MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mortensaften: Få middagen leveret til døren eller spis and på en af disse tre skønne restauranter

Af Mathilde Mågård Hansen
Mortensaften. Foto PR
Mortensaften. Foto PR

Kokkene hos Meyers har lagt sig i selen for, at du kan møde anden i dit liv onsdag d. 10. november.

Se guiden her, så du er helt klar til at spise med – uanset om du foretrækker at sætte gaflen i steg, sauce og brunede kartofler hjemme hos dig selv, i de historiske stuer på Fasangården, hos hyggelige Meyers Deli eller på toppen af Christiansborg.


En klassisk Mortensaften. Foto PR

Den klassiske smag af mortensaften leveret til din dør

Har du lyst til at samle familie eller venner til en kærlig aften med årets første smag af jul på bordet, men orker du ikke hverken køkkengerningen eller den medfølgende opvask, så er det her, du skal læse med.

De dygtige kokke fra Meyers har i årevis øvet sig på at tilberede den klassiske mortensaften menu præcis, som du husker og elsker den. Glæd dig til forret med bagt laks syltet fennikel og rygeostcreme efterfulgt af saftige andelår, hjemmelavet rødkål, ristede kartofler og en intens, brun sauce. Prisen for de to retter er 225 kr.

Du kan desuden tilkøbe en lækker grønkålssalat med ristede valnødder og citrusfrugter, og hvorfor ikke også lige slutte af med cheesecake toppet med sprøde, nordiske korn og solbærkompot?

Læs mere, og bestil den klassiske mortensaftenmenu fra Meyers her.

En grøn Mortensaften. Foto PR

Tid til en grøn mortensaften?

Vil du hellere lade fuglen flyve og i stedet fokusere på det grønne køkkens glæder, så har Meyers også skabt en vegetarisk mortensaftenmenu, som blot skal varmes og anrettes dit hjemmekøkken. Til forret står den på rødbedetatar efterfulgt af braiseret selleri, svampesauce, hjemmelavet rødkål og kartofler – både de brunede af slagsen med letsaltet karamel og de små ristede vendt med timian.

Ligesom med den klassiske menu, er der flere lækre tilkøb som salat og dessert, du kan smide oveni kurven. Prisen starter på 225 kr. pr. næb.

Læs mere, og bestil den vegetariske mortensaftenmenu fra Meyers her.

Fasangården. Foto Marie Louise Munkegaard

Family style andemiddag med bobler og snacks på Fasangården

I de festligt tapetserede, historiske stuer hos Fasangården midt i Frederiksberg efterårsklædte have, kan du og vennerne sætte jer til bords omkring en 3-retters menu med frilandsand i hovedrollen.

I lægger ud med tre snacks og bobler, hvorefter den står på and med grillede porrer og porreemulsion, kartoffelkompot med efterårstrøfler og sauce på reduceret and og syltede kvæder. Hele herligheden serveres på fade til deling på midten bordet.

Mortensaftenmiddagen på Fasangården rundes af på behørig vis med en æbledessert med valle og vanilje.

Det koster 495 kr. pr. kuvert at holde mortensaften på Fasangården. Læs mere, og book bord før det er for sent her.

Meyers Deli. Foto PR

‘To stay or to go’ hos Meyers Deli

Traditionen tro fejres mortensaften også på Meyers Deli på Gammel Kongevej. Middagen kan nydes i den hyggelige restaurant eller bestilles som take-away.

Menuen står på confiteret andelår og skiver af andebryst, andesauce, ristede kartofler og endive for 165 kr. pr. person. Du kan desuden udvide repertoiret med dessert i form af panna cotta med æblekompot – den koster 75 kr. til servering i restauranten eller 45 kr., hvis du snupper den med to go i posen sammen med aftenens andelykke.

Book bord eller læs mere om, hvordan du bestiller mortensaftens-takeaway fra Meyers Deli her.

Taarnet. Foto RIkke Westesen

Spis din mortensand i byens højere luftlag

Hos Meyers i Tårnet på toppen af Christiansborg står den også på mortensaften. Her starter middagen med et glas bobler efterfulgt af den traditionsrige hovedret, som består af confiteret and med andesauce, kartofler, tyttebær og rødkål i selskab med et glas rødvin.

Til dessert serverer Tårnets kokke gammeldags æblekage med et glas portvin på siden, hvoraf de sidste dråber med fordel kan indtages siddende på det majestætiske tårnrums fællestrappe med udsigt over de glimtende lys i den mørklagte by.

OBS! Kun få pladser tilbage.

Prisen pr. person er 525 kr. Du kan læse mere og bestille bord hos Meyers i Tårnet her.