ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Holdet bag Østergro udvider: Vil skabe Nordens største bylandbrug på Amager

Af Mathilde Mågård Hansen
PR Foto
PR Foto

Forestil dig en sprudlende grøn oase midt blandt gamle historiske industri bygninger.

Med bede af friske grøntsager, blomster, summende bier, klukkende høns og levesteder for vilde insekter, fugle og mikroliv.

Det bliver snart virkelighed, når Øens Have sammen med Bygaard starter Nordens største bylandbrug på Refshaleøen i København.

Foto PR

Skal ligge på Refshaleøen

Den gamle, tomme marketenderi grund i starten af Refshaleøen bliver i løbet af de næste måneder transformeret til et levende grønt bylandbrug med dyreliv, en stor diversitet af spiselige planter og svampe og med rig mulighed for at nyde mad og drikke i de grønne omgivelser.

Øens Have bliver en oase midt i betonjunglen, en appetitvækker for store og små og en platform for vidensdeling, hvor københavnerne kan inspirere hinanden til en mere grøn og bæredygtig levevis.

Håbet er at Øens Have med tiden vil inspirere til, at vi får et bedre samspil mellem byer og økologisk fødevareproduktion.

“Med Øens Have vil vi demonstrere, hvordan vi kan dyrke fantastiske råvarer i samarbejde med naturen og alle, der har lyst til at tage del i dyrkningen.

Om man kommer som skoleelev, frivillig eller som gæst i restauranten håber vi, at vi sammen kan begejstres af en mere naturlig fødevareproduktion,” fortæller Livia Urban Swart Haaland, der blandt andet står bag projektet.

Øens Have består af holdet bag Danmarks første taglandbrug ØsterGro, den økologiske restaurant Gro Spiseri og fødevarefællesskabet FællesGro.

Drivkraften for holdet er at fremme økologi i byen med involverende bylandbrug, spiseoplevelser, lokale råvarer, fællesskab og formidling.

Foto PR

Bliver et sted for alle

Det økologiske landbrug vil indeholde masser af grøntsager, blomster, urter, bær mikrogrønt samt et hønsehus og en bistad, der skal skabe et cirkulært og grønt kredsløb.

Landbruget vil også huse økologiske gourmet svampe, som Bygaard vil stå for dyrkningen af.

I hjertet af det økologiske landbrug vil to håndbyggede yurte skabe rammerne om bylandbrugets restaurant, events, fællesskab og involverende grønne arbejdsdage i grøntsagsmarkerne.

“Hele pointen i, at lave fødevareproduktion i byen for os, er at involvere flere i dyrkningen og skabe fællesskab.

Bylandbrug opfylder et enormt behov for mere bynatur, vi kan samles i, og hvor vi kan få smagsløgene tændt, kroppen i spil, og øjnene op for det uendelige potentiale, der ligger i at understøtte og tage del i et økosystem”.

Det bliver muligt at tage del i bylandbruget på mange måder.

Som gæst kan man nemlig både nyde mad og drikke i restauranten, forsyne sig med råvarer i gårdbutikken, være frivillig i grøntsagsmarken, komme til workshops og undervisningsforløb og leje den store af yurtene til private og offentlige arrangementer.

Og fællesskabet omkring bylandbruget starter allerede nu.

Brug for hjælp til at realisere projektet

Øens Have har lanceret en crowdfunding kampagne på Kickstarter, så man kan støtte op om tilblivelsen af Øens Have ved at købe diverse oplevelser og gode påfund forud for åbningen.

“Det er fantastisk i denne nedlukningstid at være i proces med at skabe et sted, som kommer til at rumme alt det liv, vi savner lige nu.

Men det er også en meget usikker tid at starte et nyt samlingssted op i, og Corona har været medvirkende til at vores økonomi er i bund.

Vi har derfor virkelig brug for økonomisk opbakning til projektet og har lavet en lille markedsplads for gode oplevelser på Kickstarter, så alle kan være med til at støtte,” fortæller fortæller Livia Urban Swart Haaland.

Du kan læse mere om projektet og støtte det her.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Del artikel

Andre læser også