Gratis smagsprøver: Skønt Hawaii-hit kommer til Nørrebro

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
MyPoké Foto Rasmus Luckmann
MyPoké Foto Rasmus Luckmann

Snart kan beboerne på Nørrebro se frem til et nyt, sundt take away-alternativ fra Hawaii.

MyPoké siger Aloha på hjørnet af Elmegade d. 31. januar med smagsprøver til alle på restaurantens sunde poké bowls af ris, frisk fisk og sprøde grøntsager og juicer.

En helt ny type fastfood har vundet indpas i København.

Bowls med en bund af ris, toppet med frisk fisk, sprøde grøntsager, tang, nødder og fisk – også kaldet pokébowls – er blevet et take away-hit i København.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

MyPoké Foto Rasmus Luckmann

Åbner femte take away-restaurant i København

Danske MyPoké åbner nu sin femte take away-restaurant i København.

Denne gang på Nørrebro, hvor dørene bliver slået op til en ny restaurant på 70 kvadratmeter på Birkegade nr.  2 ved hjørnet af Elmegade indrettet med natursten, træ og masser af grønne planter.

”Der er stor efterspørgsel på sunde alternativer til take away på Nørrebro, og derfor glæder vi os helt vildt til endelig at kunne servere vores pokébowls til beboerne på Nørrebro,” siger Michael Ryding, CEO i MyPoké.

Ved åbningseventen d. 31. januar er der gratis smagsprøver på alle MyPokés bowls og juicer.

Dørene til MyPoké Nørrebro åbner d. 31.01. kl. 16:00, hvor alle er velkomne.

1. februar er første almindelige åbningsdag i restauranten, og her vil der være 25 procent rabat på alle bowls frem til 3. februar. MyPoké på Nørrebro kommer til at holde åbent hver dag fra 11 – 21.

Læs også: Magisk nyhed: Nu får København landets første Magic Room

Varm velkomst i København


Åbningen af MyPokés femte restaurant kommer et år efter kædens første på Frederiksberg.

Restauranten blev hurtigt så populær, at MyPoké blot tre måneder efter kunne åbne restaurant på Strandvejen i Hellerup.

I september åbnede kæden restaurant i både Illum i København K og på Østerbro, og der er planer om at åbne yderligere fem restauranter i 2019.

MyPoké Foto Rasmus Luckmann

Læs også: Drop den dyre skiferie næste år: Skiløbere har netop testet CopenHill

Den varme modtagelse af den sunde og farverige hawaii-spise skyldes ifølge Michael Ryding en stigende efterspørgsel på sunde alternativer til take away i Danmark:

”Vi spiser mere og mere take away, men udbuddet af take away har slet ikke udviklet sig på samme måde som vores spisevaner har. Vi spiser sundere, men take away bliver stadig forbundet med at spise usundt. Det vil vi gerne lave om på,” siger Michael Ryding.

Hos MyPoké på Østerbro har man desuden netop introduceret et nyt morgenmadskoncept med plantebaserede bowls på blandt andet skyr, mandelmælk, chia og havre, og Østerbrorestauranten åbner nu allerede fra 7:30.

Det er planen, at morgenmadskonceptet skal udvides til de øvrige MyPoké restauranter i løbet af 2019.

Hvad: MyPoké Nørrebro
Hvor: Birkegade 2, Nørrebro
Hvornår: Åbner torsdag 31. januar fra kl. 16.00
Hvor meget: Gratis smagsprøver og  25 procent rabat på alle bowls frem til 3. februar

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Autentisk streetfood med nye madboder: Broens Gadekøkken genåbner d. 5. juni

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Broens Gadekøkken Facebook
Foto Broens Gadekøkken Facebook

Snart bliver det sommer i København, og vi kan formentlig alle sammen se frem til at holde ferien herhjemme.

Heldigvis har Broens Gadekøkken annonceret deres åbningsdato, og det bliver både med helt nye madboder og gamle kendinge

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

Kulinarisk gensyn og nye bekendtskaber

Du kan glæde dig til et herligt kulinarisk gensyn med mange velkendte navne samt til at smage gaderetter fra tre nye køkkener på Broens Gadekøkken.

Selvom der vil være nogle nye tiltag at følge, så skruer de helt op for hyggen, stemningen og den gode smag ved Inderhavnen.

Smag på de gode sager fra gamle kendinge som Mak-Cik by IBU, Gasoline Grill og Haddock’s Fish & Chips.

Som en nyhed kan du kaste dig ud i det græske køkken, som det bl.a. opleves i Go’ Morgen Danmark – nu på Broens Gadekøkken.

Læs også Kan Noma lave en snasket burger?: Gastromand har testet Nomas nye vin- og burgerbar

Haddock’s Fish & Chips Foto Broens Gadekøkken Facebook

Græske Gyros

Efter 17 år i Danmark med en strålende konditorkarriere, på nogle af landets bedste hoteller og en michelin-stjernet restaurant, vender Nikolas Strangas tilbage til de græske rødder med hans nye gadekøkken, OPA.

Og de lover græsk street food, når det er bedst.

Med et imponerende CV fra dessertverden, der bl.a. tæller Era Ora, egen dessertbog, dommer i TV2s dessertdyst Sukkertoppen, Go’ Morgen Danmark og senest dommer i den græske udgave af Bake Off, kaster han sig nu over gadekøkkenet med græsk street food i hovedrollen.

Alt på menuen – fra udskæringer til brød og grønt – er økologisk og toppet med cremet tzatziki lavet på hans bedstemors opskrift og masser af kærlighed.

Læs også Genbrugsguld til børnefamilier: Familien Agger åbner butik i Hovedstaden

OPA Foto Broens Gadekøkken Facebook

Når Broens Gadekøkken åbner d. 5. juni vil du både kunne smage gyros med tre forskellig slags fyld samt klassiske middelhavssnacks som oliven, tzatziki og hummus.

OPA er blot ét af tre nye gadekøkkener på Broens Gadekøkken. De to sidste er endnu ikke offentliggjort.

Hvad: Broens Gadekøkken genåbner
Hvor: Ved Inderhavnen
Hvornår: 5. juni 2020

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Brunch til 65 kr.: Ny Pop Up restaurant støtter dyrene i ZOO

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto ZOO Facebook
Foto ZOO Facebook

Det er en uge siden, at restauranter, caféer og barer måtte åbne igen, og i weekenden måtte ZOO også endelig slå dørene op.

På trods af mange, gavmilde Mobile Pay donationer har de haft nogle hårde måneder, og derfor har deres restauratør, Madkastellet, i samarbejde med chefkokken, Casper Sobczyk, udviklet en pop-up restaurant, hvor 14% af omsætningen doneres til ZOOs arbejde med dyr og naturbevarelse.

Læs også Helt vildt: Den Blå Planet har fået donationer for over 2 mio. kr. på få dage

Foto ZOO Facebook

Indgang fra gaden

Til daglig driver Madkastellet tre populære spisesteder i ZOO: Bistro panpan, Spisehuset FOLK og Café Botanika.

Med den nye pop-up restaurant kan du se frem til brunch fra 65 kroner og børnebrunch til 55 kroner eller treretters middag til 250 kroner (børn 85 kroner).

Prøv bl.a. varmrøget islandsk bæredygtig laks, langtidstilberedt grisebryst eller smørbøf med økologiske fritter og bearnaise.

Til brunch går de klassisk til værks med bl.a. surdejsbrød, vesterhavsost, røget skinke fra Nørre Søby-slagteren og yoghurt med hjemmelavet granola.

Her er også mulighed for ekstra tilvalg i form af amerikanske pandekager, cremet røræg og meget, meget mere.

Og jo mere du spiser og drikker, jo mere støtter du ZOOs dyr.

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

God mad på vej i ZOO. PR Foto

Indgangen til restauranten ligger ud mod Roskildevej, og gæsterne kommer derfor ikke ind i selve ZOO og skal således heller ikke betale entré.

Pop-up-restauranten er naturligvis indrettet helt i tråd med myndighedernes Corona-retningslinjer og -forholdsregler i forhold til restaurantdrift.

Hvad: Pop-up restaurant ved ZOO
Hvor: Roskildevej 34, 2000 Frederiksberg
Hvordan: Book bord her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ny måde at gå på restaurant: København får 12 nye drivhus-restauranter

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

Inspireret af Amsterdam får København 12 helt nye drivhusrestauranter.

De kommer til at ligge ved henholdvis Skuespilhuset og Meyers Deli på Gammel Kongevej, og du kan selv vælge mellem fine dining eller delimad.

Læs også Overraskelse under jorden: Sjældent fund af menneskeknogler ved museumsbyggeri

Inspireret af Amsterdam

Inspirationen til de nye drivhusrestauranter kommer fra Amsterdam, og i København er de et samarbejde mellem Meyers og Juliana Drivhuse.

“Selvom mange restauranter er begyndt at åbne igen, heriblandt flere af vore egne, har vi haft lyst til at lege lidt med konventionerne.

Det store spørgsmål efter coronakrisen er, om vi bare skal lave ’business as usual’?

Indtil vi finder svaret, prøver vi kræfter med anderledes madoplevelser, som taler direkte ind i sin tid,” siger forretningschef for Meyers Venues, Marie Egede, i en pressemeddelelse.

Kunne ikke sige nej

Husene kommer til dels til at fungere som en tryghed til at spise ude efter Covid-19 men også som et humoristisk indslag til hele situationen.

Husene leveres af den danske drivhusfabrikant Juliana Drivhuse, som – trods stor travlhed med at levere løsninger til corona-hjemsendte og driftige, danske haveejere – ikke kunne sige nej til idéen:

”Vi har igennem mange år set en udvikling, hvor drivhusets funktionalitet er bredt ud til andre formål end blot dyrkning af tomater og agurker.

Det er fantastisk at se, hvordan drivhuset nu kan fungere som en restaurant,” udtaler Nikolaj Stærmose, der er ejer og tredje generation hos Juliana Drivhuse, i pressemeddelelsen.

Læs også Hypet pop-up-frokost: Danmarks hemmelige smørrebrødsdronning rammer Skuespilhuset

Projektet ‘Serres Séparées’ i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

To forskellige koncepter

Udover de to drivhusrestauranter kommer til at ligge forskellige steder kommer de også til at have forskellige madkoncepter.

Ved Skuespilhuset bliver det den tidligere køkkenchef på Kadeau-lillesøsteren, Roxie, der serverer en 5-retters menu til frokost og en 6-retters menu aften.

”Hvis ikke vi bruger de seneste måneders krise som et afsæt til at tænke over at spise mere lokalt og sæsonnært, er vi selv med til at kaste en altødelæggende sten mod det glashus, vi alle sammen skal bo og spise i fremover,” siger Anika Madsen i samme pressemeddelelse.

Anika Madsen skal også senere på året skal stå i spidsen for Meyers store satsning med et traktørsted i den historiske Fasangården midt i Frederiksberg Have.

På Gammel Kongevej ved Meyers Deli bliver der serveret det normale á la carte-udvalg fra kl. 9 om morgenen og helt indtil aftensmad.

Hvad: Drivhusrestauranter med fine dining eller delimad
Hvor: Ved Skuespilhuset og ved Meyers Deli på Gammel Kongevej
Hvornår: Glashusene ved Skuespilhuset åbner til frokost fredag d. 29. maj og ved Meyers Deli lørdag aften d. 30. maj
Hvor meget: En 5-retters menu ved Skuespilhuset skabt af Anika Madsen koster 395 kr. til frokost, mens en 6-retters menu koster 595 kr. til aften. Meyers Deli fører også deres sædvanlige menu og à la carte-priser

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram