Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Et sikkert børnehit: Se ny animationsfilm i biffen og kom billigt på Glyptoteket

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt

Hvad skal man lave med familien på en kold vinterdag?

Lige nu kan I kombinere to sjove aktiviteter, som ungerne med garanti vil være vilde med, og begge dele foregår lige her i København.

Torsdag 2. februar har den nye animationsfilm “Mumier på udebane” premiere, og som du kan høre af titlen, tager filmen publikum med til det gamle Egypten.

Inde i jordens indre

“Mumier på udebane” udspiller sig inde i jordens indre i en hemmelig by 3000 år tilbage i tiden, hvor vi møder prinsesse Nefer, der efter kejserligt mandat skal giftes med Thut.

Det har ingen af dem dog rigtig lyst til, da Nefer higer efter frihed, og Thut mildest talt er allergisk over for forpligtelser.

Men der er ingen vej udenom, for gudernes ønsker er uomgængelige, og Thut bliver nødt til at gifte sig med Nefer inden for syv dage og medbringe en unik, gammel ring, som Faraoen har givet ham, i intakt stand til brylluppet. 

I mellemtiden udspiller sig en parallel historie på jordens overflade.

Her gennemfører Lord Silvester Carnaby en arkæologisk ekspedition, hvor han for første gang finder noget af værdi – nemlig en egyptisk grav, hvor han udover flere trofæer finder en vielsesring.

Det er hans enestående mulighed for at gå over i historien som anerkendt arkæolog og se sin drøm blive til virkelighed, og han regner bestemt ikke med, at denne ring allerede har en ejer. 

Tre mumier på udebane

Da Thut opdager, at hans gamle ring er blevet stjålet, har han intet andet valg end at kravle ind i den menneskelige verden, og pludselig befinder han og broren Sekhem sig nutidens London.

Også den lille krokodille Croc samt Nefer er fulgt med dem, og her i nutidens fascinerende storby benytter Nefer lejligheden til at flygte fra ægteskabet og forfølge sine drømme. 

Sammen kommer de tre mumier i den grad på udebane, når de skal navigere rundt i det moderne London, finde den ring, som Lord Silvester Carnaby har stjålet fra dem, og selv om de ikke havde regnet med det, skal de nu til at lære at kunne lide hinanden. 

Du kan se traileren til den nye, hæsblæsende animationsfilm herover.

Fortsæt oplevelsen på Glyptoteket

Efter at have set filmen og fulgt mumierne på udebane er der mulighed for at blive endnu klogere på det gamle Egypten.

Biografbilletten til “Mumier på udebane” giver ved fremvisning voksne 20 procent rabat på entré til Glyptoteket, og børn og unge helt op til 18 år kommer gratis ind på det store museum.

Er I blevet nysgerrige på virkelighedens mumier, er det altså en oplagt mulighed for at få en spændende oplevelse, når I går på opdagelse i Glyptotekets mumiekælder.

Glyptoteket er udstyret med lyttestationer, hvor man blandt andet kan møde dødsguden Anubis og høre om oldtidens egypteres begravelsesritualer.

Tilbuddet gælder hele februar 2023.

Læs mere om filmen og bestil billetter her.

Del artikel

Andre læser også