Negroni-lovers: Kendt cocktailbar går amok i Negroni

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Negroni PR Foto
Negroni PR Foto

I år er det 100 år siden den ikoniske cocktail, Negroni, blev til under varme himmelstrøg i Firenze.

Det skete, da grev Camillo Negroni fik en bartender til at blande Campari, sød vermouth og gin.

Siden da har Ernest Hemingway, James Bond i filmen ’For Your Eyes Only’ og serien ’Mad Men’ taget den rødbrune cocktail med appelsinskiven på glaskanten til sig.

I anledning af jubilæet indbyder Campari til stribevis af smagfulde events i Brønnum Bar i maj måned.

Hvad end du er førstegangssmagende eller Negroni-aficionado er der et event, der passer til dig.

Hele verden har efterhånden fået smag for den bitre cocktail, og i dag – hundrede år efter opfindelsen – tyder intet på, at populariteten er faldende. Tværtimod.

En cocktail-menu verden over uden en Negroni er nærmere undtagelsen end reglen.

Også herhjemme har en stigende efterspørgsmål på seriøse cocktails lavet på kvalitetsspiritus, sat vind i sejlene for Negronien, der er lavet på den rubinrøde klassiker, Campari.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Kom med til fejringen

I anledning af jubilæet har Campari slået sig sammen med den smukke Brønnum Bar på Kongens Nytorv, hvor du er inviteret til fjorten dages Negroni-fejring.

Festlighederne løber af stablen fra torsdag 9. maj – lørdag 18. maj, hvor en af barerne hos Brønnum bliver omdannet til den flotteste Campari-bar.

Her vil man i løbet af de to uger, som fejringen strækker sig over, kunne opleve en bred vifte af events, som hylder Negronien.

Læs også: MigogKbh: Morten Sabroe fortæller om dengang på Cosy Bar…

Eventoversigt
Torsdag d. 9. maj fra kl. 18.00-22.00:
Lad nogle af Københavns dygtigste bartendere forføre dig med speciel edition Negroni.

Fredag d. 10. maj fra kl. 15.00-19.00:
Denne fredag byder på ren afslapning med fokus på aperitif og Campari drinks mellem kl. 16 og 18. Der vil også være ”Coin release”. Campari har en mønt, som giver mulighed for at spille om 20 procent afslag på sin Campari regning på udvalgte barer.

Lørdag d. 11 maj fra kl. 13.00-17.00:
Kom ned i Campari-baren og mix din egen Negroni på flaske, så du kan gå derfra med din hjemmelavede
Limited Edition. 175 kr.

Torsdag d. 16. maj fra kl. 18.00-21.00:
Vil du blive endnu bedre til at servere den perfekte cocktail for dine gæster? Så sæt kryds i kalenderen d. 16 maj, hvor der vil være Campari cocktail kursus for alle til 100 kr.

Fredag den 17 maj fra kl. 16.00-18.00:
Kl. 16.00 slår fredagsbaren dørene op for snacks samt aperitif og Campari drinks til 80 kr.

Lørdag d. 18 maj fra kl. 13.00-18.00:
Lørdags chill out og Campari drinks til 80-125 kr.

Læs også: Unikt skovtårn: Her får du vild udsigt 140 meter over jordens overflade

Hvad: Negroni har 100 års fødselsdag
Hvor: Brønnum, August Bournonvilles Passage 1
Hvornår: Torsdag 9. maj – lørdag 18. maj

Placeres i storbyer verden over: Mystiske pengebokse er også nået til København

Skrevet af: Redaktionen
Snoopos/Instagram
Snoopos/Instagram

Hvis du spotter en sort boks med en globus udenpå på gaden i København, så kan du være så heldig, at der ligger penge i den.

Lige nu breder historien om Snoopos-fænomenet sig som en steppebrand verden over. De mystiske sorte bokse bliver fundet i mange større byer i hele verden, og indholdet er den lokale valuta.

Snoopos er også kommet til København. Det viser et Instagram-opslag, hvor billedet sandsynligvis er taget fra en båd i Nyhavn.

“Hej fra Vikinge-landet. København er uden tvivl en de mest smukke byer på vores verdensomspændende mission. Hold øje og find vores Snoopos bokse,” står der i Instagram-opslaget.

To i København havde fundet bokse

Lørdag kunne man også via Snoopos’ Instagram story lagt fast under “Europe” se to i København, der havde fundet en boks hver.

Men søndag morgen er det slettet fra deres “faste” story over Europa ligesom en del andre “stories” fra Europa var blevet slettet.

Der var 200 kr. i Snoopos-boksene, der altså angiveligt var blevet fundet i København. Større internationale medier har også skrevet om de her bokse, der bliver fundet rundt omkring men uden afsender.

I boksene står der teksten;

“I dag slår lykken til. Du har været heldig nok til at finde denne boks. Du kan beholde boksen, og det der er inde i skatten,” står der.

I Boston kom der en del drama ud af fundet af et par bokse, hvor politiet blev tilkaldt for at sikre, at boksene ikke indeholdt noget farligt.

Ifølge Boston25News er boksene en del af et socialt eksperiment verden over for at se, hvordan folk reagerer, når de finder penge.

Det er ikke kun mystiske pengebokse, som folk kan undre sig over i København. I disse dage kan man spotte en sejlende bil rundt omkring i Københavns Havn. Det kan du læse mere om her.

Har du set den?: Derfor sejler der en bil rundt i Københavns Havn

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Linuspålinjen/Instagram
Foto: Linuspålinjen/Instagram

Hvis du er meget på Instagram, så har du helt sikkert set den.

Den sejlende bil i Københavns Havn alle mulige vegne. Den er her, der og alle steder. Bil-båden trender i den grad også på de sociale medier, og Instagram-kongen Anders Hemmingsen har naturligvis delt den.

Men hvad er det egentlig lige, der foregår med en sejlende bil? Det er komet-virksomheden GoMore, der har søsat en flydende bil som led i et klimaopråb – og nok også som et ret godt reklamefremstød.

Under fanen ’Share or Sink’ sejler derfor en elbil rundt i Københavns havn, hvor folk kan få et gratis lift – for selvfølgelig skal turen deles.

Foto: PR-foto

Det nye tiltag er sat i værk for at sætte fokus på, at vi skal blive bedre til at dele vores ressourcer, udtaler delebilstjenesten GoMore.

”Vi har smidt en bil i Københavns havn, fordi der simpelthen er for mange biler på vejene”, lyder det fra Matias Møl Dalsgaard, der er direktør og medstifter af GoMore.

I dag kører der over 2,5 millioner privatbiler rundt i landet, og en stor del af Danmarks samlede CO2-udslip kommer fra privatbilismen og transportsektoren. Det skriver GoMore i en pressemeddelelse.

Den flydende bil er en simpel løsning, der giver omgående effekt og derfor er bedre for klimaet.

En delt bil er en grønnere bil

Den grønne omstilling på transportområdet er ofte på den politiske dagsorden, men udsigterne til nogle reelle forbedringer kan virke lange.

Mens vi venter på, at elbiler bliver allemandseje, er delebilen en effektiv og enkel løsning til at nedsætte CO2-udslippet pr. person med omgående virkning.

“Hvis vi alle sammen bliver bedre til at dele biler med hinanden, vil færre have behov for at eje en. På den måde kan vi bremse den voksende bilpark i Danmark.

Deling af biler løser ikke hele problemet, men hvis vi ændrer vores bilvaner med de midler, vi allerede har, så tager vi et stort skridt for miljøet”, siger Matias Møl Dalsgaard.

Henover sensommeren vil den flydende bil blive sendt rundt i andre danske havnebyer, hvor alle, der har lyst, kan komme forbi og få et gratis lift.

Tredje Frankies i København: Madklubben åbner kæmpe pizzeria på kendt adresse

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto
Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto

I maj 2007 åbnede Madklubben deres allerførste restaurant i København. Siden er de blevet en af de helt store spillere herhjemme.

For under et år siden præsenterede de dog et nyt koncept i deres voksende portefølje – nemlig pizza-restauranten Frankies.

Den første slog dørene op på Østerbro, snart efter fulgte Nørrebro og Aarhus – og nu er Madklubben klar til at sætte hidtil største pizza-pram i tomatsovs-søen.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Ikonisk adresse

Frankies Frederiksberg åbner tirsdag 3. september på det kendte hjørne lige overfor Frederiksberg Have, nemlig Allégade 2.

“Der bliver plads til 150 personer inde og 200 ude, så det bliver vores største medlem i Frankies-familien,” fortæller en af ejerne, Nils Petter.

“Gæsterne bliver mødt af et kuglerum med tusindvis af lyserøde kugler, en kæmpe solterrasse og selvfølgelig en masse lækre pizzaer og drinks, som skal være med til at gøre Frederiksberg en smule mere lyserød,” siger Nils Petter.

Sammen med partnerne Lars Bertelsen, Martin Alf, Christopher Haar og Anders Aaagard er han banden bag Frankies Pizza.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto

Kendis pizza

“Jeg er virkelig blæst bagover over den modtagelse, Frankies har fået.

Jeg møder folk på gaden, som går rundt i vores Frankies merchandise, vi er netop blevet sponsor for et cykelhold i Aarhus,” siger Nils Petter, der også er begyndt at blive genkendt, når han bevæger sig rundt i bybilledet.

Årsagen er, at han én gang om måneden inviterer en kendt personlighed i ind i Frankies’ pizza-køkken for at kreere deres yndlingspizza, som bliver solgt på Frankies’ restauranter i en måned.

Det bliver filmet og efterfølgende delt på Frankies Facebook og Instagram.

For hver pizza, der bliver solgt går 25 kr. til et velgørenhedsprojekt, som manden eller kvinden bag månedens pizza, selv vælger.

“Vi har indtil nu samlet over 100.00 kroner ind til alt lige fra Kræftens Bekæmpelse til græske hunde, hvilket er kæmpe optur.

Det er også mega sjovt indhold at lave, og lige nu er der mange, der skriver til mig for at høre, om de må være næste måneds gæst,” siger Nils Petter, der i august har haft besøg af Mark le Fevre, hvis Nailed It pizza, lige nu, bliver solgt på Frankies restauranter.

Læs også: De 10 bedste prisvenlige restauranter i København

Hvad: Frankies Pizza Frederiksberg
Hvor: Allégade 2, Frederiksberg
Hvornår: Planlagt åbning tirsdag 3. september
Hvordan: Læs mere her

Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto