Tilmeld dig MigogKbh Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Musik og festfyrværkeri: Tivoli fejrer 177 års fødselsdag med et brag

Af Redaktionen
Fyrværkeri over Tivoli PR Foto
Fyrværkeri over Tivoli PR Foto

Der er noget for alle aldre, når Tivoli inviterer til fødselsdag.

I de tidlige timer er der underholdning for de mindste, da dagen bl.a. byder på fire Rasmus Klump-forestillinger samt parade.

Tivoli-Garden har også en travl dag, da de, traditionen tro, indtager København med strøgparade fra Nyhavn.

På Plænen vil de unge musikere, der efter god og tro tjeneste træder ud af Tivoli-Garden, blive hyldet med medaljeoverrækkelse for deres mange år i Garden.

Underdirektør for Kultur Tivoli Frederik Wiedemann er glad for, at Tivoli nu kan skrue op for kulturprogrammet.

“Vi har været nødt til at aflyse mange koncerter og forestillinger i Tivoli denne sommer, men det er lykkedes at etablere to festivaluger på højt internationalt niveau med først klassisk musik og derefter dans i samarbejde med andre kulturarrangører, der har været ramt af aflysninger.”

Premiere på ny klassisk festival 

Pga. COVID-19 måtte Tivoli aflyse årets SommerKlassisk-sæson, men på Tivolis fødselsdag genstartes den klassiske musik med festivalen ”Stjernestunder”.

Festivalen skydes i gang med to fødselsdagskoncerter i Tivolis Koncertsal den 15. august.

Her kan man kl. 17.30 og kl. 20 høre Tivoli Copenhagen Phil spille operette- og wienermusik under ledelse af wienerspecialisten Alfred Eschwé.

Solister er den dansk-russiske sopran Yana Klein og den danske barytonstjerne fra Wien, Bo Skovhus.

Festivalen byder også på 15 koncerter i Glassalen fra den 17. til 21. august med internationale stjerner som violinisterne Leonidas Kavakos og Nikolaj Szeps-Znaider, sangerne Patricia Petibon og Anne Sofie von Otter, klarinettisten Martin Fröst.

Og forskellige steder i Haven vil gæsterne kunne opleve i alt 120 klassiske pop-up-koncerter med ensembler fra Tivoli Copenhagen Phil.

Dansefestival 

Ugen efter Stjernestunder præsenterer Tivoli en ambitiøs dansefestival, hvor man kan opleve Bundesjugendballett Hamburg, Selene Muños, Kammerballetten, Uppercut og Tivoli Ballet Teater på Pantomimeteateret fra 25. til 29. august med seks forestillinger om dagen.

Dansefestivalen åbnes i Tivolis Koncertsal den 24. august med en særvisning af Dansk Danse Teaters kommende storproduktion Kentaur, der får international premiere næste år

Livemusik før fyrværkeriet

Miriam Mandipira er inspireret af de største sangerinder, og hun fortolker deres klassikere med sin egen stemme.

Sammen med Tivoli Late Night Orchestra har hun og Mads Mathias hentet deres repertoire fra Motown-katalogets største stemmer som Aretha Franklin, Stevie Wonder, Lionel Ritchie, Diana Ross, Tina Turner og deres hits fra 60’erne, 70’erne og 80’erne.

Det er ikke tilladt at stå op i koncertområdet pga. Covid-19-restriktioner, men publikum kan efter først-til-mølle-princippet sikre sig en liggestol foran Plæne- scenen.