ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

 1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
 2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
 3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Museer, kunst og udstillinger i København

København er hjemsted for en lang række spændende, moderne og historiske museer. Kunst er og kan mange ting, og der er masser af aktuelle udstillinger i København og omegn, som er et besøg værd. I denne guide kan du finde inspiration til dit næste museumsbesøg, eller få et overblik over nogle af de mange populære kunsthaller i København.

Must see museer i København

København byder på masser af forskellige typer museer og udstillinger. Her er noget for de historieinteresserede, de kunstbegærlige, for dem, der er nysgerrige på videnskab – og alt derimellem.

At udpege det bedste museum i København er ikke en nem opgave. Hvordan og hvad man betragter som kunst, er individuelt – men når det er sagt, har vi alligevel et bud på nogle af de mest populære og velbesøgte steder i byen. Så lad os præsentere:

10 fede museer i København

 • Nationalmuseet
 • Glyptoteket
 • SMK Statens Museum for Kunst
 • Zoologisk Museum
 • Københavns Museum
 • ARKEN Museum for Moderne Kunst
 • Copenhagen Contemporary
 • Cisternerne
 • Kunsthal Charlottenborg
 • Louisiana Museum of Modern Art

Som det indirekte fremgår af listen, er der museer for enhver smag, der rummer alt fra verdenshistorie og installationskunst, til skulpturer, malerier, fotos, dyr og insekter. Så besøg et af de mange fede museer, eller start med listen fra en ende af og lad dig imponere og inspirere af de mangeartede displays.

Museum i København for børn og familier

Skal du planlægge børnenes ferie, eller trænger familien til at opleve noget andet i weekenden, så kan vi anbefale jer en tur på et af Københavns gode museer.

På SMK finder man Børnenes Værksted, hvor de små kan tegne, male og bygge i forskellige materialer. Kun fantasien sætter grænser, og timerne går hurtigt, når først børnene er i gang.

Som alternativ kan ungerne også komme helt tæt forhistoriske dyr, skeletter og andre spændende fund på Zoologisk Museum på Østerbro. Også her arrangeres der kreative værksteder og aktiviteter i weekenderne, mens selve museet byder på lærerige og imponerende displays af dyr, insekter og meget mere.

På Louisiana har de ligeledes etableret Børnehuset, hvor børnene kan tage del i værkstedernes kreative aktiviteter, der har udgangspunkt i de aktuelle udstillinger. Kreativitet, fantasi og inspiration er omdrejningspunktet i Børnehuset, og selvom museet ligger et stykke uden for København, er det helt sikkert et besøg værd.

Mere end bare historie

Selvom mange forbinder museumsbesøg med lange, kedelige skoleekskursioner, så er det langt fra repræsentativt. For et museum er ikke nødvendigvis kun gamle malerier og historiske artefakter.

Flere museer er også dedikeret til moderne kunst i København. Her er installations- og interaktionskunst, og kunst der tager udgangspunkt i højaktuelle emner og debatter. Der er stof til eftertanke, mulighed for interaktion, chance for provokation – og alle følelser derimellem.

F.eks. er Copenhagen Contemporary et internationalt kunstcenter, hvor interaktionen mellem beskuer og værk er i centrum. Alle sanser bliver aktiveret, og du finder alt fra store installationer, til eksperimenterende videoværker og performancekunst fordelt på 7000 smukke kvadratmeter. Her er der ikke bare tale om et almindelige museumsbesøg, men om en rendyrket oplevelse.