MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

n for Nørrebro: Bydel får ny international kunsthal

Af André Bentsen
Det ambitiøse projekt realiseres af markante kræfter på den danske kunstscene: Luise Gomard, direktør for Tegners Museum og Statuepark, kunstkonsulenterne Thomas og Tania Asbæk samt kunstmæcen Sara Lysgaard. Foto: Privat
Det ambitiøse projekt realiseres af markante kræfter på den danske kunstscene: Luise Gomard, direktør for Tegners Museum og Statuepark, kunstkonsulenterne Thomas og Tania Asbæk samt kunstmæcen Sara Lysgaard. Foto: Privat

Nogle gange skal du rejse langt – rigtig langt for at opleve kunst fra den øverste internationale hylde.

Efter sommerferien er det eneste rejseselsakb, du behøver, Movia.

Lørdag d. 24 august 2024 åbner Nørrebro dørene til en ny kunstinstitution for international samtidskunst – Kunsthal n.

“Vi vil fokusere på at bringe aktuelle stemmer i kunsten, som vi mener kan gøre en forskel, til København. Kunstnere, som man typisk skal rejse langt for at se,” siger Tania Asbæk direktør for Kunsthal n.

I bedste Nørrebro-stil, får kunsthallen hjemme i en tidligere fabriksbygning i Baldersgade 14.

Her skal der præsenteres kunst på et internationalt niveau fra den nye generation af kunstnere og fungere som en platform for den stærkeste “her og nu”-kunst, der opstår globalt, fra New York til Tokyo og Mexico City. 


Kunsthal n vil præsentere to udstillinger årligt, og den første udstilling ‘about a moment – in a moment’ bliver med den amerikanske maler Danielle McKinney, der portrætterer sorte kvinder i øjeblikke af hverdagssituationer. Det er netop fortællinger om mennesket i dag, som kunsthallen vil reflektere, forme og drive.

n for Nørrebro

Kunstnerisk leder af Kunsthal n, Thomas Asbæk, uddyber:

“Vi vil give en stemme til nutidens menneskelige fortællinger gennem kunsten. Nørrebro er kendt for sin mangfoldighed og energi, og er på mange måder et mikrokosmos på verden i dag og dermed et naturligt hjemsted for Kunsthal n.”

Kunsthal n samarbejder allerede nu med forskellige lokale kræfter og har et særligt fokus på børn og unge – blandt andet ved at tilbyde gratis forløb for skoleklasser og ungeorganisationer.

Kunstkyndigt team bag

Det ambitiøse projekt realiseres af markante kræfter på den danske kunstscene: Luise Gomard, direktør for Tegners Museum og Statuepark, kunstkonsulenterne Thomas og Tania Asbæk samt kunstmæcen Sara Lysgaard.

“Ved at samle vores viden og erfaringer fra forskellige steder i kunstverdenen, har vi et stærkt udgangspunkt for at skabe en kunsthal, hvor værdierne nysgerrighed, tilgængelighed og tillid er grundlæggede for den måde, vi vil være til stede på,” udtaler medstifter Luise Gomard.

Kunsthal n drives af den almennyttige fond Kunsthal n og vil være et ikke-kommercielt udstillingssted.

Del artikel

Andre læser også