Nordens største ginbar ligger på Frederiksberg: Her kan du smage over 300 slags gin

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Copenhagen Pool og Snooker Bar Foto Facebook
Copenhagen Pool og Snooker Bar Foto Facebook

Man havde næppe gættet, at Nordens største ginbar ligger ude på kanten af Frederiksberg og Vanløse, men intet desto mindre er det faktisk tilfældet.

Her finder man nemlig Copenhagen Pool og Snooker Bar, der – udover pool og snooker – har specialiseret sig særligt i gin.

Stemningen er skøn, og selvom du kan smage verdens dyreste gin, så kan du også sagtens få en god ”gammeldags” Breezer, hvis det mere er dig.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her

Copenhagen Pool og Snooker Bar Foto Facebook

Et blandet publikum med plads til alle

Facaden syner ellers ikke af meget, og man kan godt blive en smule i tvivl, om det nu var her man havde lokket alle veninderne med hen – ”for hvem elsker ikke en Gin & Tonic?”.

Stemningen ændrer sig dog helt, når man træder ind på 1. sal og pludselig kan se pool borde så langt øret rækker.

“Selskabet er en fornuftig blanding mellem professionelle, der bruger lokalerne til træning i løbet af dagen, og dem der bare kommer for hyggens skyld en fredag eller lørdag aften,” fortæller Jonas Wittenburg, der er en af mændene bag baren.

Fredag-lørdag bliver der skruet ekstra op for festen med DJ og dansegulv i det lille lounge område, og det er her festen starter for manges vedkommende.

“Her er mange stamgæster, men vi får også ofte besøg af Europamestre og verdensstjerner inden for både pool og snooker,” uddyber han.

Og til de som ikke lige ved hvad snooker er, så er den helt korte forklaring, at konceptet er nogenlunde det samme som i pool – men med lidt større borde og lidt mindre kugler.

Læs også Ny vinbar i Indre by: Tap din egen vin direkte fra hanen

Copenhagen Pool og Snooker Bar Foto Facebook

300 slags forskellige gin

Det vrimler med ginflasker ude på Bernhard Bangs Allé.

Faktisk så meget at de slet ikke kan være i baren alle sammen men i stedet har indtaget diverse hylder rundt omkring i lokalerne.

“Vi har altid gjort det i high-end alkohol, og hele ginsamlingen startede som en venskabelig konkurrence med baren, The Bird and The Churchkey, på Gammel Strand,” forklarer Jonas Wittenburg.

De påstod nemlig, at det var Danmarks største ginbar, men måtte hurtigt se sig slået af pool baren på ydre Frederiksberg.

For Copenhagen Pool og Snooker Bar er gin nemlig ikke bare gin, og tonic er slet heller ikke bare tonic.

“Vi har 20-22 forskellige slags tonic på køl, og vi går meget op i at matche hver enkelt gin med den rette tonic – og den rigtige garnish ikke mindst,” fortæller Jonas, mens han peger over på en pæn samling af krukker med tørret frugt.

De har nørdet gin så meget, at de har udviklet deres egen i samarbejde med Moesgård på Fyn, og de har planer om at udvide sortimentet med flere forskellige slags.

Udover en fremragende Gin & Tonic kan du også snuppe dig en cocktail til sølle 75 kr., og de kan trylle det meste frem til dig.

Læs også Kan Noma lave en snasket burger?: Gastromand har testet Nomas nye vin- og burgerbar

Copenhagen Pool og Snooker Bar Foto Facebook

Hvis du ikke helt er klar på at smage alle 300 flasker fra ende til anden, kan det anbefales at prøve et ginbræt med en ”forret, hovedret og dessert” (i gin naturligvis) for bare 195 kr.

Så er du glad for en god Gin & Tonic, så skal du gøre dig selv den tjeneste at svinge forbi ydre Frederiksberg – her kan vi næsten garantere, at du kan smage én, du ikke har smagt før.

Hvad: Copenhagen Pool og Snooker Bar
Hvor: Bernhard Bangs Allé 31, 2000 Frederiksberg
Hvornår: Alle ugens dage fra kl. 12-02 – på nær Juleaften og Nytårsaften
Hvordan: Følg med på Facebook her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Kan se frem til stor bøde: Politiet lukkede Michelin-restaurant i aftes

Skrevet af: Michael Qureshi
PR Foto
PR Foto

Det var første gang i går, at restauranter og øvrige serveringssteder skulle lukke senest klokken 22.00 i København.

Det var også første gang, at man skulle bære mundbind på serveringssteder. Københavns Politi melder om, at der blev respekteret de nye regler.

Men en enkelt toprestaurant i København endte med at blive lukket af politiet, og er nu blevet sigtet for overtrædelse af de nye påbud.

Der er tale om Michelin-restauranten Kokkeriet, som TV 2 har talt med. De bekræfter episoden, og forklarer, at de simpelthen er presset i knæ.

Kan ikke lave Michelin-mad i rekordtempo

En tjener meldte sig syg på aftenen, og det pressede hele serverings-flowet, så klokken 22.30 havde de stadig ikke fået serveret alt og afregnet med gæsterne.

“Folk står og afregner, da de fortæller, at jeg bliver sigtet. Det kan jeg jo hverken sige det ene eller andet til. Sådan er reglerne. Men jeg synes, situationen er helt forfærdelig og helt forrykt. Vi er i knæ i forvejen,” fortæller Sammy Shafi, indehaver af Kokkeriet, til TV 2.

Han fortæller, at det er svært at levere Michelin-mad i et rekordtempo, og at Kokkeriet generelt har fået hundredevis af aflysninger af bookede borde efter de nye restriktioner trådte i kraft.

Ifølge TV 2 kan bødens størrelse løbe op i 40.000 kr.

Restaurationsbranchen kalder på hjælp: Sådan støtter du dem bedst

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto: Formel B facebookside
Foto: Formel B facebookside

Danske restauratører og barejere fik i går en kæmpe lussing.

Der blev det nemlig påbudt at bære mundbind på alle serveringssteder og åbningstiden blev begrænset til kl. 22.

Det er ikke længe siden, at restauranterne rakte ud efter befolkningens hjælp – nu gør de det igen, og Migogkbh har snakket med en række københavnske restauratører, om hvordan du bedst kan hjælpe dem.

Læs også Nye Corona-restriktioner: Opholdsforbud i Kødbyen og advarselszoner i Indre By

Madklubben Østerbro. Foto: Yu Zhao / PR

Inviterer til maskebal

Hos Madklubben tager de ”ja-hatten” på og inviterer til maskebal, hvor de på deres Instagram opfordrer deres gæster til at finde deres mest farverige mundbind frem de næste 14 dage.

”Selvom vi selvfølgelig helst vil tage imod vores gæster med et synligt smil, så må vi få det bedste ud af det. Og jeg tror faktisk, at det bliver meget sjovt at lege grimasse-gætte-leg med gæsterne,” forklarer Kommunikation og PR Manager hos Madklubben, Stephen Haar.

”Egentlig er der ikke den store forskel på at gå ud at spise i dag modsat igår – oplevelsen er den samme, vi ligner bare nogle svejsere eller sygeplejersker, der har glemt at tage arbejdsuniformen af.

Og så er det altså kun cirka halvandet minut, at vores gæster skal have en maske på.”

Beskeden lyder i samme stil fra Morten Pedersen fra Diningsix, der bl.a. står bag Köd, Basso og Keyser Social.

”Lige nu handler det bare om, at vi skal have hverdagen til at fungere. Masker er blevet en del af virkeligheden.

Det fungerer i andre lande, så det skal det nok også gøre her uden problemer,” fortæller Morten.

Læs også Masser af øl og hotdogs: Bryghus holder Oktoberfest i Corona-klæder

Morten Pedersen, partner og direktør i DiningSix.

Rammer Michelin særligt hårdt

Det største problem i de nye restriktioner ligger i den begrænsede åbningstid til kl. 22, og det har de mærket hårdt hos den 1-stjernede Michelin-restaurant, Formel B, på Frederiksberg:

”Vi har måtte annullere alle reservationer efter kl. 19.30. Indtil videre har vi mistet 250 gæster,” fortæller medejer og chefkok, Kristian Arpe-Møller.

Formel B er klart én af de restauranter, som hører til i den bedre ende, og der er det simpelthen ikke muligt, at nå den fulde menu og den gode oplevelse på kortere tid.

For mange restauranter er det normalt at køre to ”seats”, hvor det samme bord bliver benyttet af flere hold gæster på én aften, men den nye 22-regel gør det umuligt for Michelin-restauranterne.

”Jeg tror simpelthen ikke på, at det her er vedtaget for ramme de bedre restauranter. Det er jo ikke her, at smitten spredes.

Selvfølgelig skal vi gøre noget, men 22-reglen ødelægger grundlaget for at drive en sund forretning,” lyder det fra Kristian Arpe-Møller fra Formel B.

Læs også Restaurant lancerer nyt koncept: Kom med til Burger & Banko

Formel B Foto Formel B Facebook

Spis tidligere end du plejer

Budskabet fra både Madklubben, Diningsix og Formel B er klart:

Brug byen. Gå ud at spise som du plejer – og kom gerne lidt før.

”Vi er fleksible. Men kommer du 1,5 tidligere end du plejer, så vil det gøre en kæmpe forskel for os,” fortæller Stephen Haar fra Madklubben.

Besøg stadig alle dine yndlings caféer, barer og restauranter, men husk masken og drik gerne en ekstra kop kaffe eller et glas vin.

Kristian fra Formel B er positivt stemt, og mener at det nok skal gå – så længe gæsterne husker stadig at komme forbi:

”Selvfølgelig skal vi tage det alvorligt og stoppe smitten. Lige nu handler det om at bruge byen inden for rammerne.”

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Europas 9. bedste pizza rykker ind på Østerbro

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Man siger; mad lavet med kærlighed, smager bedre.

Ofte dækker ordet kærlighed over god tid.

Og lige præcis tid er noget, de går op i på et af Københavns nyeste pizza-joints – Luca. Mere præcist 72 timer.

”Det er vigtigt for os at blive de bedst indenfor vores felt, og derfor har vi benyttet os af den prisvindende italienske pizzaiolo Luca Platanias ekspertise,” fortæller Lasse Wiwe partner i Pizzeria Luca.

“Det krævede en 3-4 våde aftener i Rom og en masse overtalelse, før vi fik ham med, men det har så til gengæld givet os opskriften på hans 72-timer koldhævede pizzadej, som jeg godt tør kalde en af Europas bedste.”

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Østerbro
Kort efter Pizzeria Luca åbnede på Gammel Strand i Indre By røg de ind som nummer 5 over Europas bedste pizzeriaer. Og i år blev de placeret som nr. 9.

Successen er selvfølgelig blomstret op med diverse Luca’er i byen, og nu får Østerbro også deres Luca.

Det sker på Rosenvængets Allé 6, hvor Luca Piccolo slår dørene op for sprød pizza og afslappet vin fredag 18. september.

Læs også: København er Europas pizza-paradis: To Kbh-steder stryger ind på Top 5

Hvad: Luca Piccolo
Hvor: Rosenvængets Allé 6
Hvornår: Åbner fredag 18. september
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram