Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Med alle de kendte sange: Nissebanden er tilbage med musical for hele familien

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Nissebanden er klar til at underholde hele familien. Foto: PR
Nissebanden er klar til at underholde hele familien. Foto: PR

At følge med i årets julekalendere er en af de hyggeligste traditioner i december, og denne jul er der noget helt særligt at glæde sig til for alle julekalenderfans.

En af de mest elskede julekalendere vender nemlig tilbage i nye nisseklæder tæt på København.

Hvis vi siger Lunte, Gemyse, Skipper, Hr. Mortensen og Puk, kan du nok regne ud, hvilken julefavorit vi taler om.

Det er selvfølgelig Nissebanden, der lige om lidt er på spil på Bakken nord for København.

Gensyn med Nissebanden-skuespillere

Musicalen “Nissebanden i Julemandens Land” kan opleves på scenen i Teltet på Bakken, der er kendt for at huse Cirkusrevyen, i perioden 21. november til 19. december.

Her står de hyggelige nisser klar til at underholde børn og voksne, og blandt de medvirkende er to af de skuespillere, der var en del af den oprindelige Nissebande i DR’s julekalendere.

Flemming Jensen, der spillede Lunte i både “Nissebanden”, “Nissebanden i Grønland” og “Nissernes Ø” på tv, trækker denne gang i Fiffig-Jørgensens klæder, mens han overlader rollen som Lunte til Kim Hammelsvang.

Flemming Jensen er af mange kendt som Nissebandens far, da han har skrevet manuskripterne til de højtelskede julekalendere, og nu har han endnu en gang skabt en fortælling om de velkendte nisser og deres hyggelige univers.

Når han denne gang indtager rollen som Fiffig-Jørgensen i stedet for Lunte, skyldes det ifølge Flemming Jensen selv, at han er blevet for gammel til at spille den grødglade nisse og nu passer han bedre i rollen som forestillingens skurk.

“Hvis jeg skal være helt ærlig, vil jeg faktisk meget hellere spille Fiffig end Lunte,” fortæller Flemming Jensen til MigogKbh og tilføjer:

“Selv om Lunte er hyggelig, er Fiffig-Jørgensens replikker meget sjovere – både at skrive og at sige på scenen.”

Lunte, Gemyse, Skipper, Hr. Mortensen og Puk er tilbage, når Nissebanden tager på eventyr igen. Foto: PR

Også Ann Hjort, der smeltede alles hjerter som nissepigen Puk i julekalenderne, medvirker i musicalen på Bakken.

Hun har ligeledes fået en anden rolle, end hun spillede på tv, for denne gang kan hun opleves som bibliotekar i Holme-Olstrup.

Det helt store scoop

“Nissebanden i Julemandens Land” handler om pigen Puk, der bor i Holme-Olstrup sammen med sin far, Fornøje-Frederik, som er vild med at tjene penge.

Puk er mere vild med bøger – specielt dem, som handler om nisser, og i år er der virkelig brug for nisser i Holme-Olstrup, for julestemningen og juleglæden er blevet væk.

Lunte, Gemyse, Skipper og Hr. Mortensen finder Puk, der er en god og kvik hjælper med det helt rette nissesind, og sammen tager de ud på en farefuld færd til Julemandens Land for at redde julen.

I rollen som Puk kan du opleve Anna Heerulff, der trods sin alder på blot 15 år allerede har stået på store scener i både Danmark og i Sverige.

“Det er det helt store scoop, at vi har fået Anna med i forestillingen,” fortæller Flemming Jensen.

“Vi opdagede hende, da hun spillede hovedrollen i musicalen ‘Matilda’ på Malmø Opera. Hun er utroligt dygtig og passer perfekt ind i Nissebandens verden.”

Syng med på klassikerne

Da MigogKbh spørger instruktør og manuskriptforfatter Flemming Jensen, hvad publikum kan forvente af “Nissebanden i Julemandens Land”, lyder svaret:

“Man skal glæde sig til en juleforestilling fuld af menneskelig varme. Det er en glad, humoristisk musical med masser af god musik. Musikken til Nissebanden er noget af det smukkeste, komponist Hans Dal har lavet.”

Du kan se frem til at synge med på blandt andet “Det er risengrød, der gør næsen rød”, for der er både stribevis af klassiske Nissebanden-hits og nye sange med i musicalen.

“At arbejde med Nissebanden igen er som at tage en god, gammel sweater på, og jeg glæder mig til, at stå på scenen sammen med alle de dygtige børn og voksne, der spiller med i forestillingen,” siger Flemming Jensen.

Forestillingen er egnet for børn fra seks år og voksne i alle aldre. Man kan sagtens se “Nissebanden i Julemandens Land”, selv om man ikke har børn med, for musicalen er fuld af humor for både store og små.

Der er sørget for god julestemning i Cirkusrevyens opvarmede telt, hvor scenen i bedste Nissebanden-stil er omdannet til et eventyrligt vinterlandskab.

Læs mere om “Nissebanden i Julemandens Land” HER og køb billet HER.

Hvad: Nissebanden i Julemandens Land
Hvor: Teltet på Bakken i Klampenborg
Hvornår: Søndag 21. november til søndag 19. december 2021
Hvordan: Køb billet her

Del artikel

Andre læser også