Tilmeld dig MigogKbh Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Netop meldt ud: Politiet udsteder opholdsforbud på Islands Brygge frem til 1. maj

Af Redaktionen

Efter en række dage med mange mennesker samlet på Islands Brygge, så har Københavns Politi valgt at udstede et opholdsforbud i området.

Opholdsforbuddet gælder i perioden fra den 25. april 2020 kl.  21.00 til den 1. maj 2020 kl. 23.59. Perioden kan forlænges, hvis betingelserne for opretholdelse af opholdsforbuddet fortsat er opfyldt.

Helt konkret betyder det, at der ikke må tages ophold i området. Man må løbe og gå, men ikke opholde sig der.

”I går kom vi med en advarsel om, at vi ville tage skrappere værktøjer i brug, hvis borgere ikke overholder myndighedernes anvisninger og holder afstand. Den advarsel var der flere borgere, der opholdt sig på Islands Brygge, som ikke tog alvorligt. Derfor etablerer vi nu et opholdsforbud i området,” siger politidirektør Anne Tønnes i en pressemeddelelse.

Området omridset med rødt er zonen

Alt for mange mennesker samlet

Baggrunden for opholdsforbuddet er, at Københavns Politi siden 20. april har konstateret en generel stigende tilstrømning af borgere til Islands Brygge, og at disse borgere har taget ophold i området på en sådan måde og i et antal, som politiet skønner, er i strid med sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger vedrørende smittefaren fra covid-19.

Den adfærd fortsatte fredag aften efter, at politiet havde opsat advarselsskilte på Islands Brygge og to andre hotspots.

Opholdsforbuddet betyder, at der ikke må tages ophold i det pågældende område. Almindelig færden som gå- og løbeture, hundeluftning etc. i det område, hvor opholdsforbuddet gælder, er dog fortsat tilladt. Politiet har nu opsat forbudsskilte i området.

Hvis forbuddet ikke overholdes, kan politiet udstede en bøde på 2.500 kr.

Københavns Politi vil i de kommende dage have en markant øget tilstedeværelse på Islands Brygge, ligesom vi også vil være mere synligt til stede på andre af de områder, hvor vi har erfaring for, at mange borgere søger hen.