Guide: Her kan du spise lækkert til Mortensaften i København

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Christianshavns Færgecafé
Foto Christianshavns Færgecafé

Mortensaften er lige om hjørnet, og det er en oplagt mulighed for at spise god dansk andesteg med alt det bedste tilbehør.

Er du ikke til at stå i køkkenet i flere timer derhjemme, så er der heldigvis en pæn håndfuld restauranter, som har taget den opgave på sig.

MigogKbh har samlet alle vores foretrukne steder i København, hvor du kan holde den traditionelle aften og nyde god mad og drikke.


Brasserie Nimb i Tivoli PR Foto

Nimb Brasserie

Kom til en hyggelig og stemningsfuld Mortensaften i Nimb Brasserie med udsigt til Tivolis smukke vinterhave.

Der er and på menuen, men på et fransk brasserie serveres den naturligvis med referencer til det franske køkken – hovedretten er nemlig Confit de canard og à part serveres pommes rissoles, sauterede grønne bønner à la française og rødvinssauce samt grøn salat med figner, valnødder og sennepsvinaigrette.

Forretten byder på koldrøget laks med cremet spinat, kartofler, rogn og dild, og til dessert kan I nyde trifli med æblekompot, chantillycreme og vaniljeis

Hvor: Bernstorffsgade 5, 1577 København V
Hvor meget: 900 kr. pr. person inkl. velkomst, 3-retters menu med tilhørende vine, vand og kaffe med sødt


Fotograf Camillahey.dk

Peder Oxe

I år fejrer Peder Oxe Mortensaften over flere dage, så alle kan være med (den rigtige dato er 10. november).

Menuen er selvfølgelig klassisk og dufter af årstidens råvarer.

De fylder anden med æbler og svesker, langtidssteger den og serverer den med andesky, smørstegte kartofler og rødkål med små æblebåde.

Til dessert er der tarte tartin med vanilleis.

Tag familie og venner med og få en hyggelig aften ved pejsen i Peder Oxes smukke omgivelser.

Hvor: Gråbrødretorv 11, 1154 København K
Hvor meget: 280 kr. (ekskl. billetgebyr)


Cap Horn

Cap Horn

Hos Cap Horn serverer de en lækker økologisk 2-retters Mortensaftenmenu.

Menuen byder på økologiske confiterede andelår, når det er bedst, og kælet for af den dygtige kok.

Den serveres med rosmarin- og appelsinbagte gulerødder, chiffonade af rødkål vendt med citronsaft og peber, selleripuré med brunet smør samt andeskysauce.

Desserten, der består af lun æblekage med æbler fra Fejøfrugt med vaniljeis, nydes bedst foran den hyggelige pejs med ild.

Hvor: Nyhavn 21, 1051 København K
Hvor meget: 250 kr. (ekskl. billetgebyr)


Foto PR

Bistro Boheme

Hold din Mortensaften på én af byens bedste og mest respekterede bistroer.

Maden er altid helt fantastisk og stemningen lige så.

På tirsdag står menuen på skiver af andebryst & confiteret andelår serveret med rødkål, brune/hvide kartfoler & andesauce – naturligvis med asier, agurk salat og taffel chips (eller jydekartofler, om man vil).

Til dessert er der æble trifli af æble kompot tilsmagt tahiti vanilje, crumble, creme anglaise og bær colius.

Hvor: Esplanaden 8, 1263 København K
Hvor meget: 275 kr. for hovedret og 105 kr. for desserten


Foto PR

Nyhavns Færgekro

Tag familie og venner under armen og kom forbi til en hyggelig aften i Nyhavns Færgekro.

Her serverer de den lækre and med klassiske ingredienser og en udsøgt andeskysauce.

Glæd dig også til den hjemmelavede gammeldags æblekage, som hvor mor lavede den.

Hvor: Nyhavn 5, 1051 København K
Hvor meget: 250 kr. (ekskl. billetgebyr)


Foto PR

Brdr. Price

Traditionen tro byder Brdr. Price på køkkenchefens særlige Mortensaften-menu tirsdag d. 10. november i Rosenborggade.

Som noget helt nyt i år kan du også nyde Mortensaften menuen til frokost.

Brdr. Prices and serveres i to tilberedninger med hjemmelavet rødkål, ristede kastanjer samt hvide kartofler og andesovs.

Til dessert kan du glæde dig til Mormors æbledessert med æblekompot med vanille, makroner overhældt med tør Sherry og flødeskum på toppen.

Hvor: Rosenborggade 15, 1130 København K
Hvor meget: 295 kr. (børn under 12 år får halv portion til halv pris.)


Foto PR

Norrlyst

Skal du fejre den gamle tradition til frokost, så vil vi anbefale at svinge forbi Norrlyst i Kompagnistræde.

Udover alle deres andre lækre stykker smørrebrød så har de også confiteret andelår med svampecreme og brøndkarse – nyd deres hjemmelavede skovmærkesnaps hertil.

Er du på jagt efter et grønt alternativ til aftenens menu, så kom forbi igen om aftenen, når Norrlyst byder på fire smagfulde og vegetariske retter for 385 kr.

Hvor: Kompagnistræde 8, 1208 København K
Hvor meget: 2 stykker valgfrit smørrebrød med dessert eller ost og sødt for 295 kr.


Nørrebro Bryghus Foto PR

Nørrebro Bryghus

Kom og fejr Mortens Aften med en lækker 3-retters menu til 250 kr. på Nørrebro Bryghus, hvor der er iskolde fadøl og økologiske ænder fra Bomgård på menuen.

Øl-pionererne fra Nørrebro har været på bondegårdbesøg hos Bomgården ved Kirke Såby, for at hente de lækre øko ænder, som I skal sætte tænderne i denne Mortens aften.

I kan se frem til en lækker 3-retters menu med røget laks med sprød panko til forret, hovedret bestående af confiteret andelår og saftig andebryst med alt hvad der hører til – sovs, kartofler og rødkål, aftenen sluttes af med en lækker blommetrifli.

Til menuen kan det varmt anbefales at prøve de prisvindende juleølsvarianter, Nørrebro Julebryg og Jule IPA, og desserten kan passende skylles ned med en Kings County Brown Ale.

Hvor: Ryesgade 3, 2200 København N
Hvor meget: 3-retters menu til 250 kr.


Foto PR

Frk. Barners Kælder

En ærkedansk middag til Mortensaften kan man også få hos Frk. Barners Kælder i Helgolandsgade.

Stemningen er lige som den skal være, og maden passer perfekt til omgivelser.

Menuen står denne aften på laksesnitte til forret, gammeldagssprød andesteg af velfærds beberiand med tilbehør og gammeldagsæblekage til dessert.

Hvor: Helgolandsgade 8A, 1653 København V
Hvor meget: To retter for 299 kr. og tre for 399 kr.


Foto Rasmus Kramer Schou

Christianshavns Færgecafé

Traditionen tro kan du også holde Mortensaften hos Færgecaféen.

Menuen er helt klassisk med andesteg til hovedret, og så byder forretten på laks og gammeldags æblekage til dessert.

Der er begrænsede pladser, så husk at bestille bord.

Hvor: Strandgade 50, 1401 København K
Hvor meget: Tre retter: 345,- pr. person og med 3 retters med vinmenu 545,- pr. person