Hvor meget: 1.200 kroner for aperitif, snacks, den aktuelle 7-rettersmenu med tilhørende vinmenu, mineralvand, kaffe og sødt
Hvordan: Billetter kan købes lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

 

Ny heldagsrestaurant på Amager vil dyrke lokalsamfundet

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Osso Buco hos SANT Spiseri PR Foto
Osso Buco hos SANT Spiseri PR Foto

Amager er Amager.

Her kommer man hinanden ved og er på fornavn med naboerne.

Det er også drømmen for det nye spiseri SANT, som byder gæsterne indenfor på Strandlodsvej 63A.

De holder test-weekend lørdag 29. februar og søndag 1. marts, hvor der er 50 procent rabat på hele menukortet.

Læs også: 18 forskellige slags: Nyt indisk sted har specialiseret sig i naan-brød

SANT Spiseri på Amager PR Foto

Elsker køkkenet
Det er Petar og Sigurd, som står bag spiseriet SANT. De har tilsammen 27 år i servicebranchen under bæltet.

“På Sant serverer sæsonens bedste, og nøje udvalgte råvarer – og så elsker vi selv at stå i køkkenet og fermentere, sylte og bage friskt surdejsbrød.”

Peter har kroatiske rødder og er opvokset med en naturlig respekt og kærlighed for mad, samtidig med, at køkkenet altid var hele familiens samlingspunkt.

Det er en kærlighed der har hængt ved hele livet og nu, små ti år senere, med mange gåture i området og etableringen af ny familie, har han endelig fundet de helt rigtige rammer for spiseriet Sant – blot et øjekast fra hans eget køkkenvindue.

Lokalsamfundet er vigtigt at værne om. Og derfor invitere de også en gang om ugen til fællesspisning.

Nemlig hver onsdag fra kl. 18.00. Der er 60 pladser. Først til mølle.

Læs også: Overset mexi-perle: Her får du Københavns bedste tacos til prisen

SANT Spiseri på Amager PR Foto

Sænk skuldrene
“Sant er et lokalt åndehul med ugentlig fællesspisning og sociale arrangementer. Vores altoverskyggende mål er, at være det lokale samlingspunkt, hvor vores gæster sænker skuldrene, og så sætter vi en ære i at kunne flere fornavne end vinetiketter. Derfor holder vi åbent alle ugens syv dage.”

Petars partner-in-crime, Sigurd, var i 2014 medansvarlig for åbningen af Köd på Vesterbro.

Efterfølgende blev han driftschef og slutteligt restaurantansvarlig, inden han modtog et opkald fra Petar, der spurgte, om ikke de skulle åbne SANT sammen.

SANT har åbent hver dag, hele dagen. De serverer brunch fra kl. 09 frem til 14.00 hverdag. Der er både almindelig brunch og vegansk brunch.

Her serveres også en håndfuld mættende salater (76,-) med både kylling, laks, falafel eller avocado.

Aftenretterne byder blandt andet på gode gamle Osso Buco (105,-) , fuld power og smørmørt oksekød. Der er også pulled pork bao buns eller en svamperisotto til 90 kr.

Læs også: MigogKbh: Anders Hemmingsen om tidslomme på Amager og egne testikler i creme

Hvad: SANT – Spiseri
Hvor: Strandlodsvej 63A, Amager
Hvornår: Åbner lørdag 29. februar
Hvordan: Læs mere lige her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.