MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Guide: Her kan du spise lækkert til Mortensaften i København

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto Christianshavns Færgecafé
Foto Christianshavns Færgecafé

Mortensaften er lige om hjørnet, og det er en oplagt mulighed for at spise god dansk andesteg med alt det bedste tilbehør.

Er du ikke til at stå i køkkenet i flere timer derhjemme, så er der heldigvis en pæn håndfuld restauranter, som har taget den opgave på sig.

MigogKbh har samlet alle vores foretrukne steder i København, hvor du kan holde den traditionelle aften og nyde god mad og drikke.


Fotograf Camillahey.dk

Peder Oxe

Igen i år byder Peder Oxe på en klassisk 3-retters menu, hvor anden er omdrejningspunktet.

Der er kommet nye kræfter til i køkkenet på Peder Oxe, hvor køkkenchefen Ulrich Harboe Christensen skal stå i spidsen for et køkkenhold, der alle har erfaring i både de klassiske danske og franske køkkener.

Ulrich kommer fra en stilling på Nimb, men har tidligere været hos både Restaurant Schønnemann og er udlært fra Krogs Fiskerestaurant og har udviklet en Mortensaften menu, der er passer til de klassiske rammer i Peder Oxe.

Hvor: Gråbrødretorv 11, 1154 København K
Hvor meget: 425 kr. (ekskl. billetgebyr). Køb billet her


Mortensaften. Foto PR

Meyers

Kokkene hos Meyers har lagt sig i selen for, at du kan møde anden i dit liv onsdag d. 10. november.

Uanset om du foretrækker at sætte gaflen i steg, sauce og brunede kartofler hjemme hos dig selv, i de historiske stuer på Fasangården, hos hyggelige Meyers Deli eller på toppen af Christiansborg.

Se guiden lige her, så du er helt klar til at spise med.

Hvor: På restaurant eller hjemme hos dig
Hvor meget: Fra 225 kr. pr person for to retter


Foto PR

Seaside Toldboden

Skal din Mortensaften krydres med god stemning, så skal du en tur forbi Seaside, hvor Dan Jensen fra Mørt står for anden.

Glæd jer til det lækreste, rosastegte andebryst, Iberisk sortfodsskinke med tomatbrød til forret og hvid chokolade panna cotta til dessert.

Dan Jensen har erfaring fra bl.a. Barcelona, Divan II, Alberto K og Det Kongelige Teater. Han har en stor kærlighed til det klassiske håndværk, det møre kød i den bedste kvalitet og klassiske saucer og garniturer.

Du kan booke plads her.

Hvor: Nordre Toldbod, 1259 København K
Hvor meget: Tre retter for 349 kr.


Foto PR

Almanak

And og havudsigt? Det vil vi gerne være med til.

Har du det på samme måde, så skal du lægge vejen forbi Almanak, der holder til hos The Standard på Havnegade.

Onsdag d. 10. november står menuen på en lækker 3-retters menu med cremet svampesuppe, andebryst med kartoffelcreme og æblesorbet af danske æbler.

Book bord lige her.

Hvor: Havnegade 44, 1058 København K
Hvor meget: 375 kr. for 3-retters menu


Brasserie Nimb i Tivoli PR Foto

Fru Nimb

Traditionen tro slår Fru Nimb dørene op til mortensaften og byder på en lækker efterårsmenu.

Glæd dig til en hyggelig aften med klassisk andesteg og Fru Nimbs berømte æblekage til dessert.

Køb billet lige her.

Hvor: Bernstorffsgade 5, 1577 København V
Hvor meget: 725 kr. pr. person for 3 retter inkl. vinmenu


Foto PR

Frk. Barners Kælder

En ærkedansk middag til Mortensaften kan man også få hos Frk. Barners Kælder i Helgolandsgade.

Stemningen er lige som den skal være, og maden passer perfekt til omgivelser.

Menuen står denne aften på laksesnitte til forret, gammeldagssprød andesteg af velfærds beberiand med tilbehør og gammeldagsæblekage til dessert.

Hvor: Helgolandsgade 8A, 1653 København V
Hvor meget: To retter for 319 kr. og tre for 359 kr.


Foto Rasmus Kramer Schou

Christianshavns Færgecafé

Traditionen tro kan du også holde Mortensaften hos Færgecaféen.

Menuen er helt klassisk med andesteg til hovedret, og så byder forretten på laks og gammeldags æblekage til dessert.

Der er begrænsede pladser, så husk at bestille bord.

Det kan du gøre lige her.

Hvor: Strandgade 50, 1401 København K
Hvor meget: Tre retter for 395 kr. og med 3-retters med vinmenu 545 kr. pr. person


Foto San Marco Junior Facebook

San Marco Junior

På Frederiksberg kan de skam også lave and, og vi spiser vores hos italienske San Marco Junior på Falkoner Allé.

Menuen er helt klassisk med farinmarineret laks med sennepscreme til forret, andesteg med det hele til hovedret og æbletrifli med crumble og vaniljecreme til dessert – mums.

Bestil bord her.

Hvor: Falkoner Allé 10, 2000 Frederiksberg
Hvor meget: Tre retter for 395 kr.