Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Fedt koncept: Kendt pizzabar laver øl ud af deres surdej

Af Rasmus Kramer Schou
Foto PR
Foto PR

Den italienske pizza-pusher Mother i Kødbyen har fået sin navn efter en surdej. For i det sure univers hedder hovedstolen nemlig Mother.

Herinde går de virkelig op i deres surdej, og det har skaffet dem mange pizzafans i København, men nu har de taget skridtet videre.

De har i samarbejde med COOLab nemlig udviklet en IPA, en Classic og en Pilsner – alle brygget med brug af den samme vilde gær, som har givet liv til mothers karakteristiske surdej.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

”Vi har altid betragtet surdej som et levende væsen, og af denne grund har det altid føltes rigtigt,  professionelt og videnskabeligt, at eksperimentere med den ved at ved at sætte den i forskellige miljøer og situationer for at se, hvordan den reagerer,” fortæller David Biffani, kok og ejer af Mother.

Nye veje

“Det f.eks. kan være ved at skabe særlige melblandinger, bruge renset, mineralrigt havvand i bagningen i stedet for almindeligt vand og salt, afprøve forskellige hæve metoder, tider og temperaturer.”

“Så da min partner Nick (kok & ejer af mother) foreslog at isolere den vilde gær fra vores surdejskultur og brygge øl på den, var jeg øjeblikkeligt solgt”

Bonus-brygger-nørde-info: Begge gærstammer er verificeret som almindelig ølgær, Saccharomyces cerevisiae.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Brygges Old-school

”Vi kommer fra en lang tradition indenfor øl-brygning, og vi arbejder med en traditionel brygge-teknik, der kan dateres tilbage til det 18. århundrede,” fortæller Claus Christensen fra CooLab Brewing Company.

“Øllen er brygget analogisk. Det er low-tech, håndværk uden brug af maskiner og computere, og så brygger vi kun en meget lille mængde øl ad gangen. Det er en proces, som bryggeren kan udføre i fred og ro.”

Foto PR

“Desuden arbejder vi kun med vild gær, som er isoleret i naturen og i åbne tønder. Ligesom Mother så forsøger vi altid at udvikle nye, spændende produkter indenfor vores speciale – når et giver mening”.

De nye Mother øl kan smages hos Mother restaurant, Mother wine og på Mother restaurant London, hvis man skulle være på de kanter.

Pris: 45 kr. per 33cl glas.

Læs også: Gemt i en kælder: Tidligere Michelin-kokke laver geniale pastaretter ’to go’

Hvad: Mother
Hvor: Høkerboderne 9-15

Del artikel

Andre læser også