ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Guide: Her kan du spise lækkert til Mortensaften i København

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto Christianshavns Færgecafé
Foto Christianshavns Færgecafé

Torsdag d. 10. november 2022 er det atter Mortensaften, og det er en oplagt mulighed for at spise god dansk andesteg med alt det bedste tilbehør.

Er du ikke til at stå i køkkenet i flere timer derhjemme, så er der heldigvis en pæn håndfuld restauranter, som har taget den opgave på sig.

MigogKbh har samlet alle vores foretrukne steder i København, hvor du kan holde den traditionelle aften og nyde god mad og drikke.

Fotograf Camillahey.dk

Peder Oxe

I Peder Oxe elsker de traditioner og igen i år fejrer de en klassisk Mortens aften i Peder Oxes hyggelige lokaler.

Menuen består af to retter med andesteg og æbletærte med mazarin og kanelis til dessert.

De fylder anden med æbler og svekser, langtidssteger den og server den med andesky, smørstegte kartofler og rødkål med små æblebåde. 

Prisen er 350 kr. (ekskl. billetgebyr) per person. Køb billet her

Hvad: Peder Oxe
Hvor: Gråbrødretorv 11, 1154 København K
Hvor meget: 350 kr. (ekskl. billetgebyr)

Nørrebro Bryghus. Foto PR

Nørrebro Bryghus 

Hold Mortensaften med 3-retters menu og økologiske øl, når ølpionererne fra Nørrebro Bryghus inviterer på and og øl i det ikoniske Bryghus. 

I kan glæde jer til tre retter bestående af gravad laks m/ rødbeder og sennepssauce, andebryst m/ kompot på andelår og svesker, rødkål samt brune og hvide kartofler og æblekage til dessert. 

Aftenen kan fortsættes i BRAW Baren i kælderen, hvor man har mulighed for at deltage i øl-fællessang, der traditionen tro afholdes torsdag kl. 20-21, hvor alle er velkomne uagtet sangstemme.

Prisen er 425 kr. pr. person (betales ved booking). Book lige her.

Hvad: Nørrebro Bryghus
Hvor: Ryesgade 3, 2200 København N 
Hvor meget: 425 kr. pr. person

Foto PR/Facebook

John&Woo

Tag en tur til Amager eller Nordhavn og spis lækker andesteg med tilbehør hos John&Woo.

Menuen består af fire retter og koster 395 kr. per person (ud af huset til 350 kr.):

Amuse Bouche
Ørredrogn Blinis – Creme Fraise – Rødløg 

Forret 
Stegt Kammusling Blomkålscreme – Vesterhavsost-chips – Brunet smør 

Hovedret 
Confiteret Andelår Hvide & Brune Kartfoler – Rødkål – Andesky – Æble med Tranebær 

Dessert
Gammeldaws Æblekage I nye klæder

Booking via telefon eller mail. Læs mere her.

Hvad: John&Woo
Hvor: Under Elmene 13, 2300 København S og Göteborg Pl. 2, 2150 København
Hvor meget: Pris pr. person: 395,- Kan bestilles ud af huset til 350,-

Foto Fasangården Facebook

Fasangården

Fasangården inviterer også indenfor til 3-retters middag og efterårshygge i gårdens hyggelige stuer i hjertet af Frederiksberg Have.

Stuerne vil dufte af and, når køkkenet disker op med en helt særlig menu bestående af:

Forret
Torsk – kål – asier – sauce på muslinger

Hovedret
Frilands canette – kvæder – grillet kål – kartofler – sauce

Dessert
Æbler – Dulche du leche – brioche – Hasselnøddeis

Pris: 495,- Inkl. vand & kaffe

Book bord til Mortensaften på Fasangården her

Hvad: Fasangården
Hvor: Søndre Fasanvej 73, 2000 Frederiksberg
Hvor meget: 495,- Inkl. vand & kaffe

Brasserie Nimb i Tivoli PR Foto

Fru Nimb

Traditionen tro slår Fru Nimb dørene op til mortensaften og byder på en lækker efterårsmenu.

Glæd dig til en hyggelig aften med and tilberedt på to forskellige måder og Fru Nimbs berømte æbletrifli til dessert.

MENU
Koldrøget laks fra Samsø toppet med rogn – hertil letstuvet spinat, æble og peberrod
Riesling Galblack Trocken, Schloss Johannisberg, Germany

Confit af andelår og rosastegt andebryst med æble-sveskekompot, lun rødkål, andesauce – serveres med tre slags kartofler og syltede asier
Cote-du-rhone “Saint-Esprit” Delas, Rhone, France

Fru Nimbs æbletrifli med vaniljeis og æblekrokant
Les Pins, Chateau Tirecul La Graviere, Monbazillac

Køb billet lige her.

Hvad: Fru Nimb
Hvor: Da Tivoli ikke er åben endnu, er der indgang via Nimb Hotel, Bernstorffsgade 5, 1577 København V
Hvor meget: 795 kr. pr. person for 3 retter inkl. vinmenu, mineralvand og kaffe / te 

Foto Rasmus Kramer Schou

Christianshavns Færgecafé

Historien lyder, at Morten Bisp gemte sig i gåsestien, fordi han ikke ville udnævnes til biskop.

Men gæssene skræppede op og sladrede om Morten, der som hævn besluttede, at alle husstande én dag om året skulle spise gås.

Christianshavns Færgecafé lader dog ikke gæssene stege, men tilbereder i stedet andesteg til Færgecaféens gæster.

Husk at bestille bord i god tid – og se menuen for mortensaften herunder.

Forret
Laksemad på franskbrød, med peberrodscreme

Hovedret
Klassisk stegt andesteg, med rødkål, surt, brune og hvide kartofler samt sovs

Dessert
Gammeldags æblekage, med ribsgelé

Pris for tre retter: 410,- pr. person.

Book bord her.

Hvad: Christianshavns Færgecafé
Hvor: Strandgade 50, 1401 København K
Hvor meget: Pris for tre retter: 410,- pr. person.

Del artikel