Guide: Her kan du spise god and til Mortensaften i København
OBS! Guiden opdateres løbende.
Søndag d. 10. november 2024 er det atter Mortensaften, og det er en oplagt mulighed for at spise god dansk andesteg med alt det bedste tilbehør.
Er du ikke til at stå i køkkenet i flere timer derhjemme, så er der heldigvis en pæn håndfuld restauranter, som har taget den opgave på sig.
MigogKbh har samlet vores foretrukne steder i København, hvor du kan holde den traditionelle aften og nyde god mad og drikke.
Ravage
Indtag årets and hos Ravage midt på Kongens Nytorv.
Dog ikke som andesteg men i form af Confit de Canard.
Aftenen begynder med en lækker jomfruhummerbisque, efterfulgt af Confit de Canard og til sidst tager Ravage hul på julen og serverer Risalamande.
Prisen er 395 kr. for alle tre retter.
Book bord her.
Hvad: Ravage
Hvor: Kongens Nytorv 16, 1050 København K
Hvor meget: 395 kr. for tre retter
Christianshavns Færgecafé
Historien lyder, at Morten Bisp gemte sig i gåsestien, fordi han ikke ville udnævnes til biskop.
Men gæssene skræppede op og sladrede om Morten, der som hævn besluttede, at alle husstande én dag om året skulle spise gås.
Christianshavns Færgecafé lader dog ikke gæssene stege, men tilbereder i stedet andesteg til Færgecaféens gæster.
Husk at bestille bord i god tid – og se menuen for mortensaften herunder.
Book bord her.
Hvad: Christianshavns Færgecafé
Hvor: Strandgade 50, 1401 København K
Hvor meget: 410 kr. for tre retter
Restaurant Vita
Hos Restaurant Vita på Store Kongensgade kan du også spise en lækker menu til Mortensaften.
Enten som takeaway eller på restauranten.
Til forret er der koldrøget laks med urtecréme, hovedret er naturligvis and med alt godt tilbehør og desserten byder på gammeldags æblekage.
Vælg selv om du vil have alle tre retter eller bare ‘nøjes’ med hovedret og dessert.
Læs mere og bestil her.
Hvad: Restaurant Vita
Hvor: Store Kongensgade 25, 1264 København K
Hvor meget: Hovedret og dessert for 349 kr. og 3-retters menu for 429 kr.
Almanak i Operaen
Søndag den 10. november inviterer Almanak i Operaen til en Mortensaften i unikke omgivelser med en klassisk Mortensaften-menu ledsaget af en fantastisk udsigt over Københavns havn.
Denne aften har køkkenet sammensat en særlig 3-retters menu, der hylder sæsonens bedste råvarer, og hvor hovedretten selvfølgelig er i tråd med aftenens tema:
De laver saftige, stegte andebryster og smørmørt confiteret andelår, og serverer med passende tilbehør af rødkål, grønkål, kartofler, Waldorff-salat og selvfølgelig masser af dejlig sauce.
For dem, der ønsker at fuldende oplevelsen, tilbyder de en ledsagende vinmenu, som kan tilkøbes.
Se hele menuen og book bord til Mortensaften her.
Hvad: Almanak i Operaen
Hvor: Ekvipagemestervej 10, 1438 København K
Hvor meget: 450 kr. pr. person inkl. vand
Frk. Barners Kælder
Spis din and hos en af byens mest ikoniske gamle, danske restauranter.
Frk. Barners Kælder på Vesterbro.
I anledning af Mortensaften disker de op med en 3-retters menu med laksesnitte, andesteg med det hele samt gammeldags æblekage til dessert.
Pladserne bliver hurtigt udsolgt, så vent ikke for længe med at reservere bord.
Book plads her.
Hvad: Frk. Barners Kælder
Hvor: Helgolandsgade 8A, 1653 København
Hvor meget: 499 kr. for tre retter