MigogKbh: Morten Sabroe fortæller om dengang på Cosy Bar…

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
foto: Franne Voigt
foto: Franne Voigt

Forfatter og gonzo-journalist Morten Sabroe fortæller om sit forhold til København. Om at danse som en prinsesse og Rigets gourmetrestaurant.

I taler med mig, fordi …
“Jeg lige har udgivet min roman ’Mit halve hjerte, mit hele liv’, der handler om en mand – det er mig – der får at vide, at hans hjerte kører på halv kraft, og de tanker der strømmer igennem ham ved udsigten til døden.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Københavns bedste gourmetrestauranter

Det er tanker om kvinder og kærlighed, om forældre og børn, om det maskulines forbandelse og kvinders lyst, om driften efter at leve fuldt, og jeg kunne sådan set blive ved, hvis jeg fik penge for det, jeg må hellere ringe og spørge redaktøren, og hvis det bliver et nej, slutter jeg remsen her…

Mig og København har det …
“Som to elskende der forgæves rækker ud efter hinanden. De seneste fem år har jeg boet uden for byen, oppe ved nordkysten, hvor de vilde vinde blæser og har åndssvage navne som Bodil eller Knud, og hvad er der egentlig i vejen med Jesper?

Det var Bodil, der en ond vinter åd løs af kysten og slugte min kajak, der ellers lå sikkert bag et dige af kampesten.

Læs også: Kbhs nye hotte sted: Sexet Penthouserestaurant med view ud over byen

Nogle gange bliver jeg desperat af, at der ikke sker en skid heroppe.

Når det ikke stormer, så tager jeg ind til byen med en klar fornemmelse af, hvis jeg bare sidder længe nok på en café i Latinerkvarteret, kommer der en ung smuk kvinde hen til mig og spørger: ”Er det ikke …?”

Det gør der ikke, faktisk aldrig, og når mørket er ved at falde på og byens tårne kaster lange selvmorderiske skygger over mit sind, begynder jeg at glæde mig til at komme tilbage til Nordsjælland, hvor min smukke kone, Do, venter med den mest udsøgte mad i verden.

Det er så fantasi, for det gør hun aldrig.

Læs også: Stime af nye steder: Kbh’s thai-konge åbner tre nye klasse-restauranter

Jeg skal først i Meny og købe den, jeg skal også lave den, jeg skal dække bord og skænke vin og råbe:

”Så er der mad, skat!”, det er derfor jeg har ringet til Metoo bevægelsens hovedkontor og sagt, at jeg gerne vil være talsmand for deres bevægelse, for hele mit liv har været et langt psykisk overgreb fra hensynsløse kvinder.”

Afskaf rasende cyklister og p-bøder

Hvis jeg havde frit valg, ville jeg bo …
“På en hesteranch i København City med udsigt til Kattegat, så jeg slipper for p-bøder og rasende cyklister, to ting jeg ville afskaffe med det samme, hvis jeg var borgmester.”

Sidst jeg var ude at spise, var på …
“Rigshospitalets Gourmet Restaurant på 16’ende etage, hvor Do lå på stue 22 på kirurgisk afdeling og fik serveret mad fra deres buffet, som hun ikke kunne få ned, men som jeg spiste med glubende appetit.

Alene udsigten! Og personalet! Prøv den, men husk at bestille bord i forvejen.”

Læs også: Spådom: København får med Alchemist verdens vildeste restaurant

Næste gang jeg skal ud at spise, vil jeg prøve …
“At tage min kones kreditkort med og glemme mit eget.”

Mit allerbedste måltid var…
“I København da jeg havde skrevet mig til en gratis middag for to på Kong Hans ved at skrive til deres 10 års jubilæum-skrift.

Le chef, Thomas Rode, serverede den ene vidunderlige ret efter den anden, og Do var ved at besvime af lykke over hver eneste, og jeg, jeg er en primitiv mand, jeg ødelagde hendes oplevelse fuldstændig, fordi jeg hellere ville have en hot dog med ristede.

Læs også: Vilde planer: Her får København flydende sauna og omklædning

Det er en begivenhed, vi aldrig er kommet over.

Det er stadig den, Do trækker frem, når vi taler om skilsmisse, hvad hun gør ret ofte.

Hvis jeg går en tur i København, elsker jeg at gå …
“Hvis jeg går en tur i København, er det fri fantasi.

Da jeg boede i Larsbjørnsstræde løb jeg næsten dagligt på rulleskøjter ud til Langelinie. Jeg løb slalom ind og ud mellem bilerne og fodgængerne, jeg løb uden håndbeskyttere, knæbeskyttere og hjelm, jeg løb stærkt.

Hvis der er noget, jeg savner ved København er det lige præcis det.

Stor stærk norsk mand

Min mærkeligste oplevelse i København var…
“Da jeg var til nytårsfest i Pisserende-kvarteret, hvor jeg boede. Jeg blev godt og vel temmelig fuld, så mig omkring i selskabet og tænkte:

“Hvor kedelige kan mennesker være?”

Jeg forlod det og gik på eventyr i byen, der måtte være en masse vilde og gale mennesker ude. Jeg gik og gik og tænkte, nu er jeg godt nok kommet langt væk hjemmefra.

Læs også: Kæmpe succes i USA: Rock ‘n roll kineser-restaurant åbner på Vesterbro

Det viste sig, at jeg var gået rundt omkring blokken ti eller tyve gange.

Der lå et værtshus, det var Cosy Bar. Jeg gik derind. En kæmpe mand kom imod mig. Jeg tog fat i mig og bød mig op til dans.

Han svingede mig rundt og rundt som var jeg en prinsesse.

Han var vild med mig. Han var nordmand og havde de stærkeste arme. Jeg var tryg i hans favn.

Da dansen var forbi, knejsede han med nakken og råbte:
“Om du vil ha meg, står jeg oppe i baren!”

Læs også: Det skal prøves: Så er der champagne-bingo i København

Det er det tætteste, jeg har været på at springe ud som bøsse. Mit liv kunne være ændret den nat. Det skete ikke.

Mine ben knækkede sammen under mig, og jeg lagde mig til at sove på gulvet. Der gik fem minutter, så blev jeg løftet op og sparket ud i den iskolde nat.”

De frække og de kedelige: Danmarks frækkeste by 2019 er kåret

Skrevet af: Redaktionen

Skandinaviens førende webshop inden for sexlegetøj har kigget nærmere på mere end en halv million ordrer, som virksomheden har modtaget i 2019.

Nu kan den danske webshop Sinful afsløre en masse sjove og frække facts om danskernes sexliv, der i år har fået en mere bæredygtig tilgang.

Hvor bor de frækkeste danskere? Hvem køber mest bæredygtigt sexlegetøj?

Hvad er navnene på de personer, der køber mest sexlegetøj? Og hvor mange kilometer dildo har danskerne købt i 2019?

Det er bare nogle af de spørgsmål, som Sinful besvarer efter de har analyseret alle årets ordrer.

Aalborg topper – men Valby er med

Lad os bare tage den lige på og hårdt. Valby er helt med i toppen, når det gælder Danmarks frækkeste byer.

Med en sexfaktor på 1,80 er Aalborg dog den frækkeste by i Danmark.

Sexfaktoren beskriver, hvor mange gange der er købt sexlegetøj i forhold til landsgennemsnittet.

Hele top-10-listen er generelt domineret af midt- og nordjyske byer, mens Valby, på en syvendeplads, repræsenterer Sjælland.

For andet år i træk ligger årets kedeligste by i whiskybæltet. Sidste år indtog Gentofte den triste sidsteplads, men i år er det indbyggerne i Rungsted Kyst, der har købt mindst sexlegetøj.

De mest kinky indbyggere finder man i Hårlev på Sydsjælland, hvor der er blevet købt 2,39 gange så meget fetish sexlegetøj i forhold til landsgennemsnittet. Her ligger Valby nummer 17.

Danskerne køber mere bæredygtigt sexlegetøj

Med en stigning på over 60 procent inden for bæredygtigt sexlegetøj, har danskerne for alvor fået øjnene op for, at man sagtens kan nyde de frække nattetimer i den grønne ånd.

Hos Sinful er det netop kategorien med de bæredygtige produkter, der er steget mest i løbet af hele året.

“Vi kan tydeligt mærke, at der har været en stigende interesse for vores bæredygtige produkter. Det gælder både genopladelige vibratorer, dildoer, penisringe og onaniprodukter til mænd, men også økologisk glidecreme og massageolie,” fortæller Tonny Andersen, CEO hos Sinful.

Det er især indbyggerne i Esbjerg, der er vilde med Sinfuls bæredygtige produkter.

Faktisk er Esbjerg den by, hvor der er blevet købt mest bæredygtigt sexlegetøj sammenholdt med antallet af indbyggere.

På anden- og tredjepladsen kommer henholdsvis Jyllinge og Valby, mens ingen fynske byer er repræsenteret blandt de 30 mest bæredygtige byer.

Litervis af glidecreme og kilometer lange dildoer

Sinfuls salgstal afslører en masse sjove og skæve betragtninger om danskernes sexliv.

Der er blandt andet købt glidecreme svarende til 91 bagagerum i en Peugeot 208, og så har Sinful solgt dildoer, der svarer til en længde på over 10 kilometer, når man lægger dem i forlængelse af hinanden.

Michael og Camilla er desuden navnene på de personer, der i løbet af året har købt mest sexlegetøj hos Sinful.

Top-10-listen indeholder også andre kendte navne som Morten, Lars, Louise og Pernille.

Se top-30 frækkeste byer, kedeligste byer, mest kinky og bæredygtige byer, samt frækkeste navne og mange andre sjove facts om danskernes sexliv her: Året Der Gik 2019.

Perfekt julegave til feinschmeckere: Ny gin er lavet med caviar

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Gin har opnået den helt store revival de seneste år.

Der bliver brygget voldsomt mange forskellige smage, de såkaldte botanicals, men nu er der en helt ny gin, der rammer København.

For første gang nogensinde i Danmark er en gin nemlig destilleret med baerii-caviar.

Læs også: Jul på Byens Kro: Hvem er klar til dødsgløgg med finsprit

Caviar gin fra ROGN PR Foto

100 flasker til salg

Og hvorfor egentlig ikke.

Caviar er efterhånden blevet en næsten-standard på mange restauranter og gæsterne har fået øjnene – og smagsløgene – op for den klassiske delikatesse.

Der er således også skudt flere forskellige caviar-producenter op.

En af de mest succesfulde er ‘ROGN’, som er blevet flere gourmetkokkes foretrukne mærke.

Læs også: Ny restaurant i Carlsberg Byen åbner: Serverer 100 forskellige øl i 70 meter lang bar

Caviar fra ROGN PR Foto

Lavet på Præstø

Og det er lige præcis ROGN, der i samarbejde med Radius Distillery i Præstø lancerer en caviar-gin

“I udlandet har man eksperimentet med caviar-infused gin, men det er første gang, i hvert fald i Danmark, at man destillerer en gin med baerii-caviar,” fortæller Alex Klemensen, manden bag ROGN:

“Ginnen blev undfanget som en skæg idé, et eksperiment, som har vist sig at fungere.

Baerii-caviaren tilfører nemlig især salt og fedme til ginnen, som omvendt giver modspil til caviaren med den relativt høje alkoholprocent.”

Ud over smagen af caviar, så kan man finde smagsnoter af æbler, citron-timian og kørvel.

Der er indtil videre produceret 100 flasker, som forhandles hos HAV i Torvehallerne– senere, når folkene bag ROGN og FANGST åbner butik i Kødbyen, vil det også blive muligt at købe ginnen dér.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad: Caviar-gin
Hvor: HAV i Torvehallerne
Hvor meget: 450,- for en flaske
Hvordan: Læs mere her

Dansk likør-succes: Se de spændende opskrifter på lækre jule- og nytårsdrinks

Skrevet af: Michael Qureshi

Efter i flere år at have gemt sig bagerst i barskabet er likøren nu igen kommet frem i lyset.

Det mærker man hos Queens of Denmark, der i dag forhandles i flere end 120 vinbutikker over hele landet heriblandt i Hovedstaden, og som har vundet flere internationale priser for de økologiske produkter.

Imponér familien og vennerne med lækre jule- og nytårsdrinks

Med de lækre økologiske likører fra  Queens of Denmark, åbner der sig en helt ny verden, når du skal lave drinks, konfekt, sovsen til din risalamande eller andre af julens mange lækkerier.

I forbindelse med julen har Queens of Denmark samlet en masse jule- og nytårsdrinks, hvor der indgår likør – nogle er nyfortolkninger, andre er mere klassiske drinks.

Hvad siger du eksempelvis til en “Solbær Sour”, “Hyldeblomst Spritz”, “Hot Queen”, “Black Tonic” og sågar en “Julesangria” og ”Snapsen alle kan li’”:


”Snapsen alle kan li’” består af 3 cl snaps, 2 cl Queens Solbær og 10 cl tonic. Fyld et glas med isterninger og mix langsomt snaps, Queens Solbær og tonic.

Smager af sommerens bær og frugter

Queens of Denmark er økologisk danskproduceret likør og findes i fire varianter: Hyldeblomst, solbær, jordbær samt æble og kvæde.

Bag serien står 42-årige Titte Skotlander, der med en smittende passion for smage og spiritus har skabt Queens of Denmark med udgangspunkt i de bær og frugter, hun finder i sin egen baghave.

I dag er produktionen dog for længst flyttet hjemmefra, men hendes lidenskab for likøren er stadig den samme.

MigOgKbh har snakket med Titte Skotlander og fået hendes bedste fif til, hvordan du anvender likør i dine drinks.

Hvorfor tror du likørens popularitet er steget i løbet af de sidste par år?

“Der er en gastronomisk bølge på mange planer i Danmark, der ikke kun handler om mad, men også alkohol: Alt er blevet genopfundet fra de gode gamle dage – fra frikadeller til smørrebrød og likør – i det nye nordiske køkken.

Der er jeg gået ind og taget likøren seriøst. Industrialiseringen har betydet at mange likører på markedet er syntetiske og oversøde, men jeg har taget likøren under kærlig behandling og brugt ordentlige og økologiske råvarer.

Det begynder folk godt at kunne forstå, men de skal introduceres for det på ny, da mange har haft en dårlig oplevelse med likør.”

Hvad er det særlige, som likør kan?

“Oprindeligt er langt de fleste klassiske cocktails baseret på spiritus, citron- eller limesaft og noget sødt, f.eks. sukkersirup. Likøren kan bruges i stedet for sirup og det gør den superanvendelig.

Man kan også let eksperimentere med Queens i drinks, man allerede laver derhjemme – f.eks. i en ”gin og lemon” eller ”dark and stormy”. Det smager fantastisk godt, det er nemt – og så bliver de klassiske drinks bare endnu mere festlige af det.”

Hvordan vil du beskrive dine likører?

De smager rigtigt meget af det, der står på flasken. Står der jordbær, smager de af jordbær, fordi der er kun jordbær, sukker og spiritus i – intet andet. Og så har de en fin balance mellem syre og sødme.

Det er økologisk; der er ingen tilsætningsstoffer. Det smager som når man selv laver det.”

Hvis du skulle anbefale en personlig favorit drink at bruge likøren i, hvad skulle det være?

Jeg ville bruge solbær-likøren med hvidvin eller mousserende hvidvin. Det er en sindssyg god velkomstdrink, som alle kan lave, og den passer også til både julen og nytårsaften.”

Find alle opskrifterne her

Du kan se her, hvor du finder den nærmeste forhandler

Se en professionel bartender give gode tips på Youtube herunder