Når plantebaseret og vegansk overrasker: 100% hjemmelavet og øko hos Café OHA

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Når man smager maden hos Café OHA, så er det næsten svært ikke at udbryde andet.

For “oha”, det er altså godt.

Derudover betyder OHA både ”plant” og ”joy” på Hawaii, og det passer bare rigtig godt til stedet her.

Alt er 100% hjemmelavet, primært økologisk, 80% vegansk – og så er det bare drønlækkert.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Foto PR

At være first mover

Da Anjelli Requintina åbnede den første plantebaserede café i Valby for knap tre år siden, så var der ikke mange andre veganske restauranter.

”Folk blev ved med at spørge efter kylling, men det havde vi altså ikke,” forklarer hun.

Størstedelen af menuen er nemlig plantebaseret, og så er der enkelte retter med bæredygtig fisk.

”Det hele kom fra, at jeg gerne selv ville ændre min kost til noget mere sundt og plantebaseret, men det var ikke let at finde.

Vi kan ikke ændre hele verden i et hug, men jeg ville gerne lave mad, der var mere bæredygtig og udleder mindre CO2,” fortæller Anjelli.

Og sådan kom Café OHA til. Indretningen er desuden lige så bæredygtig som maden.

Bordene stammer fra gamle kabeltromler, lamperne er genbrug, sugerørene er lavet af sukkerør og al deres to-go tilbehør er bionedbrydeligt.

Læs også Sommerferiens kulinariske spiseoplevelser hos Early Bird: Op til halv pris med MigogKbh

Foto PR

Vegansk for alle

”Det vigtigste for os det er, at det skal være tilgængeligt for alle,” forklarer Anjelli om konceptet.

Retterne er blevet sund soul food i allerbedste forstand, men priserne er holdt på et rimeligt niveau.

Du kan bl.a. få en fuld brunch for kun 139 kr. eller en poké bowl med laks eller ren vegansk for 99 kr.

”Vi har valgt også at have udvalgt og bæredygtig fanget fisk på menuen. Caféen skal være et sted, hvor der er plads til alle,” fortæller Anjelli.

Udover at være vegansk, så er der også mange glutenfrie alternativer – bl.a. en 100% glutenfri brunch.

De bager det hele selv, og deres glutenfrie brød smager så englene synger.

Udover deres to caféer i Valby og på Frederiksberg, så laver Café OHA også grønne måltidskasser, så du kan få samme, sunde mad derhjemme.

Læs også Første træ plantet i dag: Kongens Nytorv får de smukke lindetræer tilbage

Foto PR

Indtager nye bydele

Den første plantebaserede café åbnede i Valby.

I et kvarter der dengang rummede én salatbar og en kebabbiks.

Den næste café valgte de at åbne et godt stykke ude på Finsensvej i et område, der primært består af supermarkeder på den gastronomiske front.

”Vi vil gerne være i nogle bydele, der har brug for det så at sige,” forklarer Anjelli.

”Vi har mange, der kommer hertil helt fra Nordsjælland, fordi de mangler sådan nogle som os i deres nærområde.

Derfor er vores strategi også at indtage nogle nye, og måske ikke så populære bydele endnu.”

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her

Man kan ikke ændre hele verden på én gang – det er Café OHA godt klar.

Men du kan gøre det én bid ad gangen, og den bid vil vi anbefale du tager her, for den smager dælme godt.

Hvad: Café OHA på Frederiksberg og i Valby (caféen i Valby hedder lige nu Café On The Six, men skifter navn til Café OHA inden for kort tid)
Hvor: Finsensvej 29, 2000 Frederiksberg og Valby Tingsted 6, st. th, 2500 København
Hvornår: Mandag-fredag kl. 10-20, lørdag kl. 9-20 og søndag kl. 9-17
Hvordan: Læs meget mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram