Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kommer med opråb: Museum er lukningstruet

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR, Hans Ole Madsen
Foto: PR, Hans Ole Madsen

Det kan snart være slut med at besøge museet Gl. Holtegaard nord for København og den tilhørende smukke barokhave.

Museet er nemlig lukningstruet.

Det oplyser Gl. Holtegaard i en pressemeddelelse.

Rudersdal Kommune, hvor museet ligger, har opsagt tilskudsaftalen med Gl. Holtegaard med udgangen af 2024, og bestyrelsen for Gl. Holtegaard-Breda Fonden har derfor besluttet at søge rekonstruktion.

For at sikre museets overlevelse begynder bestyrelsen nu at afsøge andre økonomiske muligheder.

Forstår ikke beslutningen

Af pressemeddelelsen fremgår det, at man i bestyrelsen er stærkt forundrede over beslutningen om at opsige tilskudsaftalen.

”Jeg er virkelig ærgerlig over, at et flertal af Kommunalbestyrelsen har valgt ikke at fortsætte de årlige driftstilskud. Jeg har ikke opgivet endnu og håber, at Rudersdal Kommune i den kommende periode vil være aktive i at sikre et grundlag for Gl. Holtegaards fremtid,” siger bestyrelsesformand Jens Ive og fortsætter:

“Jeg er ret overbevist om, at en lukning af Gl. Holtegaards fine udstillinger og barokhave ikke er borgernes ønske. Det her er derfor også et opråb til omverdenen om hjælp til at sikre, at dette fantastiske sted kan fortsætte.”

Gl. Holtegaards historie går helt tilbage til 1700-tallet, hvor det fungerede som landsted, og der har siden 1976 været skiftende udstillinger på stedet.

Også Gl. Holtegaards direktør, Maria Gadegaard, er uforstående over for Rudersdal Kommunes beslutning:

”Jeg er først og fremmest uhyre stolt over, hvad holdet på Gl. Holtegaard er lykkedes med i de sidste år. Gl. Holtegaard har leveret og fastholdt et exceptionelt højt kvalitetsniveau i udstillingerne, trods stedets lille udstillingskapacitet og størrelse,” udtaler hun og tilføjer:

“Disse særegne udstillinger i hovedhuset såvel som i barokhaven er da også blevet belønnet med en perlerække af flotte anmeldelser og omtaler. Samtidig har et stadig større publikum lagt vejen forbi Gl. Holtegaard. Det er derfor også uforståeligt for mig, at Rudersdal Kommune vælger at opsige vores tilskudsaftale midt i den bedste tid for Gl. Holtegaard.”

Del artikel

Andre læser også