Guide: Her kan du spise lækkert til Mortensaften i København
Fredag d. 10. november 2023 er det atter Mortensaften, og det er en oplagt mulighed for at spise god dansk andesteg med alt det bedste tilbehør.
Er du ikke til at stå i køkkenet i flere timer derhjemme, så er der heldigvis en pæn håndfuld restauranter, som har taget den opgave på sig.
MigogKbh har samlet seks af vores foretrukne steder i København, hvor du kan holde den traditionelle aften og nyde god mad og drikke.
Nørrebro Bryghus
Hold Mortensaften med 3-retters menu og økologiske øl, når ølpionererne fra Nørrebro Bryghus inviterer på and og øl i det ikoniske Bryghus.
I kan glæde jer til tre retter bestående af gravad laks m/ rødbeder og sennepssauce, andebryst m/ kompot på andelår og svesker, rødkål samt brune og hvide kartofler og æblekage til dessert.
Prisen er 425 kr. pr. person (betales ved booking).
Book lige her.
Hvad: Nørrebro Bryghus
Hvor: Ryesgade 3, 2200 København N
Hvor meget: 425 kr. pr. person
John&Woo
Tag en tur til Amager eller Nordhavn og spis lækker andesteg med tilbehør hos John&Woo.
Menuen består af fire retter og koster 395 kr. per person (ud af huset til 350 kr.):
Appetizer
Ørredrogn: Blinis, creme fraise og rødløg
Forret
Laksetatar: fersk og røget laks, rødløg, purløg, citronolie, dild og chilimayo
Hovedret
Confiteret Andelår Hvide & Brune Kartfoler – Rødkål – Andesky – Æble med Tranebær
Dessert
Gammeldaws Æblekage (I nye klæder)
Booking via telefon eller mail. Læs mere her.
Hvad: John&Woo
Hvor: Under Elmene 13, 2300 København S og Göteborg Pl. 2, 2150 København
Hvor meget: 395 kr. pr person. Kan bestilles ud af huset til 350,-
Gaarden
Nyd en hyggelig Mortensaften hos Restaurant GAARDEN i Hvidovre med en særlig 3-retters menu til 345 kr.
Menu:
- Gravad laks m. krydret rødbede, peberrodskærnemælk, dildmayonnaise og puffede
boghvede - Andebryst, sauteret rødkål og kartofler, gulerodspuré, rødvinssauce og sprøde valnødder
- Lun æblekage, toffee-karamel, kardemommeis og mandler
Hvis ungerne ikke er til and, kan de frit vælge fra børnemenuen i a la carte-kortet.
Læs mere og book bord her.
Hvad: Restaurant GAARDEN
Hvor: Hvidovrevej 241, 2650 Hvidovre
Hvor meget: 345 kr. pr person
Christianshavns Færgecafé
Historien lyder, at Morten Bisp gemte sig i gåsestien, fordi han ikke ville udnævnes til biskop.
Men gæssene skræppede op og sladrede om Morten, der som hævn besluttede, at alle husstande én dag om året skulle spise gås.
Christianshavns Færgecafé lader dog ikke gæssene stege, men tilbereder i stedet andesteg til Færgecaféens gæster.
Husk at bestille bord i god tid – og se menuen for mortensaften herunder.
Forret
Laksemad på franskbrød, med peberrodscreme
Hovedret
Klassisk stegt andesteg, med rødkål, surt, brune og hvide kartofler samt sovs
Dessert
Gammeldags æblekage, med ribsgelé
Book bord her.
Hvad: Christianshavns Færgecafé
Hvor: Strandgade 50, 1401 København K
Hvor meget: 410 kr. for tre retter
Frk. Barners Kælder
Spis den and hos en af byens mest ikoniske gamle, danske restauranter.
Frk. Barners Kælder på Vesterbro.
I anledning af Mortensaften disker de op med en 3-retters menu med laksesnitte, andesteg med det hele samt gammeldags æblekage til dessert.
Pladserne bliver hurtigt udsolgt, så vent ikke for længe med at reservere bord.
Book plads her.
Hvad: Frk. Barners Kælder
Hvor: Helgolandsgade 8A, 1653 København
Hvor meget: 399 kr. for tre retter
Cap Horn
I Nyhavn finder du også masser af saftig and i anledning af Mortensaften.
Blandt andet hos altid hyggelige Cap Horn.
Menuen består af confiterede andelår med lækkert tilbehør samt mazarinæblekage til dessert, og prisen for menuen er 395 kr.
Book bord hos Cap Horn her.
Hvad: Cap Horn
Hvor: Nyhavn 21, 1051 København
Hvor meget: 395 kr. for to retter