MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Mr. Copenhagen tipper: Det skal du opleve i efterårets København

Af Henrik Thierlein
AIRE i Carlsberg Byen. Foto: PR
AIRE i Carlsberg Byen. Foto: PR

MigogKbh er igen teamet op med Henrik Thierlein, tidligere international pressechef hos Wonderful Copenhagen i over 20 år, og i dag rådgiver inden for turisme, presse og gastronomi.

Han kender om nogen dansk turisme, og han har været med til at sætte et solidt aftryk på den internationale presses omtale af vores elskede hovedstad.

Henrik Thierlein a.k.a. Mr. Copenhagen

I 2020 kunne du her på MigogKbh læse hans tre guider til sommerferie både i København og uden for byen og hans efterårsferieguide til Jylland.

Få også tips i hans seneste syv 2021-guider til vinterferie i København og uden for København, påsken i København, forårstips til Frederiksberg, sommerens små perler i København, sommer-getaways på Stevns Sydhavsøerne, getaways i Nordsjælland og Arne Jacobsens designunivers.

Vi giver ordet til Henrik Thierlein, der her kommer med tips til oplevelser i efterårets København.

Fra spa og te-bar til uhygge i Tivoli

Efterår er lig med indendørsaktiviteter, og min guide har lidt af alt det gode byen har at tilbyde.

Fra ny te-bar på Nørrebro, prisvindende kaffebar på Østerbro, tre museer med aktuelle udstillinger, byens nye spa under Carlsbergbyen, og hvorfor ikke tage en overnatning next door på hotellet, der er opkaldt efter bryggerens hustru Ottilia.

Halloween i Tivoli. Foto: PR

Glemte jeg at sige, at du bør pakke tandbørsten og bo på hotel og prøve mindst et par af mine restaurantanbefalinger, hvoraf den ene ligger i Nordhavn, den anden i Halloween-klædte Tivoli? Så kører bord fire!

Tre museer med mode, plakater og rekvisitter fra dansk storfilm

Lad os starte med kulturen, som byder os indenfor i varmen på henholdsvis Christiansborg Slot, Kunsthal Charlottenborg og en afstikker til Museet for Søfart i Helsingør.

Dronning Margrete den første er en særudstilling på Christiansborg Slot, som går frem til midt december, og som bygger videre på storfilmen af samme navn.

Margrete 1.’s originale guldkjole kan lige nu ses på Christiansborg Slot. Foto: Thorkild Jensen, PR

Udstillingen består af kostumer og rekvisitter fra filmen samt originale genstande fra Nationalmuseets samling. Og som noget særligt kan du opleve Margrete 1.’s originale guldkjole udlånt af Uppsala Domkirke. Her har den hørt hjemme i ca. 400 år, efter svenskerne tog den som krigsbytte.

En anden udstilling i København K finder du hos Kunsthal Charlottenborg, som udstiller et stort udvalg af fristadens mange plakater, idet det er 50 år siden, at de første christianitter besatte den tidligere kaserne på Christianshavn og døbte området Fristaden Christiania.

”Hellere en plakat uden en begivenhed, end en begivenhed uden en plakat” lyder et slagord på Christiania.

M/S Museet for Søfart. Foto: Rasmus Hjortshøj

Har du mod på at tage lidt ud af byen, så kør langs kystvejen med tog eller bil til Helsingør, hvor M/S Museet for Søfart har forlænget udstilligen “Oceanista – havets mode” frem til slut november. Dét museum er simpelthen et af mine helt store favoritter i Danmark, ikke blot er deres udstillinger enormt kreative og spændende, men også selve byggeriet, som arkitekt Bjarke Ingels har vundet priser for, er i international særklasse. Touché!

Kaffe- og tepause hos nørderne

Jeg har brug for en kaffepause, og det har du sikkert også. Så stå af toget eller metroen på Østerbro, og besøg April Coffee i Østerbro-enden af Ryesgade. Her finder du det helt store kaffenørderi. Kaffen er ristet på Refshaleøen, og du sidder i Finn Juhl-møbler. Deres tilgang til håndværket er exceptionelt.

Er kaffe det eneste, der kan give et koffein-boost? For nogen er kaffe ved at være, måske ikke so much last year, men så i hvert fald den traditionelle måde at opleve en opkvikkende effekt, hvor te er det nye sort.

Tebaren Vakka i Elmegade. Foto: PR

Hos nyåbnede Vakka i Elmegade har de tænkt sig gøre op med idéen om te som en kedelig drik. Nikolaj har en baggrund som cocktail-maestro på byens bedste steder, og Pu er kinesisk født og opvokset med te, som samlingspunkt hos venner og familie.

Det mix er helt fantastisk, og sikke en viden de to besidder, om du går ned i den lille kælder i min yndlingsgade på Nørrebro.

Kolde te-cocktails lavet med Oolong-te, hjemmelavet Kombucha fra baglokalet, eller hvad med en cold brew. Bliver du lidt lækkersulten af de kolde og varme teer, med eller uden alkohol, er der hjemmelavede boller med sort te, te-soft-ice eller müsli-baren, som er lavet efter opskrift fra en Michelin-kok.

Pak badetøj og tandbørsten – det er tid til forkælelse i Carlsbergbyen

Hermed opløftet og dejlig afslappet er det tid til en omgang spa og wellness i de romerske bade under Carlsberg Byen. Storbyfænomenet AIRE, som findes i otte byer i Europa, er netop åbnet i den nok mest spændende og banebrydende spa-verden, København har set til dato.

Få en behandling, en massage eller lad dit legeme sænke ned i vin. Snart udvides konceptet med humle og malt-bade, et koncept som Brygger Jacobsen sikkert ville have været stolt af.

Hotel Ottilia i Carlsbergbyen. Foto: PR

I naboejendommen og med særskilt indgang til AIRE finder du en anden af Carlsberg Byens smukke renoverede byggerier, nemlig den gamle tappehal med de karakteristiske guldkapsler på facaden, som sender tanker til den legendariske øl Den Gyldne Dame.

Indenfor har Brøchner Hotels lavet et overnatningssted af internationalt format. Det industrielle design er gennemført i alle værelseskategorier, og ofte er der bl.a. dj i receptionen, når klokken ringer ind til en times wine-hour på Hotel Ottilia.

Fiskebistro i Tivoli og Nordhavns nyeste spisested med 11 luksusværelser

Halloween-løjer i Tivoli er en uundgåelig tradition for alle generationer. Nyt i år er også den uhyggelige Villa Vendetta i det gamle H.C. Andersen Slot, hvor du bliver mødt af uhygge i otte rum med levende skuespillere – eller er de døde!

Efter denne rædselsoplevelse må du ikke snyde dig selv for et sted, som virkeligt overraskede mig her i sommer. Fiske- & skaldyrsbistro Figaro tæt på Plænen. Philip driver også Havfruen i Nyhavn, og hvis nogen tror, det er en turistfælde, så kan de godt tro om.

Restaurant Figaro i Tivoli. Foto: Henrik Thierlein

Kvalitet, fisk fra egne farvande, gedigen indretning og rimelige priser, er, hvad jeg fandt. Og så har du havens bedste placering med udsigt til Plænens underholdning.

Kom du ikke til Asien i denne efterårsferie, så smut ud af Tivolis Hovedindgang, kør med metroen til Nordhavn, og prøv Aarhusgade-kvarterets restaurantnyhed Kampot at the Audo, hvor du kan komme til morgenmad, frokost og middag.

Stilen er fransk-asiatisk, og ingredienserne er lokale. Køkkenet hylder Sydøstasien, og du kan vælge mellem flere deleretter eller sammensætte din egen menu.

The Audo Residence. Foto: PR

Bliver du fristet af det store cocktailkort eller blot lader dig overtale til et glas champagne mere som jeg, så har The Audo Residence 11 værelser alle individuelt indrettet og inspireret af naturen. Smut ud i efterårsnatten og nyd en gåtur i nordhavnskvarteret før sengetid.

Skulle du være ude fredag 15. oktober, så husk Kulturnatten, som er byens største enkeltstående årlige event med ekstraordinære kulturoplevelser, som du med garanti ikke oplever i København til hverdag.

Nyd efteråret med de mange indendørs tilbud, som byen byder på, og pak gerne tandbørsten, og oplev byens puls en nat eller to hjemmefra.

Hvad: Tips med Mr. Copenhagen a.k.a. Henrik Thierlein
Hvor: Efterårstips 2021 i og udenfor København

Hvem: Følg Henrik Thierlein på hans nye Instagram-profil med tips og tricks til København og omegn

Del artikel

Andre læser også